Partner sa nedokáže o nás finančne postarať
Vobec nam nevychadzaju peniaze,nedokaze nic usetrit...nakupuje vacsinou on a ja jeho vyplatu ani nevidim 😒
Partner pracoval uz v nemecku,v rakusku,teraz na slovensku na zivnost...ale ja stale ziadne peniaze (usetrene)nevidim...Ked som cakala malu isiel na chvilu do nemecka ze zarobit na nabytok do bytu a dalsie veci..samozrejme neusetril nic...vsetko sa prezralo tak sme isli do zariadeneho bytu kde platime 350 eur mesacne...
Teraz ho mam doma cca 2 tyzdne lebo vymyslal ze on ide do nemecka robit na zivnost vraj tam lepsie zarobi a bla bla..nakoniec to vyzera tak ze tam nepojde ale ostane robit tu na slovensku lebo maju problem s ubytovanim...najhorsie natom ze on je uuplne bez penazi...a nielen tento mesiac...uz viac x sa to stalo..potom si len poziciava od sestry,od kamarata a ked dostane vyplatu musi to vratit..poplatit najomne,stravu a zasa neostane nic(a to je do dalsej vyplaty aj tyzden hocikedy)..
O praci sa nerad somnou rozprava..ked mu niekto telefonuje ja sa musim vypytovat kto to bol co chcel..on sam od seba nepovie nic...
Kolkokrat sa stalo ze tu par dni v mesiaci ani nebolo poriadne co jest alebo mala nemala plienky...Teraz ide jesen treba oblecenie mne..malej.....a zasa mi neostava nic ine len cakat kym mi da. ..Minule vianoce sme ani len stromcek nemali lebo jemu to financne nevyslo!!ziadne darceky..nic.. Kde mam tu istotu ze tieto vianoce to bude inak ?
Nikam spolu nechodime..ziadne vylety,dovolenky....
Teraz mame platit najom do 24 a zasa to nebude zaplatene nacas,nenormalne sa hanbim ked mi pride mail od majitela a upozornuje ze sme mali uz zaplatit...a to sme mali este velke stastie na takeho cloveka..druhy by nas uz davno vysmaril 🙄
Uz som zo vsetkeho unavena..nebavi ma takyto zivot..uz dlhsiu dobu premyslam ze odidem do zahranicia (zila som tam,mam tam pracu)
A potom si poviem ze dam tomu este sancu..... Ja mam skoro 30 a partner tento rok 37..Myslite ze je tu nejaka sanca nato aby sa on zmenil ?? Co by ste robili vy ostali alebo zacali odznova ?Dakujem pekne za odpovede 🙄
Fakt si nemyslim ze som az taka narocna...len chcem zit normalny zivot a neratat drobaky v penazenke.. kcomu mi je taky chlap ktory sa postarat nevie... 😔
@natalym chlap bol pri "vyrobe malej" a ma sa podielat na jej vyzive. O parterku sa vsak starat naozaj nemusi. Pardon, je to 30rocna zenska. V prvom rade ma sama robit a potom sa stazovat, ze "ju" niekto nedokaze zivit.
@libka1 a co ked si ona vyrata a on aj tak neda lebo nema? Ak fakt ziju v takom regione, kde ona vylucuje moznost zarobku, tak potom ani ten zarobok partnera nemusi byt ruzovy.
@bambina9 do prace ist NECHCES, nie nemozes. To je obrovsky rozdiel. Kto chce, sposob si najde. Nemusis davat dieta nutne do jasiel, mozes zaplatit opatrovatelku, co ma 2-3-4 deti. Alebo nejaku babicku na dedine, co cez den aj tak nema moc co na robote. A ist robit. Proste moznosti existuju, aj na Slovensku, urcite aj mimo Bratislavu. Chlap ked sa nicomu nema, tak sa nanho vykasli, poziadaj o alimenty, to ti platit bude musiet, ak je dieta jeho. Ono je najjednoduchsie hubovat do druheho, ze nezaraba dost. Ken vymyslas, ako sa nieco neda. Vsak ked je to tu take hrozne, tak do toho zahranicia chod, hned zajtra. Predsa ta tu nikto nasilu nedrzi.
@maslenka47 Malo by to byť vzájomné. Ja sa starám o muža a on by sam postarať o mňa a raz toľko, ak ja nechodím do práce a starám sa aj o jeho dieťa. Asi si to nepoznala, aké to je a ani Ti to neprajem.
@janickacrazy Áno, jedna z mojich chýb je, že sa viem o seba postarať.
@natalym to nie je tvoja chyba - ja sa tiez viem o seba postarat a povazujem to za svoju prednost - moj muz ma ale aj za toto miluje - nie som ziadna kvetinka krehucka... vidim aky je hrdy nato ze taku zenu ma... u vas je skor chyba ze tvoj muz to pravdepodobne vobec nevnima, mozno o tom ani nevie a ak ano tak to ma na haku - takemu to ale treba oplieskat o hlavu 😔
@natalym no ty ano, ale mne tu z precitaneho nepride, ze by sa @bambina9 starala o toho jej chlapa. Ona je doma s dietatom, do prace nechce ani nahodou a ocakava, ze vsetko zatiahne chlap. Mozno na to ma, mozno nie, ale stale si myslim, ze 30 rocna zenska by mala byt schopna sa sama o seba postarat. A dokonca by mohla mat aj nejake uspory, ved predsa nesla rodit hned po skonceni strednej skoly. My sme tiez moj rok aj kusok na prvej materskej "dotovali" z uspor. Noa? Jednoducho jeden tolko nezarobil, aby sme si bez uspor dokazali udrzat nejaky standard.
@maslenka47 tak bude musiet hladat ine riesenie. Ale aby nemali co jest tak to by u mna panko nepochodil.
@libka1 On zato niekedy ani tak nemoze ale napr vyplata mu nepride vela x nacas...teraz caka na druhu cast uz neviem odkedy..esteze ma maminku tu pod nosom inak fakt neviem co by sme robili keby mu maminka nepomohla 😠
Ale ako som pisala pracoval aj v zahranici..isiel tam s tym ze prinesie peniaze nech mame nato a nato a nic z toho ..takze jemu neni dobre ani to ani to
Ja tu na slovensku pracovat nemozem a platit auparku z coho preboha....ved to by som vsetky zarobene peniaze minula len nato...v zahranici by som zarobila pekne..mne a malej by to stacilo ale ja sa stale necham oblbnut jeho recami a nikam nejdem..stale tvrdi ze bude dobre ale kedy.... 😔 kolkokrat som musela ja este aj z tych mojich ubohych penazi co dostavam pozicat napr na benzin nemu do prace..alebo na stravu a nemala som potom na ine potrebne veci
Takze asi pockam maximalne do konca roka a ked nic budem musiet ist prec a zacat pracovat
@bambina9 hm. To je nejaky bajkar. A preco sa nechas stale tymi recickami oblbnut? Mne kebyze toto muz robi tak mu pekne zrusim podnikanie a nech teda ide makat niekde do firmy kde bude vyplata pravidelne na ucte. Chyba mu disciplina a ty ho ocividne nevies k nej donutit. Ja to vidim tak ze pockas par mesiacov a aj tak nakoniec odides a on bude bajky rozpravat nejakej druhej 😅
preco by malo byt divne,ze zena ocakava,ze sa o peniaze pocas materskej bude starat partner? Ved je to normalne,ze ked je tu rodina a rozhodli sa mat dieta,tak asi tazko bude zena zarabat a prispievat.Ved s tym asi kazdy rata,ze prijem klesne a zije sa z uspor alebo potom zena odide od babatka a vzdava sa toho krehkeho obdobia budovania vazieb v rodine s dietatom a pod. Co je lepsie? Kazdy vybera,co povazuje za lepsie on sam. Vzdy som zarabala viac ako manzel a na materskej to bolo jo citit,ale postaral sa o nas a uskromnili sme sa.A ano,ocakavala som,ze sa postara.Isla som do prace po 2 rokoch. @bambina9 pri vas mam pocit,ze ani tak nejde o peniaze,ale ze nezijete ako partneri.Predpokladam,ze nie ste manzelia. Mas doma exemplarny pripad nezodpovedneho chlapa a ty by si tiez mala prestat zatvarat oci,aj ked teda vravis,ze sa snazis riesit. Podla mna taji a mlzi a ty si nevies konecne buchnut,aby sa zobudil.Ak mas kam,odid od neho na par dni a podmien navrat az jasnou dohodou,ako budete hospodarit a jasnymi pravidlami,aby ste d obaja vedeli o vsetkych prijmoch aj vydajoch.To sa totiz v rodine normalne robi.
Chlap rozhodne nie je peňaženka. Oblečenie za pár supov nájdeš na bazare cez to obdobie kým dieťa dorastie a ty pôjdeš pracovať. Ale tam sú asi aj iné problémy.
@maslenka47 Lenže nie je teraz zbytočné riešiť úspory pred materskou? Na čo jej to pomôže, výčitky?
Treba chlapa chytiť pod krk, toto som ja neurobila.
Všetkým tým, ktoré píšu, že chlap nie je peňaženka a že má ísť od 9 mesačného dieťaťa do roboty navrhujem nech si zoberú môjho muža, dám zadarmo, ešte jeho bonus, že je veľmi šikovný, takže vie porobiť a keď ho budete mať baby doma 20 rokov tak potom píšte. 😉
@bambina9 Ja mam kamaratov, mlady par, on podnikatel, ona ekonomka. Ked sa mala narodila kupili si vacsi byt, a ked mala mala 9 mesiacov ona isla do roboty, proste im to financne nevychadzalo, a 2 dni v tyzdni pracovala aj z domu. Nerobila ziadnu dramu, ze jej muz podnikatel nevie uzivit rodinu, alebo ze si nemoze naplno uzit trojrocnu mtersku/rodicovsku,a aky je muz neschopny. Proste funguju ako tim, dohodli sa, ze takto to bude lepsie a funguju super. Furt tu niekto filozofuje ako muz musi uzivit rodinu, inak je slaboch. A potom sa take vztahy a manzeltstva lahko rozpadnu, lebo vsetci len vycitaju aky je ten druhy zly, a myslia si, ze si zasluzuju aby sa okolo nich obskakovalo ako okolo princeznej. Trosku si treba uvedomit, ze si dospely clovek, a ked ako rodina nemate dost, tak musi este niekto potiahnut. Keby sedel doma na riti alebo prepil cely prijem, tak ano, to je zle.
@maria1989 Pravdepodobne áno, už nie som šikovná a zachvíľu asi fakt pomrieme od hladu, ale ja si na to počkám.
Nasrali ma tie s názorom, že chlap nie je peňaženka. Nie je a nikto to od neho nechce, od zakladateľkinho sa ale očakáva, že potiahne keď je ona na MD a keď mu biznis nejde tak minimálne prestane mlžiť a začne riešiť.
@natalym nad tým sa nenasieraj, každý má svoj názor. myslím, že u nás je normálne, keď je žena na materskej a muž chodí do práce a má aspoň taký príjem, aby sa spolu s rodičovským pokryli základné potreby ich všetkých. a okrem toho, keď to takto je, žena nemusí od svojho dieťaťa rýchlo rýchlo utekať do práce, ale môže si ho užiť, aj ono jej. toto obdobie sa jej nevráti.
@jani_uk Takto on sa asi snaží, robí koľko môže a akú má príležitosť, alebo sú možno náročnejší tak im nevychádzalo tak sa žena zapojila. OK. Ale zakladateľka rieši niečo úplne iné. Dotyčného zahmlievanie, on buď klame alebo nezarába a svoje dieťa, nehovorím o nej ale o dieťati nechá bez základných vecí.
@maria1989 Inak mne to až tak nevadilo ísť do roboty, ja mám svoju robotu rada. U nás je problém inde. Môj muž si totižto stále myslí, že veci v chladničke sa tam zjavujú sami, že toaleťák na hajzli narastie len tak mimovoľne a deťom nič netreba a ak niečo chcú tak nech si nájdu brigádu.

@natalym Jedna tvoja chybička je, že si veľmi šikovná a usilovná, keby si bola na začiatku trošku viac lenivá, bolo by to asi na prospech. 😉 Prepáč, že ťa tu analyzujem, ale pamatám si tvoje príspevky z iných tém, samozrejme to myslím v dobrom, dúfam, že som ťa neurazila.