icon

Partner mi vykrikuje peniaze

13. jún 2022

Zdravím.
Partner mi začal vykrikovať peniaze, že on platí vsetko a vlastne čo ja vôbec chcem. Byt je náš spoločný(hypo) ale teda ako dostávam už len RP, tak to financuje on. Ja platím len elektrinu, sem tam spravím nákup pre nas, pre dieťa, drogeria atd… ja už neviem ako ďalej, rodičovský mi nestačí, už siaham po mojej rezerve ale ti veľmi nechcem. Mám odložené aj príspevky za dieťa (kocikovne, tehotenské) ale ja to beriem tak že sú to peniaze dieťaťa a nie moje, nechcem na ne siahať.
Keď mi začne vykrikovať peniaze a vsetko prepočítavať, ja mu na to hovorím že pôjdem do prace. No lenže o tomto nechce ani počuť, aby som ja robila a dieťa bolo v jasliach. Ma 1 rok. Ale ja nedokážem vyžiť zo 400€, kupovať všetku drogérii, mlieko, občas aj potraviny… jednoducho je to dosť veľká položka. On zarába okolo 2500-3000€. Nepotrebujem aby ma živil, rada si zarobím sama. Rozmýšľala som už aj nad tým že ho opustím, nájdem si lepšie platenú prácu a podnájom, lenže ja sa veľmi bojím že by mi to s dieťaťom nevyšlo, tých položiek na úhradu je veľa a ani do podnájmu nechcú matky s deťmi. A to nehovorím o cenách…čo mám spraviť? Už teraz som 2 týždne bez peňazí, síce mame čo jesť ja aj mala, ale iné aktivity robiť nemôžme. Peniaze si od neho pýtať nechcem … viem že rodičovský príspevok je na starostlivosť pre dieťa, ale ja tiež iste veci potrebujem. A čo robiť keď do roboty ma nepustí. Opustiť ho?

Strana
z5
dzina007
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
15. jún 2022

@zmrzlinka2021 Čo to táraš za nezmysly? Aký spoločný príjem?

zmrzlinka2021
15. jún 2022

@mandarinka555
Ak niecomu nerozumies, pytaj sa a nereaguj sposobom "tarat nezmysli". Ked si v praci na meetingu, tiez sa takto prezentujes, ked nieco nechapes?

zuzu11166
15. jún 2022

@matullienka presne toto by som urobila na autorkinom mieste

elizabet173
15. jún 2022

fakt sa zamýšľam nad tým, ako ťa nepustí do práce. Prihlásim dieťa do jasieľ, v prácu oznámim návrat k určitému dátumu a milému manželovi to oznámim. Ty nie si nevoľník, odkázaný na to, čo ti on dovolí alebo nedovolí. Toto by bol prvý krok a to, že by som požiadala o výživné na dieťa, by bol krok druhý. Tretím by bol odchod od debila ešte kým mám nejaké úspory. A možno by som aj poradie krokov premiešala

zmrzlinka2021
15. jún 2022

@elizabet173
Lenze vies, ty uz rovno spominas aj odchod od debila...
Proste vo vacsine pripadov krok "iba ist do prace bez dovolenia" (strasne viem) znamena, ze zena bude aj pracovat, aj mat na starosti domacnost, proste bude ubita, znicena, frustrovana... chlap sa na totalku na vsetko vysere.

elizabet173
15. jún 2022

@zmrzlinka2021 veď preto som písala, že by som poradie krokov možno poprehadzovala. Niektorý z podobných primitívov sa zháči už len vtedy, keď mu žena oznámila, že ide od 1.9. do práce a dieťa do jasieľ, skrátka keď by si dovolila vzoprieť sa mu. Len sa obávam, že toto autorka témy nedokáže, pretože by nenapísala, že jej muž nedovolí ísť do práce, ale by rovno konala. Ak to nedokáže, potom predbežné opatrenie - zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti, odsťahovať sa a potom riešiť ostatné. Ona je ubitá zničená už dnes, ale viem, ako si to myslela

slovenka753
15. jún 2022

Nečítala som celú diskusiu ale máte to podľa mňa veľmi zle nastavené. Určite by ste mali mať spoločné financie. Ja som na tom trvala keď sme spolu začali byvať presne kvôli tomu ze ak zostanem na materskej nech je na to zvyknutý. Partner zaraba viac, takže každý dáme polovicu príjmu na spoločný účet a z toho platíme všetky spoločne výdavky. Podľa mňa je na hlavu aby ste mali financie rozdelené keď ty máš nepomerne menší príjem, pričom partner zásadne nesúhlasí s tým aby si sa vrátila do prace. Skúste si nastaviť nejaký takýto systém, podľa mňa by to vyriešilo problémy. Na úvod by som to nehrotila.

elizabet173
15. jún 2022

@slovenka753 partner je manipulátor ako vyšitý, vyhovuje mu, že ju má v hrsti a zdeptanú. S ním dohoda možná nebude

slovenka753
15. jún 2022

@elizabet173 nemám pocit ze by to tak vnímala autorka a ich vzťah pozná len ona. Takže k tomu sa vyjadrovať nebudem, nevylučujem ani to ale na úvod by mohla skúsiť diskusiu. Ešte ma napadlo ze u nas týždenný nákup robí partner, ja mu len napíšem co treba. Možno by sa vám to tiež osvedčilo, za prvé nekupujeme hlúposti a partner by nevykrikoval by ze minas veľa na potraviny. A rovno by som mu tam šupka aj drogériu aby videl koľko co stoji 🙏🤔

elizabet173
15. jún 2022

@slovenka753 myslím, že to vie veľmi dobre, čo koľko stojí, keď všetko prepočítava. A normálny muž, s príjmom, ktorý autorka uvádza, ju nenechá ani platiť z rodičáku elektriku.

mirka414
15. jún 2022

Začala by som týmto jedna práčka jeho veci opraté ,ožehlené stojí …ďalej chce ranajky ,obed večera ?? Ok to stojí toľko a toľko a posledná položka vyrátať si koľko stojí opatrovanie aj jeho potomka a pekne krásne mu to spočítať donpośedneho haliera ..

tarinka155
15. jún 2022

@majkaa53 ja som sama na 3deti mam jeden plat a dokazem z toho vyzit .da sa to ked sa chce

zmrzlinka2021
15. jún 2022

@elizabet173
@mirka414
Viete co je na tomto celom tragicke?
On nema co stratit.

mandarinka555
15. jún 2022

@zmrzlinka2021 Rozumiem tomu veľmi dobre....takže táraš nezmysly👎 Jeho peniaze patria jemu , je to jeho príjem a žiadny spoločný....To si na to ako prišla? A čo písala autorka, on jej prachy dáva, akurát jej to vykrikuje....Nevieme, ako to tam funguje, nepoznáme postoj druhej strany....

dominikaorth
16. jún 2022

Ja nechapem co niektori muzi riesia. Nakolko mate spolocne dieta a niekto s nim musi byt doma, tak je jasne kto ma potom zivit rodinu. A je to uplne normalne. Ked chceme byt spravodlivy, tak sa dohodnime ze dva tyzdne budem chodit do prace ja a dva tyzdne on. To znamena,ze dva tyzdne budem s dietatom ja a dva tyzdne on. Az v takom pripade si vykrikujme ,kto prispeje viac. Samozrejme- cela tato varianta je pritiahnuta za vlasy. Zivitelom rodiny je jednoducho otec ,ktory ma poskytnut svojej rodine zazemie a bezpecie. Moj manzel mi v zivote nikdy nepovedal nic za peniaze. Mam jeho kartu, takze vsetky vydaje idu z jeho karty. Plati vsetky naklady na domacnost, aj na zivot. Mame dve deti takze sme fungovali takto dost dlho. Momentalne pracujem unho vo firme a fungujeme tak ako dovtedy s tym, ze mi pravidelne posiela peniaze. Peniaze, ktore zarabame su spolocne.
Vie ale, ze peniaze nerozhajdakam, minam ich povacsine na bezne vydavky v domacnosti, na deti a ked potrebujem rada si kupim aj nieco pre seba, zabezpecim vylet, dovolenku a pod. Ale funguje u nas 100% dovera pretoze viem ako musi makat aby zarobil. Asi tolko

mirka414
16. jún 2022

@zmrzlinka2021 ak pre neho rodina niečo znamená tak stratu pocíti keď sa žena zdvihne a odíde .ja som to tak spravila v 6.mesiaci tiež si myslel veď ona teraz neodíde 1000 km ďaleko 😂sadla som do autobusu a už ma nebolo večer volal na pevnú linku že kde som (reku tam kde volaš 😂) doma u rodičov no potreboval chlapec mesiac kým to prežul ,ďalšiCH 6 mesiacov som ho nechala nech sa rozhodne čo chce a teraz po 16 rokoch mu poviem pri hádke :das mi 15 minút čas aby som si zbalila veci ?? A už je zasa ticho lebo vie ,že dievča zo Slovenska je schopné všetkého 😊

andykras
16. jún 2022

No niektore skolky jasle vyzaduju aj podpis otca ak ti ho neda po novom nahradny podpis budes musiet ziadat sud . Takze dost komplikovane

evelyn0303
16. jún 2022

Neboli by ste ani prvá, ani posledna žjadatelka o vyzivne 🙂 Ide leto,hadam nebudete zavreta doma v kute alebo na lokálkom ihrisku!Vsetko nieco stoji,vstupy do Zoo,kupko,aquaparky,zmrzlina..😔Dupnite si nohou alebo odídte na cas ku rodinke.Toto bude uz len horsie

kaktusik007
16. jún 2022

cele zle. a ak mate byt, aj ked spolocny, ale ty preukazatelne neplatis polovicu nakladov a hypoteky, teoreticky moze ziadat sud o vyplatenie a ten by mu vyhovel ---lebo tym, ze ty polovicu hypo neplatis, ale vlastnikom si, tak dochadza k bezdovodnemu obohateniu sa.....

hold, dievcata --- ono manzelstvo predsa len nie je prezitok, v takejto situacii je manzelka viac chranena a nie je az takto odkazana na milost a nemilost chlapa.

rob si rezervu, odkladaj peniaze, jemu nevrav.... lebo fakt sa moze stat ze ti ostanu uz len oci pre plac....

naco ti je takyto chrapun?

petricka22
16. jún 2022

@mandarinka555 Ty si bola uz na materskej?

elizabet173
16. jún 2022

@zmrzlinka2021 ale ani ona nie. Veď jej teraz vykrikuje peniaze, chcela by si s takým človekom žiť? Ja nie. A keď pôjde od neho, má šancu stretnúť niekoho normálneho, lebo žiaľ výber prvého partnera a otca jej dieťaťa jej teda nevyšiel. Ináč teraz ma napadli príspevky všetkých tých hrdých žien, ktoré by si nikdy od muža na rande zaplatiť nenechali, maximálne 50:50, to je len vodou na mlyn podobným debilom. Lebo neverím tomu, že takýto muž ju zahŕňal darčekmi, pozýval na večere a wellness pobyty.
@andykras niektoré škôlky a jasle to vyžadujú, nie však zďaleka všetky, okrem toho, dieťa môže aj niekto strážiť.

mandarinka555
16. jún 2022

@petricka22 Samozrejme.

zobaka
16. jún 2022

To bude asi nejaky pako, keby tolko moj muz zarabal s radostou by mi doprial

petricka22
16. jún 2022

@mandarinka555 tak potom ako mozes povedat, ze peniaze, ktore zarobi muz, pokial zena vychovava aj jeho dieta, patria iba jemu? Ci ty si vyzila z rodicaku aj s dietatom? Alebo si minala svoje uspory a tvoj muz neprispieval? Alebo je normalny a vobec ste to nemuseli riesit, lebo sa o vas primerane staral?

mandarinka555
17. jún 2022

@petricka22 Je to môj manžel a dával peniaze samozrejme domov. Neviem, prečo sa so mnou naťahuješ...je to jej frajer, peniaze jej dáva, má jeho BK, tam je problém ten, že jej to vykrikuje...Ale prečo by jej mal dávať celú svoju výplatu, teda tých 3000€ ?

petricka22
17. jún 2022

@mandarinka555 Ja sa s tebou nenatahujem. Len som sa ta slusne opytala. Citala som aj tvoje reakcie na ine prispievatelky a reagujes dost ostro, tak som chcela vediet z coho to prameni.
Kazdopadne mas na kazdeho iny meter. Kedze o vas sa muz staral a bolo to v poriadku. Ale k autorke sa vyjadrujes, ze nema pravo na jeho peniaze. Jasne, ze nikto z nas nevie pravdu, ale to ani ty. Ze tu stekas na vsetky strany…

mandarinka555
17. jún 2022

@petricka22 Nevyťahuj z kontextu to, čo sa ti hodí....Ja som napísala, prečo by jej mal dávať svojich 3000€....A on jej peniaze predsa dáva!!!!! Sú to jeho peniaze a mimochodom, nie sú manželia.

morgane1975
22. dec 2022

Treba ist do prace a dieťa do škôlky. Je pre mňa záhada prečo partner nie je manžel ak je dieťa na svete😳 takto to on berie tak že ste len priateľka s ktorou ma dieťa. Ako manželka by ste mala inú pozíciu.

fiffinkaa
22. dec 2022

A kde ide tých tvojich 400 Eur? Keď máš jeho kartu k dispo...škoda že nie ste manželia no..

Strana
z5