icon

Partner mi kúpil náušnice za 100 eur a my nemáme na účty

jankaui24
23. feb 2015

Ahojte,
neviem ci mi tu niekto dokaze poradit ale uz som naozaj zufala. Zijem s mojim partnerom uz asi pol roka v jednej domacnosti, partneri sme uz skoro 5 rokov. Vsetko bolo super, lubime sa a navyse bol vzdy hrozne pozorny a vyzeralo to ze moj milovany naozaj velmi dobre zaraba. Kupoval mi sperky, sebe kupil pekne auto, stale sme chodili na vecere atd. Ked sme sa ale k sebe nastahovali, zistila som, ze pravda nie je az taka ruzova. On nema ziadne peniaze!! Nechcem aby to vyznelo, ze som zlatokopka, ako dnesne dievcata zvyknut hovorit. Mam 31 rokov a partner 42. Problem je v tom, ze my nemame ani na ucty!! On jednoducho minie na nausnice, vecere a svoje zabavky celu svoju vyplatu!! Nedavno prisiel z prace a doniesol nausnice. To som uz o tomto probleme vedela a tak mu uz vsetko povedala.
On vobec nechapal co je na tom zle ze si uziva peniaze ktore zarobi!! No chapete to? Ten chlap minie vsetko co zarobi na BLBOSTI!!! Tie nausnice som hned musela vratit, boli sice krasne ale vedela som ze urcite boli drahe. Nakoniec som z neho vytiahla kde ich objednal a on za ne dal viac ako 100€!!!! Ja zarobim 500€ a on okolo 1000€ mesacne. No vlastne zijeme z mojich 500€ lebo z jeho penazi nevidim ani cent!!! Peniaze za nausnice mi nakoniec vratili nastasie tak teraz mam o 100€ viac no on sa urazil ze som darcek vratila.

Co by ste mi poradili? Je to normalne to co robi? Je to 42 rocny chlap!!! Mam ho opustit aj ked ho lubim? Som zufala, sperky, vecere, kvety a darceky su super, ale bojim sa ze to nedopadne dobre!!

DAKUJEM

Strana
z3
jankastubka
23. feb 2015

No tak nemusia sa hned vsetci rozchadzat predtym nez sa vobec porozpravali o tom v com je problem. Samozrejme stav nie je dobry. Takze najprv sa o tom vazne porozpravajte a dohodnite spolocne, vsetky naklady platit na polovicu, urcite si sumu ktoru budete odkladat ako rezervu (ak sa pokazi auto pracka, alebo na dieta) rovnako na polovicu, a my mame napr aj urcene kolko mesacne z nasich prijmov mozeme pouzit kvazi na seba, na nase hobby, darceky, na kavu s kamoskou... ak si z toho usetrim, mozem dalsi mesiac minut viac a pod. Ak budete toto schopni obaja dodrziavat, tak by nemal nastat problem. Ak to dodrziavat nebude chciet, tak zial s takym chlapom je blbost zakladat rodinu.
A este kedze nie ste manzelia a je to jeho byt, bacha na to do coho vlozis svoje peniaze, aby ste sa o 2 roky nevadili o to, ze povie ze je to jeho a nebude ti chciet vratit ziadne peniaze z rekonstrukcie s pod. A dieta by som si s nim teda spravila len po svadbe... lebo aspon po svadbe su prijmy manzelov spolocne aj na papiery a uz ta nebude moct len tak poslat do kelu, ze on si to rozmyslel... lebo zial aj take pripady poznam.

lyzzy
23. feb 2015

Tak tato téma je čistý fake....neverím jej ani slovo

jolly84
23. feb 2015

@jankastubka čo natom mám rozoberať so 42 ročným chlapom?

oldman50plus
23. feb 2015

Myslím že pisateľka sa práve odhalila, nie fake ale alter ego ...
Preboha, veď to kupoval z lásky k Tebe tak čo sa nad tým rozčuľuješ? Peňazí niet nikdy dosť (mám níekoľkonásobok vašeho príjmu a stále niekde chýba a lepíme) pretože výdavky sa prispôsobujú príjmom a vždy sú väčšie. Neboj sa, takéto obdarúvanie nebude trvať dlho, je to len na začiatku vzťahu kedy ti znesie modré z neba, potom sa umierni. Zbytočne špekuluješ, určite sa dohodnete, aby ťa nemrzelo ako bude na tebe šetriť až zostúpi z obláčika... A naozaj si ho urazila, mňa na jeho mieste by to teda nasralo a pamätal by som si to, čo by ste aj týždeň museli držať hladovku za dar z lásky sa poďakuje a nevracia sa...
Inak Hematit je veliká firma na slovenské pomery, neviem si predstaviť že Podrackí by si zvyšovali predaj takýmto spôsobom, tí majú iné obraty a starosti. A nie celý šperk, len kryštály sú Swarovski, tzv. "elements". Takže nemyslím že ten link bol reklama možno trošku sa pochváliť (takéto náušnice padnú len atraktívnej žene)

sheila72
23. feb 2015

Môžeš si za to sama, evidentne si sa s ním dala dohromady, lebo bol k tebe pozorný a imponovalo ti koľko zarába. Navyše je o viac ako 10 rokov starší, viem, že je tu veľa párov s takým vekovým rozdielom a nikoho tým neodsudzujem, ale neviem čo s ním chceš robiť o 20 rokov. Napr.moja známa má 48, je v najlepších rokoch, deti má veľké a užíva si život ale sama, pretože jej muž má 62 a "ledva žije", má slabý dôchodok a ona ťahá 16-tky, aby mu mohla zaplatiť lieky...keby zarábal zrazu malo, tak ti poviem že si zlatokopka. Ale vidím, že si uvedomujes, že prachy treba vrazat aj inde ako do zábavy a preto vravím, vykasli sa naňho. Tak starý chlap by mal už vedieť finančne hospodáriť a jeho činy mi prídu nezodpovedné.

jasminet
23. feb 2015

@jolly84 ty??? snad zakladatelka, ci vy ste jedna a ta ista? 😉

dossy
23. feb 2015

@jankaui24 sak nech si plati ucty sam alebo dovi.. mu daj na vyber.. naco srtracat s takym cas, ktory nechce mat zodpovednost nad svojim zivotom ... za tym je nieco viac..preco to robi.. ale do toho my nevidime ..

mysicka36
23. feb 2015

kde bol doteraz? Pod maminkinou sukňou? 😀

Dá sa spraviť dohoda. Po každej výplate ho skasíruj o cca 300€ a bude na účty. 🙂 Ostatné nech si oplieska.

Ja osobne by som takého chlapa nechcela. 😝

babatkoo
23. feb 2015

@sardinka333 dakujem 🙂 ale ako moc to bolelo 😀 ziadne kavicky dennom denne s kamoskami, ziadne nakupovanie oblecenia, proste nic. Zaplatila som si ucty a zvysok isiel otcovi ktory mi peniaze strazil. Nebyt mojho muza som tam kde som bola. Byvam s rodicmi a nemam nic len debet v banke 😝

natalym
23. feb 2015

@babatkoo Všetky palce hore Tvojmu manželovi. U nás som musela tlačiť ja, lebo som vedela, že to takto nejde.

babatkoo
23. feb 2015

@jankaui24 vies ak bude s tebou chciet žiť a planovat buducnost, skusi to. Ja som vtedy priatela milovala (aj doteraz stale 😀 ) takze som bola ochotna spravit hoci co len nech sme spolu. Strasne som sa hanbila ked som vypisovala kde som minula vyplatu euro za eurom. Ako male decko pred ucitelom. 2 roky som si ako baba na seba nic nekupila aaaale vydrzala som ;)
Verim ze to tvoj priatel skusi a vydrzim mu to. Kvoli laske k tebe, podla toho co pises ta velmi miluje

babatkoo
23. feb 2015

@natalym dakujem 🙂 on je uzasne zodpovedny a mudry muz. A to mal 30 rokov ked mi daval ,,kapky do života". Velmi velmi ma zmenil. Vratil mi tym sebadoveru a aj ked sa vravi ze sa clovek nemeni ja som sa zmenila.

natalym
23. feb 2015

@babatkoo Och ako Ti závidííííííííííímmmmmmmmmmmmmmm. V dobrom.

nasta55
23. feb 2015

@jankaui24 tak by ste si pekne zili keby ti on dal celu vyplatu, restiky su drahe radsej by som si nakupila domov kvalitne jedlo a uzila si niaku tu dovolenku. Skus sa s nim porozpravat, ak nebude mat snahu sa zmenit tak to radsej ukonci, navrhni mu aby Ti daval na ucty a na celu stravu, ostatok nech si robi s tym co chce.

babatkoo
23. feb 2015

@natalym 😉

jankastubka
23. feb 2015

@jolly84 no ja si myslim, ze rozchod by mal byt vzdy az poslednym riesenim a nie zdupkat bez toho, aby som sa pokusila o napravu. (Samozrejme nie ked ma niekto mlati).
Dnes je to take moderne miesto riesenia problemov sa radsej ihned rozist.

jankaui24
autor
23. feb 2015

Dakujem vam. Nebudem uz vsetkym odpisovat. Dnes vecer si s nim sadnem a poviem mu, ze sa to jednoducho musi zmenit ak chce dieta a ak chce dalej takto zit. Sice mam strach ze ma necha, partnera som si hladala dlho, ale bojim sa a nechcem dopadnut tak ze sa rozijdeme uz ked bude na svete dieta to racej teraz.
Dam vam vsetkym vediet ako to dopadlo...dakujem velmi pekne

jolly84
23. feb 2015

@jankastubka preboha, vsak to nie je nejaký školák, aby nevedel, že v živote sú povinnosti. Nie som tu nato, aby som niečo učila takého starého capa.........ale vsak nech kazdy robí, ako uzná za vhodné.....on si svoje peniaze minie na blbosti a vala si šunky za jej, úžasné zodpovedne.......

jolly84
23. feb 2015

@jasminet nie, nestras 🙂

jolly84
23. feb 2015

@babatkoo lenže ty di chcela, ale on evidentne nechce..........

evgenika
23. feb 2015

@sissy27 nepýta sa vážne, ďalšia trápna vymyslená téma. Ide to tu dole vodou!

mala_hobitka
23. feb 2015

@jankaui24 Toto nie je partner do zivota. Ak niekto kazdu vyplatu rozflaka na hluposti a potom mu nezostane na ucty tak dakujem pekne. Zrejme sa to nezmeni. Tipujem ze kym ste spolu nebyvali tak vedel najskor ucty zaplatit aby mal strechu nad hlavou ale ked byvas s nim tak sa spolieha na teba ze "ved ona zaplati".
To ze kupi blbost za vela a na ucty nemysli je v jeho veku uplne chore, horsiu vec vsak vidim ze jemu sa to zda uplne ok. To je vrchol nezodpovednosti a neschoposti kritickeho posudenia vlastnych cinov.

Utekaj kym sa da.
Ale mu povedz ze od najblizsieho mesiaca cakas xy eur na ucty a chod domacnosti (strava, drogeria atd) a uvidis. Ked neda tak mu vyloz ucty na jeho stol a pokup len pre seba, nevar mu, neper mu atd a uvidis ako to dopadne.....ale zrejme zle lebo je sobec.

miadi
23. feb 2015

On to berie tak, ze to co zaplatim teraz ja za byvanie on ako keby usetril a o to viac moze minut.
Si napisala -a tu je ta chyba
on zaraba raz tolko co ty..tak neviem ake pol na pol bla bla ferove to nie je 🙂 keby som zarabala raz tolko co moj muz tak by som kludne platila vsetky ucty na zivot domacnost ja a bola by som pysna ze na to mam..nehladiac na muzske zenske role..kto ma viac ma aj viac dat..
ake nech sa on nauci usetrit on sa nenauci a hovoris ze rad minie tak nech velmi rad minie aj na tie ucty co mate spolocne..ty mas 500e to je dost malo a ked budes na materskej budes mat este menej.A z toho nebudes zit ty ale tvoje dieta..Mat dieta je luxus dieta potrebuje stale nove oblecenie kym rastie cize 🙂 a to je to najmenej dieta potrebuje svoje hracky kruzky skoly zubara sa nedoplatis dieta moze mat vselijake zdravotne problemy uz len vybavicka pre babo je na niekolko tisic..takze ak chces dieta setrit ste mali uz pred par rokmi.. jasne da sa aj z mala ale bude ta to mrziet pre svoje dieta asi kazda mama chce to naj a dopraje mu aj keby si nemala kupit nove veci pre seba aj keby sa mal zmenit jej zivotny styl..chce tie najzdravsie produkty to najlepsie jedlo chce mat v prvom rade zdrave a stastne dieta a potom casom su tu naroky na skolu na to aby malo karieru aby si bolo schopne zariadit ekonomicky uspesny zivot.. aky to bude vzor pre dieta ked otec nevie usetrit? A co ked pride o robotu alebo bude mat nizsi plat tak si bude brat uver na to aby mohol zit tak ako predtym? a ty ho budes splacat?
Pekne nech plati vsetky ucty ty si len plat mobil a dopravu a svoje potreby a ked ti z vyplaty nieco ostane tak to odloz na buducnost.Ked bude on platit vsetko tak si rozmysli ci ti kupi kvety veceru alebo nausnice povie si ze uz ti toho dava dost 🙂 a mozno aj on nieco usetri 🙂

martinappvt
2. okt 2015

čau janka, chcem ti povedať že ja mám rovnakého idiota doma, o čo horšie, že keď nemá tak bez problémov si zoberie pôžičku, a mysli si, že niejakym drahokamom si to môže vyžehliť ☹

cacianka
4. dec 2020

Uz prešlo 5 rokov. Sľúbila si ze napíšeš ako ste dopadli

poleva
4. dec 2020

@cacianka už je neaktívna

Strana
z3