Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
Veru aj vo vychove maju byt rodicia jednotny.lebo deti budu z toho vseliake koho maju vlastne posluchat otca co im vsetko dovoli alebo mamu co vsetko zakazuje.uz pri detoch a vychove v mnohych rodinach vznikaju hadky aj ked sa predtym moc nehadali.takze raz ked jeden z rodicov zakaze druhy to musi potvrdit a zas opacne.
No nepáči sa mi to, nechcem zcdeti vychovať rozmazlenych spratkov, ale normálnych hodnotných ľudí a s týmto chlapcom to asi ťažko pôjde, to je fakt.
@sfet no ozaj si nechcem zasahovat do tvojho vztahu tak z daleka,ake rocna znamost a dvakrat kino,raz pizza?!moja dcerka ked pride z intraku na vikend a frajer ma volno,furt sa tesia,ze mozu byt spolu,cely tyzden planuju program,ci vo dvojici,ci s partiou.stravite spolu dist casu,aby ste sa dokonale spoznali?a ano,zial,mili a zlati sociopati maju dokonaly cuch,vypatrat svojich buducich obeti,kt.im skoro vzdy naletia.neradim ti rozchod,ale bud ostrazita!
@sfet mám pocit že my o voze a ty o koze.... Tu sa rieši prvotne kvázi nedôvera jeho k tebe, istá manipulativnost a ty napriek tomu o deťoch a materskej atď. A ako sa tam dostanete? Sklonis hlavu a porodila mu dieťa a robiť budeš čo on káže?
To čo je za argument že ak prídeš o prácu nenájdeš hneď inú?? No a? A ak príde o prácu on? Ak jeden ochorie? Veď za to ste dvaja. Vies sa na neho spoľahnúť ty? Čo je to za diktovanie kedy mať deti, kto bude doma, kto bude zarabat? To je hádam jasné, ak na to zarobí bude to on. Riešit tu babky a opatrovatelky... Ešte ste neporiesili bývanie, fungovanie... Ďaleko ste od detí. Rok je na to málo.... Je jedno ako sa bude správať k deťom, ty chceš byť 5. Koleso? To je podstatnw ako sa správa k tebe.
@vetthy tiež ma to napadlo🙂 u nás prvé 2-3 roky sme v kuse boli niekde, výlety, večere, hotely, wellness, ak sa dalo. (Už sme zarábali). Aj keď som nie tak stalw aspn kavaren, pizzariadne to boli dennodenne zalezitosti
no pozeram ako puk - rok spolu a boli 2x kine a raz pizza pred dvomi tyzdnami???? to uz 15r. baby viac na kofolu chodia so spoluziakmi...hlavne, ze dom riesis....
odporucam to kino a pizzu riesit single a nieco zaujimavejsie nez velkomozny sa isto najde skor ci neskor
Recept je stale to iste,zial.uz teraz pracuje na tom,ako zo zakladatelky urobit osobu financne amajetkovo zavislu.este spravit jedni-dve deti,aby len starosti boli,financie nie a pasca sa uzavrie.vtedy odhodi tu masku milujuceho cloveka,uz to viac nebude potrebovat.neprajem ozaj,aby to tak stalo,ale priznaky uz su.b arjaky rozumny argument dokaze vyvratit a len a len svoje mele.
No docitala som vsetko.
On na teba prepise dom po splateni hypo. Pekne od neho. Akurat ze,co budes robit ked sa rovediete rok pred splatenim hypo teda za 29rokov? Ty budes mat cez 60 a nebudes mat kde byvat.
Preco byvate v podnajme,ked on vlastni byt?
Tu ndherne vidno aka vie byt laska slepa.
Je fakt zbytocne do takychto tem prispievat lebo malo ktora zena si uvedomi co tu zeny pisu a dokazu urobit ten spravny krok a urobit si zivot stastny tak aby clovek nemusel riesit taketo veci a doslova si zivot uzival.vela zien napise otvor oci ale aj tak ich bude mat zavrete a otvori ich az pri tych detoch no to uz byva dost neskoro alebo ich neotvori nikdy a cely zivot bude len dufat ze sa hadam zmeni.a tu uz naozaj vidiet ze vazit si zenu moze iba taky muz co si vazi svoju matku tam sa to buduje to puto a prenasa do dospelosti.
@sfet Komu niet rady, tomu niet pomoci😘 Mozes nam tu prosim ta verejne slubit, ze az budete mat tie deti nebudes tu na MK zakladat temu o tom, ze manzel ti nedava ziadne peniaze, popripade cokolvek co sa tyka tvojho zivota s tymto muzom?😝 Najprv som si myslela, ze ma problem len on prameniaci z jeho rodinneho zazemia - nedovera voci zenam, nerovnocennost vo vztahu, atd., ale nie, vy mate problem obaja. Ty si vo svojom veku este stale naivna, nerealne veris, ze ho mozes zmenit (bez toho aby chcel on? Tazko 😂), a mozno tak navonok neposobis, ale mas nizke sebavedomie a sebahodnotenie, to sa potom prejavuje hlavne v tom, ze ten tvoj jackpot sa k tebe moze chovat ako sa chova 🙂 a tebe aj ked to vadi, tak vlastne nespravis nic, co by malo dosah, pretoze ho nechces stratit. A preco vlastne? Pretoze sa niekde v hlbke duse bojis, ze budes sama alebo ze nenajdes niekoho kto ta bude tak milovat? 😉 Mein Gott, ty hlavne zapracuj na sebe, lebo mas na viac ako na ten jackpot, co si vyhrala s nim 🙏
@andreah25 ja som to nemyslela technicky, ale skor logicky. Hlavne ak nie su svoji a ked by sa rozchadzali, tazko by sa im handrkovalo kto kolko platil a prispieval. A to ze sa oni dohodli medzi sebou by bolo pri rozchode prd platne. Kym nemaju nejake zmluvy na to, kto komu kolko dal, ako to vymozes? On bude platit hypoteku, budu mat spolocny dom, ona po rozchode bude ziadat polovicu vyplatit, lebo tiez prispievala. Alebo to na nu neprepise, bude muzovi prispievat, rozidu sa a ona tie peniaze, ktore do domu investovala viac neuvidi. Toto je len o dovere, bud si veria a nemaju co riesit, alebo si neveria a to je potom cele zle, lebo casom sa to bude len stupnovat. Navyse podla toho co pise autorka, ze teda bude platit len svoju reziu a kym po svadbe nebude mat polku domu na seba...to je skor tak, ze jeden druhemu neveria a kazdy z nich sa boji o svoje peniaze. Ja by som si asi dobre premyslela, do coho idem. Alebo by som skocila za pravnikom, isto sa to da oficialne vyriesit. Nejde o tri eura na kavu, ale o velky zavazok.
Boze dobrotivy, uz ti tu odznelo tolko rad a ty si stale melies svoje.
Tvoj chlap je vypocitavy lakomec. Ja vzdy, ked som mala pocit, ze mi vo vztahu nieco nesedi, tak som z neho vycuvala. Preto som sa vydavala az ako 35 rocna. Ale mam aspon normalneho chlapa.
Pises, ze byvas v Prahe, to mas to iste, ako ja, ja byvam v Londyne. Pracovnych prilezitosti tam mate na mrte, chlapa tiez stretnes na kazdom kroku, navyse je to rovnaka mentalita, ako si ty, tak v tomto probem nebude.
Tvoj priatel ta ma za retarda? Ja sefujem oddeleniu v nemocnici, moj muz nikdy ani len nezapochyboval, ked som sa hlasila do konkurzu, ze by som robotu nedostala. Nie este sa bat, ze si robotu nenajdem. To si nejaka truba, co nevie zarobit, povedat si svoj nazor, nemas vedomosti, skusenosti, nevynikas v nejakom profesionalnom poli? To ta ma za blbu? Preboha zena, vsak ty si v najlepsom veku, chlapov si mozes vyberat, nie sa ulakomit na lakomca, co si mysli ze je pupok sveta.
On kupi dom, dvojdom, budete tam mat najomnikov, ty mu budes platit polovicu najmu. Potom si ta zoberie za zenu (ak si sta zoberie, ze, v tvojom veku ta uz mal davno poziadat o ruku, ano moj muz to urobil po 10 mesiacoch od prveho rande). Zazrakom sa hned prvy den po svadbe zmeni, dom prepise na teba. Narodia sa vam deti, vzdy budu zdrave, ty nebudes vynechavat z roboty, aj choroby ta minu. ???Boze dobrotivy uteka!!!
Tvoj priatel ukazal tu pravu tvar teraz, na co este chces cakat?
Ešte by ma zaujímalo, či tie peniaze, ktoré budú platiť nájomníci budú tiež pol na pol ako hypotéka, alebo pôjdu len jemu, lebo je to jeho dom?...
No určite tie peniaze od nájomníkov pôjdu len jemu. Jeho dom, jeho hrad tak aj jeho kvázi provizie čo mu zvýši po zaplatení hypotéky a tej mojej časti nájmu. Ale ešte mi tu jedna vec nestimuje. Čo keď ti nájomníci budú veľmi rozhadzovacni. Kamoška mala jedného čo sa sprchovať denne hodinu kým ho naučila, že hodina je fakt vela a voda nie je zadarmo, pral si v práčke dva malé kúsky a dal režim na dve a pol hodiny kým mu vysvetlila, že práčka má režimov viac, na dlhyvrezim sa dáva len posteľné prádlo uteráky prip.spodne prádlo, No pozeral ako tela a že to sa potom poriesi, že nebudú si môcť dovoliť plytvať.
@sfet Preboha ty ozaj len utekaj od takého... veď ta oberie, ty zaplatíš polovicu z jeho domu a on nič, nájomníci zaplatia jeho polovicu aj energie a ty budeš musieť na svoje sama drieť a ak raz budete mať deti, čo ti úprimne neprajem s ním, tak ti vezme aj poslednú korunu a aj tak nebudeš všetko zvládať platiť z toho mála, tak ťa nakoniec vyhodí ešte aj o deti prídeš lebo z teba spraví neschopnú sa o ne starať, lebo nemáš dosť peňazí na to...
Ale zas mám žiadať bývať tam zadarmo? Však budem tam bývať a nájom treba platiť všade. Ja si budem platiť len svoju spotrebu. Na hypotéku nedám ani korunu.

zeny, skoda energiu plytvat tuto, podme si radsej nohy oholit ked je tak pekne uz 😀