Partner zdedil dom
Partner zdedil dom.
Sme spolu krátko a ešte na spoločné bývanie máme čas, na svadbu, na všetko.. až neskôr.
On má okrem tohto už vlastné a tak ho chce predať.
Vidíme sa piatok sobota nedeľa a aj to chce aby sme išli upratovať dom. Teda nechce ale počas týždňa nestíha a tak to robí keď som s nim. Hej večer sme spolu, prespím uňho a všetko ale vadí mi to. Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič? Keďže je to jeho a nie sme manželia. Je to čas keď má byť so mnou a nie dom riešiť. Chodí každý víkend keďže je to veľký dom, veľká záhrada a chodia na prehliadky.
Keď som mu povedala, že mi to prekáža, že mu nebudem pomáhať a bola by som rada ak by sa venoval mne keď je som nou, ešte on bol urazený
@stanulienkat 1-2 nie. autorka sa vyjadrila ale tak, akoby šlo o dlhodobé vypratávanie...
To je dnešný svet...Ak žena zistí,že jej partner zdedil niečo,už by s toho chcela svôj podiel...
Prepáč za hrubé slová,ale ja som raz tak jednu priaťeľku poslal zo svojho domu preč,lebo sa jej nepáčila že jej tu nič nepatrí,a pritom sem priniesla so sebou jeden kufor svojich vecí...
@panelacikova aj ja som vtedy uz mala dieta, motalo sa okolo nas a bola to super zoznamovacka s "otcimom". Zazili sme kopu srandy a zistili, ze vieme spolu fungovat. Moj financny profit z toho celeho bol presna nula, no nemala som o chlapovi pochybnosti, takze volba bola jasna. Doteraz na to spominame ako na paradny family building. Je to fakt vec pohladu a toho, ako autorka vidi buducnost ich vztahu.
vztah je o tom pomahat jeden druhemu ... snad nechces aby ti platil??? chudak chlap riadnu kravu si nasiel a tym som este aj ubohe zviera urazila,ze som niekoho ako ty k nemu prirovnala lebo este aj ta krava je mudrejsia a empatickejsia ... btw ja som aj susedovi skoro rok zadarmo upratovala dom- starsi pan kt chodil na chemoterapie ... nic som z toho nemala len dobry pocit a teraz ked ho vidim ze sa mu dari a dostals a z rakoviny som este radsej ze som mohla pomoct ...
Tak jeden víkend by som išla, rada pomôžem a dupľom niekomu koho milujem. Ale chodiť napríklad každý víkend niekoľko mesiacov to nie, by som ostala doma a nech príde za mnou alebo si dohodne so mnou nejaký program, ak bude mať čas. Ale nebudeme každý víkend spolu muklovať na dome.
Ešte mohol povedať ze nebudete spolu cez ten víkend lebo.. dom.. Buď rada že ste aspoň takto spolu.. A láska je aj o obete a pomoci druhému.. Nebuď taka chamtiva.. 🤷♀️
@mandzula a keby nevidela budúcnosť vo vzťahu, tak dobrému priateľovi nemôže pomôcť?? Ja by som išla pomôcť nezištne aj kamarátke, aj momentálnemu priateľovi, aj krátkodobej známosti.... Veď sa nemôžeme tváriť, že stále musíme zo všetkého profitovať. Presne ako píše
@rol76 . Každá chce hneď hniezdiť, rodiť deti, bez toho, aby pracovala, aby zarábala, aby niečo priniesla do vzťahu. Každá by chcela len majetky na seba hneď prepisovať. Vyzerá to, ako keby to mal byť celý benefit vzťahu -majetky, domy byty. A pritom naozaj prinesú do vzťahu holú riť a tvária sa, že keď porodila dieťa, že už nič na svete niet nicoho väčšieho. Potom sa ženy nemôžu cudovat, ze chlapi sa do vzťahov nehrnú.
@stanulienkat ano, priatelovi ano, u mna to vsak bol zacinajuci vztah, tam su kriteria a motivacia trochu ine.🙂
Keď som bola mladá, mala som partiu kamarátov, kde jeden z nich mal chalupu - starý dom v Nízkych Tatrách. Strašne rada spomínam na víkendové akcie, keď sme v piatok večer vyrazili, celú sobotu sa makalo na tej chalupe (a že tam bolo fakt roboty dosť, aj ťažkej), potom v sobotu večer bola žúrka, v nedeľu výlet a išlo sa domov. A to bol len kamarát! Urobte si to podobne: jeden deň makačka, ďalší deň oddych a zábava.
@panelacikova tebe tiež muž pomohol aj finančne aj porobil nemusel však?byt je tvoj..
Mna si pobavila 😄 chudak chlap ale ozaj . Nezistne mu ist par x pomoct upratat dom a ty tu pises litanie o tom ze si za tym stojis, nazor sa nepytas a ides si svoje. Chovas sa ako keby si mu mala darovat oblicku .Temu si naco zakladala ?
'mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič'
Ahaaaa 🤦♀️ a ja sprosta som si myslela, ze skutky z lasky sa robia nezistne. Taku partnerku alebo kamaratku mat musi byt vyhra.
Prepac za uprimnost, ale vek ta snad urobi pokornejsou.
@luccija áno, pomohol. lebo vedel a videl, že to s ním myslím vážne. akonáhle by pochyboval o vzťahu, nepohol by ani prstom. zrejme autorka cíti, že ten vzťah nie je "odsúdený" na úspech 🙂
no a ešte aby som to upresnila, tiež som mužovi chodila pomáhať, hlavne keď on prerábal svoj bytík, chodila som pomáhať vynášať bordel do zberného dvora. tiež to nebolo jedenkrát. takže ako som kdesi v príspevku písala, je to individuálne. pravdepodobne autorka si je vedomá, že tento vzťah nevydrží a nemá chuť vkladať svoj čas a energiu navyše.
Tak chod s kamoskami na diskosku a nerandi, kedze si na to este nedozrela. Vztah nie je len zabave. Kolko mas rokov? 17?
@panelacikova ale prečo potom stracat cas s muzom s ktorym viem ze nechcem byt? To potom moze stracat čas upratovanim 😀
@shewinka akože ja súhlasím v podstate. lenže vyjadrovanie autorky (pokiaľ téma nie je vymyslená) znie, akoby cítila, že ten vzťah nie je 100%. a asi ani nie je, ak si on nevie nájsť chvíľku pre ňu okrem času, ktorý chce stráviť upratovaním domu. preto sa jej ani nečudujem. žena vycíti, či to s ňou chlap myslí vážne. a podľa toho koná/nekoná.
Vieš čo a ja s tebou súhlasím, tiež by som po životných skúsenostiach nechodila každý víkend robiť na cudzie, obzvlášť keď ste spolu krátko a mali by ste sa spoznávať inak ako len kazdovikendou prácou na nejakom dome niečo iné je raz za čas niečo pomôcť ale nie mat pracovnom týždni, pracovný víkend, za chvíľu mužskej pritomnosti
@panelacikova mne to pride skor tak, ze autorka si chce uzivat, vyletiky večere a podobne. Pretoze, ak by slo o čas prezity s priatelom, bolo by jedno kde su, hlavne ze su spolu. Podla mna on jej nekaze, aby nosila tehly, mozno s nou chce len byt na to. dome, spojit prijemne s uzitocnym. Xkrat sme s priatelom na chate (jebo chate) on maka a ja sedim pri nom (ked sa mi proste nechce) a len mu trebars nieco donesiem alebo pridrzim, proste sme spolu a kecame.
@panelacikova No škoda, že sa autorka nevyjadrí, či ide o záležitosť na 1-2 víkendy alebo či tam budú chodiť každý víkend od napríklad marca do zimy... Píše, že sú krátko.
Z druhej strany, mám dom, chlapská ruka sa vždy zíde, ale určite by som napríklad po 2-6 mesiacoch vzťahu nechcela, aby mi tu chlap makal na dome každý víkend, radšej si zaplatím firmu alebo to nechám tak. Iné, keby sme spolu napríklad 2 roky a plánujeme rodinu, deti. Ale v tých začiatkoch nikdy nevieš, že či je to ten pravý, nechcela by som byť ani na strane tej, čo z nej bude lacná pracovná sila a ani tej, čo má pocit, že je tej druhej strane zaviazaná a dlžná ak vzťah nevyjde.
Je ok, ze mu nechces pomahat, ale je uplne ok,ze on sa stara o svoj dom a svoje peniaze. Ty ho neotravuj aby travil cas s tebou a nemusis mu pomahat.Zariad si cas podla seba a on podla seba. Nebudete si nic dlzny ked pojdete od seba … ked budes ziadat aby sa jeho svet tocil iba okolo teba, tak je to beh na kratku trat…
Bud rada ze sa len urazil,ja by som ta hned poslala kade lahsie😂😂🤭
Podľa mňa, keby vytiahol hodinky či kúpil wellness pobyt aj by Ta obmakcil nie?🙂je to podľa mňa detinske nehovorím muklovat celé víkendy, ale tak aspoň vie na čom je.
@shewinka aj to je uhol pohľadu. takto by som sa na vzťah dívala ako slobodná a bezdetná. že s ním trávim čas takýmto spôsobom, hlavne, že som s ním. 🙂
@marsmykkok asi sa už ani nevyjadrí 😀 mne tiež vtedy ešte nie manžel pomáhal, ako som spomínala, ale poznali sme sa v tom čase 1,5 roka, no a fakt mal dostatok dôkazov, že to myslím vážne, takže neváhal a ja som bola rada, lebo vtedy prerábať byt a o všetko sa starať, by som asi sama so 7-ročnou dcérou na krku nedala :(
Akože nemá z toho nič? Veď ich videli ako jej za šopou lízal pekáč 🙂
Čo také každý víkend upratujete? Nikto tam nebýva tak ani nemá kto spraviť neporiadok. Na jeden dva víkendy zavolať kamošov na pomoc, vyhádzať nábytok a večer to môžte zapiť. Alebo normálne povedať prídem na víkend ale v nedeľu chcem ísť na výlet. Ak si mu to takto povedala ako napísala tak sa mu nečudujem.
Nehnevaj sa autorka ale čo by si akože chcela ? Nebodaj ti má dať pár tisíc eur z predaja za to že si tam pár krát upratala? Trošku zvláštne máš rozmýšľanie. Ty keby predávaš Svoju nehnuteľnosť dala by si časť výnosu z neho niekomu kto ti tam len poupratoval? To ťažko že ? To už by bol nenažraný a neviem aký. Nôž ti pod hrdlom nedrží aby si chodila a to čo ty chceš je úplný nonsens. Maximálne sa s ním dohodni nech ti potom pekný výlet zaplatí , wellness alebo oblečenie a ak sa ti nepáči tam chodiť upratovať tak mu to oznám a nechoď.
Jaaaj, dobre že si mu povedala, že ti to prekáža a že mu pomáhať nebudeš. Hádam bude mať dosť rozumu aby aj peniaze z predaja už míňal iba sám.
Keď si myslíš, že Ťa má za slúžku, rozid sa s ním. Podľa Tvojich reči z toho aj tak nič nebude. Zbytočne mrhanie času

@panelacikova 1-2 vikendy by ta bezabili. Keby mal on tebe 2 vikendy vypratavat tvoj dom a poslal by ta do riti, ako by si reagovala?
Mne pride uplne normalne mojmu partnerovi nezistne pomoct. Nebavime sa o tyzdnoch...
Aj tak si myslim, ze temu vyvolal troll.