icon

Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať

29. mar 2024

Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2024

@lumatri Keby to bolo tak, ze si ju nevzal kvoli peniazom, tak by nefinancoval vsetko od A po Z, ako pise autorka. To, ze este autorka nepracuje, to nebude tym, ze by ju niekto nutil.

mircalla
31. mar 2024

@dskjhfdlkdjhl Ja sa tiez bavim...chlap financuje 100% a este je najhorsi a vychcany. Preco su neni vzati ani nevieme, mozno to nechce ani ona. Nie kazda zena zufalo caka, kym sa vyda

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2024

@mircalla Tak vies, niektore maju potrebu nakydat na chlapa, lebo mozno same sa takto prisali😉

mircalla
31. mar 2024

@dskjhfdlkdjhl No mne to jasne, taktika co najskor sa vydat a dostat pristup k jeho peniazom, najma ak sama ziadne nemam, ved potom su uz spolocne.

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2024

@mircalla ved chlap je ten, ktory ma rodinu financne zabezpecit😉

mircalla
31. mar 2024

@dskjhfdlkdjhl A na 100%

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2024

@mircalla pripadne 120%

autor
31. mar 2024

Ospravedlňujem sa za odmlcanie ale teda nečakala som takýto výbuch komentárov a postupne som ich čítala. Neviem reagovať na každé vlakno len naozaj nechápem že ma tu tolko žien odsúdilo. Muz samozrejme vedel že šetrím este pred narodením dieťa na nové auto keďže už pred 3 rokmi malo najazdené, robila som v zahranici čiže kilometre sa mi pri dieťati ustálili inak by som nové auto musela kupovať už skôr. Muz si dokáže odlozit v priemere 700-1000€ podľa toho čo daný mesiac plánujeme dovolenku servis lekárov atd niekedy zrejme neodloží tolko ale ma odloženú o niečo vyššiu sumu ako ja, tak isto však na auto keďže momentálne jazdí na firemnom ktoré postupne rušia.. chcem len dodať že som vďačná mužovi za to že mi umožnil byt s malym doma sam videl ze v skolke sa trápil a stopol to on bez môjho nátlaku. Chcem vsak aj dodat ze muz je veľký workoholik chce kariérne rast hlavne odkedy mame dieťa, a zakazdym som ho plne podporila popri starostlivosti o maleho mal naozaj všetku pohodu a servis pri štarte v novom zamestnaní - co o ňom tvrdiť nemôžem ked som začala “podnikať”. Zajačik úmysly som nikdy nemala ale peniaze sú istota, zobratý niesme a videla som mnoho hrozných scenárov kde žena jednoducho ťahá za kratší koniec. 30000 v dnešnej dobe v hlavnom mieste nezname vela. Hlavne ak ma žena dieťa …

gribka1
31. mar 2024

No nikto s vami nežije vo vašej domácnosti, tak reakcie sú tu rôzne. Určite si nechávaj rezervu, ale aj tak nejako si vysvetlíte, ako si to predstavujete vo financiách. Škoda by bola, ak vám to inak klape, aby ste sa kvôli tomu odcudzili.

janage
31. mar 2024

Keby to bolo tak ako píšeš a bol on by o všetkom vedel a súhlasil s tým, tak by nemal teraz žiadne poznámky.
Vedel, že šetríš toľko?
Ak bude dieťa nešťastne či začne byť často chorľavé ako moje a trvalo to 12 rokov, nepôjdeš do práce 12 rokov?
Ak si mu vďačná, že môžeš byť doma, tak ten pozdych, že kariérne si v mínuse nechápem, prepáč.
Nenapísala si ani koľko je tvoja polovica hypotéky.
A ak by som sa bála neisté budúcnosti dupľom by som sa snažila prácu udržať a navrhla partnerovi inú z x možnosti starostlivosti o dieťa.
A môžeš teda napísať aké konkrétne poznámky má partner tvojim smerom a čo konkrétne mu vadí?
A dieťa na rozdiel od malička majetkov je predsa spoločné.
Ty máš reálnu obavu, že v budúcnosti by sa on o to dieťa nijako nepostaral a nechal celú záťaž finančnú na Tebe?
Či ako to teraz máme chápať. Lebo píšeš akoby dieťa ak by k niečomu medzi vami došlo bolo len na Tebe. A ty osamelá matka bez prostriedkov.

janage
31. mar 2024

* na rozdiel od vašich majetkov

hugger
31. mar 2024

Rozumieť čo mu vadí je kľúčové. Ze neprispievaš? Citi sa využívaný tým kolko pracuje? Ze nie je informovaný a nema financie pod kontrolou?

hugger
31. mar 2024

Je možné že sa len cíti nedocenený za to čo pre rodinu robí?

janage
31. mar 2024

@hugger alebo len zistil, že zatiaľ čo on jej verí, ona jemu nie? Ťažko hádať, keď autorka nekonkretizuje charakter a obsah poznámok.

lienka.7
31. mar 2024

Nuž, asi všetko až také ružové nebude, keď jeho reakcia ta zarazila... ci? Keď vedel, že si sporis, prečo ho teda tak prekvapilo? Ci skôr si myslel, že ok, ušetrí si 200-300€ z toho co jej dávam a teraz pozerá ako puk?
Inak k tomu setreniu ešte, on si setri zo svojich peňazí, cize to je trosku rozdiel.
Btw, co ti povedal na ten tvoj argument, že si z jeho peňazí odkladas, keby ste sa rozišli? Keby si bola co k čomu, tak nájdeš synovi opatrovateľku, pripadne skromný kolektív 3-4 deti a ty ideš v pohode do prace, a môžeš si budovať svoju rezervu zo svojich peňazí.
Inak to auto kedy plánuješ presne kúpiť? O ďalšie 3 roky, keď si este z jeho peňazí našetris ďalších 30k? A neviem teda v com ty podnikas, ale "zarobok" 300€ by som teda podnikaním nenazvala. Skôr si si nasla nejakú zábavku, aby si sa doma teda nenudila...
Btw, tu dovolenku, servis, lekarov... to všetko platí zase on a ty sú "poctivo" setris?
Nemusis v podstate odpovedať na nic, len ma zaujíma, čo ti povedal na to, ze si setris z jeho peňazí na to, keď sa nahodou rozidete. Vdaka

mircalla
31. mar 2024

@lienka.7 Odpovede uz necakame

lienka.7
31. mar 2024

@mircalla byt na mieste toho priateľa, beriem ju do autopredajne, nech si za tých uskemrenych 30k kúpi auto 😉
Uz to chcem vidieť, ako ich minie na auto 👌🤣

dadis
31. mar 2024

@lienka.7 Preco by si setrila z jeho penazi? Preco to tak beries?

lienka.7
31. mar 2024

@dadis a z koho peňazí si teda šetrí? Nie sú manželmi, peniaze teda nie sú spoločné. Sú jeho. Autorka ani nepracuje, cize sa nedá povedať ani to, žeby si setrila tie svoje (za predpokladu, že by si aj celú výplatu nechala a žila z peňazí, co jej dá on).

majlo1234
31. mar 2024

@lienka.7 ved autorka pisala, ze si setrila davky plus peniaze z jej maleho biznisu, takze jej peniaze

Mne to pride trosku vyhrotene v zmysle, ze by som si od partnera nenechavala platit veci pre seba skrz moje ego, ale ozaj nevidim nic zle v tom, ked si zena aj pocas materskej odklada peniaze na rezervu pre seba a hlavne pre dieta. Lebo v pripade problemov vo vztahu komu vavsinou skysne dieta na krku? Kto bude mat problem najst si najom? Zamestnat sa? Zacat odznova? Ona, a tie peniaze sa jej potom sakra zidu

lienka.7
31. mar 2024

@majlo1234
Autorka napisala v úvode toto: Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k...
Cize z akých, resp.koho peňazí teda žila? Keby chodila do prace a odkladala by si svoju výplatu, to by bola iná situácia.
V každom prípade súhlasím s tebou, s tým, ze áno, žena ťahá väčšinou za tén kratší koniec. Ale zase kalkulovat takto dopredu mi nepríde uplne fér. Detto, aby ma komplet živil chlap a z týchto jeho peňazí som si ja tvorila este aj rezervu, keby niečo... Ok, ale každá sme ina.
Mimochodom, aj ja mam "odlozene" všetky rodicaky, šetrím ich naozaj deťom totižto. A nejdem za ne kupovať si auto (v ktorom ich akoze budem vozit). Peniaze "keby nieco" mam ešte svoje, odložené z pred manželstva, plus odkladám si aj teraz z výplaty. Detto ako muž. To je úplne normálne. Ale nie hento, co urobila autorka. Niektoré ju tu nazvali sikovnou, za mna je pekne vychcana. A byt chlapom, premyslím si ďalšie fungovanie s nou, keď takto berie nás "vztah".

majlo1234
31. mar 2024

@lienka.7 hovorim, ciastocne chapem tvoj nazor, ale ak by sme vychadzali z predpokladu idealneho hospodarenia paru, rozumej vsetky prijmy by sa dali dokopy, poplatili by sa vsetky vydavky, a zvysok sa rozdelil rovnym dielom pre oboch partnerov na minanie podla svojho gusta, pravdepodobne by autorka usetrila podobne. Takze ja to nevidim ako velku vychcanost, len nedostatok komunikacie.

Ja nebudem mat usetrene nic, ked mi raz skonci rodicovske obdobie doma, vsetko(uspory aj davky) minam na seba, domacnost, decko a splatky mojej hypoteky, ale zas ja mam manzela, takze ako som hovorila, az tak ma to netrapi, lwbo na vsetky jeho financne uspechy za toto obdobie by som mala narok ja aj deti. Autorka je v tomto v nevyhode, o to viac dava zmysel ta jej rezerva

dadis
31. mar 2024

@lienka.7 Ved aj partner si setri, dohodli si takyto model fungovania. Kolko zien v manzelstve ma rodicak len pre seba a cely ho minu na seba 🤷‍♀️. Vyzera, ze to je pracovita a setrna zena - stara sa o dieta a dom, muzovi tvori zazemie, ma mensie privyrobenie, setrna. Tento muz moze byt rad, ze ma taku zenu.

fineta
31. mar 2024

Odpoviem ti, autorka, takto na rovinu - keby môj MANŽEL príde na to, že pri jeho nákladoch na spoločnú domácnosť máme na mojom ucte nasporených až 30k, tak je nadšený a cítim veľké uznanie. 🥳 Mnoho žien by tie peniaze doslova "rozflakalo." Ale! Vy nie ste manželia, nie ste "my" ale iba "ty a ja." A to je totálny rozdiel. Každý si hrabete podľa svojho uváženia na svojom a komunikácia zjavne viazne. Aké pravidlá ste si určili na začiatku tej akože rodiny, také máte. Neskoro teraz na urážanie a cítenie krivdy jedného či druhého. 🤷‍♀️

lienka.7
31. mar 2024

@dadis tento muž, môže byt rad, ze ma takú setrnu partnerku, ktorá mysli už teraz do budúcna a z jeho peňazí si robi rezervu do budúcna, keby ostala sama, pričom zo svojho ona neprispeje ani eurom.
Partner si setri z peňazí, ktoré zarobí vylucne on. Neviem ci to nechapes alebo co. Ci ma ju vyhnať do prace a nabehnúť na jej "mod setrenia"? Vsak by ste ho tu rozniesli v zuboch, ze aký je chrapun. Ale autorka už je sikulka 👌 nemám slov...
@fineta to zhrnula veľmi pekne 👌

dadis
31. mar 2024

@lienka.7 Ale su aj neplatene prace - starostlivost o dieta, muza, dom, domacnost. Ja tam nevidim nic take, ze by setrila z jeho penazi. Tych nasetrenych penazi nie je vobec vela..a ten model, ze on robi pracu, ktora ho naplna, kym ona mu robi zazemie si vybral dovrovolne a bol spokojny, az do momentu, kym neuvidel jej uspory. Ak by boli manzelia, bolo by to ine, bola by setrna gazdinka a takto je zlatokopka? Ved to je stale ta ista zena, co umoznila muzovi budovat si karieru..

dadis
31. mar 2024

a este pokracujem..a pri muzovom prijme 4k ozaj nemusi prispievat na zivot rodiny z 300e prijmu mesacne...tak to bral aj ten muz..ze ich prijmy su nerovnake, preto to taha on

ibajaanikiny
31. mar 2024

Za mna si divna ty,taketo chovanie do vztahu nepatri. Ja by som sa aj hanbila sama za seba,ze muz financuje vsetko od A po Z a ty nazgrlis taky obnos a nepodielas sa na chode. Sorry,ale si tak trochu na facku,mne to uz pride ako vyuzivanie z tvojej strany. Jemu sa necudujem..

lienka.7
31. mar 2024

@dadis 🤣🤣🤣🤣ze neplatené prace 🤣🤣🤣🤣 a sme doma, klasické zrasty domasediek....
a keď sme teda pri tých neplatenych prácach, muz financuje komplet všetko, autorka sa nepodiela jedným jediným eurom, navyše ešte si aj setri z jeho peňazí. Cize o neplatené praci tu nemoze byt ani reči.
Autorka je doma, nezaraba, žije z muzových peňazí, z nich si dokonca este aj pre seba setri, a ty chceš tu nám tvrdiť, že jej má akoze ešte navyse aj platit? Vôbec byt doma nemusi, moze ísť pokojne do prace a šetriť si bokom svoju mzdu a nie sa prizivovat z tej partnerovej.
Ty nevidíš, ze si setri vylucne z JEHO zarobenych peňazí? Sorry, tak potom si buď slepá, alebo máš teda minimálne šedý zákal 🤦‍♀️🤔

mircalla
31. mar 2024

@dadis Neplatene prace - starost o muza a vytvaranie zazemia. Mna taketo reci pomaly urazaju, davate zeny na uroven totalnych sliepok a domacich putiek, ktorych jedinym poslanim ma byt starostlivost o dieta, predovsetkych ale muza a jeho pohodile a vytvaranie "zazemia". Myslela som, ze zijeme v 21. storoci, na Slovensku asi este nie. Na slovo "gazdinka" som tiez dost alergicka.