Partner má strach mať deti
Partner má strach mať deti.
Má strach a preto ich NECHCE.
Mám 30r partner 34r
Máme spolu pekný vzťah. Veľmi sa máme radi, tešíme sa na seba, bývame spolu v byte a všetko funguje.
Už pri spoznávaní hneď na začiatku sme sa bavili na tému deti a on mal v tom jasno - skôr nechce ako chce a ja naopak.
Zo začiatku som brala náš vzťah s rezervou, uživala som si spoločné chvíle ale nebrala som to extra vážne-nepremýšlala som nad budúcnosťou.
Keď po čase chcel nech sa k nemu nasťahujem stále som to odkaladala - asi som kvôli tomu (že deti skôr nechce) nevidela prespektivu vzťahu.
Neskôr sme mali debatu, pri ktorej mi povedal, že premýšlal a som jediná žena na svete, s ktorou si tú rodinu predstaviť vie..
Som sa rozplakala od šťastia a môj postoj k celemu vzťahu sa asi aj vďaka tomu postupne zmenil k lepšiemu.
Postupne som odišla z práce a presťahovala sa k nemu (z práce som odišla lebo priateľ býva v inom meste kde som sa aj sťahovala..)
Všetko nám funguje fajn spolužitie super.. no tento vikend bol akýsi tichší ako inokedy ale tak pripisovala som to únave.. dnes ráno som mala naplánované, že pôjdem na pár dní k našim na chalupu a pred odchodom som sa ho pýtam, či je všetko v poriadku a on sa rozplakal... že veľa rozmýšlal a DETI NECHCE A ČO TEDA BUDE ĎALEJ...
Nezmohla som sa ani na slovo , lomcovali so mnou emócie - hnev, smútok, sklamanie a do toho som sa samozrejme rozplakala..
Ďalej sme sa o tom nebavili stratila som reč a bola som akurát na odchode na chalupu.
Takže sme akurát pár dni bez seba a máme čas to spracovať.
Je to pre mňa veľmi ťažké, mám ho strašne rada a už som si myslela (aj son to chcela), že s nim budem navždy a budeme mať neskôr aj rodinu..
Ja sa tiež bojim mať v dnešnom svete deti ale raz by som ich chcela neviem si predstaviť svoj život bez detí ale on vie..
Asi mi budete písať , že mam od neho odist.. ale je to naozaj ťažke hlavne v tejto fáze zamilovanosti a všetkeho.. chcela by som to zachraniť ale asi to nepojde pokiaľ jeden neustúpi.
Som naňho strašne nahnevaná, že mi dal vtedy nadej , že by si tie deti vedel so mnou predstaviť, žeby sme boli super rodičia..
Keby mi vtedy nedal túto nadej asi by som neodišla s práce a nešla s nim bývať..
Keď sa vrátim čaká nas rozhovor teraz to s ním cez mobil riešiť nechcem.
Prosím ako to vidíte, máte niekto s podobnou situáciou skúsenosť?
Ďakujem
Nechápem čo sa tu chlácholíš, o čom?
To že teraz zvažuješ dieťa znamená, že za 2-3 roky ti bude kontrolka blikať extrémne a kľudne pôjdeš radšej aj na didžinu sa nechať nabúchať len aby si to dieťa mala tak načo si s nejakym tupcom ktorý ti nevyhovuje?
Vždy je tam určité dúfanie že človek verí tomu že si to ten druhý rozmyslí a niekedy aj rozmysli a niekedy nie.Tiež si to nevedela dopredu či zmení názor.Vykryštalizovalo sa to tak teraz už ozaj vieš na čom si.Ja tiež nechcem deti,teda nemám v ich pláne ale nedám 100 percent ruku do ohňa že by som časom neotočila.Ale on už asi rozhodnutý je.
Aha, tak už tu máme dôvod, prečo nechce... 16.34.
Tak by ma trochu ukludnilo, nieje to prekážka typu genetická vada, rodinné prekliatie ale ci z neho dokáže vychovať slušného človeka, aby nebol na drogách a v base.
Tu nikto nič negarantuje😁mu povedz.
Kamaratkin tatko celé detstvo hucal do jej brata, ze... Roste PRO kriminal. A je to max. slušný chlap. Zasa druhý mal na našu dobu rozvolnenu, liberálne výchovu a veru v tej base je, pre drogy. Ty by sa rada decko od neho, on ho nechce a ty ho nechceš stratiť. Skus celé bremeno zobrať na seba. Ze ty sa postarás a on nemusí nič, len ho zamiesit. Veľa žien chovaju decko sami... a ten tvoj sa postupne chytí. V 50.sa pobavíte, aký bol poseroutka. 😃
Ptepac, ale nerozumiem, ze sa boji v tejto dobe mat deti. Vzdy bola nejaka doba a aj bude... Aj horsie bolo. Mam male deti a rozhodne si nemyslim, ze je im zle. Navyse aj v najlepsej dobe sa mize vsetko zmenit za par hodin. Mozno by mal zajst k psychologovi. Je rozdiel nechciet deti a nechciet ich, lebo sa boji. Chapem ta, ze si sklamana. Podla mna by ste to mali riesit.
...fuuu...za mna strasneee zmyslanie typu "Bojí sa, že si skazíme život tým, že by sme mali také problematické dieťa.." ako keby existovali len väzni a zavisli a nic ine...ved je tolko moznosti co ine moze byt z Vasich deti ale takyto postoj strachu nie je podla mna zdravy. On ked sa tak boji, tak nech naozaj radsej deti nema. A vy si najdite naozaj ineho partnera, ktory ide do zivota s odvahou a odhodlanim, vierou a nadejou v dobro a to pekne co deti mozu do zivota priniest. Vela stastia.
takze on sa boji, ze bude mat drogistu a basistu? A co ked sa narodi dieta co bude postihnute a chore? To potom si pobali kufre a teba necha v stichu? Jaaaj, ved hej, ja som dieta nechcel, to ty si chcela a nutila ma do toho....klasika
U nás to bolo podobne, obavy hlavné boli dve - táto doba a či bude dobrý otec, či dieťa dokáže dobre vychovať, či nebude otec na prd, ako bol ten jeho. Ja som mu v podstate dookola opakovala, ze každá doba je nejaká. A že verím, ze z neho bude dobrý otec. Že je dobrý človek a z dieťaťa vychová tiež dobrého človeka, keď mu vštepí svoje hodnoty. A že nebudem robiť zemetrasenie vo vzťahu, ani nebudem tlačiť do medicínskych riešení ak by to nešlo, ale nedokážem žiť s predstavou, že sme to aspoň neskúsili. Že nechajme to na prírodu. Podľa mňa hlavne potreboval uveriť, že je pre mňa dôležitý on a nie len ako darca spermií… V každom prípade výsledok je ročná princezná, s ktorou je ocko na materskej a sú najväčší parťáci 🙂.
Pozri, váž si jeho úprimnosť. Je to lepšie ako keby ti to povedal až v manželstve.
@opica_skorica vybrat maternicu? naco? existuje strih strih prestrihnutie vajcovodu vybavene. mam to, viem to. kto nechce deti, moze toto podstupit a mozu sulozit do haleluja bez obav. Ale mne ide oto, ci by bol vobec stotozneny s takouto radikalnou myslienkou, pretoze on sam vyslovil radikalne osudove rozhodnutie cim meni zivot prave jeho partnerke
Blabla,nechce ta. Ver mi
@lija22 ty si isla na prestrihnutie vajcovodov asi z inych dovodov, ked mas v profile uvedene 3 deti.
Pre autorku: Opytaj sa sama seba, ci si stotoznena s moznostou buducnosti bez detí (aj v pripade, ze obaja chcú a veľmi, to nemusí stačiť, keď sú komplikácie zdravotné,…) a keď si i teraz si na 100 percent rozhodnutá a presvedčená, že bez detí nechceš žiť, hľadaj chlapa, ktorý ich chce rovnako silno ako ty.
Môžeš si to zvážiť. Zostanete spolu a časom možno zmení názor alebo nie. Ako zase zmysel života sa dá nájsť aj inde. Alebo sa rozidete a budeš hľadať inde. Ale počítala by som s tým ze už nebude jednoduché nájsť partnera.
@opica_skorica ano, lebo uz dalsie nechcem. som s tym absolutne zosuladena a teda som spravila take radikalne rozhodnutie
@slovenka753 no na jej mieste v 30. rokoch by som necakala
Je to sebec. A obrovský. A ty budeš hlúpa ak by si sa vzdala svojho sna kvôli sebcovi. Žiaden chlap na svete by mi za to nestal žeby som sa vzdala možnosti mať deti! Ziaden a Nikdy!!!
Na zaciatku ti jasne povedal ze deti nechce, tak ake sklamanie?vobec si nemala taky vztah ani začínať .. stratila si s nim len cas...
Tak mu povdz ze ty tie dti mat budes ci s nim alebo bez neho a uvidis ako zareaguje... Ale tlacit ho asi nema rovnako zmysel ako tlacit teba do zivota bez deti... Moze sa stat "nehoda" ale toto si dobre premysli lebo sa ti moze stat ze ti da na vyber potrat alebo rozchod... Jasne pod hrozbou basy ho donutis platit vyzivne ale uprimne ozaj by si chcela aby tvoje dieta vyrastalo za takychto podmienok??
@lija22 a prečo to teda nespravil tvoj muž? Keď cudziemu mužovi to radíš?
Veď vazektomia u muža je jednoduchší a aj kratšie sa liečiaci zákrok než operácia na túto vec u ženy.
@lija22 aha, už viem, napišem ti to v tvojej reči: “aby mohol strielat ostrymi
na slepo”.
Je to vsetko vyhovorka. Nechce mat deti, lebo chce mat pohodlny zivot. Deti ti zivot zmenia, stratis pohodlie, a ano, zijes v neustalom strachu, ze sa im nieco stane. Doba nie je v nicom ina ako ta pred 30 rokmi. Vtedy bol drog este ovela viac ako teraz. Ja to vidim takto, rozidete sa a ty sa o 2 roky dozvies, ze pan sa ozenil a ma male dieta alebo ostanete spolu a aj tak to bude skor ci neskor znamenat rozchod. Lebo toto je vazna tema, ktora vas rozdeluje.
Je rozdiel nechciet mat deti a bat sa mat deti. Tvoj partner je ten lepsi pripad. On sa iba boji, ma strach, mala som to podobne a vyriesilo sa to k nasej spokojnosti. Urcite to nevzdavaj, chce to vela rozhovorov, zistit dovod preco sa boji, aby neskor nelutoval ze sa tak rozhodol, atd. Keby ani to nepomohlo, zvolila by som rozchod, je pekne, ze lubis ale bezdetnost ta stastnou neurobi a raz mozes lutovat ze si si vybrala chlapa pred zalozenim si rodiny.
@0kristina0 bude ľutovať, že uprednostnila chlapa pred sebou, keďže ona deti chce. Žiadna žena by nemala cudzie potreby stavať pred svoje, lebo je veľká šanca, ze nebude šťastná.
@sidicek suhlasim, poznam xy pripadov, ze zena nemala s muzom deti a ten ju v neskorsom veku opustil kvoli mladsej s ktorou si to dieta urobil, pre nu uz bolo neskoro kedze vek tam hral rolu.

@simca06022011 Odpovedala som vyššie čoho sa bojí.
A k druhej otázke. Bavili sme sa o tom, že čo ak by som ostala tehotná (používame ochranu ale náhoda je blbec) tak, že by sa k tomu postavil ako chlap. Prijal by to, pomáhal, staral sa ale že je možné, žeby bol nešťastní kvôli strachu či ho dobre vychová a zabezpečí.
Ale plánované bábo neprichádza do úvahy 🙈