icon

Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať

29. mar 2024

Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá

janage
29. mar 2024

@dkethe ona 15k nasetrila počas materskej a rodičovskej.
Do materskej ho nič? A jej do jeho platu čo zarobil je všetko?
On chcel, aby ostala doma ďalší rok, hoci dieťa aj ona sú zdravé a dohodli sa zrejme na financovaní. On ale podľa všetkého netušil, že ona všetko odkladala a má takú veľkú rezervu, o ktorej mu zabudla povedať.
Ono sa super odkladá, keď sa na ničom nepodieľaš a necháš muža platiť aj svoju polku hypotéky, hoci máš financie na to, aby si ju platila sama.

lienka.7
29. mar 2024

Odpovedz si, či by sa ti to páčilo, kebyže ty všetko platis a on by si veselo šetril 👌

mircalla
29. mar 2024

@janage Presne tak, je super "narocne setrit", ked nemusis kupit ani hovno (s prepacenim), hoci podnikas, chodila ti materska a rodicak, mala si vyplatenu dovolenku ....a este to aj robis na tajnasa.

subartic
29. mar 2024

tak ja by som na jej mieste partnerovi navrhla , že sa vymeníme. On bude doma a ja pôjdem robit a kludne budem financovať všetko ostatne, on nech si príjem bokom ktorý si zarobí odkladá .Myslím že toto by neprešlo . Však keď rovnoprávnosť , tak rovnoprávnosť.

mircalla
29. mar 2024

@subartic A preco by mal byt doma so 4rocnym dietatom? A preco by mala byt doma ona? Keby tak strasne chcela ist pracovat, uz by davno sla. Dieta je uz dost velke a je absolutne zbytocne hnit doma

subartic
29. mar 2024

Taktiež pri ďalšom dieťati ak by bolo , kľudne môže zostať muž na materskej a rodičovskom , prežiť si výpadok z práce a aj ďalšie chuťovky s tým spojené . Materskú aj rodičovskú by si pri mne mohol kľudne odkladať.

culienka
29. mar 2024

@lienka.7 tak si ušetrila a čo? Keby nechcel tak by nefinancoval od a po z. Mohla aj pominat a nebol by teraz dotknutý 😆. Mohlo mu napadnúť ze keď všetko platí tak ona môže aj ušetriť. Či by bolo lepšie keby všetko minula?

subartic
29. mar 2024

@mircalla pretože to chcel on ? Tak sa dohodli . Tak nech teraz nečučí ako bača do tuzexu .

lamar11
29. mar 2024

@sasa1310 No vidíš,tak prečo by to vlastne malo jeho alebo teba trápiť tých úbohých 300e? Opovrzlivo sa vyjadrujem o peniazoch tak sa necuduj že ich nemáš.

ropucha6
29. mar 2024

Spytaj sa ho, kolko ma on usetrene a co ma vlastne za problem. Za mna ziaden problem, nie ste zobrati, aj on chcel, aby si ostala doma s dietatom. Ak by zarabal fakt len na naklady, tak to moze brat ako nespravodlivost, ale s platom 4-5K mal naozaj aj on sancu setrit.

janage
29. mar 2024

@subartic ale ona si odložila takmer všetok príjem bokom, nie len privyrobok. Keby on išiel na pol roka sa vymeniť a nechával si celý rodičovský pre seba bokom to by bolo v pohode? Je mi jasné, že dieťa už malo 3 roky, takže reálne to nie je. Ale bola by s tým autorka OK?

mircalla
29. mar 2024

@subartic Ale prosim ta....chcel on? Je snad nesvojpravna? Keby chcela, do prace ide, pretoze to je jej rozhodnutie a chce sa realizovat a nic ju nezastavi. Evidentne az tak nechcela

subartic
29. mar 2024

@janage ano , u mňa by to bolo v pohode . Aj som to napísala hore. Tu ide o ten ČAS a výpadok z práce .

nika23t
29. mar 2024

Asi si mu mohla spomenúť, že teda odkladás bokom nejakú malú čiastku, čo zarobíš. Ze to nie je veľa, ale ze nech máš v prípade núdze. Ale to, AKO ti tu niektoré píšu, že si užívaš jeho prachy a on chudák sa ide zodrat, to si neber osobne. Ja rozumiem, staráš sa o dieťa, o domácnosť, o všetko. Myslím, že len potrebujete vychladnúť a hlavne, komunikujte. To je základ. A ešte dodám, môj by bol rád, že som niečo aj odložila.

janage
29. mar 2024

@subartic v mojom okolí teda už pomerne veľa mužov ten pol rok s dieťaťom využilo alebo využíva. Neviem akoby sa ich partnerky tvárili, keby si celý rodičovský nechali pre seba lebo to sú ich peniaze za to, že sú doma s dieťaťom

subartic
29. mar 2024

@mircalla chlap s 4000 k može snáď chcieť aby jeho partnerka zostala doma s jedným dieťaťom nie ? Mnoho žien zostáva doma lebo si to tak muž praje.

subartic
29. mar 2024

@janage ale ja sa nebavím o pol roku , ja sa bavím o troch rokoch a potom zas troch rokoch s ďalším ak sa tak spoločne dohodnú .

janage
29. mar 2024

@nika23t ešte raz ona odkladala takmer všetko, materskú, rodičovskú, preplatenie dovolenky, píše to v úvode. Nie len smiesnych 300e ale aj tých 300e

lamar11
29. mar 2024

@13uzivatelka11 Možno by si mala čítať pozornejšie,lebo ti isto ušla pointa že v čase keď začala podnikať ju chlap nepodporil ,čo je dosť dôležité. A možno by to aj viac rozobrala keby ste sa do nej nepustili ako supy. Lebo na tomto svete je nežiaduce keď niekto nejde podľa šablóny a hlavne keď je niekto viac materiálne zabezpečený.

mircalla
29. mar 2024

@subartic Ty budes asi velmi "emancipovana". Takze podla tvojej logiky ak si to muz praje, zostane doma. Lebo....muz si to praje, tak zeny zostanu doma. Z ktorej dediny si prisla?

subartic
29. mar 2024

@lamar11 ano presne tak , šablona je robit , robit a robit a prispievať polovičkou a postaviť sa do pozície ďalšieho chlapa v rodine. A prispievať polovičkou aj keby krompáče padali a ty máš minimálku .

ropucha6
29. mar 2024

@janage no a? Matersku mas pol roka, preplatenie dovolenky mozno mesiac? Mozno predtym zarabala o dost viac ako materska. Rodicovsky prispevok je spravne prispevok 🙂 V porovnani s jeho platom nic.

subartic
29. mar 2024

@mircalla panebože ja mám firmu prosperujúcu , som sama s 5 deťmi a od muža nemám výživné lebo nie je schopný ho platiť. Ešte niečo ?

13uzivatelka11
29. mar 2024

@lamar11 ale to všetko napísala až potom ako sme sa do nej "pustili". Ja za to nemôžem ze z prvého príspevku to napísala ako panička veľmi povrchne ze co je tvoje je aj moje a co je moje do toho ta nič.. A hneď mi napadlo ze tie peniaze tají a šetrí aby bola od neho odísť. Ale aj keď ju nepodporil tak to nebol dôvod na to aby mu to zatajovala

subartic
29. mar 2024

@mircalla a ty si z akých bratislavských lazov zliezla že máš tak sprosté poznámky ?

janage
29. mar 2024

@subartic je úplne jedno o aké obdobie ide. S deťmi súhlasili obaja, dohodli sa ako budú fungovať, len ona zabudla spomenúť, že má peniaze bokom. Takmer všetky peniaze co mala ako príjem si odkladala. Nechala ho ešte platiť aj svoju polku hypotéky. Véd ak žena nechce obetovať kariéru nemusí. Môže opatrovanie dieťaťa riešiť inak alebo sa rozhodnúť dieťa nemať. A bude bez výpadku.

lamar11
29. mar 2024

@mircalla Bože ty si v každej diskusie kde sa jedná i ženu zabezpečenú ktorá "nemusí" chodiť do práce. Pamätám si na jednu dávnejšie diskusiu kde ti dala jedna nakladačku ale naozaj rozumnú keď si už rezignoval,do teraz..Teba musí ten tvoj život a partner naozaj skriet.

lamar11
29. mar 2024

@13uzivatelka11 Radšej šetriť a byť v pozore,ako byť zaslepení laskou a potom plakať.

mircalla
29. mar 2024

@lamar11 Ty ani za milion rokov nepochopis (opakujem ani za milion), ze je x zien, co do prace po case ist chcu, ze je to aj o sebrealizacii. Nevyjadruj sa prosim ta k niecomu, comu vobec nerozumies, co nemas sancu so svojim zmyslanim pochopit.
"Nakladacky" od zien s jedinou ambiciou "byt doma" nejako netrapia. Fakt to nikdy nepochopis, uplne ina mentalita

lamar11
29. mar 2024

@subartic Trafila si klinec👍👍👍