icon

Partner mi dáva pocítiť, že som nula

29. mar 2021

Dobrý deň, v prvom rade sa chcem ospravedlniť za anonymitu, ale nechcem aby ma niekto spoznal, taktiež preto vynechám aj niektoré konkrétne príklady.

Ide o to, že otec mojho syna mi robí extrémne zle. Keď som bola tehotná vobec sa mi nevenoval, myslela som, že sa to príchodom dcéry zmení. Žiaľ, nezmenilo skôr by som povedala, že zhoršilo. Nebývali sme spolu keďže sme nemali dokončený byt, chodil veľmi málo, ak prišiel tak neskoro, stále iba sľuboval čo bude ako bude, nebral mi telefón, že vraj veľa práce, pričom keď som volala nonstop obsadené. Neskôr sa to celé začalo hrotit, začal ma urazat, nejdem zachádzať do detailov, bolo to od nul, slabochov, že nemam poriadnu vysoku školu, navazanie do rodiny (nižšia vrstva atď). Keď na mňa zopárkrát kričal triasli sa mi ruky a trasu sa mi aj teraz keď píšem. Ide o to, že som mu už xkrat povedala, že medzi nami je koniec, dohodneme sa ako s malym, výživným nech to nechá tak. Hovorí, ako to bez neho nezvládnem, ze mi bude posielať 50€ a neprezijem atď. Stále sa z toho smeje, vraj on nás ľúbi, chodi tu ako chce. Pri každej možnej príležitosti mi dáva pocítiť, že som nula a ja tomu pomaly začínam veriť. Bývame so synom momentálne u sestry mojej a neviem ako to riešiť, aby to pochopil a aby som nemala problémy, lebo on pozná kadekoho. Či len dúfať, že ho jedného dňa prestane baviť ak si niekoho nájde.

1aduliatko1
29. mar 2021

požiadať súdom o výživné....

dazdovka
29. mar 2021

Tych 50€ som dostavala aj ja na dceru az do jej dospelosti, takze je to realne, na sude si otecko preukaze aky je chudak s nizkym prijmom (moj nebol, ale samozrejme na papieri mal minimalnu mzdu) a priklepnu mu to. Rozhodni sa sama co chces, co dokazes robit, najdi si pracu, byvanie kludne aj docasne, ale zit s takym magorom musi byt utrpenie a deti to poznaci.

horalka1986
29. mar 2021

Otec tvojho syna a mal sa zmenit po prichode dcery? Nechapem. Tak otec syna ci dcéry ?

zuzana1404
29. mar 2021

Manipuluje Tebou. Neboj sa ho.

autor
29. mar 2021

@horalka1986 syn samozrejme.

pribinak
29. mar 2021

Dala by som si určite výživné na dieťa a aj na seba. Keďže si doma s dieťaťom a nemôžeš pracovať.

A obmedzila komunikáciu a styk na nevyhnutne minimum. Komunikovat len cez SMS či mail alebo sociálne siete.
Nikde sa s ním nestretávat.
Ak príde pre dieťa, odovzdaj mu ho za prítomnosti niekoho, napr sestra, švagor, mama, ....

deti95060810
29. mar 2021

takých by bolo čo by najradšej neplatili nič , popr. málo. aj môj ex bol taký... ale na každú sviňu sa voda varí a treba jednoducho s debilom bojovať... Nevzdávaj to a hlavne mu neukazuj ako sa ho bojíš - to mu robí neskutočnú radosť...
PS. akú že to on má tú školu keď sa cíti ako poloboh? Namyslený mechúr...😈

annamaria4
29. mar 2021

daj to na sud

anita6666
29. mar 2021

V prvom rade si uvedom,že skutočnú nulu si si vybrala za otca svojim deťom. Ak chlap nevie zabezpečiť bývanie svojim deťom a matke jeho deti,to je skutočný odpad. Poflakovat sa po príbuzných ako mačka s macencami, tak tu sa hovorí prúser bez ohľadu na okolností. Chlap=sracka.

janne318
29. mar 2021

Nie som síce psychológ, ale mám tak trochu pocit, že Tvoj manžel je zakomplexovaný narcis (ospravedlňujem sa za tú otvorenosť). On sám toho pravdepodobne veľa v živote nedokázal, jeho ambície zrejme prekročili realitu, takže si týmto spôsobom teraz na Tebe kompenzuje vlastný pocit dôležitosti a nenahraditeľnosti. To sú ale bohužiaľ zväčša typy ľudí, ktorých nezmeníš. Buď sa od neho odstrihneš, alebo to budeš znášať donekonečna. Rozhodnúť sa musíš sama. Len Ty sama najlepšie vieš, čo očakávaš od života, i od partnerského vzťahu. Držím palce a prajem veľa správnych rozhodnutí. 🍀

jenny257
29. mar 2021

Z vlastnej skusenosti , ked sa nechas deptat bude si dovolovat . Takze sa pozbieraj a zacni ignorovat tie jeho recicky, su to len silacke reci , no to co on povie , nebude pravda kedze o tom nerozhoduje

sslobodnamama777
29. mar 2021

je to psychické týranie a never tomu čo vraví. Vies, ze to je chudak, on si to asi nikdy neuvedomi, ze je chudák, chory clovek. aj 50 eur je lepsie ako nic. Neviem ako to, ale treba spravit, aby ti aj pred detmi nenadaval, nech to deti nepoznací. To ze kricí na Teba je tyranie a ze ta ponizuje. A hlavne tie deti trpia, budu trpiet, ked to budu pocuvat na svoju mamu. Je to zly clovek a chory psychicky, pretize to neni normalne co robí a vraví a kasli na neho, skus najst nejaku podporu v okolí a ries to co je nutne, jkde mozes byt s detmi.

stanulienkat
29. mar 2021

Vy ste dieta planovali,alebo sa pritrafilo? Lebo neverim,ze on dieta chcel.

autor
29. mar 2021

Budem sa snažiť odpovedať na všetko. Áno, dieťa bolo plánované. Mne nejde tak ani o výšku výživného mám celkom slušne našetrené aj keď zo za to si byt dovoliť nekúpim, ide mi o to mať od neho pokoj.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
autor
29. mar 2021

Viac ako 5rokov, syn ma necelý rok. Nebolo to takto od začiatku, ale možno aj bolo len som bola zaneprázdnená, veľa v práci a ešte aj externe som robila z domu, čiže som to tak neriesila, čo bola chyba.

daniela1911
29. mar 2021

Ak máš našetrené na čas, kým pôjdeš do prace a syn sa “zabehne” v škôlke, alebo jasličkách, tak ser naňho.
Ak môžeš ostať ešte pri sestre, ostaň, postupne sa osamostatníš. Zatiaľ si pomáhajte, bude Vám veselšie.
Výživné je jedna vec, druha je - keby som bola na tvojom mieste, kašlala by som na výživné a radšej si zvolila život v pokoji. Ideálna predstava by bola vymaz otca z RL dieťa. Samozrejme to je na veľmi dlhé lakte, a určite by ti skákal po hlave, nie kvôli synovi, ale aby tebe ublížil.

gabriela_obzerova
29. mar 2021

@daniela1911 to treba velmi dobre zvazit, ja by som to nerobila. Financna situacia matky sa moze zmenit, pride o pracu, bude dlhodobo PN alebo cokolvek. Ked byvaly napr. o rok zomrie, tak dieta bude mat narok na sirotske, bude dedit po otcovi atd. Ak ho bude mat otec na haku, tak aspon vyzivne bude musiet posielat. Ak sa ho nebude chciet vzdat a bude chciet robit problemy, tak ich robit bude..

kika52621
29. mar 2021

Ser naňho pozbierať sa l.... prečo by si mala byť nula a najhoršie je, ze tomu začínaš veriť. Daj si na súd o výživné uvidíš koľko ti odklepnu jed 50e tak budeš mat 50e zmier sa s tým ak viacej pre vás samozrejme lepšie myslím si, že si od neho psychicky tyrana.... Trasu sa ti ruky už len keď to píšeš kam to s nim chceš dotiahnuť??? Nech uráža svoju rodinu pozbierať sa, naber silu a začni konať... Dovoľuje si lebo vidí aká si slabá niekedy ho ignoruj, niekedy mu pritakaj, niekedy mu neodpovedá. Hlavne never tomu, že si nula.... Máš syna máš sestru máš možno aj rodičov (to nespomínas) určite si dokážeš tiež zarobiť a máš nasporene.... Utekaj od neho.

akbara77
29. mar 2021

Prečo.si vzdy zeny myslia,že chlap sa.po narodení dieťaťa zmení k lepšiemu?tento tvoj chlap musel byť chuť určite aj predtym, len si.bola.slepa

mladenca
29. mar 2021

Joj nechapem to. Ale myslim si, ze toto je len otazka casu a vekom sa to bude u neho len zhorsovat, stupnovat a mozno casom ti bude este nieco viacej vykrikovat. Takyto chlap nestoji za to.

daniela1911
29. mar 2021

@gabriela_obzerova jasne, máš pravdu, dostane sirotské, ktorého výška tiež záleží od priznaných príjmov. Dedenie, to môže mať prešpekulovaný otecko tiež poriešené a majetok prepísaný na rodinu, pretože súd pri výživnom nepozerá len na príjem, ale aj na majetkové pomery rodičov.
A žiť pod tlakom x rokov, a chystať dieťa na stretnutie, na ktoré možno ani otec nepríde a zdržiavať sa doma vo vyhradený otcov čas a pod. Radšej oželiem peniaze. Ale to je môj názor samozrejme 🙂