icon

Partner má o 15 rokov viac

simiimis
9. máj 2018

Aky je vas nazor na vztahy, kde je takyto velky vekovy rozdiel? Napriklad 22 a 37? Ona chce dostudovat, on by mal mat v takom veku uz rodinu.. Jej rodicia ho neakceptuju, pretoze je 'stary' a jeho rodicia si myslia, ze uz nema cas "stracat cas" s takou mladou babou...
Co v takom pripade?

ukulela
11. máj 2018

@tinaa64 dnes, ked sa ludia normalne dozivaju 90 (a nasa generacia sa bude bezne - lekarska starostlivost, zdravy zivot) a robia este daleho po 60ke, hadzat 60tnika do stareho zeleza a domova dochodcov je mimo misu. mladost - pochabost.
(k 60ke mam este daleko a aj k babke, kedze mam male dieta a druhe len cakam)

0silvia0
11. máj 2018

@tinaa64 možno o 15 rokov keď budú tvoje dcéry dospelé budeš rada, že dcéry prinesú vôbec nejakého partnera. Lebo to, ako dnes fungujú vzťahy je diametrálne odlišné ako to bolo pred pár rokmi a čo bude o 15 rokov dnes nevieme vôbec predpokladať. Dnes pribúda rôznych voľných vzťahov, ľudia sa nechcú viazať, takže je zbytočné dopredu riešiť ako budeš komu korigovať vťahy. Mimochodom, mne rodičia nikdy v živote nekorigovali žiadny vzťah, verili, že mám svoj rozum, mne to hlava ani neberie že by sa mi rodičia vŕtali do vzťahov. Sme tri sestry a všetky máme starších partnerov - ja o 11 rokov, druhá sestra o 13 rokov a tretia sestra o 7 rokov. A všetko sú to dlhodobé harmonické vzťahy.

ukulela
11. máj 2018

baby, nenormalne zovseobecnujete /me ... mne osobne napr vacsi vekovy rozdiel nevyhovoval - ale to bolo naturelom danej osoby. bol sportovec, aktivny, no vecery chcel travit inak, nemal zaujem o kulturu, .... treba si uvedomit, ze su starsi ludia, ktori stale posobia o 20 rokov mladsie, poznam 80tnikov, co behaju maraton, bezkuju, ... a su mladi ludia, ktori nemienia riesit aktivny zivot a su radi, ked si vecer sadnu pred TV, daju s partnerom pohar vina a vedu filozoficke debaty. musime to tolerovat a neriesit (teda az na nenormalne pripady Jakubec - Bozanka a podobne, to uz je chora gerontofilia 🙂🙂🙂

tinaa64
11. máj 2018

@ukulela kde som pisala ze maju byt v domove dochodcov ci su sici do stareho zeleza..nikdy v zivote by som nedala nasich do domova dochodcov..a tam by nemal byt ziadny dochodza..a je to amutne ze tam nakoniec skoncia...keby so cital vsetko tak by si sa dozvedela aj to ze ja starych ludi mam rada aj s nimi pokecam aj sa ich zastanemak treba..ale zas zeby som mala mat vztah s niekym kto je vo veku napr.mojej babky ci stryka tak to nie...tiez mam svoje hranice..a nechapem ze preco tebe tak strane vadi ze mam iny nazor na to ako ty alebo ze nesuhlasim z väcsinou...ano su aj aktivny dedkovia ci babky ale tiez len v ramci svojich moznosti...a nikto nikdy v zivote ma nepresvedci o tom,ze clovek nestarne...a s vekom nepribudaju MOZNE rizika...

kvetinka75
11. máj 2018

@jana_eyre ale toto bolo zase na vysvetlenie niečoho iného a nie či je ho vhodné alebo nie,

tinaa64
11. máj 2018

TAK ZIENKY..UZ SOM TU RAZ PUSALA...ALE ASI BUDEM MUSIET ESTE RAZ...MNE JE JEDNO KTO S KYM ZIJE..PRE MNA ZA MNA ZITE AJ S 50 R.STARSIM..JE MI JEDNO CI DAJAKA 20 R.SA NAVLACUJE S DAJAKYM 40-50R.JA SOM LEN NAPISALA CO SI MYSLIM..VED NEJDE O ZIVOT ..NEMUSITE MA TU HEJTOVAT ZA TO CO SI MYSLIM..A S CIM BUDEM SUHLASIT ALEBO NIE CI NIECO ZAKAZEM ALEBO NEZAKAZEM SVOJIM DETOM.JE TO LEN A LEN MOJA VEC..VAS DO TOHO NIC NIEJE...A AK MATE PROBLEM S MOJIM NAZOROM.JE TO VAS PROBLEM NIE MOJ...

tinaa64
11. máj 2018

@0silvia0 ano korigovali..lebo im zalezalo na tom aby som mala normalneho a slusneho chlapa ..a aksa mne nieco nebude na nom zdat ..na partnerovi mojich deti tak im to asi poviem nie?ci mam byt ticho a nevhat ich a nakoniec sa z neho vykluje dajake hovado?ale mas pravdu nebudem sa ja starat do vztahu mojoch deti...ved nech ziju s nejakym magorom.alebo v 17-18 sa navlacuju s kadekym a je jedno ci bude 40 ci 50 r..co ja sa budem do toho starat je to ich zivot ved v 18 -toch budu uz dospele tak nech si robia uplne vsetko co oni uznaju za vhodne..a ked sa naahodou dostanu do dajakeho pruseru tak nech sa z toho aj dajak vysekaju ved budu uz dospele a ja sa im predsa uz do zivota nebudem moct miesat...

0silvia0
11. máj 2018

@tinaa64 deti treba korigovať odmalička, vštepovať im nejaké primerané zásady života, vzťahov, správania sa, všeobecného povedomia. Deti vidia ako žijú ich rodičia, príbuzní, čo je vhodné a čo nie. Na korigovanie detí v dospelosti je už neskoro, tam už rodič zaspal svoju úlohu 😉

tinaa64
11. máj 2018

@0silvia0 ale ved to rom..pri starsej.zatial..mladsia nemam ani rok..ale starsej uz teraz vysvetlujem e veci..a s mm mame pekny vztah.niekolko krat do dna sa vsetci obijmem a povieme ako sa mame velmi radi ze sa lubime...takze vidi uz od malicka ako by mal fungovat vztah ..ze si pomahame lubime a stojime pri sebe..takze v tomto si muslim ze maju dobry zaklad..ona je strasne citliva na to led sa jadame..ale snazime sa jej vysvetlit ze aj ked sa hadame ze sa lubime...musim ich naucit akeho partnera si maju vybrat...ale tiez su hranice..a s tymi hranicami suhlasi aj mm.a v urcitych veciach je prisnejsi ako ja.a ak by ich prekrocili tak by som z toho nebola super stastna..

tabakmirka
11. máj 2018

@tinaa64 Pekne napísané, je super, keď má dieťa takýto príklad doma. Ale tiež nie vždy to znamená, že aj to dieťa sa bude snažiť mať taký vzťah. Čo je pre mňa zaujímavé. Lebo fakt poznám veľa prípadov, čo doma deti videli ukážkovú rodinu a vo svojom živote potom si viedli úplne inak a zase aj naopak. Deti z rozvedených rodín, ktoré sa zase snažia mať lepší život a lepší dopriať aj svojím deťom.

fefe123
11. máj 2018

@tinaa64 jááj, no prepáč, nevedela som, že si už taká stará..... smutné.... :(

tinaa64
11. máj 2018

@tabakmirka ved to...bohuzial nieje to zaruka toho ze budu mat aj oni pekny vztah...snazim sa vstepovat co znamena rodina ako bu to malo fungovat..a ze eodina laska a zdravoe su vzdy na prbom moeste az potom ke ostatne mne ostava uz iba dufat ze si nieco z tpjo zobru ndo zivota...a budu sa mat dobre...a urcite sa ich bidem snazit nasmerovat tym spravnym smerom...

sense
11. máj 2018

@tinaa64 nijto ta nehejtuje problem mas ty s akceptivanim nazoru ineho a nielen v tejto teme...apropo chrapuna muza al. Hovado ako si to nazvala mozu najst aj v rovnakej vekovej kategorii...😉

ukulela
11. máj 2018

@tinaa64 15 rocny rozdiel nie je rozdiel na urovni veku babky ...

tinaa64
11. máj 2018

@sense ja ?ja som napisala prvy prispevok.a uz sa rozbehla lavina oznacovania mam a. ?vysmiatia ma? Tak neviem kto ma problem..ja som sa len snazila vysvetlit irciye veci preco s tym velmi nesuhlasi a preco je mi to divne...a co sa tyka toho chrapunstva som reagovala na to ze nemozem detom zakazovat ked uz budu mat 18..tak som napisala ze dobre nebidem sa miesat do ich vzathov a nech sa navlacuju s kym chcu..ci s g
Fetakom ci s magorom ci s chlapom kt.bude o 20 r.starsi.nevadi ze bude mat mozno uz nejake deti v ich veku ..od 18-tky si mozu robit co chu..tak nech sa aj navlacuju..ved ja uz nebudm mat pravo asi na nic lebo vamsak uz budu dospele..ale ze o zivote este dokopy nic nebudu vediet to uz je vedlajsie..uz ma nebavi stale sookola o tom ostom tocit...proste sa zmier s tym ze mne pride divne ak napr syn v 20-tke donesie mame domov 40-rocnu nevestu ...alebo ze by si moja babka domov doniesla chhlapa cca vo vwku jej deti...kazdy by si klepal na celo ci jej toto treba na stare kolena...

tinaa64
11. máj 2018

@ukulela tak babka ma 65..tak chcem vidiet ako by reagovali jej deti keby dovliekla domov partnera vo veku jej syna...alebo este mladsieho..nakolko sa tu bavime 15-20 rokov starsi resp.mladsi ppartner...

tinaa64
11. máj 2018

@ukulela zle som napisala bavka ma 68.myslela som na nieco ine napisala som blbost

jana_eyre
11. máj 2018

@tinaa64 ja mam pocit, ze si uz aj zabudla co si vlastne pisala.. to sa stava ked pises bez rozmyslu.. ale mozem zopakovat, pisala si, ze by si "tiez nedovolila svojim dceram" zeny ti len pisu, ze nedovolit mozes kolko chces, bude to jedno, lebo budu dospele.. tvoj nazor je tvoj nazor a maj ho aky chces, ale pre buducnost by bolo fajn si uvedomit, ze pises prilis vseobecne a niekoho sa tvoje zovseobecnujuce slova mozu dotknut.. PRETOZE tu je vela zien, aj 60tnicok, co este nepatria na geriatriu, aj 45tnicok co maju doma vitalneho 60tnika, aj 22jok co maju 37r muza a ANI jeden z nich nie je magor (pretoze ja NECHAPEM preco davas do suvisu fetaka, magora a o 20r starsieho muza) nikto ta tu nehejtuje, len sa ludia ozyvaju na tvoje zovseobecnujuce urazanie.. (prtoze to, ze napises, ze tebe je jedno kto skym a kde a ze to je tvoj nazor neznamena, ze nikoho neurazi ked vsetkych hadzes do jedneho vreca.. ) samozrejme ja ti ani neradim co pisat mas, ale ked uz nieco napises, tak treba ratat s odozvou.. alebo si pis dennik s vlastnymi nazormi a nikto sa neozve..

sense
11. máj 2018

@tinaa64 vef netoc stale o tom istom...kednechcez byt oznacovana neoznacuj,..a apropo napriek oznaceniam ta nikto nehejtoval....trochu menej to prezivaj...a kto ta vysmial...ale vo viacerich temach to iste...vsetcia ta hejtuju a vysmievaju...

tinaa64
11. máj 2018

@jana_eyre tak este raz...ja neprirovnama magora fetaka s vekom..ale ktomu ze mi pisete ze nemozem dovolivat alebo nedovolovat...tak som vam dala za prvdu ze nemozwem sa detom miesat do zivota..tak im povolim chodit s kym chcu...a este raz sa budem opakovat..ja mam velmi rada starych ludi..aj si ich vazim.a rada si vypocujem aj ich pribehy aj keby ich 100 lrat hovorili. A o to viac co mi dedo zomrel...ale to neznamena ze by som s takym zila..a nikto nemoze odomna chciet aby som bola rada kedze by si dievcata nasli o dost starsieho muza....a neviem v com som niekoho urazila..nikde som nepisala ze uz patria do hrobu ci domova alebo stareho zeleza...pisali ine kt.sa asi prisnilo ze som to pisala..a ze som pisala ze su ufrflaní?nebola som jedina kt.to pisala..a väcsina taka je a netreba sa za to urazat ..ved to je normalne.co je zle na tom ze si neviem predstavit ze by bol moj zat bud v mojom veku alebo starsi odomna?...a ze mi to pride divne?

dadka_bb
11. máj 2018

skoda takej mladej baby s takym staruchom.kamoska ma o 10r starsieho.mame teraz 30rokov obe,a vidim ze je jej kustik trapne ked my mame muzov takych sviezich 32robnych,a jej je uz taky vraskavy, prefajceny 40tnik. ani deti nemozu mat.cele zle.🙈 mladost zabila, teraz sa trapi,je mi jej luto vlastne

dadka_bb
11. máj 2018

20 rocna co vidi na tom starcovi? ja neviem.normalne to neni

ukulela
11. máj 2018

@tinaa64 moces sa. pisala si: aby napr.ani nie v 40-ke museli utekat k muzovi z roboty domov lebo by bola v strese ze bude niekde odkvecnuty. ... na prvej strane, kde sa hovori o 15 rocnom rozdiele. teda max 55 rocny chlap (ani 60 a dnes uz pomaly ani 65) ta nebude doma cakat odkvacnuty, lebo este bude chodit do prace ..... ty z nich uz od 50ky robis geriatrikov .... howg. mam o rok viac ako ty a moj chlap o dva - k vysvetleniu. trocha nadhladu .... opakujem, ja s vekovym rozdielom mam negativnu skusenost, ale je to o povahe. treba hodnotit to. a nie vek.

jana_eyre
11. máj 2018

@dadka_bb takze tvoj muz bude za 8rokov stary, vraskavy, prefajceny 40tnik a ty budes stara 40tnicka?

tinaa64
11. máj 2018

@ukulela keby si zazila a videla to co jaMOZNOby si pochopila...ale nebudem to tu rozoberat lebo to nie jw tvoja vec...nemusi kazdy takdopadnut...alezas sa budemopakovat..clovek nemladne...aj ten 50-tnik uz nieje taky aky bol ked mal 20-30 tokov..ale to je NORMALNE a netreba sa za to URAZAT.. Inikoho som neodpusala..zaujimave je este par zien v podstate napisalo to isteco ja..mozno inak sformulovane a le podstata ta ista
.s nad tym sa skoro nikto nepozastavil.uz ma to nebavi tu dookola o tom istom tocit..preco na co zaco...ja uz neviem ako mam napisat ze si to proste neviem predstavit

tinaa64
11. máj 2018

@dadka_bb take nieco si ani nemal pisat..ukamenuju ta tuvazpod ciernu zem za to..ako aj mna..uz len ppreto ze som napisala co som pisala..co uz ved je to MK....clovek sa aspon nenudi😂😂

dai
11. máj 2018

@kvetinka75 treba dalej asi hladat moznosti - moj muz ma tiez problem s chrbtom - dlho nepomahalo nic, teraz konecne nasiel terapeuta ktory mu pomaha plus kazdodenne cielene cviky na chrbat... ale to nic nemeni v tom ze si nemyslim ze v 60tke bude dedko - moj muz napr. teraz je omnoho vitalnejsi a v lepsej kondicii ako ked sme sa spoznali pred pomaly 20timi rokmi... a zivotnemu optimizmu sa ucime kazdy den, podporujeme sa v nom , hladame male pozitivne okamihy ktore si uzivame, sem tam nieco vacsie...

dadka_bb
11. máj 2018

@tinaa64 ved ale vidim to na kamoske. ten jej 40tnik otras. podla mna sa za nho hanbi medzi nami.je to chore tieto extremne rozdiely 20 rocna s 37 omg 🙈🙈🙈🙈

dadka_bb
11. máj 2018

@jana_eyre tak mlada 40tnicka nebudem.budem vraskava stara,a urcite nebudem hladat 20rocneho frajera

dai
11. máj 2018

@dadka_bb 🙂 ako taky smiesny prispevok tu fakt nedala ani tina ci ako sa pise🙂 ukamenujeme ta bu bu bu🙂 ako prepac ale pisat ze niekto o 8 rokov starsi je otrasny zato ty si mladica najkrajsia kralovna je fakt akoby to pisala nejaka pubertacka 16rocna a nie dospela zena🙂 to ako myslis vazne ze ty vidis na cloveku nad 25 rokov ci ma 30 - sviezich ako ty pises alebo 40? ako prepac - fakt mi dovol sa zasmiat😀 ty sviezica nadherna...