Partner zdedil dom
Partner zdedil dom.
Sme spolu krátko a ešte na spoločné bývanie máme čas, na svadbu, na všetko.. až neskôr.
On má okrem tohto už vlastné a tak ho chce predať.
Vidíme sa piatok sobota nedeľa a aj to chce aby sme išli upratovať dom. Teda nechce ale počas týždňa nestíha a tak to robí keď som s nim. Hej večer sme spolu, prespím uňho a všetko ale vadí mi to. Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič? Keďže je to jeho a nie sme manželia. Je to čas keď má byť so mnou a nie dom riešiť. Chodí každý víkend keďže je to veľký dom, veľká záhrada a chodia na prehliadky.
Keď som mu povedala, že mi to prekáža, že mu nebudem pomáhať a bola by som rada ak by sa venoval mne keď je som nou, ešte on bol urazený
@evamarek77 nie vždy to takto vyjde. Bohužiaľ... Za nezištnú pomoc akurát tak okakane päty. 🤷♀️🙄😬 Doteraz sa zamýšľam v čom je chyba. I keď neľutujeme žiadnu pomoc, no človeku je trochu ľúto, keď potrebuje takisto s niečím helfnúť a zrazu nikoho. 🙆♀️ A preto sa od istých momentov začneš spoliehať výlučne iba na seba. Je to ťažké, ale nejak to ide... 😊
A to cely vikend rieši dom? Tak keď prídeš, pomôž mu,budete spolu piatok a sobotu a potom si urob vlastny program keď ti to vadi. Ak cez týždeň nestiha, musí to niekedy riešiť.
Vlastná skúsenosť- aj môj muž zdedil dom. Hoci ma sestru,nejaky čas riešil vypratanie sám a nás (rodinu) zanedbaval lebo to bolo treba urobiť. Mne sa nedalo. Bolo to od nás cca 200 km a bola som tehotná. Trvalo to par mesiacov a cez vikendy ale už je dobre.
Nech si dievča robi ako uvazi za vhodne, nech chlap vidí co si zavesil na krk. Ja byť tým chlapom, už moja partnerka nie je
@evamarek77 to áno, rovnováha funguje, zákon fyziky nepustí, tak to v živote chodí. Všetky dobrá, ktoré človek rozdá sa mu napokon akýmkoľvek spôsobom vrátia. Napríklad v podobe fungujucej rodiny, dobreho zamestnania atď. Podstatný je úmysel, s ktorým človek robí dobro pre toho druhého. To, že to nepadne u kamoša na úrodnú pôdu vypovedá už o ňom..
Tak ja neviem, ja som môjmu mužovi pomáhala na jeho dome od prvých dní randenia. Bola to príležitosť tráviť spolu čas, spoznávať sa v bežných situáciách. A to nehovorím o upratovaní, ale normálne klásť podlahy, sadrokarton, malovať, stavať plot, zámkovú atď atď. vedela som, že on to spraviť musí, tak som sa prispôsobila a boli to super chvíle. Tolko sme sa nenasmiali na žiadnom výlete a pod. Teraz sme už 3 roky manželia, dom je jeho a nikdy mi ani nenapadlo žiadať od neho niečo za pomoc. Píšeš, že on má aj svoje. Možno keby si mala aj ty svoje, pozerala by si sa na to inak. Keby si si ty kúpila byt a potrebovala by si ho vymalovať, prerobiť, vtedy by ti to padlo vhod, keby ti tam chodil zadarmo muklovať, že? Pochybujem, že sa na tom dome zrobíš ako mulica. A ak ti je pomoc priateľovi tak zaťažko, tak ho chudáka radšej nechaj. Lebo ak mu ma v ťazkých chvílach (keďže dom zdedil, niekto mu musel zomrieť) frflať nejaká znudená nová frajerka, to mu nepomôže. Dnešné dievčatá by len po výletoch, dovolenkách, zážitkoch a darčekoch prahli, ale dať do vzťahu niečo zo seba, to nie.
Urob mu laskavost🙏Vykasli sa na neho a nechaj ho nejakej normalnej zene, ktora v partnerovi vidi aj ine hodnoty,nielen prachy. Sa cudujem po tychto scenach,ze ta este neposlal do .... teplych krajin aj sam.
@beatinka a nebojíš sa, že jedného dňa ostaneš "na dlažbe" aj s dieťaťom/deťmi? to len tak, mimo tému..
@panelacikova nie, mám svoj dom aj svoj byt. Preto píšem, že keby mala svoje, tak sa na to asi bude pozerať inak. Týpek ide dom tak či tak predať, má svoj. Keby sa rozišli, tak či tak sa vráti odkiaľ prišla. Nemala by nárok na nič. A za to, že je frajerov, tak tam nepovysávam, nezmyjem, neumyjem riad?
@beatinka nepýtala som sa v súvislosti s autorkou, ale s tým, ako si poznamenala vo svojom príspevku, že to bývanie je manželovo. ale jasné, ak máš aj ty svoje bývanie, úplne inak vnímaš to, že žiješ v "jeho" dome. akože, s autorkou to nemá súvis v prípade mojej otázky. padla preto, lebo denne tu čítame príbehy, ako žena nemá kam ísť, lebo byt bol len priateľa/manžela a našiel si frajerku, atď. atď. preto mi napadla po tvojom príspevku táto otázka. snáď som ťa neurazila 🙂
tak mu nepomahaj najde si inu ktora mu bude ochotna pomahat
@katkaseiner tak odpálilo dekel aj mne. Akože ja ja ja? To je samozrejmé, že by som pomohla, jasné že odtiaľ potiaľ, nezrobila by som sa tam, ale takto sa chovať? Ako malé rozmaznané decko? Venuj sa mne a hotovo?
@panelacikova koľko už je tam len roboty. Možno upratať, vypratať nejaké veci. Keď tam nikto nebýva, netreba tam upratovať toľko, ako v domácnosti, kde sa varí a býva. Uprace a má upratané. Už len kvôli tým prehliadkam tam treba asi byť. Ke´dže už bývajú, tak asi sa predáva a o mesiac môže byť predaný. Pochybujem, že by makali od rána do večera. Nemaľujú, neprerábajú. Iba poupratujú a čakajú na prehliadky. Ja by som bola rada, tže môžeme byť spolu a takto aspoň uvidím, aký je. Koľko uprace, ako vyjednáva, ako sa chová k ľuďom, ako rieši problémy.
@kittykat22 hlavne že ty si múdra. Potom tie vzťahy vyzerajú ako vyzerajú. Pomoc žiadna, len vypočítavosť. Ani sa nečudujem, že si muži tie ženy ani nechcú zobrať. Na čo?
Tu nejde o muklovanie. Uprace sa 1 dom a hotovo. Koľko tam už len môže byť roboty, keď tam nikto nebýva? Možno utrieť prach, pozametať a to je všetko. Príp. pokosiť okolie.
@panelacikova nieee, jasné že nie. Veď si nič zlé nenapísala. 😉 V čase keď som s mužom začínala, som svoje nemala. Mala som kde bývať, ale byt bol mojich rodičov. Ale neviem, nejak som neriešila, či robím na jeho alebo na našom. Prišlo mi to také samozrejmé. Chceme byť spolu, tak budeme spolu robiť to, čo treba. Ja som mala v tom čase už puberťáčku dcéru, mala som 35 rokov. Tak možno aj to veľa spravilo, nečakala som, že je jeho povinnosť sa o nás postarať. Keby to nevyšlo, ok, stáva sa. Ale v tej chvíli mi prišlo úplne prirodzene mu pomáhať. (Vrátil sa zo zahraničia, kúpil starý dom, potreboval si ho porobiť) A človek v takýchto veciach ešte viac spozná druhého. Rande je kino, večera, výlet.. tam sa človek až tak “neukáže”. Aj keby nám manželstvo nevydržalo, nebudem ľutovať, že som pomohla.
Dievca zlate partner nech uteká pokial vládze čo najďalej od teba 😂
@kvetinka75 áno môže tam byt len toľko roboty čosi napísala a môže tam byt roboty na týždeň. Mama keď zdedila dom po rodičoch tak trvalo týždne popri práci kým dali dom a záhradu ako tak do poriadku a nielen že pozametat a utrieť prach.
Zrejme keby tam stačí ist jednu sobotu, poza état a utrieť prach tak sa autorka nestazuje ze tam trávia každý víkend a ze on nemá na ňu čas lebo treba dávať dom a záhradu do poriadku
Ale autorka sa neozýva tak koľko tej roboty a co tam robia presne sa nedozvieme
@sense ale píše to tak, že už dlhšie ho upratuje, takže to gro roboty už je asi spravené. Už len to udržiavať. A keby tam aj bolo roboty na týždeň, ak mi na niekom záleží, tak mu pomôžem, čo je to týždeň. Ak nejdem do vzťahu z vypočítavosti, nemôže to nikomu vadiť, sem-tam ísť pomôcť. Tiež som pomáhala bývalým priateľom, aj oni mne, rozišli sme sa ale nikto nikomu nevyčítal v čom sme si pomohli. to patrí k životu.
ja by som teda mala tiež iné predstavy o trávení spoločného času... s domom nech si robí čo chce, ten by ma ani trochu nezaujímal, peniaze z neho už vôbec. Ale rozhodne by som tam každý víkend nechodila hákovať. A on tam býva, či čo tam stále upratuje??? Kto tam robí bordel, keď každý víkend musí pulírovať?
Navrhni...že za ten čas a prácu, ktorú venujete predaju domu..by ste si zaslúžili potom oddych a dovolenku 🙂 takto mu aj pomôžeš, aj sa budeš tešiť vyberaním dovolenky
Je to partner,priateľ a kamarát....je jedno že z toho nič nebudeš mat.ludom ktorých máme radi bez sme mali pomáhať bez nároku na akúkoľvek odmenu. On ti to v budúcnosti možno tisícnásobne vráti. Len aby si nedosiahla opak. Aby si nenašiel inú,ktorá ho bude mať natoľko rada že mu POMOZE nezištne,preto že ho LUBI....ale!samozrejme musíš mať hranicu ktorá určite kedy je to už cez.ale to si už musíš nastaviť sama
@tiezjedna tiez presne tak, dom nie je jej a ani peniaze z neho ona nebude mat, kludne ju moze po case vyrazit na ulicu. Mali by travit cas vyvazene, ze jeden den pomoct na dome, ale druhy den venuje za odmenu jej, za to ze mu pomohla. Lebo to naozaj vyznieva, ze si nasiel frajerku len na robotu. Pripadne ako odmenu by ju na ten vylet vziat mal. Sak keby si najal upratovacku, ta mu zadarmo tiez nebude dom drhnut ale musel by ju pekne zaplatit. Ona mu bude robit zadarmo. V rodine mame skusenost, ze taketo prace pomahajuaz partrneri v dlhsich vztahoch a manzeske pary a nie ze najde frajerku a hned ju zapriahne do roboty
@veronicka88 si precitaj kolko zien tu nezistne pomaha chlapom a potom ich vyhodia aj s deckom, pokial nevlastnia tu nehnutelnost
@katulienkax čítaj s porozumením dokonca prosim
@katulienkax lenže je rozdiel chodiť s niekým a nezištne mu pomáhať a nechať si spraviť dieťa bez toho, aby mala žena poriešené bývanie, vzťah. Spájaš dve rozdielne veci.
@kittykat22 Aj jaj kralovna hlupani sa ozvala😂 Nie si nahodou autorka?😂
@kvetinka75 mam pocit ze oni sú obaja rovnako vypočítavi..kazdx chce vyťažiť maximum z minima pre seba a na toho druhého neberie ohľad.... Na začínajúci vzťah veľmi zle takže myslím ze dlhé trvanie mat nebude.

@kristiii ako čítame, teraz je nová doba. 😅 Vaše zmýšľanie je prežitkom.😅😅