Partner spáva do 11 - 12:00
Ľudia, je prosím normálne aby 25 ročný človek v stabilnom dlhom vzťahu vyspával tak dlho?
Pred tým bol zamestnaný, teraz však menil prácu kde má homeoffice a naval práce poobede. Naozaj spí denne do 11-12 a ja som z toho extrémne znechutená!
Kým on vyspáva ja musím riešiť kopu veci - áno, moj problém, moja práca.
ALE! Vplýva to na mňa strašne nezrelo a nezodpovedne. Proste nejak začínam mat dojem že je neschopný chlap keď si nevie nájsť prácu a miesto nej vyspáva.
@kvetinka75 🤣🤣 z coho si prosim ta usudila, ze som agresivna? Pobavila si ma 🤣🤣🤣
Určite by mi to vadilo. Polovicu dňa prespi. Strašne zlý režim. Bála by som sa, že ho deti nezmenia a teda nechcela by som to riskovať a veriť, že deti ho zmenia....
Aby potom neplakala autorka že muž nepomáha s deťmi a celý deň prespi a potom by tu boli komentáre,,a to si nevidela pred svadbou, že je taký"? A to si si nevšimla pred tým? A načo si s ním mala deti..."?
Píšeš ze pracuje, tak ako je neschopný nájsť si prácu. Ono dosť málo Info si dala. Ale napr ak nepracuje do polnoci alebo ešte dlhsie tak áno tiež by mi to vadilo keby spi do obeda.
A nie nemá to nič spoločné so závisťou ako ti iné žienky píšu, aj keď je to ich nazor
@0kristina0 no a? Ja si teiž rada pospím a to nerobím nočné. Keď muž robieval cez víkendy, ja som spala aj do 10 hod. A beda tomu, komu by to vadilo !!!😉. Jednoducho som si chcela pospať a povegetiť. Keby som robievala cez týždeň väčšinou poobede, teiž by som vyspávala, ak by som nemala deti, že ich treba vychystať do školy, navariť a pod. To aby si dospelý človek nemohol pospať keď sa mu žiada?
Mne by vadilo asi to, že kým by som mala poobede voľno, odrobene, môžme ísť niekam- na prechádzku, do kina, do restiky, tak on musí pracovať. To máš tým pádom všetko na pleciach ty, keďže on pracuje do neskorej večere keď ty spis. Buď sa nejako zladite, dohodnete na pravidlách alebo to budeš musieť trpieť. Môj si už zvykol, že víkend mám ja voľný len 1x mesačne, že Vianoce som v práci a celkovo nie som na každej oslave, koli typu prace, ktorý mám.
@simona20201309 tak ja by som sa potom v živote nevydala, keby sa muži mali riadiť tým, čo som robila pred svadbou, lebo keď som mohla, celé doobedie som prespala 😂
a čuduj sa svete, keď sa narodili deti, nemala som problém k nim vstať, ani ráno vstávať a chystať jedlo, variť, upratovať atď,
Tak odid alebo to zi...
@vevapeto baby ja neviem, ale asi som čudná, ale keď sme s mužom nemali deti, tak veľa tej roboty ani nebolo. Veľa z vás píše, že všetko je na jej pleciach. Koľko už len je roboty keď v domácnosti bývajú dvaja dospelí? Myslím počas bežného dňa - nie také veľké upratovania ako triedenie vecí, umývanie okien a pod. Strava v robote, doma už len niečo rýchle - ak má HO, sú aj donášky. Pranie, pračka operie, jeden vyvesí, druhý zvesí. Vysávanie, zametanie, prach? To sa tiež nerobí každý deň a dá sa to na striedačku.
Keď sme občas doma s mužom sami, tak mám toľko voľného času, a keď prespí pol dňa, nemám pocit, že je všetko na mojich pleciach.
Vsak pises, ze pracuje z domu! Do kolkej robi, ked zacina o 14?
Ja tiez ked som nesla cvicit ci k lekarovi, tak som spala kludne aj do 10, dakedy aj viac, lenze to bolo este daavno pred koronou a detmi, cize ja som cca o 13 musela ist z domu.. keby vtedy robim z domu, tak sa tiez neponahlam velmi so vstavanim..tiez som typ, co vydrzi skor dlho do noci..zial, uz si to nemozem dovolit ako kedysi...
Ak ti to ale tak vadi, tak sa s nim skus porozpravat, ze nech aspon 3x do tyzdna si to nastavi inak. Ze najdete kompromis..
@siska53 škoda že autorka nepíše, čo jej vadí na tom, že spí. Či má niečo spraviť alebo nie. Lebo ak má vstávať o 2 hod. skôr a len tak sa poflakovať len preto, aby bola autorka spokojná, že je hore, tak mi to príde zbytočné.
@kvetinka75 ale ty si žena... okrem prirodzeného materinského pudu ktorý chlapi nemajú, tak žena dojci. A čo vieš... možno to tvojmu chlapovi skratka nevadilo, ale inému by možno blikala kontrolka.
@simona20201309 trošku mám problém pochopiť začiatok tvojho príspevku, ale nevadí. A k tej poslednej vete - on ani nevedel že toľko vyspávam. Pretože okolo dvoch ľudí nie je roboty ako okolo detí, upratané bolo skoro stále , navarené tiež niečo bolo. Neriešil, že čo robím , kým je v práci. a upratoval a varil aj on. Nebolo všetko na mne. Teraz , po rokoch, už vie, že keď som doma, pred 9 hod. mi nemá volať, kým to nie je súrne, lebo skôr ako o 9 hod. nevstanem, pokiaľ mám voľno. A len by mu to skúsilo vadiť 😂
Ja asi tiež strašne závidím, všetko a všetkým, ale chlap, ktorý by sa do 12 vyvaloval v posteli by mi liezol na nervy. Ja chápem, keď niekto potiahne po náročnom dni alebo noci alebo si naordinuje z času na čas lenivý deň. Ale človek, ktorý sa každý deň pol dna prevala v posteli, z toho by ma piclo. Predpokladám, ze ani nočné nerobí a ani nepracuje do štvrtej do rána.
@kvetinka75 no podľa môjho názoru sa matka väčšinou vždy dokáže viac prispôsobiť ako otec. Žena sa kvôli deťom zvykne skôr zmeniť, ako chlap. Žena už len v tehotenstve prestane piť a fajčiť. (Ak sa bavíme o normálnych zenach)
Tak som to myslela a stojím si za tým.
@kvetinka75 No veru skoda, ze nenapisala presne, co jej na to vadi..
Mojmu vadi, ked spim cez vikend do 7:30-8... Vraj vyspavam... Lebo on uz o 9 by najradsej siel do mesta.. nie na turu.. na obycajnu prechadzku! A to ak ideme, tak vyrazame aj tak omnoho neskor, lebo on este musi nieco dokoncit do prace ( hovorim o vikende) - robi od mamy a my sa tam dovalime a dalsiu minimalne polhodku cakame.. vzdy si poviem, ze to som mohla radsej doma nieco robit, ked som uz teda vstala o tej 7:30..
Vsade je nieco... Moj by spanie takehoto typu neuznaval a viem na 100%, ze by ma nutil do zmeny pracr na inu..
@kvetinka75 no B, vobec ma to nezaujima, o tebe tu momentalne nediskujeme
@kvetinka75 skôr som myslela, že jemu veľa času na nu nezostáva.
@0kristina0 to sladké si si stále nedala čo?
@kvetinka75 😘😘😘 daj si za mna
Akoze, su ludia, co si lubia takto pospat. A potom su do polnoci alebo do tretej hore. Mne to tiez vadi... lebo ten clovek spi fakt ooovela viac ako mu treba... ale ved pokial to jeho zamestnavatelovi nevadi, tak je to jedno.
No a? aj ja tak spávam.Teda hlavne víkendy.Ale ja nemám deti tak si to môžem dovoliť.Síce nie do 12 ale do pol 11 vytnem aj ja občas🙂 aj prácu som si tak nastavila väčšinou až od poobedia aby som aj cez týždeň mohla dlhšie spať
A vyspava tak kazdy deň ? Keď áno tak by mi to vadilo lebo naozaj pomoc v domácnosti nemôže byť všetko len na tebe ..a na výlety chodíte alebo sa nejako venuje ?
Autorka, ja s priateľom si tiež radi pospime do tej 12. Keď ide ráno do práce, tak vstávam s nim o 6 hod. Pokiaľ má možnosť spať, tak ho nechaj. Keď budete mat deti už toľko možností sa poriadne vyspať mat nebude a ani ty.
A kedy žije? Do 12 spí, potom sa zrejme naje, umyje, nachysta na prácu, od 14 pracuje, predpokladam do 22 alebo neskôr.... A inak nerobí nič? On nemá hobby, kamarátov, rodinu, nič ho nebaví, do fungovania domácnosti sa zapája len cez víkend a tebe sa venuje kedy? Od polnoci do 3 ráno? Mne by nevadil spánok doobeda, ale veľmi výrazne by mi vadilo mať za partnera niekoho, kto nerobí okrem spánku a práce takmer nič.
@0kristina0 kazdy sudi podla seba a v zavisti sme vraj svetovou jednotkou a vidno to aj tu.
Mne by to v zivote nenapadlo podozrievat niekoho pri vsetkom zo zavisti. Asi preto, ze touto vlastnostou nedisponujem.
@thoughtfulweirdo inak píše že teraz. Možno týždeň dva, dospí, a bude fungovať normálne. Možno má iba také obdobie teraz. Nepíše že rok dva. Nevieme nič bližšie
@kvetinka75 Ak je to dočasné, tak áno, to sa dá v pohode zniesť 🙂 ja som to pochopila tak, že zmenil prácu, inú si už nehľadá a takto mieni odteraz bežne fungovať.
@thoughtfulweirdo no to ja vôbec netuším keďže sa autorka neozýva. Ako to vlastne v skutočnosti je a ako dlho a čo on na to
U mňa je to hniliak,😃 toto by som nevedela tolerovať. Mám rada akčné cinorode typy, vadil by mi typológiou osobnosti.

Autorka, ved aj homeoffice je praca. Ci ty myslis pracu v domacnosti?