icon

Partner nerešpektuje štúdium? Ako to riešiť

19. jún 2024

Mám veľkú skúšku pred sebou. Mesiac sa sa učím, no teraz týždeň pred tak intenzívnejšie. Takže na priateľa malo byť všetko čo sa týka domácnosti a nejak sa zabaviť aby som mala pokoj. Ale on furt dačo chce. Proste vidí že som doma a cíti sa urazený, že sa s ním za celý deň ani neporozorávam, že by som mohla zájsť aspoň do obchodu a aspoň očistiť zemiaky a aspoň hento a tamto a vlastne by chcel aby sme si to nejak podelili…. Keď poviem, že nejdem, je ofučany ako malé dieťa. Ale ja nemôžem každú polhodinu odbiehať, lebo on si vymyslel komplikovane francúzske zemiaky a nebavi ho sa s tým prplať… takto by som sa nič nenaucila. Kym sa zacnem nejak normálne sústrediť prejde aj 20 minút a keď ma furt otravuje tak to už nedávam. Ešte mi potom aj povie, že si myslel, ze sa mu budem aspoň chvíľu venovať. No nie….nebudem, musim urobiť skúšku. Snažila som sa mu vysvetliť, že do prace za mnou tiež nechodí že mu mám očistiť zemiaky, tak nech to tak vnima, inak budem nútená chodiť do kaviarne a byt tam od rana do večera…. Ako by ste to riešili?

Strana
z2
lucka_ke
19. jún 2024

nerobíš si prestávky medzi blokmi učenia? ja sa zvyknem učiť tak, že si vyhradím nejaký časový blok, potom si dám pauzu - niečo uvarím alebo upracem, najem sa a potom sa zase idem učiť

ms_green
19. jún 2024

No neviem. Ja mám za sebou vysokú školu s pomerne náročnými matematickými skúškami a teda, nikdy som sa neučila tak, že mesiac v kuse tak, že nerobím nič iné.
Nehovorím, že by pre teba partner nemal mať pochopenie ale ak ho mesiac ignoruješ s tým, že "všetko rob ty" tak sa mu vlastne ani nečudujem, že je nadurdený.
On pracuje? Ako ste mali podelené práce keď si ty nemala skúšky.

domkakvet
19. jún 2024

Keby si nemala priatela, tak by si musela varit sama, aj keby si doma s rodicmi, tak predpokladam, ze aj pocas skuskoveho by si nieco navarila a nenechala sa obsluhovat, den ma viac hodin a urcite sa neucis cely den v kuse nonstop, od skoreho rana az do neskoreho vecera, prehodit par slov s priatelom pomedzi ucenie ti iba prospeje a ano mohla si aspon nacistit zemiaky je to otazka par minut.

diewcatqoo
19. jún 2024

Neviem no, takto intenzivne som sa neucila ani na statnice. Ak si vkuse zavreta v izbe a len sa ucis a vsetko je na priatelovych pleciach, ani sa nedivim, ze je z toho nervozny.

larisalarisa
19. jún 2024

Červená vlajka. Keď nerozumie takejto banalnej veci, tak ako porozumie tým ostatným. Teraz sú to skúšky, potom bude tehotenstvo, potom deti. Nebudeš mať čas a ostane ti len ofucany muž.

liusa82
19. jún 2024

to je čo za somára.No každý sa učí ako jemu vyhovuje.Ja som tiež v tomto pedant a všetko som musela mať tip top.Nestačilo mi iba preliezať.Tuto pekne vidno, ako ťa rešpektuje.Nijako.No bolo by mi šumák čo si myslí.S takýmto niekým je radosť existovať.Jasné, že prestávky treba ale príde mi ako urazené malé decko...čo bude robiť ak prídu v živote iné problémy a pánkovi sa nebudeš hned lusknutím prsta venovať.Nevie vydržať jednu skúšku

betulinka1
19. jún 2024

Ja ti rozumiem. Tiež nemám rada, ked sa sustredím a furt ma niekto vyrušuje. Priatelovi dat dátum, že kedy sú skúšky a do vtedy potrebuješ kľud a podporu. Zavri sa v jednej izbe a to bude tvoje miesto, kde proste nebude chodiť. Proste to musí vydržať. Výbuch ničomu nepomože s chlapmi to musís priamo vydiskutovať. Čiže teraz sa zavriem a ked budem mať prestávku tak prídem ja za tebou, nie ty za mnou. Proste to vydrž pár dní a som celá tvoja..

mrkvicka060
19. jún 2024

ved urcite si robi prestavky. tiez som si robila prestavky pri uceni, ale robila som si ich vtedy, kedy to MNE vyhovovalo, aby som mala to ucenie nejako ucelene. a nie vtedy, ked to vyhovuje niekomu inemu.

cyneric
19. jún 2024

Súhlasím s výrokom, že tvoj partner je reprezentantom červenej vlajky na dvoch nohách. Samozrejme neviem celý kontext, ale z toho ako si situáciu podala mi vyplýva, že má dve nohy a dve ruky s ktorými pokojne môže ísť do obchodu, kúpiť si zemiaky, očistiť si ich a uvariť - a keď nevie, tak má úžastnú príležitosť sa to naučiť.

Je to bežná prax, že tvoj partner sa spolieha na najmä na teba s varením, upratovaním a celým chodom domácnosti? Ak nevie vydržať jedno skúškové obdobie... tak to do budúcnosti nevyzerá moc ružovo.

reddflowerlife
19. jún 2024

Omg ženy .. Už sa tu opat ozvali dokonalučké gazdinky… Veď nech si robí prestávly ale pre seba ! Prestavka znamena ze si ma oddychnut od ucenia - napr sa ponatahuje, trosku si pospi, urobi si kavu a caj a nareze si nejake ovocie, sadne chvilku na balkon.. Hadam nemyslite, ze prestavka znamena ze idem muklovať do kuchyne, lebo moj typek chce francuzske zemiaky.
Autorka na akej fakulte si? Ja som bola na medicine a teda ano ucila som sa tak, ze som bola zatvorena v izbe, tam bolo take mnozstvo ucenia ze vyslovene som si pocitala minuty a sekundy dňa, niekedy som nespala celé noci a len sedela v jednej polohe aby som si to stihla aspon precittat! Nie to sa to ešte poriadne maucit… Kebyže nemám mamu, ktorá ma v tom obdobi podporovala a nosila mi vyslovene do izby jesť, tu skolu ani nedám. Velka chyba, že bývaš s frajerom, lepšie by ti teraz bolo doma.

autor
19. jún 2024

@ms_green ale ja sa neučím takto mesiac vkuse. Mesiac som sa učila tak že na pohodu 5-6 hodin, pomedzi to normálne práca a domácnosť, ale teraz 10 dni mám proste opakovanie a musim stihnúť zopakovať všetko. Je toho 600 strán a nie su to zrovna žiadne omáčky okolo.

autor
19. jún 2024

@mrkvicka060 presne, ja si urobím prestávku. Ale keď to dáva zmysel a nie že keď zrovna zakričí alebo doperie práčka.

kika193
19. jún 2024

@reddflowerlife s tymto suhlasim na 5000%, tiez mam medicinu za sebou a prestavky boli, ked som to ja sama potrebovala, nie ze mi niekto vyklopkava na dvere, ze mam skrabat zemiak. Sorry!!!

autor
19. jún 2024

@ms_green Ježiš 10 dni nevie jeden dospelý mentálne vyzerety človek navariť a upratať? Veď to netrvá ani hodinu denne, sa týmto veciam venovať. Tiež som pred skúškovým chodila normálne do prace a tieto úkony zvládala a neprišla som si ako nejaká extra chudinka. Veď koľko už je len roboty v byte…

adabise683
19. jún 2024

Ja som sa do kniznice chodievala ucit..bolo tam ticho a klud ... vela stastia na skuske🍀🍀🍀

jankalukasova
19. jún 2024

Mňa zarazilo, že on si vymyslel francúzske zemiaky ale nechce sa mu s tým prplať, tak sa má chcieť Tebe. 😅 Milý chalan... Aj ja som sa pred skúškou učila týždeň non-stop a ten môj to prežil, aj navaril, aj opral...

januska12323
19. jún 2024

Doteraz tie práce ovládal alebo čakáš, že mu zrazu dopne? Z tvojho popisu mi to vychádza, že si všetko robila ty a on je teraz stratený.

minimie
19. jún 2024

Snaží sa v tebe vyvolať neopodstatnený pocit viny, pozor na to. A pár dám tuná mu v tom vrelo pomáha. Tiež pozor na to, nech ťa to nezomele. Jedine ty poznáš svoj proces učenia. Nikto iný Držím palčeky 😊

reddflowerlife
19. jún 2024

@minimie Hej veď ostatne mali 10 deti, pomedzi to išli pracovať na pole, potom sa učili , potom šli variť 3 chodove menu pre svojho pupkaca, este aj dezert urobili a potom sa sli ucit 😃

autor
19. jún 2024

@januska12323 ale on zas nie je mentálne zaostalý, že by nevedel navarit a upratať, len sme to vždy robili spolu alebo každý sám ale keď ten druhy nebol doma. A on si nevie uvedomiť, že teraz nie som doma ale v podstate pracujem a nemám čas riešiť každých 20 minút jeho výlevy a potom ešte byť dodrbana za to, že ho ignorujem

autor
19. jún 2024

@adabise683 ja som sa pred chvíľou zobrala do kaviarne, uvidíme ako to pôjde

reddflowerlife
19. jún 2024

Autorka ale on vlastne čo po tebe chce ? Aby si robila domace prace keď sa ucis ? Alebo o co mu ide ?

mrkvicka060
19. jún 2024

@reddflowerlife asi mu ide o to ze ona "kvasi" doma ale nevenuje sa jemu ked je doma aj on. on to vidi tak ze su spolu doma. a citi sa prehliadany

minenkak
19. jún 2024

Teda moje decko ,keď sa učí na skúšky,odpíše všetkých, vtedy sa nik neodváži niečo riešiť a ani to nikoho nenapadne, má presne naplánované dní ,môžem povedať,že na minúty

andreja13
19. jún 2024

@reddflowerlife Podla mna to berie tak, ze sa tvari, ze sa uci alebo co, len aby nemusela robit nieco ine. Inak tomu ozaj nerozumiem.

uglybetty1234
19. jún 2024

Tiez som sa ucila takto. Som vstala a rovno zacala. Prestavks len na zachod, pitie a jedlo. Skoncila som kazdy den okolo piatej a potom veget. Tiez mi dlho trva ked som vyrusena nabehnut.

missviolet
19. jún 2024

Chodila by som na pol dna do kniznice, dosla.domov spravila si (vam) obed a potom asi zas este kaviaren (ale neviem, ci mate taku tichu)

autor
19. jún 2024

@reddflowerlife ako napísala @mrkvicka060 chce po mne aby sme tie domáce prace robili spolu, lebo však trávenie času, budeme to mať dvaja rýchlejšie…. Logiku to má. Ale akosi prehliada fakt, že ja nemám voľno.

reddflowerlife
19. jún 2024

Ale prečo ich chce robiť spolu? Sam to nezvlada?

tamitamitami
19. jún 2024

Riadne, priamo mu to povedz. Počúvaj Juro za 10 dní mám skúšku, doma som ostala aby som sa mohla učiť nie aby som sa venovala tebe a domácim prácam. Keď budem mať chvíľu prídem za tebou pokecáme a niečo ti pomôžem spraviť ale keď sa učím neotravuj ma 😂.
Nuž ak nepochopí takto naozaj choď do kaviarne/knižnice alebo k rodičom na tých pár dní.

Strana
z2