Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať
Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá
@autorka 🍿🍿🍿
Mas na mysli tvoj výnosný 300eurovy biznis? Wau, dokonca ide stavať domcek, či idete? Dačo zaplatis konecne aj ty, ci sa zase iba zvezies? Hm, tak asi ma na tom účte nakoniec viac ako ty, nemyslis? 🤔
No daj ešte niečo zaujímavé, nech sa pobavime. Napr.vas mesačný rozpočet. Muž si odloží, ty si odlozis... a žijete potom z lásky 🤣🤣🤣
@malasandrika no tak to ti gratulujem, ze sa vieš uživiť aj sama 👏 mimo to, aj autorka je zarabajuca a nie je na RD, to len tak mimochodom 😉
A to, ze niekto s niečom nesúhlasí a ma náhodou iný názor ako ty, ešte neznamená, že musí prskat .
@lienka.7 Wtf? my už bývame v dome piaty rok, napad ist ďalej od centra bol mužov
@autor Mas aj dake slovo? Ci o vsetkom rozhoduje on? Rozhoduje kde budete byvat, kedy pojdes do prace....Nebude ta tvoja submisivnost mas nieco spolocne prave s tym, ze ta financuje? Tak si radsej ticho a robis, co povie? Mne to tak zacina pripadat
@andrea1809 ale čosi, možno si myslí, že opäť bude chlap taky blbý, ze dom "kupia" napoly a ona sa bude "viezt" dalej🤣
@lienka.7 Lebo zda sa, ze vsetko dolezite bol muzov napad
@andrea1809 ale musím uznať, že muž ma dobrý nápad... ísť ďalej od centra, potrebny novy dom, nove auto... ktoré si autorka teda kúpi konecne za tie "svoje peniaze" 👌 mne sa vôbec nezdá, žeby jeho poznámky boli iba ironické, co ako to nazvala autorka 🤔😉🤣
Keby je to naopak tak sa teším že ma partner toľko našetrené . Možno by som ho poprosila ci nedá takých 2000 eur na dovolenku ....
@lienka.7 trosku to už preháňaš. Závisť je sviňa.. ;)
@dadis
@ropucha6
@simca06022011 ano, jasne, závidím 👌👌👌 ale aspoň sa tu nehrám na blbú ako autorka 😉
Ale aspoň ste si vy pomastili ega, keďže ste charakterovo na rovnakej vlne ako autotka👍
@mircalla môžeš prezradiť koľko bol na RD tvoj muž, keď to je vôbec muž a nie partner?Ak ma pamäť neklame bola si s dcérou doma ty a ani ti nedal peniaze a chodila si upratovať.Podla mňa môžu kritizovať a dávať múdre rady tie ženy, ktoré na to majú a nie sa hrajú a samé žili ešte horšie.
@majlo1234 minimálne hypotéka je spoločná a predpokladám, že aj dom je teda na polovicu. 😉
“Hypo mame spoločnú na dom, brali sme ešte ako bezdetný a dali sme vtedy obaja kazdu korunu co sme mali aby sme nemuseli brat spotrebak a zariadili dom zahradu všetko na šupu, podotýkam ja som kvôli tomu robila v zahranici jak otrok”
@eliska13 uprimne, neviem co je horšie, či keď sa muz chova ako chrapun a neda zene peniaze, pokial je doma a stara sa o dieta alebo keď mám peniaze, podľa autorky aj úspešný biznis a nechávam sa komplet "vydziavat" a platit si este snad aj za kaderníka a vlozky, hm? Ale jasne, autorka je tu podľa niektorých "clever girl", ze to dala takto na hulvata👍
@eliska13 Nebol na materskej vobec. A ano, asi 2-3 mesiace som chodila aj upratovat, potom sa som vratila do prace pri dcere. Pri synovi som bola doma skoro 3 roky. Upratovat som chodila, pretoze som vlastnou vinou prisla o obrovske uspory (s cim ale on nema nic spolocne, ale nastvalo ho to). Vela ludi by to ani nerozchodilo, ja som musela zacinat od nuly.
Bez ohladu na toto vsetko vzdy som bola nastavena na to, ze nie som prizivnicka, neznasam zeny prizivnicky a hoci som mala dost frajerov, co ma boli velmi ochotni financovat ma, nikdy som nebola ten typ.
Hadam som ukojila tvoju zvedavost, prizivnicka
@mircalla vlastný byt bez hypo a 2-3 dovolenky v exotike by išlo aj bez toho živorenia počas rodičovskej kedy si chodila upratovať. Nerobme z chlapov žgrlošov cnosť ktorú musí mať každá žena aby bola super hrdinka ktorá všetko sama. Ver tomu že mnohé ženy to oželia a ten život s dieťaťom si doma užijú lebo jednoducho si dobre vybrali spomedzi mužov .
@subartic Prave preto tu vyplakavaju, ze muz prisiel o pracu pripadne ma niekoho ineho a oni nevedia, co maju robit, alebo kam maju ist. Ja zo zgrlosov cnost nerobim, naopak nemam rada zgrlosov tak ako nemam rada lemry a vychcalky. Bola som v tazkej situacii prechodne obdobie a mozem si za to sama.
Byt totalne financne zavisla na muzovi a bez neho totalne stratena a nesamostatnna - pokial povazujes toto za zivotnu vyhru, tak ok. Viem, ze v niektorych guberniach bezny standard
Len potom sa nieco stane a zrazu pomoc, co mam robit,,,,
@subartic Zjavne ten dobry vyber ako pises nebude ani tvoj pripad....Ono vies, co plati dnes, nemusi platit zajtra. Jeden den sa mas dobre, a na druhy den uz nemusis. Prave preto musi byt zena trosku schopna a samostatna, vediet si zarobit aj sama. Neda spoliehat na to, ze takto to bude stale. Ja osobne neznasam pocit zavislosti a uprimne, vzdy som pohrdala zenami, co sa nechali dotovat, a pohdrdala som nimi davno predtym, ako som vobec mala deti. A prilezitosti to vyuzit a nechat sa dotovat urcite boli.
@mircalla ja som mala výber dobrý , bola som s ním 27 rokov a zas zrejme budem . Že ma dostal do sračiek , no dostal , obaja vieme prečo sa to stalo a obaja vieme že to nebolo len tak lebo on si zmyslel , ale predchádzala tomu silne tramuatizujúca udalosť.
Ja si o ženách ktoré prefincováva muž počas materskej a rodičovskej nemyslím nič, pretože je to ich vec a ich šikovnosť že si našli dobrého partnera. Nájsť si dnes dobrého, schopného a kvalitného muža je dnes umenie, pri tom výbere aký sa dnes ponúka, preto oceňujem aj toto. Nájsť si lúzra , to sa dá na každom rohu . Dokonca si nemyslím nič ani o ženách ktoré zostali po dohode s partnerom doma a realizujú sa inak ako pracujúce ženy. Rešpektujem to a nikomu nenedávam do lemier, a hníd a bez chrbtovej kosti . Mnohé z nich sa zabezpečujú alebo ich partner zabepečuje do budúcna, keby sa i niečo stalo . Ja takými ženami nepohŕdam , v konečnom dôsledku tieto ženy majú úplne v paži či niekto kto ráno vstáva o 6 a cupitá do práce nimi pohŕda, aj ja by som mala keby som bola na ich mieste, vôbec by ma netrápil názor nejakej noname ženy zo SR . Nič pre nich neznamenáte , ani tá vaša pseudohrdosť ktorú si ponesiete nedocenenú do hrobu a ktorou sa tu vystatujete . Úplne rovnako vás pohltí zem keď príde váš čas a na pomníku určite nebudete mať napísané ... toto bola pracujúca žena a bola na to hrdá.
A to píšem ako pracujúca žena , síce pracujem už len tri dni v týždni , viac nebudem , narobila som sa už dosť .
@mircalla no a preto je dôležité , zvlášť ak nie sú v manželstve aby si šetrili a odkladali, a mali hlboko v paži čo si kto o nich myslí . A ak sú v manželstve a sú doma po dohode s manželom alebo na jeho prianie aby vedeli o pohybe majetku , pohybe financii a robili niečo pre radosť. A takých žien je veľa , nekončia zle ,svoj život prežijú podľa svojich predstáv lebo im to muž umožní .
Paneboze ja som úplne v šoku aké slova sa tu používajú od príživnícky po lemru a neviem čo ešte všetko. Nebudem už nič vysvetľovať. So svojim/nasim životom som spokojná (a po prečítaní niektorých príspevkov až aj nadovšetko vďačná) a želám to každej jednej komentujucej.

@lienka.7 ja nie som na RD ani MD, sme obaja zarábajúci, čo je rozdiel oproti založenej téme, tak tu neprskaj, že niekto s Tebou v danej téme nesúhlasí.
Ale áno - pokojne môžem svoj život v BA financovať sama bez väčších obmedzení.