Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
@sfet budem za blbu, ale ano, mas pravo byvat pri chlapovi zadarmo - ja som muzova partnerka (a potencionalna matka jeho deti) a nie podnajomca ci spolubyvajuca !!!! Ak nechce partnerku, ale podnajomkynu, aby si splatil svoj sen- vlastny dom a mal ho pre seba, tak jednoducho adios chlape....
@sfet ja ťa v podstate plne chápem.. Bola som v podobnej situácii. Ale na rozdiel od teba, on už ten dom mal, kúpili mu ho kedysi jeho rodičia. Ja som bola tehotná, zobrali sme sa nakoniec.. A výsledok? Celú dobu som sa tam cítila ako podnájomník. Pomaly za mnou tam nemohol ani nikto prísť,, lebo na každého zazeral, každému dával pocítiť že to je IBA JEHO DOM. Moji rodičia tam chodili len občas ma pozrieť.. Nakoniec nás z domu vyhodil, mňa aj malého. Musela som sa vrátiť k rodičom. A jemu tam všetko zostalo.. Takže by som ti odporúčala, sa na neho vykašlať. Lebo sa tam naozaj budeš cítiť iba ako podnájomník.
@sfet ja nechapem ten model , ze budes si platit u neho najom... ja si to realne neviem absolutne predstavit... akoze na inkaso, seky, jedlo atd.mu budes prispievat polovicou? Vies si predstavit tak fungovat dajme tomu 10 rokov? A po 10 rokoch ta kopne do zadku a ty pojdes so sbalenou igelitkou pa? Lebo u neho nebudes mat narok na ani deravu handru...a to, ze raz dom napise na vase imaginarne dieta je sice pekne ale to pre teba nic neriesi... ja neviem ale.ja by som od takeho muza utekala...cele zle toto
Ja by som po roku vztahu do toho nesla...nepoznas ho poriadne... keby ta miloval neriesi byvaly vztah ale ide s tebou do niecoho ineho noveho... ja na tvojom mieste ak na to mas financne si kupim garzonku, platim si hypo a stale mas kde hlavu sklonit... casom uvidis ako sa vas vztah vyprofiluje a stale ju mozes predat alebo dat do prenajmu ale.budes vediet, ze mas kam ist... ale mne to.pride, ze on ta potrebuje len na znizenie svojich nakladov
@endysa no už po toľkých radách , aby si stále neuvedomila, že to nie je pre ňu dobre ísť do toho, neviem ani ja čo si myslieť.. nechápem vôbec ako jeden pár, ktorý plánuje deti, môže takto rozmýšľať, že ja si platil svoje a ty svoje... a čo jedlo? Chladničku si rozdelia na poli , aby vedeli, vo kto kúpil a teda čo kto môže zjesť? U nás teda vždy všetky peniaze sa spolu počítali keď som bola malá a takisto aj teraz, keď mám svoju rodinu..
@sfet keď uvaríš bude to jesť predpokladám aj on. Ak kúpiš toaletný papier, tak aj on si ním riť utrie.. to nie je bývať zadarmo, to je bývať s niekým! Malo by to byť u vás, ale toto budeš ty u neho stále.. ja som zrovna tento mesiac nemala ani euro a predstav si, že priateľovi nenapadlo pýtať odo mňa nájom, lebo inak by som bývala zadarmo.. a ani keby som mala výplatu alebo normálne preplatenu pn, tak nepýta odo mňa..
@sense
No veď tak to bolo myslené, že do rozdelíme napoly energie a potreby do domácnosti a jedlo riešime tak, že vždy na začiatku mesiaca alebo podľa potreby dáme do spoločnej penazenky každý 2000 a z toho kupujeme jedlo, kozmetiku, drogériu a veci pre psa. A keď sa minie, tak hneď odložíme. Tak tento systém by fungoval ďalej plus by som si platila svoje spotrebované energie.
Toto uz fakt nechapem, ze zaplatim svoje spotrebovane energie 😩 to sa ako da podelit? A este ked tam chce podnajomnikov? Si budes zbierat vodu do vedra aby si vedela, kolko litrov si minula na sprche? Boze to uz co je toto ty si dievca bud mimo alebo naivna jak argentinska telenovela...poviem ti novinu : TAKTO NORMALNI LUDIA VO VZTAHOCH NEFUNGUJU !!!! crn crn budiiicek
No a domáce práce? Periem len ja, lebo in pral raz a dopadlo to zle, zehlim len ja lebo in a žehlička sa nekamaratia, psa vencim na 99% ja lebo on stále nestíha, riady umývam na 99% ja lebo jeho to nebaví, akoby to pre mňa bola ktovieako veľká záľuba, sem tam pozametala dlážku, cez víkendy vari obedy on cez týždeň ja ale nič veľké lebo aj tak sa každý stravujeme mimo. Utieram prach ja, umývam okná ja, riadim kúpeľňu ja. Keď si predstavím upratovať taky dom, uf.
@sfet tak aké zadarmo bývať... keď aj jeho bordel upratuješ, aj jeho prádlo perieš, aj jeho psa venčíš a tiež chodis do roboty presne ako on, tak prečo by si ty mala platiť , chodiť do roboty a aj všetko robiť v dome, ktorý nebude tvoj a on bude vo svojom dome iba platiť svoju časť a do roboty chodiť...
@sfet takze ak mu mas platit najom atd tak on nech ti plati za domace prace... razby mi vycislil vyskunajmu alebo spotrebovanu vodu, do polhodiny by mal vyuctovanie zadomace prace.... poznam jednu rodinu kde to tak funguje zena robi domace prace teda vari,perie,zehli,okna umyva , atd na 98% lebo chlap je nazoru ze su to zenske prace ale na oplatku plati vsetko ...akurat stravu platia obaja aj to stylom on dve tretiny a ona tretinu