icon

Partner sa nedokáže o nás finančne postarať

bambina9
22. sep 2015

Vobec nam nevychadzaju peniaze,nedokaze nic usetrit...nakupuje vacsinou on a ja jeho vyplatu ani nevidim 😒
Partner pracoval uz v nemecku,v rakusku,teraz na slovensku na zivnost...ale ja stale ziadne peniaze (usetrene)nevidim...Ked som cakala malu isiel na chvilu do nemecka ze zarobit na nabytok do bytu a dalsie veci..samozrejme neusetril nic...vsetko sa prezralo tak sme isli do zariadeneho bytu kde platime 350 eur mesacne...
Teraz ho mam doma cca 2 tyzdne lebo vymyslal ze on ide do nemecka robit na zivnost vraj tam lepsie zarobi a bla bla..nakoniec to vyzera tak ze tam nepojde ale ostane robit tu na slovensku lebo maju problem s ubytovanim...najhorsie natom ze on je uuplne bez penazi...a nielen tento mesiac...uz viac x sa to stalo..potom si len poziciava od sestry,od kamarata a ked dostane vyplatu musi to vratit..poplatit najomne,stravu a zasa neostane nic(a to je do dalsej vyplaty aj tyzden hocikedy)..
O praci sa nerad somnou rozprava..ked mu niekto telefonuje ja sa musim vypytovat kto to bol co chcel..on sam od seba nepovie nic...
Kolkokrat sa stalo ze tu par dni v mesiaci ani nebolo poriadne co jest alebo mala nemala plienky...Teraz ide jesen treba oblecenie mne..malej.....a zasa mi neostava nic ine len cakat kym mi da. ..Minule vianoce sme ani len stromcek nemali lebo jemu to financne nevyslo!!ziadne darceky..nic.. Kde mam tu istotu ze tieto vianoce to bude inak ?
Nikam spolu nechodime..ziadne vylety,dovolenky....
Teraz mame platit najom do 24 a zasa to nebude zaplatene nacas,nenormalne sa hanbim ked mi pride mail od majitela a upozornuje ze sme mali uz zaplatit...a to sme mali este velke stastie na takeho cloveka..druhy by nas uz davno vysmaril 🙄
Uz som zo vsetkeho unavena..nebavi ma takyto zivot..uz dlhsiu dobu premyslam ze odidem do zahranicia (zila som tam,mam tam pracu)
A potom si poviem ze dam tomu este sancu..... Ja mam skoro 30 a partner tento rok 37..Myslite ze je tu nejaka sanca nato aby sa on zmenil ?? Co by ste robili vy ostali alebo zacali odznova ?Dakujem pekne za odpovede 🙄
Fakt si nemyslim ze som az taka narocna...len chcem zit normalny zivot a neratat drobaky v penazenke.. kcomu mi je taky chlap ktory sa postarat nevie... 😔

jolinka
22. sep 2015

@dai v tom suhlasim, ze zly vyber partnera 😒 😒 ale zase dieta ma len 9 mesiacov, tak aspon na najom by mohol zarobit, aj keby sa vystravovali s babetkom z rodicaku 😕

dai
22. sep 2015

@janickacrazy preto pisem ze ak im to financne nestaci nech ide do prace aj ona a nevyplakava nad tym ze on malo zarobi - vaecsina rodin si luxus zienky domacej na Slovensku dovolit nemoze... ak jej teda momentalna situacia nevyhovuje moze ju zmenit... detto myslim ze ak ona dokaze zarobit viac , ci lepsie hospodarit s peniazmi ako partner nie je nic jednoduchsie ako sa vymenit - on nech je doma a ona nech pracuje...

sasa1310
22. sep 2015

@dai nie nemám. Tá veta "k čomu ti je taký chlap" som len kopírovala jej poslednú vetu. To je jej názor

dai
22. sep 2015

@sasa1310 oki😉 to som si nevsimla...

jolinka
22. sep 2015

@dai tu nejde o to ze on chudak nezarobi...ale skor o zavadzani partnerky a neochote komunikovat... on podla svojich slov zarobi nejake slusne sumy, raz prezradi ze 1000 raz ze 1500 ci 2000 co su pekne peniaze...ktore ma ale v rukach iba on a vysledok je nezaplateny najom, ze niet na stravu ci plienky pre babetko... 😔 😔 co je asi kazdemu jasne ze z tolkeho prijmu by sa mali mat fakt dobre a nie dlhovat najom.

natalym
22. sep 2015

@dai Veď áno, ale malá má deväť mesiacov, prečo by mala ísť od decka do roboty? Ja som išla a viem aké to je, naháňaj sa robota, domácnosť, financie a pod. Sú na to dvaja, aby ona nevedela kam idú prachy?
Mne išlo o to, aby to tak neriešila, že do roboty, on si povie, však aha má, tak ja si môžem ďalej robiť ako chcem. Ona bude možno v pohode a ak ho má rada urobí si s ním aj druhé a zase bude riešiť to isté. Celý život to bude riešiť.

jolinka
22. sep 2015

@dai my sme este do juna zili z 1000 eur /po odratani hypoteky/ cela 6clenna rodina a v zivote sme nemali nezaplateny byt.

dai
22. sep 2015

@jolinka tak ja si skor myslim ze asi malo zarobi a zahmlieva vdaka neustalemu tlaku partnerky...pripadne ma nejaky vazny problem a nechce ho riesit s niekym kto neustale na neho tlaci - tazko povedat kde je pes zakopany

@natalym preco by mala ist do prace? neviem, ja rodinu vnimam ako spolocenstvo rodicov a deti - rodicia spolu maju zodpovednost za domacnost - cize deti a financie ... U nas napr. otec dlho mal vyssi prijem ako mama, potom sa to otocilo, dokonca otec bol 2 roky nezamestnany a mama tahala domacnost , potom mama zostala na invalidnom a zase otec prevzal financnu zodpovednost - proste mi to pride normalne ze partnery riesia taketo veci spolu...
to preco s nou nekomunikuje znamena nejaky problem - ale pytat sa naco mi je chlap ked nezarobi? to mi pride chore... hlavne ked zena sama nezaraba ( inak u nas vo firme sa zeny pravidelne vracaju do prace po 2-3och mesiacoch a chlap zostava na materskej - na kojenie nosia deti do prace... asi to nie je optimum ale spravaju sa zodpovedne ako rodicia, nemaju Kult matky rodicky jedinej vsetko vediacej a schopnej sa postarat o dieta... a nasledne sa cudujucej preco chlap nie je aj otcom ale len penazenkou☹ )

sasa1310
22. sep 2015

@dai áno máš v podstate pravdu. Finančne obaja rodičia. Preto nechápem, keď ona má 30 rokov a on 37, že bývajú trebárs v podnájme. Ona čo robila doteraz, keď má dieťa 9 mesiacov? Nemá úspory? Nemá sa kam vrátiť do práce? Keď niečo chcem, tak si idem za tým. Tak dám dieťa do jasle a idem makať keď chcem mať pekné Vianoce...A pýtať sa "načo je jej taký chlap" to je to čo som písala vyššie. - Ona si takého vybrala, určite nebol iný predtým

sheila72
22. sep 2015

My sme boli na tom podobne akurát že máme o 10 rokov menej ako vy. Partner nezarobil skoro nič a čo zarobil, dal na svoj úver ešte z cias keď sme spolu neboli. My sme mali tú smolu, že nám musela veľmi pomáhať moja rodina, za čo som im do konca života vďačná, avšak tá jeho, aj keď pomohla, potom to kvalitne vyhadzovali na oči a preto sa naše vzťahy zhoršili a hádali sme sa pre to. Vyriešila som to tak, že som šla do roboty počas md a teraz máme určenú presne sumu napoli, ktorú dá každý do domácnosti. Ideme presne 50:50 a kto z nás nezaplatí, musí si nájsť iné bývanie. Okrem toho si vedieme knihu platieb, kde si spíšeme predpoklad a na konci mesiaca skutočnú konečnú sumu, ktorú v sumáre na čo minieme.

dai
22. sep 2015

@sasa1310 hej - to je tiez na zamyslenie - my sme v 30tke riesili nase druhe uz normalne byvanie - opaet spolu ako partnery ( ked pise ze robila v zahranici a vyplatilo sa jej to viac ako v ba tak predpokladam ze musela zarobit viac ako 1500 mesacne... )

dai
22. sep 2015

@sheila72 fuh... tak toto je ... neviem... akoze vy ste rodina? ☹

jolinka
22. sep 2015

@dai ano chlap nema byt len penazenkou, 😉 kazda rodina si musi po dohode najst vyhovujuci model pre celu rodinu. aby nik nemal krivdu ze viac taha ci namaha sa. 😉 Toto tu chyba evidentne. ano moze byt aj tlakom zeny ze on neprizna ako na tom vlastne stoji, ale zase ako ho primat obrazne k vylozeniu kariet ??

ved keby jej otvorene povedal, ano nedari sa mi, je to raz hojno raz hovno, mam neiste peniaze, neplatia mi, musim si poziavat...tak sa mozu ako rodina dohodnut, ze si najde inu pracu, necha zivnost.

to zahmlievanie je problem, to si musia oni poriesit. a tak jak ti natalym pisala, to ze ona pojde do prace, nemusi nic vyriesit, ano bude mat na plienky i najom i stravu, to co ona zarobi....ale muz opat zostane zahlievacom, klamarom, necha si svoj "tajomny" zivot a spokojny ze ona sa postarala.

sasa1310
22. sep 2015

@sheila72 sorry, ale eblo by ma... 😀 písať si knihu platieb

natalym
22. sep 2015

@dai Ja viem o čom hovoríš, ale keby si zažila, že chlapovi je jedno čo jedli jeho deti a Ty mu máš robiť desiatu, tak by si zabudla čo je rodina. Treba byť tvrdí, od začiatku sa dohodnúť na pravidlách.

sheila72
22. sep 2015

@dai predstav si, že aj takto to funguje ;) je to to isté ako spoločný účet a partneri by mali byť rovnocenní....my sme sa dosť poučili od známych, ktorí jeden zarobil viac, druhý menej a potom sa hádali. Myslím, že ani jeden z nás by toho druhého nevyhodil, keby nemá na nájom (to by som ho už musela vyhodiť veľakrát), lenže niekedy treba dať dôvod prečo sa snažiť.

bambina9
autor
22. sep 2015

@dai No tak nato zabudni ze on by bol doma s malou ..nieje to ten typ chlapa..a ja do prace tu na slovensku veru ist nemozem mala nema ani 10 mesiacov este a do jasiel ju odmietam dat..preto ak by som mala ist robit prichadza v uvahu jedine ist do zahranicia lebo tam dobre zarobim a budem si moct dovolit platit aj babysitterku.........nebyvame v ba to tam mam len tak v ba take lacne podnajmy nenajdes.A tu kde sme teda poriadne platenu pracu nenajdes

sheila72
22. sep 2015

@sasa1310 skôr myslím niečo ako spoločný rozpočet. Samozrejme tam nepiseme každý 2 eurovy nákup. Nám to pomohlo, je to cesta a nie ako väčšina partnerov sa radšej rozíde aj kvôli takej veci ako sú prachy

sense
22. sep 2015

@bambina9 nuz potom neviem naco ti je chlap kt. Sa nevie postarat ani financne ani o malu...sa potom zbal a odod do zahranicia...uprimne? Ja si sice na sviatky nepotrpim ale aby som nemala zaco ani plienky kupit?

bambina9
autor
22. sep 2015

@tomiholula Ano skusim este rozhovor snim a ked nic tak asi fakt pojdem prec lebo uz to je takto dlhsiu dobu a som unavena z toho cakania na jeho sproste peniaze..a stale iba slubuje ze bude lepsie ...ale kedy ? 😠 len same blaboly a skutky ziadne...
a ja hlupana cakam a dufam

victory1
22. sep 2015

Tak ja neviem, ale v zivote som nemala chlapa, od ktoreho som ocakavala, ze sa o mna financne postara...aj na materskej som si roznymi sposobmi privyrabala...
...no, to je jedno, myslim, ze tvojmu muzovi sa zrovna v podnikani nedari, ked pytaju od neho furt zamestnanci prachy a pride domov a ma to to iste. Asi strka hlavu do piesku a nechce si to priznat. A okrem toho, je mozne, ze vobec nema prehlad o mesacnych vydavkoch v domacnosti. Na tvojom mieste, ked to uz riesis sposobom, ze "chlap sa ma o nas financne postarat", napisala by som mu na papier, ze najom tolko, plienky tolko, strava tolko...a toto sa bude opakovat kazdy mesiac! Na tieto mesacne vydavky mam ja z toho tolko a tolko rodicovsky a zvysok musis kazdy mesiac zabezpecit ty....
..ked sa neda komunikovat, budete si pisat...nechaj mu to na stole s tym, ze na druhy den ocakavas jeho stanovisko...hm?

victory1
22. sep 2015

@bambina9 prispevok vyssie je pre teba 😉

natalym
22. sep 2015

@victory1 No u nás doma by ten papier bol na stole možno aj rok.......

victory1
22. sep 2015

@natalym ty mas doma mozno iny druh....

dai
22. sep 2015

@natalym ale takyto chlapy by nemali mat deti - prepac - viem co mas doma za exota - ale on fakt dufam nie je normalnou vzorkou chlapa☹
@sheila72 tak my mame oddelene ucty a jeden spolocny - muz zaraba viac ako ja ale ani ja nezarabam malo - velke vydavky plati automaticky on, nieco mame podelene, ked som bola na materskej staral sa on... my to pride divne takato delba - ked budes na materskej tak co budes robit?

dai
22. sep 2015

@bambina9 mozem teda vediet preco s nim si? pripadne si s nim bola? nestara sa o teba, o dieta, o nic podla tvojho popisu...

libka1
22. sep 2015

@bambina9 neviem posudit tvojho chlapa, kedze ho nepoznam, ale z toho co pises je nezodpovedny a taky ten typ flegmosa ktoremu je vsetko jedno. ale taky asi bol vzdy. co by som ale nedovolila je, ze by som absolutne nemala prehlad ako ty ze kolko zaraba a kde tie peniaze idu. vyrataj si kolko mesacne potrebujes a normalne mu povedz ze tolko a tolko ti vzdy dajme tomu k 10. v mesiaci da. to ako sa moze stat ze ty nemas na plienky a on nema na to aby ti peniaze dal? mate v tom pekny bordel, zavedte si pravidla a ked nebude ochotny sa nimi riadit tak by som si poriesila zivot po svojom. takto sa zit predsa neda. ze nemali stromcek na vianoce... to nie je len jeho chyba ale aj tvoja, urobte si poriadok v zivote, alebo si ho urob sama vo svojom... totalny bordel...

natalym
22. sep 2015

@dai Súhlasím, nemali.

jolinka
22. sep 2015

@natalym to ho mas fakt asi len na okrasu 🙄 🙄 prave to mi nejde do hlavy, ze viackrat si spomenula ze cez to vsetko sa mate radi, lubite sa 😅 sak dobre, to su vase sukromne zalezitosti.

Len mne nejde dokopy laska s tym jeho pristupom. 😕 ja by som to laskou nenazyvala.

mam tiez doma v dacom exota, ma z domu urcite schemy ktore sa tazko prekonavaju, ale prave aj vdaka laske ci ucte, bol ochotny urobit nejake kroky, zanechat schemy. Je toho viac, konkretne napr. u nich doma sa deti vychovavali bitkou k bezvyhradnej poslusnosti, my dvaja sme sa ale dohodli ze deti bit nebude, a on ani nebije 😉 pritom schema bola dost zazrata 😝 😝

natalym
22. sep 2015

@jolinka Jedna z mojich chýb bola a aj je, že som mala byť tvrdšia na začiatku. TVRDÁ a nástojiť na nejakých veciach a neriešiť ich sama.