Partner ma vôbec nerešpektuje ako matku
Dobrý večer.som slobodná mamina.Odkedy sa nám narodil synček s partnerom nedokažeme spolu vychadzať.Po odsťahovaní sa zo spoločnej domácnosti sme mali ešte jeden neúspešný pokus o spoločné sužitie,no neuspesne.som domienky,že moj byvaly partner prenaša svoje fobie a presvedčenia na naše dieťatko aj napriek tomu,že častokrát to prinesie viac škody než užitku.Aby som bola konkretna: prisiel s napadom primiesavat detatku granulovany detsky caj do umeleho mlieka(vraj pre zmenu chuti) vzpriecila som sa tomuto nepochopitelnemu napadu,vysledkom boli nekonecne nezhody kvoli mojmu odporu k takymto mixom.neviem ako ine deti ale to moje sa dobre znasa s kremami ako indulona,ci detska nivea...som nazoru ze pokial dany krem dietatku neskodi nieje potreba ho vymienat...samozrejme ze moj partner kupil dalsie tri rozdielne kremy ktorymi dieta pri prebalovani skutocne velmi nahrubo natrel a synceka som mala niekolko dni vyhadzaneho ,cim si nasiel dovod na kremovanie on tvrdil ze je to osetrovanie...ked som sa mu snazila vysvetlit ze to dietatu skodi osopil sa na mna ze je vyhadzany z toho ze ho neprebalujem a nestaram sa..co skutocne nebola pravda..on dokazal dietatu vymenit plienku aj ked si do nej raz cikol a tvrdi ze musi lebo dieta nemoze mat mokru plienku(spociatku som sa cudovala preco ciste plienky vyhadzuje.a tak to bolo stale ...nasiel nejaku latku v zlozeni mlieka okamzite ho chcel menit,kupi nepotrebne kremy ktore na pokozku syna neposobia dobre,nieje chyba v jeho kremovani ale v mojej starostlivosti.dokonca dieta musi mat vzdy rovnako otoceny palonik a ak je naopak ,dostane alergiu,pigmentova skvrna od narodenia je alergia....vsade ciha alergia a moja starostlivost je neporovnatelna s tou jeho... bojim sa ho uz nechat so synom osamote,aby mu nejako neuskodil,alebo nesypal do mlieka,alebo aby ho pred krbom neprehrieval,pretoze si mysli ze vsetko co robi je spravne a rodic je najlepsi odbornik...vlastne len v jeho pripade...ma pocit ze je najlepsi lekarsky odbornik od vsetkych odbornikov 🙂navyse myslim si ze po rokoch by takato starostlivost zanechala na mojom synovi vazne psychicke nasledky a fobie.nenecha si poradit,nerespektuje moje potrehy reakcii dietata na vonkajsie vplyvy...neviem ako sa m am zachovat
a co riesis, ci sa mas k nemu vratit a este to s nim skusit, alebo ci mu mas zverovat dieta do opatery? cloveku, ktory by chcel primiesavat dietatu do mlieka granulovany caj by som nezverila ani plysaka 🤐
@veronikadan tak drz syna od neho dalej... ak je to potrebne, daj upravit styk sudom, ze ho moze mat len za tvojej pritomnosti. 😒 suhlasim s @reanda. to co je za napad primiesavat caj do mlieka. mlieko ma chutit ako mlieko, moj maly neznasa caj a ide sa zblaznit za mliekom, naozaj nechapem ten napad
Tvoj partner je vážne chorý a ohrozuje život vášho maličkého! Musíš situáciu riešiť čím skôr kým nebude neskoro !
@veronikadan no ja by som asi takému chlapovi primiešala do čaju hodnú dávku gutalaxu, nech je zavretý na záchode a nemá čas ani energiu riešiť nič iné ako svoje... 😝
a teraz vážne - tak ako radia baby, držať ho čo najďalej od malého aj keby to malo ísť cez súdy... to čo robí nie je ani normálne, ani vtipné a nedá sa to nazvať ani len prehnanou starostlivosťou, ozaj by mal vyhľadať odbornú pomoc pre dobro všetkých... mimochodom, on čo jedáva? klobásové jogurty a rezne so šľahačkou? 😝
@veronikadan pamätam si ako si to s tym cajom riesila na fore a potom sa do debaty zapojil aj on .. je to pripad pre psychiatra, chory clovek ktoremu by som dieta nezverila ani na minutu ... ak mas na pravnika, tak by som asi konzultovala mozne kroky s niekym kto ma s takouto situaciou skusenosti ... dzrim palce
@veronikadan no s niečim takýmto som sa ešte fakt nestretla. Zažila som maminky ktoré to tak trošku preháňajú so starostlivosťou ale muža ešte nie. Nemáš to ľahké. Mal by navštíviť nejakého odborníka lebo toto nie je v poriadku. Ty si matka, ty si syna vynosila, porodila, ty ho poznáš najlepšie. A keď podrýva tvoju autoritu už teraz keď je ešte synček takýto malý, tak čo bude za pár rokov keď už bude rozumnejší, vnímavejší? Preč od neho, malého by som mu dala len za tvojej prítomnosti alebo vôbec. Lebo naozaj mu ešte ublíži a čo potom...? A väčšiu blbosť ako dať čaj do mlieka som ešte nepočula 🙂
@veronikadan v anglictine sa to vola OCD - obsessive compulsive disorder. Je aj vo vasej domacnosti vsetko vzdy ulozene ako to on ulozil, toaletny papier musi byt na jednu stranu, veci vzdy ulozene ako ich on musi mat ulozene...atd?
S partnerom sa bud zmieris, budes sa mu prisposobovat, alebo to vzdaj.
On sa nikdy nezmeni, zmenit sa nevie a nemoze za to.
Pomoct moze terapia, ale ani to nemusi byt uspesne.
Inak takych ludi je medzi nami dost, nie je to az tak ojedinela vec. Moze mat rozne stupne.
Pridaj mu feniklovy granulovany caj do piva ... Ci bude rad 😀 a k pediatricke chodite spolu? Nech pocuje naxor idbornika. Inak ja by som mu dieta nenechala. Alebo nedostava rozumy od mamicky nahodou? 😒
U mna by to urobil len raz ,,,,prvý a posledný krat...ja som taka aka som ,,,ale ja ako matka som so svojím dietatom nonstop 24 hod ,,,viem naj co mu robi dobre a co nie ,,,pokial nezijete pod jednou strechou a on nevie co je pre synceka dobre ,,,nech ta ako matku co sa o neho straras laskavo akceptuje pokial nie DOVI DOPO 😉
buď je to obsedantné chovanie alebo sa chová ako ohrnutý milenec,nehádaj sa sním,ale stanov pevné pravidlá a kúp mu knižku čo si kupujú budúce mamičky a krémy ,ktoré kupuje malému nech vyskúša prv na sebe ,to jest aj mlieka ,tie šejky nech si robí sebe a opýtaj sa ho koľko detí už vychoval,ked dokáže súdiť teba a myslí si že on je najlepší,alebo mu daj po papuli a povedz mu,keď príde k rozumu potom nech príde.
to je jeho dieťa,nie pokusný králik!!!! Ja by som mu začala vyvárať všetko čo neznáša,kým by sa az nepovracal a by som mu povedala nerob to co nechceš aby iný tebe robili 😠
@veronikadan - ja som ten status s tym cajom a mliekom citala, chlpky sa mi na krku nad jeho argumentami jezili 😲 Neviem, co je pre teba dalsi krok, ci rozvod, alebo upravenie styku s dietatom, ale sprav potrebne kroky, aby tieto napady uz rozhodne na vasom dietatku neskusal...
jeho zivot je tieztak trochu zvlastny.nekonzumuje nic co obsahuje ecka alebo chemicke latky,alebo latkyktore nepozna.okrem toho nekonzumuje ziadne zivocisne produkty aj vajcia musia byt bio...ak si myslite ze to suvisi s nejakym nabozenskym presvedcenim..velmi sa mylite...nieje to presvedcenie ale jeho mozna alergia...naposledy mi aj uz spominanu indulonu vyhodil von oknom pretoze obsahuje zivocisny tuk(udajne...neviem nevidela som zlozenie indulony.) v tomto vztahu som sa stretla s roznymi zvlastnostami.skutocne je toho taka hromada,ze by ste padali na zadok.trosku som sa sprtala v poruchach spravania u dospelych ludi a skutocne dalo by sa velmi jednoducho urcit diagnozu.dieta je v mojej starostlivosti,stretavanie s nim mame kazdy vikend sobotu a nedelu...ako zamedzit toto stretavanie tak aby som neporusovala sudne rozhodnutie?
@anjelicek26 ked prvy krat obhajoval ten svoj cajovy mix,dala som tuto temu do fora,aby videl ,ake nazory maju ine matky na tuto jeho praktiku...verte mi ci nie neuspela som ,napriek hromady negativnych postojov matiek....tuto temu na fore uzavrel s tym ,ze vsetky reagujuce boli moje priatelky preto somnou drzali :D
a este by som chcela otazku damy...on by bol najradsej keby som mu dieta nechala a odisla do tramtarie....aj vo svojom navrhu pisal ze chce dieta do striedavej starostlivosti od jedneho roka...toho sa az tak neobavam....ale urcite jedneho dna pride cas ,a tu striedavu starostlivost bude chciet s nasim dietatom realizovat...ja nechcem aby moje dieta dostavalo do vienka kvantum fobii a nevhodnej vychovy...moze sud dokazat jeho rodicovsku neprisposobilost?
@veronikadan - nesposobilost nie, ale staci si spisat tieto jeho vypady a ziaden co i len trochu rozumny sudca mu striedavku neschvali. Plus teda striedavka pre dieta pod tri roky je absolutne nevhodna, to by uz musel byt velmi zavazny dovod, co u teba je vsetko v poriadku, skutocne sa ho netreba bat, moze skusat cokolvek..
ale keby ste len vedeli ako je mi to luto.je to jeden krasny vzdelany inteligentny chlap....skoda ze nic nemoze byt tak dokonale ako to na prvy pohlad vyzera
to je cista diagnoza, otecko je nezdravo uzkostlivy. Korene by som hladala v jeho rodine. Niekto ma na jeho stave nemaly podiel. Mozno matka s prehnanou uzkostlivou starostlivostou. Poznala som chalana, ktoreho matka terorizovala od malicka upratiovanim, lestila este aj klucky na dverach kazdu sobotu ako magor. Ak neboli prelestene tie ci ine komponenty domacnosti tak mala hystericke zachvaty. Jej syn je doposial sam, z roka na rok slobodnejsi....Ale neverim, ze sa s tym neda nic urobit. Psychoterapia by bodla.
@veronikadan pravdaze moze. Ak sud skonzultuje jeho spravanie s psychiatrom, tak je vysoko pravdepodobne, ze zverenie do patery zvazi. Myslela si rodicovsku nesposobilost....🙂
raz som mu navrhla odbornejsiu pomoc....ze by sme sa na nej zucastnili obaja...alebo aspon poradnu,pretoze aj tam je odbornik a vedel by mu aspon povedat ze jeho praktiky niesu uplne v poriadku.dalsi problem je v tom ze nedoveruje nikomu len sebe samemu...nedoveruje lekarom ,nedoveruje pediatricke, nedoveruje ani automechanikovi...pocnuc mnou ani mne. blizi sa vikend a jeho stretnutie s malym.dieta ja v mojej starostlivosti a stretavanie je len za mojej pritomnosti,ale aj tak mam z toho strach.
@jabadaba myslis ze existuju tabulky aj pre vysokoiinteligentnych ludi? lebo otec mojho maleho posobi navonok ako anjel,ktory by nikdy nikomu neublizil.
no ja by som sa od takeho chlapa odstahovala co najdalej aby s dietatom nebol vobec len skoda ze si si od takeho chlapa nechala spravit vobec dietatko
@katecameron vsetky veci vyplavali na povrh az po narodeni syna...dovtedy bol mily pozorny a milujuci

@veronikadan mas vyhladat psychiatra. tvoj partner ho potrebuje