icon

Partner objavil moje úspory a nevie ich prijať

29. mar 2024

Zdravim,
Na začiatok dodám že niesme manželia mame 3 rocneho syna s ktorým som doma lebo do skolky sa ešte netešil trápil sa trochu a nechceli sme tlačiť na pílu. Ja som tým pádom doma, muz zarába nadštandardne financuje nás od a po z. Nemôžem povedať krivé slovo. Ja si robím svoje mini podnikanie keďže som sa do zamestnanie nevrátila. Sú to minimálne peniaze max 300€ mesacne niekedy ani to. Mužovi to nevesiam na nos. Doteraz som odkladala skoro všetko čo mi došlo na účet. Materskú rodicak podnikanie vyplatenú dovolenku. Na úcte mám okolo 30k o ktorých sa partner dozvedel ked som mu poslala screenshot divnej platby z môjho uctu a bol tam Dispo zostatok…a vyzera že mu to leží v žalúdku, ma blbe poznámky par dni hlavne teraz keď sme doma kvôli sviatkom.. vysvetlila som mu že niesme manželia v podstate som nezamestnaná s malym dietatom ale bud to naozaj nechápe alebo sa tak len tvári.. je možné že sa chlap naozaj nedokaze cítiť tak zraniteľný ako žena ?? On od kedy mame dieťa kariérne vystrelil, ja sa nesťažujem ale teda byt 4 roky doma je naozaj minus.. otázka je snažiť vysvetľovať stále ďalej alebo nechať to vyhniť ?? Bojim sa že si spraví vlastný záver a bude mu to rýpať v hlave až kým možno dôjde k divnym myšlienkam alebo čo .. ospravedlňujem sa za neštruktúrovany príspevok Alw cítim sa dosť dotknutá

subartic
29. mar 2024

@ropucha6 samozrejme že mnohé sa vrátili aj po tretom roku alebo po roku a pol robili len časť týždňa home office, boli tak cenné že firma na nich jednoducho počkala , a nejde len o manežerky , ale aj o vysokošpecializované práce. Ako tu začína byť tendecia porodiť a ešte s placentou medzi nohami sa vybrať do práce a makať, prispievať 50:50 a len nenadobudńuť ten pocit že by som sa nedajbože priživovala na otcovi svojich detí , chudáčikovi .

subartic
29. mar 2024

@lienka.7 dočasne by žila z tých 30 tis čo má našetrené ako rezervu a hľadala si novú prácu ? 🙂

mircalla
29. mar 2024

@ropucha6 Nepoznam taku ziadnu, Kazda vedela, ze aj sa do istej doby nevrati, pride o lukrativne miesto. Boli na RD aj 2 ci 2,5 roka ale dlhsie ani jedna. Dokonca jedna sa vratila naspat hoci bola opat tehotna, co samozrejme zatajila. odrobila par mesiacov a opat materska. Dost vychcane a blbe voci ludom, ktorych manazovala, ale tak...

mircalla
29. mar 2024

@subartic Nie, nevratili. Nie su padnute na hlavu. Vsade sa dost prepusta a cim dhsie si doma, tym menej si pre firmu zaujimava. Robim v biznise skoro 30 rokov. Nie su povinni ti drzat miesto.

ropucha6
29. mar 2024

@subartic asi tak, ale fakt by ma zaujimalo, ako to ma ten partner, mohla by autorka dodat este viac informacii. Aj ked ja som tiez ta “skoro placenta” 🙂
@mircalla, vidis, ty nepoznas, ja ich poznam viac. Miesto im samozrejme po 6 rokoch nepodrzali, ked sa vratili, dostali inu rolu, ale obe sa vratili za kratky cas na vyssie managerske miesta a stupaju dalej.

lienka.7
29. mar 2024

@subartic je tu viacero žien, ktoré sa vrátili do prace oveľa skôr a nie pretože by museli, ale pretože chceli. Ja nepoznám prípad, že pokiaľ dieta bolo zdravé, zena ďalej ostavala doma a vydávala sa dobrej kariéry. Vieš, ono je to skôr o tom, že nie všetky mame tu "potrebu" byt pomaly do 18tky doma, lebo SME PREDSA MATKY. A nie sme preto horšie matky ako tie, ktoré sú s deťmi ďalej doma. Je to len a len ich rozhodnutie. Inde vo "vyspelom svete" toto ako u nás neexistuje. A neboj, tie deti nie sú o nič horšie vychovane.
A ano, kým sa tu do mňa obujes, aj ja som sa vrátila do prace skôr a nie, nemusela som, ale chcela 😉

mircalla
29. mar 2024

@ropucha6 A aka to je sfera, ak sa smiem opytat?

vevapeto
29. mar 2024

Tak trošku vychcaná mi prídeš…

ropucha6
29. mar 2024

@mircalla bezny BA korporat. Ale je pravda, ze tento rok je to dost zle s prepustanim, situacia sa trocha zhorsila v tomto smere.

mircalla
29. mar 2024

@subartic Tendencia s placentou ist do prace nemyslim. Taku opat nepoznam. Ale k veci. Mna fascinuje jedna vec. Je skupina zien, ktore skutocne nemaju potrebu sa vracat do prace - ja ich chapem. Robia nudnu pracu a malo zarobia, nebavi ich to. Logicky je pre nich vyhodne byt doma po vsetkych strankach. To chapem tiez. Takze sa s radostou dohodnu, ze oni budu doma co najdlhsie. Vacsinou sa ale stavaju po pozicie supermatiek, co sa staraju o vsetko, poskytuju full servis a obetuju sa strasne pre rodinu atd. Pravda je taka, ze im to vyhovuje, pretoze doma je vzdy lepsie ako v nudnej a zle platenej praci. Mne by sa tiez nechcelo vracat

lienka.7
29. mar 2024

@subartic pozri, nemienim sa tu s tebou dohadovať. Proste mame na to iný uhol pohľadu. Ja by som sa teda cítila blbo, aby som si "svoje" peniaze niekde skemrila a nechala sa komplet vydrziavat chlapom. Ty asi nie. OK. Sme rozdielne. Bodka.
Tiež samozrejme netvrdím, že by som z rodicaku platila najom a pod. A mala z neho žiť, ako sú tu zase extrémy v iných diskusiách.
A myslím si, že asi podobný pohľad na vec bude mat pravdepodobne aj jej chlap, keďže ostal zaskoceny.

gab1sol
29. mar 2024

@subartic ty fakt čítaš len to, čo chceš? Ja som napísala, že kvitujem, že si autorka šetrí, ale nie je správne, že to tají pred mužom, kým on ju živí. A obhajovať to tým, však zarába 4k, tak nech živí a do jej financií sa nestará, to mi príde trochu cez.

ropucha6
29. mar 2024

@gab1sol mne to pride, ze obaja velmi nekomunikovali ohladne svojich financii. Ktovie, ci autorka vie, ako je na tom jej partner.

subartic
29. mar 2024

@mircalla ale vrátili , moja firma vedie rozsiahlu personálnu agendu a spracováva mzdy pre mnohé firmy , takže asi tak .Na dobré sa jednoducho počká . A keď sa nepočká , práce je dosť, šikovný človek sa presadí niekde inde.

subartic
29. mar 2024

@gab1sol nečítam čo len chcem . Napíla som ti jasnú otázku , či si myslíš že by bolo v poriadku ak by mu ostalo 2000 eur , že si ona bude šetriť.

mircalla
29. mar 2024

@subartic V Trencine mozno ano, nedostatok kvalitnej pracovnej sily. Zavisi od regionu.

subartic
29. mar 2024

@lienka.7 ja sa do teba nebudem obúvať , ja som pri posledných troch deťoch pracovala od šestonedelia , ale nie preto aby som prispievala do rozpočtu ale aby som udržala pracovné miesta mojim zamestnancom . Ale raz ked je dohoda tak je dohoda a dohodli sa oni dvaja.

ada12345
29. mar 2024

Dobre robis, ze si odkladas. Vacsina zien si neodklada a potom to trpko olutuje. Nie ste manzelia, ak sa s tebou rozide, nemas narok na polovicu jeho peniazi, co si pocas vasho vztahu nasetril zatial co ty si sa starala o dieta a domacnost a bola s minimalnym prijmom. On ma nadstandardny prijem, aj ked plati cele vase rezijne naklady, stale si usetri ovela viac ako ty.

barbora01
29. mar 2024

@subartic mne je tak ľúto čo sa s tebou stalo, pamätám si ťa, že kedysi som ti lajkla každý jeden príspevok (ešte pod starým nickom), bola si jedna úžasná, múdra, empatická žena s veľkým ž. Ale čo píšeš poslednú dobu, to je strašné. Strašne zlá osoba sa z teba stala, pritom predtým si bola vždy najláskavejšia. Môžem ti nejako pomôcť? Mne si svojho času veľmi pomohla svojou láskavosťou a pochopením a rada by som ti to vrátila

subartic
29. mar 2024

@mircalla nie v Trenčíne, si myslíš že my robíme iba pre Trenčín ? Vieš koľko máme firiem z BA lebo jednoducho nie sme tak drahý ako bratislavské firmy.

gab1sol
29. mar 2024

@ropucha6 podľa mňa tam nebude problém len komunikácia, resp. nekomunikácia.

subartic
29. mar 2024

@barbora01 vďaka za súcit , obídem sa aj bez neho .Prepáč nemám rada tieto melodrámy, ja som dosť racionálny človek , vždy som bola aj budem .

mircalla
29. mar 2024

@subartic Mam skratka ine skusenosti.

barbora01
29. mar 2024

@subartic jasné chápem, prepáč

gab1sol
29. mar 2024

@subartic a ty si odpovedala, keď som ti položila otázku? Pýtala som sa ťa niečo a nedala si odpoveď. Konkrétne som ti položila otázku o 21:38. A na tvoju otázku sa budem s odpoveďou opakovať. Ja výšku príjmu nepovažujem za podstatnú, ak nepoznám náklady. Ale aj keby im z jeho príjmu ostala 0, alebo 3k, je to jedno, je správne, že šetrí, ale o tom, že si odkladá peniaze mu autorka mohla povedať. Možno, keby vedel, že tam je ten ďalší príjem, tak by možno trochu poľavil a viac by sa venoval rodine… Možno za tých 4k maká, aby svojej partnerke a dieťaťu doprial. Možno má príjem 4k, ale zvažuje každé 1e, kam použije a keby vedel o šetrení, dýchalo by sa mu lepšie.

subartic
29. mar 2024

@gab1sol odpovedala som ti 21:41. Takže zhodneme sa na tom že je dobŕe že šetrí a že šetri pre seba keby niečo ... to je fajn a robí jej to to " perinu " . Chlap zarába 4000 eur má jedno dieťa a prial si aby jeho partnerka zostal doma , teda sa k tomu zaviazal že bude naďalej všetko financovať , čo je podĺa mňa logické a normálne.
Prečo sa snažíme tento pár natlačiť do šablóny že by mala a toto by mala a hento by mala , keď tam je dohoda že on bude financovať a ona bude doma sa starať o dieťa a domácnosť pokiaľ bude treba. Nechajme to tak ako to je , ako sa dohodli .
Z môjho pohľadu to tu vystihol jeden muž dokonale , jemu vôbec nevadí že financuje ju doma , len ten muž nadobudol pocit že môže z jej strany nastať kedykoľvek exit, teda má tu možnosť ona od neho kedykoľvek odísť a to muži moc radi nemajú.

gabrm
29. mar 2024

@autor
Takto,ja ti odpoviem ako chlap. Ja by som nerobil a neriešil asi nič, ale určite by som viac sledoval a kontroloval kam idú moje peniaze čo zarobím. A samozrejme by som si tiež už odkladal peniaze bokom a už nikdy by si nevedela koľko zarobím a už nikdy by sme nemali žiadne spoločné rodinné peniaze.

lamar11
29. mar 2024

@mircalla Wow doteraz som ťa vnímala ako osobu s poruchou osobnosti ktorá je presvedčená o vlastnej výnimočnosti a o najgenialnejsom mozgu tejto zemegule,a vlastne si nadobudla aj veštecké schopnosti a vieš naisto že ten ktorý sedí pri PC má sotva dokončenú základnú školu a vieš s určitou presnosťou predpovedať že žena zostávajúca doma má presne tu diagnózu ktorú vidíš ty vo svojej psychóze.

lienka.7
29. mar 2024

@gabrm juj, to ta tu teraz ukamenuju, aký si škrob 🙈😉

henka123123
29. mar 2024

@gabrm som zena ale uplne suhlasim s tvojim nazorom