Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať
Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá
Ja som mala v byvalej firma 3 chlapov na rodicovskej. Jednak si chceli oddychnut od prace resp. chceli umoznit manzelkam navrat do prace. Ano, na Slovensku niekde este nepochopitelne, inde uz uplne bezna vec.
Platy cca rovnake. Co viem, tak domacnost financovali spolocne podla moznosti. Nepocula som o tom, ze vsetko tahala manzelka ci druzka a oni si setrili
@subartic a keď sa syn bude trápiť pri nástupe do prvého ročníka? Bude smutný, nebude sa tešiť? Áno, mohol ostať aj on, ale potom by im asi ten štandard výrazne klesol. A ako som v prvom mojom komente napísala, autorke za šetrenie tlieskam všetkými desiatimi, ale partnerovi, ktorý ju momentálne živí, o tom povedať mohla. Tu nejde o peniaze, koľko si ušetrila, ale o tú dôveru. A ak tam tá dôvera nie je, tak si s takým človekom netreba robiť dieťa. U nás tiež ťahám ja za kratší koniec (čo sa týka financií), podstatne viac ťahá muž domácnosť, ale zároveň vie, že ja si šetrím, odkladám aj na úkor toho, že potom musí on potiahnuť viac. A je férové, že o tom vie.
@lienka.7 ved to je v poriadku, je to diskusia. Ja tiez zarabam vyrazne viac, a naozaj by ma nestvalo, ak by si manzel tieto “prispevky” odkladal alebo minul. Preto som tu na strane autorky. Ja nie som fanusik percentualneho prispievania, skor nech kazdemu ostane zhruba rovnaky obnos.
@dkethe 30k by som si našetrila hravo aj ja, keby som si odkladala komplet materskú a celý rodičák. Každá by sme si to veselo našetrili.
Ale keďže nie sme vychcané trubky, kupovali sme za rodičák bežné veci - plienky, stravu, drogériu a keď sa pošťastilo, tak aj na kaderníčku raz za čas ostalo.
Autorka, v čom je problém? Zdá sa mu že si nasetrila málo? Chce z tých tvojich peňazí časť? Koľko má nasetrene on? Ak nemá náročné koníčky pri plate 4k mu aspoň 2k mesačne ostávajú co je ročne 24k.
Zijete si luxusne a blbé reči ako sa nechávas živiť sú závisť.
Je naozaj obrovské množstvo možností dnes ako zabezpečiť dieťa ak žena skutočne chce kariérne rásť. Mohli hľadať súkromnú škôlku, škôlku s malým kolektívom, škôlku na pol dňa, opatrovateľku, mini kolektív, škôlku na 3 dní v týždni....to dieťa nemá žiadny zdravotný problém len sa netešilo a trápilo trochu.
Takže pre mňa toto ako dôvod, že autorka prichádza o kariéru lebo je 4.rok doma a preto má podľa niektorých nárok si takmer všetko odkladať bokom neobstojí.
@lienka.7 no a čo keď si šetrí ?Jasne že z práce odišla , veď ako by mohla byť v prácei keď zostala doma .Veď si môže nájsť inú a muž môže zostať doma, nech sa stará o dieť a dom , a nech si teda popri tom muž podniká a odkladá tých úbohých 300 eur. Panebože e keby išlo o tisíce , ale 300 eur.
Žena vo vzťahu kde sú deti je vždy slabším článkom , vždy, Muž sa kedykoľvek môže zbaliť SÁM alebo odísť , neberie so sebou dieťa a pre neho sa život do budúcna nemení .Nikto sa ho na pohovoroch nepýta kde dá deti keď budú choré , kde dá deti keď pôjde na služobku , na SR je rovnoprávnosť v plienkach .
Podla mna autorkinmu muzovi vadi hlavne to, ze bol vovedeny do omylu, a aj by v nom ostal, keby autorka nedopatrenim nezdielala kolko ma ona penazi o ktorych on netusil
@subartic Zena vo vztahu, kde su deti vobec nie je slabsim clankom. To len tak mate niektore nastavene. Zena je ten silnejsi clanok nakolko muz tie deti pravdepodobne bude vidat par dni v mesiaci, pokial sa rozidu ci rozvedu.
Nikdy nebola u mna prekazka na pohovoroch deti. Nikomu to nevadilo a mala som x pohovorov.
Ja stale nechapem tym tvojim uvaham, preco ma byt muz teda doma a starat sa o dieta. Dieta ma pomaly 4 roky do psej matere, snad nemusi doma nikto
A znova - uz uplne bezne rodicaky doma su muzi, aspon v Bratislave....nebavime sa teraz o 4rocnom dietati ale mensom
@subartic pokial z práce predtým odišla, mohla sa do nej teraz v pohode vrátiť. A nie byt 4 roky doma. A dieta mohlo ísť do súkromnej skolky alebo zaplatit opatrovateľku.
Skôr si myslím, že to bol iný prípad, lebo keby zarábala tisíce, tak takú prácu si isto nenechá ujsť, to sa stavím o co chceš 😉 a pokiaľ v porovnaní s nim zarábala nula nula nič, jasne, ze ako každý normálny a zodpovedný chlap povedal, že radšej ostaň doma, ja sa postarám... prekvapený je asi len z toho, že ina to zobrala doslovne... cize len čistý kalkul z jej strany. Ideálne by bolo poznať aj stanovisko muža,
@lienka.7 mohlo , mohlo , ale o tom nebola predsa dohoda. Nerušme dohody ktoré oni dvaja mali . Rozhodli sa takto že ona bude doma , dohodli sa že bude naďalej on financovať domácnosť, tak ako čo teraz ? Že je zrazu zaskočený že má našetrené ona ? Však nie je negramotný , vedel že má materskú , rodičovský a že ho nezaujímalo koĺko si privyrobí ? To že si to odložila a neroflákala je len k jej dobru .
@13uzivatelka11 Netaji...spýtal sa niekedy koľko máš na účte, koľko si našetrila?pochybujem, že by mu to zatajila inak by mu asi neposlala screenshot zo svojho účtu so sumou.

@ropucha6 Deti v tom veku uz chodia do skolky, takze bolo by v skolke. Tak to funguje. O deti sa inak staraju obaja rodicia.