icon

Partner mi neprispieva na dieťa a domácnosť

alexis846
14. dec 2025

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o nazory...s priatelom sa nam narodil syn, byvame zatial u nasich kym sa nedostavia dom...dom stavia partner, ma na seba aj hypoteku...vsetko okolo maleho platim ja, taktiez aj to zatial spolocne byvanie financujem jedlo energie prispievam nasim.len ja, nic mi nedava, riesi si iba ten dom a tam to hasne...neviem co mam robit, ci si pytat peniaze alebo ako, je to pre mna dost ponizujuce...asi to berie tak, ze riesi dom, ktory stoji dost penazi, ale chcel si to vziat sam tak to ma sam na seba...okrem toho aj ked niekde raz za cas ideme, tak si zaplati len za seba, kupujem si este aj tu blbu kavu alebo caj...aky mate na to nazor? Je tu niekto v podobnej situacii? Dakujem

Strana
z5
alickapusinka
14. dec 2025

podľa mna už toto je cele zle.

viestta
14. dec 2025

Si si ista, ze ked dostavia SVOJ dom budes tam aj ty byvat? Si si ista, ze nebude od teba chciet aby si platila za to, ze tam byvas? Lebo spolocne mate len dieta a aspon na to by mal prispievat, takze ano, pytaj na dieta peniaze. Ci pan prispeje aj na tu terajsiu strechu nad hlavou, to neviem, ale cele je to zle, peniaze ste mali riesit pred dietatom.

minenkaa
14. dec 2025

@alexis846 treba pytat vyzivne

a0
14. dec 2025

@alexis846 takže je to frajer, ktorý nie je schopný si ťa vziať za ženu a býva zadarmo u tvojich rodičov, má full servis, žiadnu zodpovednosť a starosť o dieťa, popri tom si stavia SVOJ dom. Môj názor je, že je to veľmi šikovné ako dokáže dolovať na hlúposti ženy 🙂.

enmery
14. dec 2025

A keď dorieši dom, tento stav sa prenesie doňho...za mňa, už len riešiť koniec. Vy ste už od začiatku tak ci tak dávno za koncom. Aby jeden otec ignoroval svoje dieťa...
Ale neboj, isto sa tu nájdu neštastnice, ktoré Ti poradia s nim stratiť tak 20 rokov života... ešte, kým si budeš istá....

deti95060810
14. dec 2025

tak toto je ozaj zlé. je to darmožráč, ktorý sa necháva živiť, a keď budete bývať spolu v jeho dome tak si od teba bude pýtať nájomné.
by som sa kašľala na jeho dom a kúpila si vlastnú nehn.

dzulli1980
14. dec 2025

Je pre Teba ponižujúce pýtať si peniaze na aj JEHO dieťa? ... on stavia dom SÁM pre SEBA? ... kus divné, či? ... dieťa ste chceli, či sa pritrafilo? ... dosť zlé celé.

alexis846
autor
14. dec 2025
@dzulli1980

Je pre Teba ponižujúce pýtať si peniaze na aj JEHO dieťa? ... on stavia dom SÁM pre SEBA? ... kus divné, či? ... dieťa ste chceli, či sa pritrafilo? ... dosť zlé celé.

@dzulli1980 sa pritrafilo

alexis846
autor
14. dec 2025
@deti95060810

tak toto je ozaj zlé. je to darmožráč, ktorý sa necháva živiť, a keď budete bývať spolu v jeho dome tak si od teba bude pýtať nájomné.

@deti95060810 na materskej si nic svoje momentalne nekupim, som rada, ze mozem byvat u nasich ... a to nam este uvolnili izbu, ktoru som ja celu zariadila zo svojich penazi...akoze ano ostane to u nas vsetko ten nabytok, ale uz v tomto bode som nejak cakala ze prispeje nieco

anonym_3ea4b3
14. dec 2025

@alexis846 Máš žiadať výživné na dieťa a do dvoch rokov od pôrodu aj výživné na seba
https://www.ak-ak.sk/vyzivne-pre-nevydatu-slobo...

takže zadarmo býva, zadarmo má postarané o svoje dieťa a stavia si svoj dom, ktorý vlastní iba on?

anonym_caa218
14. dec 2025
@alexis846

@dzulli1980 sa pritrafilo

@alexis846 pytaj si vyzivne na dieta, peniaze na energie a stravu nech si riesi sam. Som zvedava, co ti povie.

janinah
14. dec 2025

Papier a pero do ruky a vypocitaj kolko stoji byvanie.strava.veci pre dieťa. A pytaj si co ti patri a to aj spätne.Do noveho domu ides v akej funkcii? Vyzera.že ako služka,suložnica a vychovavatelka aj jeho dieťaťa.Cele zle toto a bude este horsie....
Tu izbu u rodicov zariadenu si nechaj,budeš ju potrebovať.

ivik4
14. dec 2025

Takze ty si si spravila dieta s chlapom kt. Ti nezaplati ani kavu.. 🤔. No, tak pekny zivot prajem.
Kazdopadne ak by to neslo po rozhovore a neuvedomil by sa, zacal by platit vyzivne . Aj si mu to povedala niekedy ? Zaujimala by ma reakcia

lenvam
14. dec 2025

@alexis846 otvorené sa ho opýtaj ze keď budete bývať v jeho dome či sa bude finančne podieľať na výchove dietata a ci ty budeš rovnocenné partnerka alebo najomnicka a podla toho sa zariad ale mam tušenie ze si zbytočne nezariadzovala tu izbu u vašich

anonym_ee1c94
14. dec 2025

Ani sa nestahuj a jeho vyhod, co najskor nech ide byvat na stavenisko … rodocom povedz na rovinu, ze mas dieta s kretenom, urcite to s nimi zvladnes… dom je jeho, tebe nepatri ani klucka od hajzla. Ziadaj vyzivne na seba a na dieta. Nie si ani prva ani posledna slobodna matka. Urobila di zly vyber darcu spermii .. tak si usetri stres so stahovanim a prevlacanim igelitiek. Za naivitu sa plati, zariad sa podla toho. Nastahujes sa a bude problem, budes platit uz za vlastnu hlupost. Nie krasna idylicka a usporiadana rodina nikdy nebudete … bude to len horsie

pribinak
14. dec 2025

Chcem verit, ze si troll a ze nikto tak nekonecne tak hlupy reáne neexistuje.

dzulli1980
14. dec 2025

Takže on si teraz užíva full servis zadarmo a keď si dostavia SVOJE, pôjde do SVOJHO? ... Ty s dieťaťom tam budeš čo? ... nájomníčka? ... okamžite to ukonči, dieťa vychováš, rodičia Ti pomôžu, takého ch.u.j.a by som nechcela ... aj nad sebou sa zamysli ... kus naivná si.

luccys
14. dec 2025

No-ty-vole...idem si to este raz precitat, ci som dobre citala. To je az neuveritelne.

enmery
14. dec 2025
@anonym_caa218

@alexis846 pytaj si vyzivne na dieta, peniaze na energie a stravu nech si riesi sam. Som zvedava, co ti povie.

@anonym_caa218 Hádaj hádaj, trikrát hádaj....

enmery
14. dec 2025
@janinah

Papier a pero do ruky a vypocitaj kolko stoji byvanie.strava.veci pre dieťa. A pytaj si co ti patri a to aj spätne.Do noveho domu ides v akej funkcii? Vyzera.že ako služka,suložnica a vychovavatelka aj jeho dieťaťa.Cele zle toto a bude este horsie....
Tu izbu u rodicov zariadenu si nechaj,budeš ju potrebovať.

@janinah To už môžu rovno založiť firmu. Rovno kopnúť do riti a už riešiť len súd. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale táto mužská nula bude na prd otec a partner až do smrti. Jeho.

minenkaa
14. dec 2025
@enmery

@janinah To už môžu rovno založiť firmu. Rovno kopnúť do riti a už riešiť len súd. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale táto mužská nula bude na prd otec a partner až do smrti. Jeho.

@enmery on už je

anonym_8a748e
14. dec 2025

@alexis846 velmi zle. velmi. takze ty vsetko platis a on si stavia dom a dom je na neho. fuj.

anonym_c6e534
14. dec 2025

@alexis846 on neplatí na svoje dieťa? Na to je paragraf. Jednoducho mu povedz že si všetky peniaze minula a nech sa teraz stará on lebo to budeš žiadať súdnou cestou. To či stavia alebo nestavia nejaký dom je úplne bezpredmetné.

enmery
14. dec 2025
@anonym_c6e534

@alexis846 on neplatí na svoje dieťa? Na to je paragraf. Jednoducho mu povedz že si všetky peniaze minula a nech sa teraz stará on lebo to budeš žiadať súdnou cestou. To či stavia alebo nestavia nejaký dom je úplne bezpredmetné.

@anonym_c6e534 Charakterovo áno....

anonym_a6d3df
14. dec 2025
@deti95060810

@deti95060810 kupila si vlastnu nehnutelnost, vybavene 😂😂 matka na materskej, co uz aj par ma tazkosti zvladnut dnes hypo. Ten bol dobry, daj este jeden

anonym_a6d3df
14. dec 2025

Ale pred narodenim dietata isto fasa chalan, velkorysy, ze hej. Ja si svoju kavu zaplatim na rande v den, ked muzom narastu maternice (teda ja som vydata a randit sa uz nechystam ale kdyby neco). Pan si postavi dom a ty ho zatial zivis a staras sa mu o dieta. Dobre vychytal chlapec. Ze ho aspon tvoji rodicia nevedia nakopat dakam. Dufam ze syn ma priezvisko po otcovi roka.

pribinak
14. dec 2025
@deti95060810

@deti95060810 z coho si kupi vlastnu mehnutelbost? Vsak bez rodidov ma holu rit a jej hypo nikto neda

To fakt? Ze kup si vlasrnu nehmutelnost?

anonym_e868da
14. dec 2025

Bude vas z neho vyhadzovat,uvidis,ze na koniec aj tak skoncis spet u vasich.Rovno poziadaj o vyzivne na dieta a na teba,lebo nemozes pracovat.A jeho vyhod do rozostavaneho,uzasneho baraku.

vkatush
14. dec 2025

Pane bože, nedá mi sa nevyjadriť. Len naozaj dúfam, že si troll.

A ak nie...
- pýtať výživné na dieťa (napíš si čo koľko stojí mesačne a aspoň polovicu žiadať hneď a ak odmietne, tak súdne)
- pýtať výživné na seba (máš nárok do dvoch rokov)
- žiadať od neho prispievať na energie a stravu a aspoň stovku by som platila rodičom "nájom"

A otázka je na teba. Si s ním šťastná? Plánuješ s ním budúcnosť, bývať spolu ? A ako sa podieľa na starostlivosti o dieťa ?
(Úprimne, môže byť neviem aký vtipný, pekný, šikovný, s veľkým ehmehm, ale s takým charakterom by som ani na tú kávu nešla, nie to si plánovala budúcnosť).

thereisabear
14. dec 2025

To nie je partner, ale spolubývajúci. A príživník.

Strana
z5