Partner zavesený na matke
Partner potrebuje aspoň 10 hodín v týždni venovať návštevám u svojej matky. Za 3 roky čo sme spolu sa nestalo aby tam šiel len na hodinu na kávu, posedel a vybavené. Naposledy keď tam bol od 13-19 si ešte o 21 volali že ČO NOVÉ a ráno z postele jej vedľa mňa písal sms Dobre ranko mamčik (myslel si, že nevidím) - no skoro ma vykotilo. Najnovšie s ňou už rieši aj nákupy vianočných darčekov, už pred mesiacom nakupili darceky detom jeho sestry, poskladali sa spolu, mne sa ani nezmienil ze uz by chcel nieco kupovat, cakala som, že nieco pekne pojdeme vybrat a kupime spolu, ako aj predosly rok.. citala som tu uz niekolko podobnych prispevkov, som z toho nestastna a neviem ci je este sanca ze sa nieco zmeni, lebo mam pocit ze je to cim dalej tym horsie, mate niekto doma nieco podobne? Dakujem
Nebola by som s takým mamičkárom. A dobre ráno mamčík och brrr. Ked sa vám narodia deti bude ešte horšie. Odstup s kratšej cesty ušetríš si kopec problémov. Vo všetko čo sa u vás doma deje tak sa radí s mamou och cele zlé. Kašli na to.
autorka, matka synom manipuluje a on je na ňu silno naviazaný. taký čiastočný oidipov komplex... alebo inými slovami: opičia láska matky voči synovi, ktorá používa manipulatívne praktiky.
mám pocit, že ti všetci bez rozdielu píšeme jednu a tú istú vec:
- buď sa s tým zmieriš a budeš s ním, aj keď vieme, že situácia už nikdy lepšia nebude, naopak, ich "vzťah" sa bude viac a viac upevňovať
- alebo sa s ním rozíď a prenechaj ho mamke a on nech ťa prenechá normálnemu mužovi
Neviem o ďalšej možnosti...
Co tam este vobec riesite?...
@abbey1 Dnes je žiaľ móda vidieť a komunikovať s rodičmi čo najmenej. Denne volám rodičom, ak by boli bližšie,som tam každý deň na návšteve . Takto žiaľ len 2-3 krát do mesiaca a všetky dovolenky. Môj manžel je u rodičov minimálne 5-krát do týždňa. Nikomu to nevadí. Ani by mi nenapadlo zakazovať partnerovi styk s rodinou a dúfam, že moji synovia nikdy na takéto ženy nenatrafia.
No pochybujem že sa zmení..vždy bude uprednostňovať mamicku..mne by to vadilo byť na druhom mieste..radšej rozchod ako sa v budúcnosti trápiť
@zuzanockamt aj ja si zavolam s rodicmi kazdy den, ale nepotrebujeme ani ja ani moji rodicia volat 4x denne a popri tom si pisal mamka ocko dobre ranko a mamka ocko dobru nocku - ani neviem co by som im 4x rozne rozpravala, asi nemam taky zaujimavy zivot aby som mala pocas pracovneho dna tolko zazitkov 🙂 a naozaj si neviem predstavit aby moj partner kazdy den po praci (ked pisete ze min 5x do tyzdna) isiel k mame na navstevu ako ma zvykom a domov by prisiel po tych 4 hodinach vecer o 8-9? To by som mala partnera len v myslienkach a na noc v posteli?
Môj manžel im totiž dosť pomáha okolo domu a u nás doma je tiež plno roboty, keďže rodičia už nemajú 50 a ani 60. Musíme využiť každú chvíľku, aby sme boli spolu.
@zuzanockamt tak nasi rodicia este nemaju ani 60, pracuju, a priatel tam nechodi pomahat, ak by mama potrebovala s niecim pomoct ze je slaba, chora, slaba, nevladze, tak tam naklušem pomocť aj ja, ale nie ze tam chodi vyvalit sa k nej na gauc, pozerat s nou televizor a klábosiť a ked to nie je v ramci navstevy aspon 4 hod, tak sa to za navstevu nepocita.. tak oznacenie ze v mojom pripade ide o zakaz stretavania sa s rodinou nebolo od vas podla mna fer a presne 🙂
Autorka
Radšej sa s partnerom rozíď, lebo časom, keď ozaj budú potrebovať pomoc, rešpektovať to nebudeš a tiež budeš takto vystrájať. Človek sa nemení. My sme takúto ženu v rodine mali, rodičia aj v pokročilom veku a pri chatrnom zdraví mali návštevy presne nalinkované od nevesty. Hnus.
Nezmeni sa...nevie, nechce, boji sa odputat od mamy.My mame tiez opicie vztahy, ale zase nie sme spolu denne.Nikdy sa nezmeni ty budes doma s dietatom a om u mamy oddychovat.Nestracaj cas...
@zuzanockamt Vy ste podobny typ ako moj priatel, vy chodite k rodicom minimalne 5x do tyzdna tak je to v poriadku a jediny spravny vzor fungovania a vsetko ostatne je zle. Skoda reci, ale dakujem za nazor 😊
Ja k rodičom 5-krát do týždňa nechodím, zle si čítala.
A keď to to vadí, aj mne by, prečo sa s ním nerozideš, keď nechce pristúpiť na žiaden kompromis?
Ak ti to vadí, zmen partnera..lebo čochvíľa sa tu pridáš k svorke nasratych matiek, ktoré vypisujú aké.strasne majú svokry.
@vilma7 Lebo ho aj napriek tomu lubim a nie je pre mna take jednoduche po troch rokoch urobit hrubu ciaru. Chyba bola asi ze som si naivne tak dlho myslela ze vsak on na to pride ze je toho vela a blablabla. No nestalo sa
Keď sa s ním po rozvovore o tom nič nezmení, ani po čase, ktorý mu na tú zmenu dáš. Asi od neho odídeš, lebo tak sa nedá existovať donekonečna. Každý máme právo na svoj život a svoje súkromie so svojim partnerom a svojimi deťmi.
Autorka, ja som bola vo vzťahu s podobným, našťastie kratšie ako ty. Nebudem písať presný vek Toho ex, ale mal o pár rokov viac od toho tvojho v tom čase. Jeho mama u nás ako na klavíri, vždy každý víkend, Potom už aj cez týždeň. Ona byvala totižto ďalej od nás, ale aj tak jej nerobilo problém dochádzať ako píšem toľko krát do týždňa k nám. Vrchol drzosti bol to keď som zistila že ona má od nasho bytu kľúče a bez môjho a jeho vedomia si tam takto chodila kedykolvek. Cize ja som prišla z prace domov, tešila som sa že si oddýchnem poriadim si, vklude navarim na další deň, otvorím dvere a ona sedí v obývačke a ešte čakala že ja sa jej prvá pozdravím a keď videla že nie ,ešte kričala arogantným tónom že ahoj srdenko, ako keby som bola nejaké decko. Videla že som nahnevaná a ona sa v tom podľa mna aj vyzivala. Toto sa opakovalo neustále, nehovoriac o tom aký bordel nechávala po sebe v mojej domácnosti, vedela že tam mám upratané a mne to všetko prišlo ako naschval robené proti mne. No potom som si povedala dosť, lebo son videla za partner na to nejak nereaguje, tak sme mali debatu a on mi povedal že prečo by tam nemohla občas prísť , že ona je doma u seba sama, že ona to nemysli zle a keď som mu povedala že si tu musíme nastaviť nejaký režim, lebo ja sa tu snou hádať nebudem, tak on nechápal o čom rozprávam,dala som tomu ešte asi týždeň nič sa nezmenilo tak som zobrala veci a odisla som ku kamoske potom už do nového bytu… a nikdy by som v takom vzťahu už nechcela byt
Lubis ho natolko, ze si vies predstavit takto zit desatrocia-az dokial sa jeho mama nepominie? A nebude to este horsie ked sa narodia deti? Kedze mas 30, a s tymto si uz 3 roky, nenechaj vela casu uplynut kym sa rozhodnes, lebo ak odides, moze trvat par rokov kym stretnes dalsieho potencialneho partnera s kt. si budes vediet predstavit zalozit rodinu
autorka, 3 roky si dúfala a nič sa nezmenilo. už nedúfaj, ale konaj. moja matka dúfala 50 rokov a nič sa nezmenilo, otec je čím ďalej tým nepríjemnejší a horší.... ľudia sa nemenia. nie rapídne. áno, niekedy niekoho zmení vážna diagnóza a jej prekonanie, ale väčšinou sa proste nemenia. kým nemáte deti, zariaď si svoj vlastný život.
@zuzanockamt ťaháš to do extrémov.... je rozdiel 30-ročný syn, ktorý sa vyvalí u matky (55 ročnej napríklad) na gauči a tá ho celá šťastná obskakuje, lebo synáčik prišiel konečne od tej harpye "domov". je rozdiel 30-ročný muž, ktorý chodí pomáhať okolo domu matke, pretože je sama, je toho na ňu veľa a je vďačná nielen jemu, ale i potencionálnej neveste, že jej pomáhajú alebo že ona (nevesta) nemá nič proti, lebo pomôcť človeku je predsa v poriadku a prirodzené. písať si: dobré ráno mamčik (či ako to bolo...) a chodiť tam len preto, aby vylihoval pred telkou a klábosil o ničom a partnerka doma sama, to normálne fakt nie je. toto by pokračovalo, aj keď prídu deti.
aj ja denne zavolám mame, je relatívne ťažko chorá a nikdy neviem, dokedy to "dá"... zavoláme si na 5-15 minút, podľa noviniek, opýtam sa na zdravotný stav, ako sa má, či to dáva, či netreba prísť (no my sme ďaleko, do úvahy prichádzajú jedine víkendy, aj to nie každý), pokecáme trošku a vybavené. žiadne správičky ráno, večer a vykecávanie o ničom. a už tobôž by som tam nešla na to, aby ma mama obskakovala.
tak to nežeň do extrémov, mať dobré vzťahy a vzájomne si pomôcť, to je v poriadku. ale preháňať to, to už je iný level...
Toto nieeee 🤣 vrat ho mamcikovi
@panelacikova ona ho dokonca ani neobskajuje, len vzdy potrebuje odviezt veci, vytlacit a doniest papiere, zaplatit ucty, naposledy ma dojalo ked sa dohodla so svojou sestrou a jej muzom ze z nedele do pondelka vecer mozu ostat u nej (ten pan mal nejake vysetrenia -a su z ineho mesta) a ona nedelu vecer zavolala priatelovi ze by bolo dobre keby prisiel tam aby jej sestra nebola sama doma.. mna skoro vystrelo, tak ona si pozvala navstevu, svoju sestru s muzom, a ona sla v pondelok do SVOJHO obchodu s bazarovym oblecenim a moj priatel pocas pracovnej doby odisiel a sedel tam s tetou, porozvazal uja, hoci boli autom, priniesol im obed a sedel az kym sa mama nevratila o pol 4 domov a oni potom odisli..
Ak ma 10 rokov,ok pochopim. Ak je to dospely chlap,ktory byva inde - utekaj cim skor.
A prečo si sa tak upnula práve na tento chybný kus?

@zoro9836 ja nie som autorka. 🙂