Partner mi lezie na nervy
Ahojte, s partnerom sme spolu piaty rok, o rok máme svadbu. Bývame v spoločnej domácnosti dva roky. On 26, ja 25. Pre oboch prvý vzťah. Problém je v tom, že v poslednej dobe mi strašne lezie na nervy. Vadí mi to, že sa správa ako veľké decko a keď príde domov, hrá sa stupídne počítačové hry a rozpráva sa so svojimi virtuálnymi akože kamošmi, vadí mi, že v domácnosti väčšinou vôbec nepomáha, vôbec mu nedopne samému niečo urobiť a musím ho stále napomínať ako jeho matka, ale nebaví ma mať na krku celú domácnosť. Chodím do práce rovnako ako on. Máme asi aj problém v posteli, resp. nikdy to medzi nami nebolo extra vzrušujúce, momentálne máme sex tak 1-2x za mesiac. On by chcel, ja nie. Nebaví ma to. Rozprávali sme sa o všetkom, ale on nikdy neprevezme v ničom iniciatívu. Všetko musím stále riešiť ja (keď treba niečo vybaviť v banke, na úrade, niekam volať, vymýšľať výlety, aby sme nesedeli doma). Strašne mi to vadí. Nechcem, aby to vyznelo, že len on je ten chybný a ja dokonalá, mám tiež svoje chyby, ale neviem čo s tým našim vzťahom. Vieme sa rozprávať, vychádzame spolu fajn, sme si celkom podobní v niektorých veciach, ale tie vyššie spomenuté veci ma strašne vytáčajú. Ja vlastne ani neviem čo čakám, asi som sa len chcela vypísať, nemám sa s kým o tom rozprávať. :(
Ako ja dakujem ze som vyrastala v dobe a randila ked neboli socialne siete, pc hry a podobne zalezitosti v rozmachu. To len na okraj..
Ak ti prevazuju plusy nad minusmi tvojho priatela tak sa skus s nim razne porozpravat, ze ti jeho spravanie proate vadi do takej miery, ze uvazujes ci vobec stojis o taketo spolunazivanie v buducnosti.
@jamatkaroka presne suhlasim...tuna sa mamickam strasne mudruje ze rozid sa a basta :D. Ani ja s tym mojim nemam dokonaly vztah, v niecom je aj podobny ako ten jej, ale napriek tomu ho lubim ako kona a nerozisla by som sa s nim ani za nic 🙂. Napriek tomu, ze sa hra hry (az vecer) a tiez je niekedy ako male decko, tak je to vyborny otec. Nenechaj si radit od ludi, ktori vas nepoznaju...ani teba ani jeho. Lebo pre tieto mamicky je to jeden prispevok a hned zabudnu co vobec napisali, kdezto ty si nad tym budes lamat hlavu este dlho a mozno zbytocne... ;)
@gerrwie_girl My sme s manželom 10 rokov a mali sme rôzne obdobia, no teraz je to najlepšie. Zistila som že je to všetko o prioritách. Pôvodne mi tiež záležalo na tom aby upratal alebo niečo opravil, no iba som sa kôli tomu zbytočne nervovala. Teraz to máme tak že na prvom mieste je stále manžel/manželka, potom deti a až potom všetko ostatné. Takže keď máme možnosť spolu tráviť čas, ísť napr. na rechadzku alebo sa len tak rozprávať, ide upratovanie alebo PC bokom. To nás spája. A potom keď muž vidí že som unavená, no veľmi mi záleží na tom aby bolo upratané, rád to urobí. Nič mu však nenakazujem, do ničoho ho nenútim a viem že ak by som niečo nezvládala a jemu by sa nechcelo, môžem si zavolať upratovačku alebo opravára. Máme sa radi a o synčeka sa vie pekne postarať, to je pre mňa podstatné.
@jamatkaroka jj presne, aj my sme prezili rozne obdobia a nic nie je iba cierno biele. Bolo to miestami az hrozne, denno denne hadky, potom zase lepsie obdobia, teraz je to fajn, aj ked stale su tam nejake nedostatky, ale verim, ze ked na sebe popracujeme tak to vieme zmenit. Obaja 🙂
ked uz teraz je to u vas so sexom take nanic, lepsie to asi nebude. Ja som mala tiez 26 rokov, 6 rocny vztah, byvali sme spolu. Po intelektualnej stranke super porozumenie, mal ma rad, bola som na absolutne prvom mieste, ale sex uz nula bodov, vobec ma uz nepritahoval. Nevedela som si vsak predstavit, ze by som ho opustila, bol to proste zvyk, kazdy den som travila s nim, ani mi len nenapadlo, ze by sme sa mali rozist. Potom som jedneho dna stretla ineho, laska na prvy pohlad, odstahovala som sa do ineho mesta za pracou, dohanala som zameskane (same party), dlhorocny vztah samozrejme skoncil. Takychto prikladov su tisicky.
Ale konecne rozhodnutie je na tebe, ze ci chces ist do svatby s tym, ze zvysok zivota budes rozmyslat, ci to tak malo byt a ci s nim neostala len kvoli strachu, ze ostanes sama a ze raz by si mohla lutovat. Neviem, ci ti to, ze na tyzden odides, pomoze, aspon mne by to nepomohlo. Podla mna by si mala od neho odist niekam na rok, napr. robit do zahranicia alebo aspon do BA. Otvorili by sa ti uplne ine obzory.
@flafi premysli si svadbu, súhlasím s dievčatami, že žiaden chlap nie je dokonalý ale v 25 rokoch v bezdetnom vzťahu mat sex 1-2 za mesiac🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Čo bude v manželstve keď prídu deti....o jednu frustrovanu a na decko upnutu mamičku viac lebo v partnerstve nebude šťastná...si mladá, mas ešte na vsetko cas
tak takyto vztah si predstavit neviem a to si vezmi, ze co bude o 20 rokov a o dve deti naviac? Co potom? Podla mna je jednoduchsie zist z kratsej cesty 😉
Podla mna sa zanho vydaj a maj deti lebo ved uz chces dieta...co na tom ze jedno uz mas. Toto je presne pruser ked tikaju biologicke hodiny, zena ma dieta s hocjakym nekvalitnym partnerom a nasledne vyplakava. A chlapi su v pohode, naco by sa snazili, zlepsovali ked sa ajtak najde nejaka ktora s nimi bude aj napriek ich nemoznemu chovaniu...chlapi spohodlneli a je to aj chyba zien, lebo akoby zeny nemali sebeuctu...aj trtko je lepsi ako nikto....hrozna situacia, ktora stastnu rodinu nevytvori.
@flafi pises, ze by si chcela mat dieťa, no asi ťa nepotesim, ale iedno uz doma máš.
Ahojte, ďakujem všetkým za názory. Určite je v každom príspevku aspoň kúsok pravdy. Rozísť sa mi príde ako krajné riešenie, chcela by som najprv spraviť niečo pre záchranu nášho vzťahu. Musím sa s ním porozprávať, len si to ešte nechám chvíľu uležať v hlave. Ozvem sa vám neskôr, ak sa to niekam posunie.
Prečo sa berú ľudia keď si nevyhovujú.A hlavne dnes si zobrať svojho prvého.Vďaka bohu, že som tak hlúpa a rada spoznávam a vďaka tomu, že som vyberavá😂 vďaka tomu mám muža ktorý vybaví, uprace, vyzná lásku a je to najlepší človek na svete s dobrým srdcom.vidno medzi vami neskutočné rozdieli.On je ešte dieťa v mužskom tele
@flafi Prajem ti, aby si mu začala liezt na nervy ty a nasledne ta opustil. Ak to neurobi, tak len počkaj.
@peta2202 Ano chod z krajnej cesty, je to pre ženy prirodzené.

@flafi urcite sa za neho nevydavaj,casom to bude len horsie...