icon

Partner odmieta pomoc pri sťahovaní a úpravách bytu

27. apr 2024

Mam 1,5 izbovy byt ktory teraz prenechavam novemu najomcovi. Odovzdat ho mam buduci piatok. Musi byt vycisteny a vymalovany. Ja som v byte byvala 5 rokov a partner 8 mesiacov. Kupil dom kde sa spolocne stahujeme. Problem je, ze ja uz 2 tyzdne vypratavam, vozim atd. a uz som fakt z toho unavena, vycerpana, znechutena. Ok znacna vec je prec ale zostali tam dva stoli ktore nie je schopny rozobrat. Gauc som musela sama vylozit pred dvere inak by som sa nepohla. On je urazeny pretoze som na neho hukala a nadavala lebo uz toho mam ozaj plne zuby. Som neskonale narobena a ked pridem na dom tam zas ma caka dalsia praca lebo on beha okolo domu. Ked mu poviem preco mi nemoze pomoct vybehne na mna, ze vsak to je moj bordel a preco by to on mal upratovat. Vsetkyy moje veci skm musela zaniest k rodicom lebo mi to zakazal zobrat na dom. Veci co mi rodicia kupili som im musela zanoest lebo on ich tam nechcs. Radsej tam nechal veci od byvalych majittelov. Stare plesnive veci ktore su skarede lenze ja ked poviem ze toto nie hento nie tak on sa ofuci ze na neho je hypo. Hlavne ze vsetko mame mat napoly lenze jeho rodina nam nakupuje veci co on tam da a pre pokoj duse poviem ano je to pekne aj ked sa mi to nepaci. Ja som na dom dala tiez svoje peniaze. Normalne sa mi chce od nefvov kricat!!

monicatko20
27. apr 2024

No s týmto prístupom by som rýchlo brala svoje peniaze, veci, zrušila nájomcu a odchádzala 🙏

nikaeli
27. apr 2024

Veľmi zaujímavý vzťah....
Naozaj chceš žiť s takým človekom?
Je to tvoj život. Tvoje rozhodnutie. Náš názor je nepodstatný. My ho neprinútime, aby ti pomáhal 🤷🏻‍♀️
Krik ti nepomôže. Ak nie si na LV, naozaj si to premysli ako ti radia dievčatá a nevrážaj peniaze do JEHO domu.

modraslamka
27. apr 2024

boze a to s nim chces byvat?

januska12323
27. apr 2024

Pekne sa vráť k rodičom alebo do nájmu a nech si býva vo svojom dome sám s kým chce. Dúfam, že si tam prispela len minimálne.

lukbe
27. apr 2024

Otázka tu nie je asi ziadna, len si sa prišla vykričať. Podľa mna na nesprávnom mieste. K takémuto by som sa nesťahovala ani náhodou.

simulienka2207
27. apr 2024

Škoda, ze tu nie je taký smajlík, co si tuka do čela 😁😄

autor
27. apr 2024

Praveze my sme chceli spolocnu hypo lenze ja som nedostala skrz doby urcitej a veku, tak sme sa dohodli, ze hypo vezme on, dom bude na neho ale daruje mi polku. Svadbu mame tento rok v auguste. Hypo platime spolocne napoly s thm, ze ja mu to priamo vkladam na ucet takze mam aj doklad keby daco.

autor
27. apr 2024

@lukbe citala si co som pisala? Ze sa chcem len vyzalovat

reanda
27. apr 2024

zrus tu svadbu a nikam sa nestahuj.. peniaze vymahaj naspat
inak sa tu urcite nezalujes poslednykrat

karolinakr
27. apr 2024

daruje polku domu? a kedy to ma akože byť?
Dokiaľ nemáš papier v ruke, nevlastníš nič

klotildabazarik
27. apr 2024

@karolinakr asi po tej svadbe😂

maryetta
27. apr 2024

Len vyzalovat? Myslis ze to pomoze aby sa panko uvedomil?? Svadbu presun aspon na buduci august ak to s nim este vydrzis.

karolinakr
27. apr 2024

autorka no počkaj, ale ty nemožeš nič, lebo hypo je naňho a kde je teda ta tvoja polovica splatky, ktoru mu davaš? to je ešte horšie, ako to vyzerá

sendy1977
27. apr 2024

Keď je hypotéka na dome, tak z tým aby ti daroval polovicu domu musí súhlasiť aj banka. Tak si zistí aj veci okolo toho darovania

klotildabazarik
27. apr 2024

@sendy1977 chlap ju pekne odrbava a baba sprostá ešte si ho chce vziat🙄

autor
27. apr 2024

@sendy1977 to sme zistovali a nemaju s tym problem. Pondelok mame stretnutie ohladne toho s pravnikom. Kedze mam vyssi prijem ako partner nenamietali ba nam este radili ze ked budem mat na dobu neurcitu mozem sa dat ako spoludlznik

klotildabazarik
27. apr 2024

@xromix už to tu vidíme z lásky😂

autor
27. apr 2024

@klotildabazarik neodrbava ja som do hypo tiez chcela ist ale banka ma odmietla lebo mam na dobu urcitu ale ja som do toho dala svojich 2500 eur vysse som nemala. Zvysnych dal on

vikiki29
27. apr 2024

Ešte tam ani nebývate a už ti vyhadzuje na oči, že je to JEHO, ty nemáš nárok nič si tam vziať. Otvor si oči, po svadbe žiadne darovanie polovice nebude.

autor
27. apr 2024

@vikiki29 pisem ze pondelok ideme riesit darovaciu zmluvu. Chceli sme kupovat dom napoly lenze mna banka odmietla. Ja dnes planujem vylozit nohy a ked mi nieco povie mu poviem to je tvoj dom a tvoj bordel ja ti ho upratovat nebudem😀

thereisabear
27. apr 2024

Lenže tvoj problém zďaleka nie je len to, že časť domu nie je napísaná na teba. To je vlastne najmenší problém z toho všetkého. Či keď budeš mať polovicu domu, tak zázračne zacne byť milý a s úsmevom ti pomáhať vo všetkom?

vikiki29
27. apr 2024

Nuž, ty musíš vedieť či robíš dobre. Ja by som veľmi rozmýšľala, či budem s chlapom ktorý ma ku mne takýto prístup, bez ohľadu na darovaciu zmluvu.

olimuc
27. apr 2024

Posli si tuto diskusiu na E-mail. Ked sa budes za par rokov stazovat, ze tvoj muz je debil, tak si ju precitaj este raz a mozes si trieskat hlavu o stenu… s polkou domu alebo bez

luxus10
27. apr 2024

aku darovaciu zmluvu? na nieco co patri banke? nic by som mu neplatila na hypo, kym ta banka teda nezapise ako spoludlznika...

a - neda mi- ej dievca, nie dobre dopadnes...

doriiis
27. apr 2024

Nevadí autorka.Aspon bude na MK čo čítať,jak tu budeš vypisovať,že si si dodzubala život s týmto clovekom.

nelca84
27. apr 2024

Mate nejaky cudny postup, najprv si dal dom na seba a teraz ti ide polku darovat? To bolo naco dobre? Ved dom ste mohli dat rovno na oboch, aj ked hypo je len na neho 🤦‍♀️

janka_266
27. apr 2024

2x sme brali hypo a 2x som mala prac. Zmluvu na dobu neurčitú a nikdy to banke nevadilo……dobre si to rozmyslite. Snáď 1/2 domu v pondelok na Vás prepise.

doriiis
27. apr 2024

@janka_266 ...lenže ona má zmluvu na dobu určitú.

viestta
27. apr 2024

Ked to tak citam, neviem ci by som sa vobec stahovala

muchotrafka298
27. apr 2024

Vsetko, co mu posles na ucet ako splatku, tak vyrazne oznac v popise "splatka hypoteky za taky a taky mesiac". Aby si mala dokaz, ak by sa nieco stalo, ze si platila. To, ze si dala 2500 EUR je sice pekne, ale tym to tak konci. A ktory pondelok idete k pravnikovi? Ja ked toto tu citam, tak by som zvazila nielen stahovanie, ale aj dalsie zotrvanie vo vztahu s tymto clovekom za tychto podmienok a pri jeho spravani. On ma totizto dom pred sobasom, ty nie si na LV a vec, ktoru mas pred sobasom, tak nespada do BSM vacsinou.