icon

Partner sa nedokáže o nás finančne postarať

bambina9
22. sep 2015

Vobec nam nevychadzaju peniaze,nedokaze nic usetrit...nakupuje vacsinou on a ja jeho vyplatu ani nevidim 😒
Partner pracoval uz v nemecku,v rakusku,teraz na slovensku na zivnost...ale ja stale ziadne peniaze (usetrene)nevidim...Ked som cakala malu isiel na chvilu do nemecka ze zarobit na nabytok do bytu a dalsie veci..samozrejme neusetril nic...vsetko sa prezralo tak sme isli do zariadeneho bytu kde platime 350 eur mesacne...
Teraz ho mam doma cca 2 tyzdne lebo vymyslal ze on ide do nemecka robit na zivnost vraj tam lepsie zarobi a bla bla..nakoniec to vyzera tak ze tam nepojde ale ostane robit tu na slovensku lebo maju problem s ubytovanim...najhorsie natom ze on je uuplne bez penazi...a nielen tento mesiac...uz viac x sa to stalo..potom si len poziciava od sestry,od kamarata a ked dostane vyplatu musi to vratit..poplatit najomne,stravu a zasa neostane nic(a to je do dalsej vyplaty aj tyzden hocikedy)..
O praci sa nerad somnou rozprava..ked mu niekto telefonuje ja sa musim vypytovat kto to bol co chcel..on sam od seba nepovie nic...
Kolkokrat sa stalo ze tu par dni v mesiaci ani nebolo poriadne co jest alebo mala nemala plienky...Teraz ide jesen treba oblecenie mne..malej.....a zasa mi neostava nic ine len cakat kym mi da. ..Minule vianoce sme ani len stromcek nemali lebo jemu to financne nevyslo!!ziadne darceky..nic.. Kde mam tu istotu ze tieto vianoce to bude inak ?
Nikam spolu nechodime..ziadne vylety,dovolenky....
Teraz mame platit najom do 24 a zasa to nebude zaplatene nacas,nenormalne sa hanbim ked mi pride mail od majitela a upozornuje ze sme mali uz zaplatit...a to sme mali este velke stastie na takeho cloveka..druhy by nas uz davno vysmaril 🙄
Uz som zo vsetkeho unavena..nebavi ma takyto zivot..uz dlhsiu dobu premyslam ze odidem do zahranicia (zila som tam,mam tam pracu)
A potom si poviem ze dam tomu este sancu..... Ja mam skoro 30 a partner tento rok 37..Myslite ze je tu nejaka sanca nato aby sa on zmenil ?? Co by ste robili vy ostali alebo zacali odznova ?Dakujem pekne za odpovede 🙄
Fakt si nemyslim ze som az taka narocna...len chcem zit normalny zivot a neratat drobaky v penazenke.. kcomu mi je taky chlap ktory sa postarat nevie... 😔

natalym
22. sep 2015

Čo by ste tak povedali na otca, ktorý sa vyjadrí na dcéru, že prečo je keď nemá jednotky? A tá čo má jednotky ešte od neho nič nevidela. Iba jej povie, že však sa učí pre seba. No dostane najesť.

libka1
22. sep 2015

@natalym no povedala by som nieco co by admin zmazal 😀

kvetulienka253
22. sep 2015

nenechavaj sa viac klamat. Si na rodicovskej, takze prijem nemas. To, co dostavas, je prispevok na dieta, nie na chlapa, ktory nema na benzin do prace. Ked chces ostat s dietatkom doma, tak ho pritlacis, aby vysypal celu pravdu a najdete riesenie, ako hospodarit tak, aby to mesacne vychadzalo.
Tvoj chlap sa urcite nezmenil, takze si spomen, ako hospodaril pred vasim rodicovskym obdobim...
Jo, a hlavne si aj ty sadni a spis vydavky, pravidelne mesacne, svoje vlastne a vydavky na dieta a chod domacnosti. Ak neviete, ake su a nechavate zivot len tak plynut, verte, ze to nedopadne dobre, ci uz je jeho zarobok fabulovany alebo nie je.

sheila72
22. sep 2015

@dai ja už som bola na materskej a mala som našetrené toľko, že to vyšlo tak ako keby som robila ;) ja si zas myslím, že je nefér nechať účty na chlapa a baba si vyvaľuje šunky doma...keď už chce žena dieťa, nech si naň našetrí a nech má toľko hrdosti, že nie je závislá na mužovi. Ale zas je rozdiel ,keď zarobia obaja dobre a je rozdiel, keď len čakajú do ďalšej výplaty...vtedy ľudia rozmýšľajú ináč.

libka1
22. sep 2015

@sheila72 vyvaluje sunky pri dietati? Ja si chodim oddychnut do prace 😅 zena si ma nasetrit? Ved to je spolocne dieta, ked uz setrit tak spolu...

natalym
22. sep 2015

@libka1 Och ja by som len dopriala toho môjho týmto. Nuž mala som si lepšie vybrať.

sheila72
22. sep 2015

@libka1 ale veď to je samozrejme, že muž má prispieť tiež, ale žena by sa mala postarať o to, aby keď bude na materskej mala tiež nejaký kapitál. Záleží od roboty, ja mám žiaľ takú, že veľmi si neoddýchnem a chodím odtiaľ dosť unavená, vstávam 4:15 a keď som bola pri malej, vstávala som o ôsmej a vždy sme mali nejaký program, takže to bola zábava a na materskú v dobrom spomínam 🙂

regina22
22. sep 2015

@bambina9 malá má 9 mesiacov?
to tebe sa narodilo decko a on ti nič nedal ani jej?
pošli ho do p....

loginexistuje
22. sep 2015

@natalym ja sa ti cudujem ze s tym tvojim zijes.... moj toto povedat nasmu dietatu tak sa on sam nenaje najblizsie dva tyzdne leda tak cez slamku ... a to som teda kludas...

natalym
22. sep 2015

@loginexistuje Ja v takýchto chvíľach buď stojím ako puk s otvorenou hubou, alebo sa radšej zdekujem z dosahu, lebo by sa stalo to čo popisuješ. A to má ešte aj iné prúpovídky..............
A vieš deti už majú svoj rozum a jemu sa to vráti keď najmenej bude čakať.

libka1
22. sep 2015

@sheila72 ja suhlasim s tym co pises, ja som zastancom financnej slobody u zeny co najvacsej, ale tak ako pise natalym, takyto chlap to akurat tak zneuzije a necha tu chuderu nech sa aj uhrdlaci a on bude kazdemu vypravat aky on je sikovny zivnostnik a kolko penazi zarobi a zenskej neda ani na sunar. by som ho hnala smrada....

loginexistuje
22. sep 2015

@natalym a preco od neho neodides? ved riskujes ze sa tvoje deti odvratia aj od teba lebo to tolke roky tolerujes?

loginexistuje
22. sep 2015

ja si zasa myslim ze zena ma dovolit muzovi aby sa o nu a ich dieta staral... a zasa pride cas kedy budu pracovat obaja .. alebo mozno len ona ked on bude na PN alebo bez prace...

natalym
22. sep 2015

@loginexistuje Odpoveď je jednoduchá - lebo som hlúpa. Viem, že sa to obráti proti mne.

jolinka
22. sep 2015

@sheila72 "ked uz chce zena dieta nech si nan nasetri" 🙄 🙄 🙄 no toto ma dostalo teda, co si napisala. Akoby dieta bolo nejaky luxusny norkovy kozuch, ktory si chce sama zena zaobstarat z rozmaru a prepychu. 😕 😕

Tak zaprve, o tom mat dieta by mali rozhodnut dvaja, /iste su i zeny co si to vydobyju napriek voli partnera ale to je samozrejme podraz/ a takisto dvaja sa maju dohodnut ako budu fungovat ked zena odide na matersku, alebo i muz...kedy sa vrati do prace, ako to zvladnu financne a tak dalej.

ake to je partnerstvo ked kazdy bavi sam za seba, zaraba na svoje triko a samozrejme dieta sa berie ako doplnok zeny, na ktory si ona musi zarobit 😨 .

v tomto pripade a to uz povedali viaceri, nie su problemom peniaze, ale neexistencia partnerskeho uprimneho vztahu.

stardust
22. sep 2015

@bambina9 tvoj partner sa uz nezmeni. Na tvojom mieste by som rozmyslala o rozchode. To nie je muz na spolocny zivot. A hlavne sa financne osamostatni!

bobulko
22. sep 2015

by ma velmi zaujimalo, kolke z vas, ktore posielate dotycnu do prace aj realne do tej prace nastupilo pred 1rokom dietata.
to,ze chlap nevie hospodarit nema nic spolocne s tym,aby ona sla do prace. hlavne,ak ma moznost byt este doma s dietatom. ved je to ich spolocne dieta a to,ze ona ma rodicak je hlavne pre to dieta. niektore mamicky su sikovne,ze vedia obracat kazde euro a ostava im z tych penazi aj do domacnosti. viem,ze rodicak je nizky,ale to neznamena,ze zena ma hned utekat do prace,lebo jej chlap tvrdi,ze zarobi tisic eur a ledva donesie stovku.
chlapa prefackat a nech sa uz zobudi alebo od neho odist a nech plati vyzivne na dieta.

linda81
22. sep 2015

@bobulko ja..... ked mala nasa 7 mesiacov🙂...

katarinamarkova
22. sep 2015

@bambina9 ak si myslis ze partner je neschopny sa postarat o rodinu, zmen partnera......ak partnera zmenit nechces, postaraj sa o financie ty a partnera nechaj na materskej

dai
22. sep 2015

@natalym ponukas nam svojho chlapa ale teda ja by som to co mas ty doma nechcela ani zadarmo a nikdy by som s nim 20 rokov nezila... podla toho co pises tvoje deti maju viac rozumu ako ty a pochopili ze otca v tom chlapovi nenajdu... vies ja tvoje prispevky rada citam ale tuto tvoju stranku nechapem... nechapem hlavne preto lebo detom ukazujes strasne skaredy model rodiny - uz len jvoli nim by som takeho chlapa vyhodila niekde na smeti☹
Osobne som rada ze mam doma chlapa zo starej skoly - dzentlmana ktory prirodzene chape svoju ulohu a hlavne je ochotny a pripraveny problemh riesit...
Co sa tyka modelu - my sme rodicia obaja - tahame spolu rozpocet a starame sa spolu o deti... na prvej materskej som bola 15 mesiacov - vratila som sa lebo som nechcela prist o dobru pracu , na druhej 3 roky aj kvoli zdravotnemu stavu dietata - okrem toho som si matersku poriadne uzila a je mi luto ze muz takyto oddych nema sancu zazit ( verim ze dieta ak je narocne je prvy rok zaberak... ale v 3ich je to uz super partak ak si ho zena dobre vychovala a byt s takym dietatom doma je totalna dovolenka... )

natalym
23. sep 2015

@dai Tak vieš ako vždy aj u nás je chyba na oboch stranách. Zlý výber, láska ako hrom, nevidenie ostatných vlastností a vecí a potom zakrývanie skutočnosti, lebo veď láska, deti, rodina, okolie atď atď.
Ja mám tiež svoje chyby a dosť.

libka1
23. sep 2015

@natalym ale ked si to das na vazky, prevazia chyby tvojho partnera? Lebo fakt co je moc, to je moc. Chyby sa maju tolerovat, ved kto sme bez nich, ale ten tvoj 😕

natalym
23. sep 2015

@libka1 Vieš ja to nemôžem objektívne posúdiť. V podstate som len chcela dať zakladateľke vlastný príklad, že netolerovať, buď posadiť a jasne povedať alebo to radšej vzdať, lebo ak on sám nepochopí bude riešiť nedostatok vždy a vždy bude v nevýhode. A čím skôr si urobí v tom poriadok, tým lepšie. Ja som odkladala a zakrývala oči, videla len to pozitívne, ale keď nie sú prachy , ťažko sa hľadajú pozitívne veci vo vzťahu.

linda4444
23. sep 2015

neviem ako ostatné ženy, ale myslím že je taká formulka v manželstve.. "v dobrom aj v zlom "... to ja by som už dávno nemohla byť s mojím partnerom, keby išlo o financie.. ako je to nepríjemné, ale kvôli tomu že môj partner sa momentálne o nás postarať sa mám na neho vykašlať? Nič v zlom, ale keby to bolo tak naopak, že muž zarobí nadmieru dobre a žena zarobí ako predavačka nejakých 380€ má to byť pre muža dôvod pre rozchod?

natalym
23. sep 2015

@linda4444 To je momentálny stav, ak muž nezarobí z dôvodu choroby, nemožnosti zohnania práce pod, ale zakladateľkin klame a zatajuje skutočnosť. To je rozdiel.

dai
23. sep 2015

@natalym vies co - suhlasim... je to rozdiel... tam je ale skor otazka na zakladatelku - a odpoved vie len ona sama... preco to robi. Reakcia na utok byva obycajne protiutok - niekto tu uz hypoteticku situaciu popisal - nedari sa chlapovi v praci, ma stres so zamestnancami a doma namiesto podpory sa stretne s dalsim stresom kde zena stale vypytuje od neho peniaze...
ako u nas keby mal muz v praci problemy tak by som bola prva osoba co by o tom vedela lebo sa kazdy den o tychto veciach bavime - co sme tazke zazili, co nas caka... moj muz podnika takze mi aj rozprava ake ma ucty, kolko neplaticov, nehovoriac o tom ze mam vypisy aj z firemnych uctov kde vidim kolko penazi ide, viem aj ake vysoke ma naklady na priestory, vybavenie, zamestnancov... ale ak takuto komunikaciu doma nemas... a viem si predstavit ze s 9mesacnym dietatom ktore je zradu stredobodom zeninho sveta asi az tak naklonena pocuvat pracovne problemy svojho muza nebude ( vaecsina zien v tomto case si o sebe myslia ze su PUPOK sveta a vsetko sa MUSI tocit okolo nich a ich dietata ktore je najkrajsie, najschopnejsie etc. na svete ... o inych ludi moc zaujem nezvyknu javit - hlavne teda pri prvom dietati - tod moja vlastna skusenost a aj to co tu vidim na MK😀 )

natalym
23. sep 2015

@dai No ale on nekomunikuje, nepovie. Tak čo? Nemému ani vlastná mater nerozumie.

dai
23. sep 2015

@natalym iste... presne o tom pisem - ked niekto s tebou nekomunikuje a predtym komunikoval tak to musi mat nejaky dovod... ja sa obycajne zatnem ked niekto stale utoci s tou istou vecou a nevie pochopit moju odpoved... potom uz nekomunikujem lebo mam pocit ze to nema zmysel 😔

jolinka
23. sep 2015

@dai ono su aj taki chlapi, co su presvedceni ze jedine oni sami to musia zvladnut /vies taki co bludia 3 hodiny a ani zapana sa nespytaju na cestu 😀 😀 / zatnu zuby, lataju, plataju, mlzia. Raz tu jedna pisala, ze manzel nedokazal priznat ze nezaraba ci nepodnika dost penazi, tak si potajomky poziciaval kade tade z nebankoviek, ale ani zaboha priznat ze to on nezvlada, len nech to navonok vyzera ze je schopny.

Priznat si ze mu nieco nejde nedari sa...berie ako osobne zlyhanie, ktore proste nepripusti az kym nie je uplne v krachu a dlzobach. Bohuzial i take su pripady.

natalym
23. sep 2015

@jolinka A s takými sa čo dá robiť?