icon

Partner nechce dieťa

alenkaalien
17. aug 2022

Ahojte, písala som sem začiatkom roka, kedy mi po cca 4 rokoch partner oznámil, že nechce dieťa (4 roky stále vyhlasoval, že chce). Po asi 2 mesiacoch keď videl ako sa trápim mi oznámil, že teda súhlasí za podmienky, že bude mať istú prácu a že sa oň budem starať ja (teda, bývali by sme spolu, prispieval by, ale starala by som sa ja). Potešila som sa, nespomínala to a čakala. Nastala situácia pred pár dňami, že som sa ho opýtala, kedy to už v tej práci bude mať isté. No a on sa tváril, že netuší o čom hovorím, dokonca, že si nepamätá, že by niečo také sľúbil!!! Pritom to s jeho prácou sa za tých pár mesiacov načrtlo niekoľko krát a vyzerá to - nie je to isté - že ju skrátka bude mať. Ale teraz dodal, že toto je už posledné slovo, že proste nechce a kvit. Akože, viem, že zarába málo, že má aj problémy so svojimi už dospelými deťmi, ja by som rozdýchala, že už nie, ale nedokážem rozdýchať, že mi pravdepodobne vedome klamal ten druhý krát.

Strana
z3
alenkaalien
autor
17. aug 2022

@jaskolka Ano a on ma problem s nimi vydrzat cely den sam... takze aj taka perspektiva je pre ne perspektiva jak hovado...

elizabet173
17. aug 2022

@verkaveverka zametá s ňou v otázke potomstva, aj o tom by sa dalo polemizovať, pretože autorka spočiatku deti nechcela, ale slúžku mu nerobí, ani sa na to nesťažuje, o domácnosť, varenie a pod, sa starajú spoločne. Muž snov rozhodne nie je, ale slúžku mu nerobí

hama007
18. aug 2022

@alenkaalien no vidíš a mne môj sľuboval, že budeme bývať vo vlastnom. Už je to pomaly 5. rok čo bývame u svokry. Len minulý rok som sa dozvedela, že KN nechce ísť nikam a ze ostávame.
Dievča ber nohy na plecia. Môže sa stať, že ťa o rok spoznám v príspevku kde sa sťažuješ ze sa muž nezaujima o dieťa o teba a chodí neskoro z práce.

michaelacabadova
18. aug 2022

@alenkaalien pri vete, že sa budeš starať iba ty, by som sa zbalila a odišla, fakt by si chcela takého otca pre svoje dieťa??? Žena, preber sa a váž si samú seba!!!!

katkami123
18. aug 2022

Mám známu, tiež žijú spôsobom ako navrhol tvoj partner (nie je ani snúbenec, ani manzel, ale hlavne, ze planujes mat s takým dieťa, ktore tiež nechce, nechce realne žiaden záväzok s tebou) a tá žena je zrelá na psychiatriu. Hneď som vedela, ze dieťa nemáš a nemáš ani šajnu čo to znamená byt na všetko sama, keď si s takou kravinou súhlasila. A nerob si nádeje, ze keď bude mat 4 roky a viac, začne sa o neho starať. Nezačne. To už väčšieho kkta si si na materstvo vybrať nemohla? Neboj, on ťa ešte ponaťahuje pár rokov, kým ti nezačne prechod a potom už tuto tému s tebou nebude musieť riešiť, taký je podľa mna jeho plán. Ty si uvedom, ze nie každý chlap je rodinný typ a ani narodením dieťaťa sa nestane, tvoj priateľ vyslovene deti nechce a nemusí ich a nechce sa o ne starať a pôrod nie je čarovný prútik, ktorý ho zmení. Pozri sa pravde do oči aká je a nestavaj si vzdušné zámky. Potom by nebolo take kvantum slobodných matiek. Tvoj priateľ sa nevie poriadne po finančnej stránke postarať ani sám o seba, co chceš očakávať od takého človeka?

liennka90
18. aug 2022

Prepáč, ale s ním by som dieťa nechcela ani keby príde hneď dnes, že si to rozmyslel. To dieťa, čo tu ešte ani neni si to fakt nezaslúži ✌️

zuzi0911
18. aug 2022

Rozmýšľam,xi si tak zúfalá, že potrebuješ mat pri sebe silou mocou chlapa a je ti jedno aký je...
Podmienka?naozaj?a ty šťastná....nemám slov

maminkadeticiek
18. aug 2022

Ty si strasne naivna a zufala.

mikadooo
18. aug 2022

@alenkaalien veď sa rozíďte, čo tu radiť... Ty chceš dieťa, on nie, keby aj sa zadarilo, pri každom jednom probléme to bude, že čo sa sťažuješ, veď TY si chcela dieťa. Nehovoriac o tom, že už teraz ti povedal, že celá domácnosť aj starostlivosť padne tebe na plecia, na čo si ty pokojne pristala, len nech už je povoľný. Ver mi, absolútne netušíš, čo si týmto súhlasom uväzuješ na krk. S týmto chlapom rodinu by som ani náhodou nezakladala, hneď základ je zlý.

hendikep
18. aug 2022

@alenkaalien poviem Ti to podla mna z pohladu toho chlapa, neviem sice aky je medzi Vami vekovy rozdiel.. a ake stare deti ma, ale moji rodicia su rozvedeni, a otec sa mi vzdy stazuje, ze by chcel partnerku ale vsetky ktore by sa mu pacili ( rozumej v mojom veku a trochu vyssie) chcu deti, a on uz toto ma za sebou… je vela chlapov v jeho okoli ktori to maju rovnako, proste zeny chcu, idealne mlade ale deti uz nechcu… viem si predstavit ze Ta natahuje preto ze Ta ma rad, a mozno nechce o Teba prist koli tomu co je ale z jeho strany je to maximalne sebecke, lebo Ta obera o stastie a Tvoje potreby, ktore on uz teraz vie ze nikdy nenaplni.. ale natahuje cas … Ty s tym budes musiet bohuzial seknut ak chces aj Ty zazit aky je to pocit mat deti.. daj si len pozor aby Ti zas nenasluboval ze sa podvoli aby si s nim ostala, lebo dieta je taka velka skuska vztahu ze sa bojim ze nakoniec ostanes slobodnou matkou…

elisebah91
18. aug 2022

@alenkaalien súhlasím s @hendikep. Z tvojho príspevku cítiť, že on už nechce zažiť ten kolotoč plienok, prebdených noci, soplov a iných čo patria k deťom...on to už má za sebou a už chce mať pokoj a kľud. Takže hral o čas a natahoval ťa....buď sa zmieriť alebo odídeš ...

dobravila
18. aug 2022

@verkaveverka poznam x parov kde žena zaraba viac a čo.to neznamená že on sa nestará laska nie he o tom či mi bude dávať prachy...to sa inak nazýva. dôležité je ako im to klape doma nie aby pred kamošmi mohla hrdit ze mám chlapa. a co z chlapa ktorý sice zarobí ale doma nieje a ani krížom slamy tam neprelozi

derdia
18. aug 2022

@alenkaalien aj tak ostanes sama, lebo on to dieta neznesie, dieta bud eplakat, tebe casom zacne vadit, ze sa nestara a ze dieta nema rad a aj tak ostanes sama... Prosim ta zameraj sa inym smerom, pokial nemas totalne dodrbany zivot...

kimivox
18. aug 2022

Boze prosim ta najdi si normalneho muza a nerob si s nim dieta, dieta si zaskuxi plnohodnotnu rodinu kde po nom tuzia obidvaja rodicia a budu sa mu aj obidvaja patricne venovat a nie toto...jeho by som poslala kade lahsie cim skor...nepokaz si zivot a hlavne to beurob svojmu buducemu dietatu ze mu za otca vyberies takeho ....nechcem tu nadavat..

medeaa
18. aug 2022

@alenkaalien ty si vazne suhlasila s podmienkou, ze on sa o dieta nebude starat? Takehoto otca chces pre svoje dieta? Uff.. A ty si sa tomu este potesila. Wow.

sono2
18. aug 2022

@alenkaalien prosím ťa???
Za čo si sa potešila? Nemyslíš vážne, že by si išla za takýmito podnikami do dieťaťa!

norbham
18. aug 2022

@alenkaalien bez urážky ...99% žien si vyberáte idiotov čo vám povedia čokoľvek len aby vás dostali do postele ..Muž čo hľadá pravú lásku Vás bude milovať navždy a nielen dovtedy kým mu budete vyhovovať v posteli ...vyberáte si grázlov a tak to potom takto konci 😉😂...načo si s debilom čo nechce deti ...prečo ?... Sa zobuď a utekaj od neho čím skôr 😂

mvagusta
19. aug 2022

@alenkaalien ak dovolis aby cudzi clovek rozhodol o tom,ci ty sa stanes matkou alebo nie,tak si pototo cely zivot.. odid od neho hned. Kreten jeden. Zena sa ma rozhodnut ci xce/nexce deti. Ale za teba rozhoduje on..

medeliska
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
19. aug 2022

@vlado818 sice si pisal veverke ale musim na to reagovat. Moze zarábať aj zena viac ale celkovo ste vy muzi hrozne ostali ženský. A je to prave preto, ze sa necítite ako chlapi lebo v podvedomí si uvedomujete, ze ak zena zaraba viac Vasa pozicia sa meni a nie ste muz v plnom slova zmysle. Zarábam viac ako moj partner, ale mne to napriklad vadi. Mam potom pocit, ze som v pozícii muza ako živiteľa ( a to moj partner zaraba tiez dobre) plus k tomu mi ostala aj cast ženských veci. Ja by som chcela aby som mala istotu v partnerovi, ze ak sa nieco stane potiahne celu rodinu. Nemam a pre mna stráca v tejto casti urcitu hodnotu, ktoru by mal pre mna mat. A z tohto mecheche, ze chlapi nie su chlapi a zeny nie su zeny, mam pocit ze vzniklo nejakych dalsich 20 pohlaví, co ani neviem ako sa tie druhy pisu, ludia si hovoria “to”, chlap sa oblieka ako zena ale miluje zeny a opacne, niekto bezpohlavný a podla mna niektore extrémy súvisia prave s tym, ze uz dve a pol generácie nie je v istote svojej pozície, ktora je mu prirodzene dana. V plnom rozsahu respektujem komunitu homosexuálov a lesbičiek ale to je tak vsetko

tilly
19. aug 2022

Nechce dieťa, tak nechce. Nemôžeš ho nútiť. Nebudeš prvá ani posledná, ktorá sa rozišla preto, že partner nechcel deti...
A na druhej strane, vážne chceš dieťa s niekym, kto klame a vodí ťa za nos? A ani nevie teba a tvoje dieťa uživiť? Nemá istú prácu...

efka_k
19. aug 2022

Nemusel ťa klamať. Možno to už teraz necíti. Nenapisala si, koľko mate rokov. Možno si uvedomil, že už ma dospele deri a nechce to prežívať od začiatku.
Treba si premyslieť ako ďalej. Myslím, že veľa žien napíše, že aj tak by si bola na dieťa sama. Treba zvážiť vek, nedaj sa naťahovať, lebo jedneho dňa už môže byť neskoro. Asi by som necakala večne.

norbham
21. aug 2022

@alenkaalien chce mať s tebou jedine sex a nič iné 🤣🤣🤣 naivita niektorých žien hranici s hlúposťou 🤣🤣🤣

mandarinka555
21. aug 2022

@alenkaalien Stavím sa, že bývate u jeho rodičov.....

mandarinka555
21. aug 2022

@alenkaalien My sme mali prvú vnučku, keď mal muž 50 rokov...Poviem ti to z jeho pohľadu....taký chlap chce mať pokoj, ticho a kľud...Umrnčané dieťa ho znervózňuje....dieťa je otravné, stále od neho niečo chcela...chcela sa hrať, šantiť, takže ked u nás bola pár dní, tak sa už modlil, aby šla domov....Je to kruté, ale on sa s ňou zabaví na pár hodín a koniec! A to už teraz chodí do školy. Malé deti plačú, on sa nevyspí, potom zúbky, koliky a dookola plienky....to už nie je nič pre starého capa😝

betka444
22. aug 2022

@alenkaalien naozaj sa obávam, že tento vzťah nemá perspektívu. Klamal ti, naťahoval ťa, ty očividne deti chceš, on už nie + a to je pre mňa najväčší argument: o dieťa sa máš starať ty, on sa starať nebude, keď tak až od 4 rokov? To je tak smutné a kruté, že verím že ty ako žena by si žiadnemu dieťaťu takého otca nepriala a v kútiku duše si uvedomuješ že to vôbec nie je v poriadku takýto prístup. Viem že je to ťažké ale mala by si tento vzťah ukončiť aby si mohla mať šťastnú rodinu s niekým iným.

alenkaalien
autor
23. aug 2022

@mandarinka555 preboha, nebývame u jeho rodičov! ja osobne také viacgeneračné bývanie neuznávam a ani si neviem predstaviť, že by som sa zavesila na krk svojim (nieto jeho) rodičom s dieťaťom.

evita11223
23. aug 2022

nechcela by som byt s takymto chlapom a duplom by som nechcela s nim mat dieta, ked on o to nestoji :O

petkavka
27. aug 2022

@alenkaalien- a po otehotneni napises temu, ako ta nepodporuje a po porode temu ako sa nestara o dieta a potom tema - je to nezodpovedny chlap a zvazujem rozchod ..... Ako to nebudeme diskutovat - chces 50rocneho chlapa vmanipulovat do dietata. No tak bud ber co ponuka- spermie, alebo nechaj tak

Strana
z3