icon

Partner nás opustil pre milenku

ejmi25
14. apr 2014

Som strašne sklamaná partner nad opustil pre milenku rozhodol sa pre ňu a nechal 10 m dcérku..pracuje s ňou a hneď po našom rozhode spolu bývať,úplne zahodil všetko pre nejakú chuderu.Ona je slobodná spolu chodia von zabávajú sa pijú a ja doma neviem čo skôr..výživné som si podala no sme od seba dva mesiace pre malú mi nič nedoniedol.zrazu mi volá že chce malú vziať von nedala som mu ju neviem sa zmieriť že nás opustil a bude s tou. Chudinou a mojou dcérou mám chuť ich vyfackat oboch.

kveta
14. apr 2014

@maminuska Nechala priatelka Tvojho bratranca?

vinifred
14. apr 2014

@sono2 ..veľa ľudí povie,že sa dá žiť aj bez papiera..pritom si neuvedomujú,že niekde v zadu v malom mozgu,majú zapnutý maják"som slobodný,nikto mi nič nemôže,nič ma nedrží"..nesnažia sa udržať si vzťah,ľudia nevedia bojovať,ani za svoje práva,ani za svoj vzťah,jednoduchšie si je zbaliť fidlátka a dovi-dopo..ale keď je niekto už v manželstve,jednoduché to nieje,ťahanice po súdoch,výživné,veľa krát si partneri zachránili vzťah na základe "toho papiera"..aj keď je jasné,že keď je manželstvo nefunkčné,nezabráni rozkladu nikto,ale ja v neho verím a môjho muža by som si vzala kľudne ešte raz a on mňa tiež.. 🙂

mariahpd
14. apr 2014

@ejmi25 vies pomenovat pricinu, preco ste mali dieta, ked nie ste manzelia a teda ste sa nerozhodli vytvorit rodinu? Bola to len "nehoda" tvoje tehotenstvo? Lebo teda v dnesnej dobe je antikoncepcia na kazdom kroku, ak ste nechceli budovat rodinu. A podla jeho spravania on teda rodinu nechcel, co ho ale nezbavuje zodpovednosti za to, ze ju ma! Alebo preco nie ste zobrati? Ozaj ma to zaujima, lebo moj synovec ma takto dieta a ta, co sa nechce vydavat, je jeho partnerka, on by sa ozenil hned. A pritom byvaju v jeho byte, takze slecna sa nemusi bat, ze by ju sobasom obral o polku nejakeho majetku, lebo ona ziadny nema. A skutocne je plno takych "partnerov" s detmi, co nie su manzelia. Rada by som citala nazor niekoho, kto tak zije, lebo pre mna je to nepochopitelne, co je motivaciou pre takyto typ spoluzitia. Dakujem za odpoved.

mima4
14. apr 2014

@jabadaba
neviem ci osprostievaju, kazdopadne velmi vela zien sa nechava ovladat emociami, tuzbami, pricom mozog, rozum povazuju za svojho navacsieho nepriatela. Neraz chlap sa len prisposobuje a prikyvuje, co zena chce a ked pride na realny zivot, zena nechape, preco jej partner vobec nefunguje tak ako si to ona praje... Ono tie kecalky "riad sa svojim srdcom" vedu neraz zeny k dost krutym zivotnym chybam, pravdaze potom vsetko zvaluju na inych, na partnerov atd..

keziah
14. apr 2014

@vinifred a tak celkom, toto je tiez pohlad, ale v com vidim vyznam manzelstva ja:
okrem ineho je jeho ucelom ochrana zranitelnejsieho clena-teda zeny. fakty su take, ze priemerna zena zarobi tusim okolo 70 percent z toho, co priemerny muz. zena vypadava z prace kvoli materstvu, naslednej starostlivosti o deti, neraz je to najma matka, ktora si na deti berie OCRky, atd.... Prave preto manzelka poziva istu pravnu ochranu.
Pokial som manzelka a nie iba priatelka, som vyrazne financne chranenejsia v pripade rozvodu (je rozdiel, ci sa deli BSM alebo ci ma priatel vyhodi s detmi a kufrom), manzelka ma pravo na rovnaky zivotny standard ako jej manzel a po rozvode prichadza do uvahy aj vyzivne na nu.
V pripade dedenia mam ako manzelka vyraznejsie postavenie (prinajmensom sa tam najprv deli bsm), pokial sa manzel pominie, ako manzelka mozem ziadat vdovsky dochodok.
To je len par veci, co ma narychlo napadlo. Mozno v niecom som trosku mimo, ale takto to v zasade plati.

keziah
14. apr 2014

@mariahpd ja ti poviem jeden dovod, ktory som dostala ako odpoved na otazku, preco sa rodicia babatka neplanuju zobrat: lebo takto sa matka pred uradmi moze tvarit ako osamela osoba a ma dlhsie vyplacanu matersku. 😕

radina
14. apr 2014

@ejmi25 podla mna ten tvoj sa casom uvedomi ,co spravil. .... raz aj ta milenka bude chciet dieta, usadit sa....teraz sa milenka citi byt na koni - superi s tebou a tvojim dietatom, citi, ze je na koni, ak jej pises, dodavas jej tym pocit vitazstva, oboch zivi teraz pocit, ze niekoho zranuju. Cim skor sa pozbieraj, daj sa trosku dokopy, zmen uces, kup si nieco pekne a vyraz aj ty do ulic. drahemu pekne zavolaj, ze na cely vikend mu davas dieta .... stavim sa, ze obaja budu v soku, ze si sa dala tak rychlo dokopy.
Nieco podobne sa stalo kamoske - trvalo to sice dva roky, ale uvedomil si ze spravil chybu a opat su stastna rodinka. A vies kedy sa to zacalo menit? ked sla do prace, zrazu bola sebavedoma, upravena, obletovana muzmi, uz z nej nebola kopka nestastia co smoklila do vankusa v spinavej mikine. Drzim palce !

jabadaba
14. apr 2014

@keziah ano, tento argument som si vypocula aj ja a mam nan svoj nazor. Prinajmensom je riadne kratkozraky a je to chaba zaplata na nieco nefunkcne medzi dvojicou.

keziah
14. apr 2014

@jabadaba suhlas na 100 percent. nehovoriac o tom, ze stat dlhsie podporuje osamele matky preto, ze su osamele a potrebuju to obvykle trosku viac, ako ostatne a nie preto, aby to pre nejakych vychcalkov bol dovod na nezenbu.

mima4
14. apr 2014

@jabadaba ludia zijuci v srackach (pardon za slovo) obycajne aj maju kratkodobe riesenia, uvahy... vidia max 5 cm pred sebou... preto sa velmi dobre manipuluju a ovladaju...

lili_mia
14. apr 2014

@mima4 Ja mám k tomu, čo si napísala, ďalší bod: Reči, že čo budem robiť sama bez chlapa.
Vytáča ma to. Máme emancipáciu, volebné právo, ale necháme sa ovládať nositeľom penisu, na ktorý si nárokuje ešte aj iná žena?
Sme v 21. storočí, ale stále tu máme správanie žien ako v stredoveku - čo najskôr si nájsť chlapa, s postavením, majetkom a dobrým príjmom. Potom ho pod vidinou sexu nalákať do manželstva, alebo sa nechať oplodniť, nech bude aspoň mastné výživné (niektoré Kollárove milenky).
Keď žena nemá chlapa, tak len ježišikriste, si normálna???
Nechápem ako sme dostali volebné právo 😀 😎

mima4
14. apr 2014

@lili_mia
aj napriek tomu ze mame tu 21 storocie, tak velmi vela slovenskych zien ma stredoveke myslenie..dokonca minule mi tu jedna spominala dobu kamenu, ze muz lovi ci co..a ona udrzuje kozub 😀 ci ohen..ci co..hlavne ze po par rokoch doma bude muklovat niekde v zavode pri pase na tri smeny za minimalnu mzdu 😀 ..no proste skoda reci..

Minule som bola na kavu s kamosom co roky zije v zahranici a bavili sme sa o vztahoch, ze vela dievcat sa vyda vo svete..ale ze veeeelmi malo muzov sa ozeni v zahranici za original anglicanku, nemku, atd.. teda slovenskych muzov 😉 Dovod? Ako on mi povedal, v zahranici je veeelmi tazke najst tupu zenu, co bude chlapovi zbierat ponozky, denne pre neho varit a starat sa o neho ako o dalsie dieta. Zeny v zahranici mentalne su uplne niekde inde... spravaju sa ako zeny, nie sluzky..a preto si slovensky muzi volia najcastejsie slovenske zeny... 😉

lili_mia
14. apr 2014

@mima4 Ja som čítala vyjadrenie jednej maminy, že by sa cítila trápne, keby sa jej muž podujal vyčistiť vaňu. Ona je doma, takže je jej povinnosťou všetko upratať, proste by sa hanbila, ak by to muž urobil, že moja ľahni si, ja upracem 😉
Inak je to stále pravda, že muž loví a žena stmeľuje rodinu. To, čo niektoré ženy dokážu s rodinou, spraví máloktorí chlap. Tak ako je pravda, že málo ľudí uvažuje spôsobom, aby nezam. manžel ostal na rodičovskej a manželka do práce. Pretože ona má právo na zákonom stanovené tri roky. No dobre moja, ked žiješ v Snine 😀 Ty sa máš kde vrátiť, ale muž nie, tak si teda žijú z jej "dávok na dieťa".

mima4
14. apr 2014

@lili_mia
to ze muz lovi neplati, ...kopec zien chodi do prace... ale zasa nevidim dovod, preco by to malo platit..kazda doba je ina, v kazdej sa veci zariaduju podla moznosti. Dnes uz sme v 21 storoci, a prirodzene mame uplne ine zaciatky, ine moznosti, je skoda, ked clovek je myslou mimo realitu. Na druhej strane plati "nechces to robit?! Nezavadzaj tym, co to uz robia! " - krute ale realita.

lenbea
14. apr 2014

@ejmi25 mrzi ma to, chlapi to nikdy nepochopia. maš čo robiť s dieťaťom, nie aby pomohol, ale ešte Ta aj trapi... malu by som mu tiež nikdy nedala. až ked začne prispievať a len v tvojej pritomnosti. ešte by som mu vyvolavala, čo všetko mala potrebuje, nech jej to kupi alebo da peniaze. každy den aj niekolkokrať. ale možno mu aj tak nedojde. a trochu ho citovo vydieraj. ked vyrastie, bude sa pytať na otca, a klamať sa dieťa nema, takže jej povieš pravdu. ako bude vyzerať v jej očiach. dcera ma byť na otca hrda, nie ho považovať za chudaka. potom to už ťažko vrati spat. teraz by to ešte mohol, kym je malička. možno uteka od povinnosti. nevedel do čoho ide, to pri dieťati nikto nevie, až ked to zažije. držte sa. a ak sa da, bud hrda pred nim a pokojna. aj ked určite plačeš každy den.

maminuska
14. apr 2014

@adri266 nie nebolo mat free sex, viackrát som to napísala že je to nemorálne a neetické , ale že to nemožno z môjho pohladu nazvat milenkou , ale dalšou priatelkou , vysvetlila som to niekolkokrát.
Drvivá väčšina mužov vzťah uzná až ked je to na " papiery " a vtedy to oni vnímaju ako definitívum a preto sa tomu bránia.
Mať priatelku a šmýkat aj inu ženu , však čo je preboha na tom ( to je mužský uhol pohľadu ), však som sa k ničomu nezaviazal.

maminuska
14. apr 2014

@kveta nie on ju , išiel o dom dalej .

jahodka8
15. apr 2014

@maminuska Lenže tým manželstvom sa zaväzuje aj žena starať sa o muža, takže to nie je také jednostranné.

lili_mia
15. apr 2014

@lenbea Prečo citovo vydierať? Má dosť roboty sama so sebou a ked on nejaví záujem, nech mu dieťa nepchá pod nos každú chvíľu. Stačí mu napísať sms, mail, cez víkend ideme do zoo vtedy a vtedy, príd. Viac netreba.
A dieťaťu klamať nemusí. Stačí povedať, že jej s ockom nebolo dobre, tak od neho odišla. Načo mu hovoriť, že je hajzel a podobné veci? Načo strašiť dieťa? Ak budú mať dobrý vzťah, tak podporovať, ak nebude záujem, tak naň nekydať. Aj nevhodne zvolenými slovami sa dieťa učí sociálnym väzbám a takto môže matka veľa vecí poškodiť v neskoršom správaní dieťaťa. Treba myslieť na preventívu do puberty, aby sa nezačalo poflakovať, mať sexuálne kontakty len tak s kdekým, veď mamka povedala, že ocko tak robí, tak môžem aj ja. Prečítaj si niečo o psychológii dieťaťa, v dobrom. Detstvo je odrazom toho ako sa správame v dospelosti.

maminuska
15. apr 2014

@jahodka8 samozrejme že to nie je jednostranné , manželstvo je o právach a povinnostiach ...obidvoch strán bez rozdielu . Manželstvom je však ochrana ženy zrejmá , partnerstvom nie.

guinevre
15. apr 2014

@lenbea Haha, tak toto je mudra rada a recept ako uplne znechutit muzovi staranie sa o vase dieta a vsetko co ma docinenia s tebou.

guinevre
15. apr 2014

@lili_mia A preco mu dieta neda, ked si ho pyta? Mozno by sa mohli aj dohodnut, nech si dieta pravidelne berie, a ked on bude odmietat, tak potom, jasne nemusi mu ho dat (okrem keby do toho voslo nejake sudne rozhodnutie keby si to on zase rozmyslel). Ked sa rozisli, a nezostali tam bohvie ake pekne vztahy medzi matkou a otcom, tak naco by sa trepal s nimi do ZOO? Ked on ma vazny vztah s inou zenou, alebo je zenaty inou zenou, tak ma ist s malou do ZOO ked ju ma u seba.

lili_mia
15. apr 2014

@guinevre Mňa sa pýtaš, prečo mu nedá dieťa?? Ale no, nemám tu guľu, aby som to vedela. Myslím to vážne, skadiaľ mám toto vedieť? A zoo je príklad, prečo to tak doslova rozoberáš? Nevieme čo sa deje mimo pc, to sú všeobecné rady ako by mohla komunikovať. A do zoo ho môže zavolať aj keby mal on aj manželstvo s inou ženou, pokojne môžu mať rodinné výlety aj s otcovou druhou rodinou. Nech sa dieťa zahraje aj s nevlastnými súrodencami, ked ich bude mať.

mima4
15. apr 2014

@jahodka8 nielen zena, ale aj muz slubuje pred oltarom, ze sa bude o zenu starat - je to obojstrany slub na cely zivot.

lenbea
15. apr 2014

@lili_mia kde som napisala, že ma nadavať na muža? myslela som, že mužovi ma povedať, že mala sa nanho bude neskôr pytať. a nech mu stale hovori, čo mala potrebuje, aby aj on pochopil, že ona ma toho s malou dosť. asi to bolo zle pochopene.

lenbea
15. apr 2014

@guinevre toto nie je môj pripad. ja som reagovala na autorkin pripad. možno som aj dačo zle napisala, neviem. ale šak on o nich - partnerku a ich dieťa prestal javiť zaujem, takže už horšie to asi nemôže byť.

adri266
15. apr 2014

@maminuska nemozem s Tebou suhlasit a verim tomu, ze vacsina muzov taky nazor na to nema. A ok, ak sa silou mocou branis, ze pojem milenka sa hodi len do manzelstva, tak mne potom napada iny, k*rva 😎 Lebo priatelka je ta s ktorou planujes buducnost, ktorej rodicou poznas. A milenka/k*rva je ta, s ktorou len sexujes. Nic viac.
A ano, viem ze napr v Amerike ci Anglicku si na zaciatku randenia dohaduju, ci maju exkluzivne vztahy, teda monogamne, ci nie, ci randia aj s inymi, ale to je vzdy dohodnute.

stanulienkat
15. apr 2014

@vinifred co prosim pises za hovadiny. Keby mal papiere,tak sa kurvi tak isto. On ma vediet,ze ma zavazky. Ziaden papier mi neda pocit istoty,ani nedotknutelnosti partnerstva.

maminuska
15. apr 2014

@adri266 pohybujem sa v mužskej spoločnosti , pracujem s nimi , chodím s nimi na službne cesty a školenia, a tí s ktorými sa stýkam takýto názor maju . Drvivá väčšina z nich je však ženatá.
Ak má muž dve priatelky paralelne , jedna mu perie, druhá varí a raz spí u jednej raz u druhej s obidvoma má dieta, tak ktorá je priatelka a ktorá milenka ?
A ver tomu že je dost takých vztahov, ani o sebe nevedia.
Ak má muž manželku a s nou má rodinu , tak tá druhá je automaticky už milenka, aj keby trávil u oboch rovnaký čas aj keby s obidvoma mal deti , aj keby mu obidve varili a prali ....

adri266
15. apr 2014

@maminuska na to mam jednoduchu odpoved, on je SVINIAR A K*REVNIK 😉
Ale myslim, ze to zbytocne komplikujes. Ak ma on frajerku, spava s nou, potom stretne inu, ozeni sa s nou, tak ta prva je milenka? Ak ma frajerku, potom stretne inu, spi s nou, ktora je milenka? Ta druha, lebo prisla neskor?
Ja to beriem tak, ze milenka je ta, ktora vie o tej druhej a napriek tomu s nim spava dalej.
No a tych Tvojich kolegov pekne pozdravujem a na Velku noc im zelam v lade nalozene vajicka 😝