icon

Partner zdedil dom

4. máj 2023

Partner zdedil dom.
Sme spolu krátko a ešte na spoločné bývanie máme čas, na svadbu, na všetko.. až neskôr.
On má okrem tohto už vlastné a tak ho chce predať.
Vidíme sa piatok sobota nedeľa a aj to chce aby sme išli upratovať dom. Teda nechce ale počas týždňa nestíha a tak to robí keď som s nim. Hej večer sme spolu, prespím uňho a všetko ale vadí mi to. Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič? Keďže je to jeho a nie sme manželia. Je to čas keď má byť so mnou a nie dom riešiť. Chodí každý víkend keďže je to veľký dom, veľká záhrada a chodia na prehliadky.
Keď som mu povedala, že mi to prekáža, že mu nebudem pomáhať a bola by som rada ak by sa venoval mne keď je som nou, ešte on bol urazený

Strana
z5
kvetinka75
5. máj 2023

@sense ťažko posúdiť, len z toho čo napísala autorka, nevieme ako to presne je. Ona napísala, že on vlastne nechce, ale cez týždeň nemá čas tam ísť, tak ide cez víkend. Jasné, že musí dať dom do poriadku a asi ho chce čím skôr predať, tak ho tlačí čas. Jasné, že to je priorita. Autorke vadí, že to robí keď je s ňou. A kedy to má robiť keď inokedy nemá čas? ROzhodnutie je na nej, buď mu pomôže a budú spolu alebo nie. Vykašle sa na neho. Jej vadí, že nie je celý čas s ňou a ak už s niečím pomôže, nedostane za to nič. Čistá vypočítavosť a detinské nedospelé chovanie. Nemusí tam robiť celý deň, umývať okná. Možno by stačilo len pozametať a zvyšok môže sedieť vonku a oddychovať. Ale jej vadí, že celú pozornosť nevenuje jej

sense
5. máj 2023

@kvetinka75 možno by stačil záujem a vzájomná tolerancia, jeden deň spraviť niečo, druhý deň venovať sa spoločným aktivitám. A podľa toho čo píše to nie je jeden víkend a nie len pozametat, lebo pozametat stačí aj raz za mesiac a nie každý víkend.
Ja byt autorkou tiež tam nechodím každý víkend ale ani by som každý víkend neočakával ze sa mi bude venovať. Tak nech cez deň ide porobiť a večer sa môžu stretnúť. Ale viem koľko práce bolo na dome a záhrade po mojich starých rodicoch. Keď sa to chcelo predať za dobru cenu. Dom, povala, dvor, záhrada atď atď.
Nezištne pomôcť raz za čas je jedna vec, vyoratavat x víkendov po sebe druhá.
Ale autorka sa viac neozvala a nemáme ani pohľad z druhej strany.
A napísala ten príspevok dosť nešťastne ze vyšla z neho ako vypočítava mrcha, ktorá si nárokuje na niečo na co nárok nemá žiadny. Možno písala len v hneve a cíti sa využitá.
A vidno aj tu každý by chodila nezištne robiť a potom aj tu sú denne iné diskusie ako si chlap nič neváži, ako ju má za nič, robí si z nej sluzku a pritom mu oni dajú všetko a robia pre neho maximum len naopak to nie je.

kvetinka75
5. máj 2023

@sense ale ona nepísala že on chce. Nikto ju nenúti. Ale z jeho pohľadu, asi sa chce toho domu čím skôr zbaviť, keď ho chce predať, na čo to bude naťahovať. Podľa mňa každý víkend aj kvôli kupcom. Keď chcem niečo predať, treba sa tomu venovať a nielen raz do mesiaca tam ísť a dúfam, že sa rýchlo predá. Ak by som mala priateľa a chodil by na dom ,,upratovať ,, a čakať kupcom, tak by som si spravila taký predlžený víkend. PRedpokladám, že je obývateľný, tak mu s niečím pomôžem a zvyšok si spravím iný program a on nech upratuje. Ja ho úplne chápem, prečo tam chce byť tak často. Nehnuteľnosť, ktorú nepotrebuješ je len na ťarchu a tiež ho asi nekúpi hneď prvý kupec. Predávali sme byt, takže viem, koľko času tomu treba venovať. Očakávala by som pochopenie z druhej strany. Opakujem: ju on nenúti tam robiť. tak bu´d oželie víkend s ním alebo tam bude s ním , s niečím pomôže a potom si spraví vlastný program. Tiež by sa mi nepáčilo, keby som kvôli manierom niekoho nemohla čím skôr predať nehnuteľnosť a mať to z krku. Lebo niekto nedokáže pochopiť čo je pre druhého teraz dôležité. Zbaví sa domu a majú pokoj. Čo by robila keby sa vyskytli vážnejšie problémy a nemohli by byť spolu napr. mesiac?

marsmykkok
5. máj 2023

@sense No asi tak, zase on nemá rodičov, kamarátov, kolegov? Zavolám ich, možno aj nejakých z dediny chlapov nezamestnaných, objednám veľké koše a hned je upratané, sa drvivá väčšina vyhodí.

mandzula
5. máj 2023

@kittykat22 podľa tohto "Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič?" to skor vyzera, ze jej ani tak nejde o kompromis v traveni casu, ale o prachy.

maxalla
5. máj 2023

Necitala som celu diskusiu, len prvych par komentarov, ale pripadam si ako z marsu, pretoze s tebou uplne suhlasim.
Je rozdiel upratat dvojizbovy byt niekde v BA a velky rodinny dom. Ja si na to volam upratovacky a aj to im trva minimalne 1 cely den, niekedy den a pol. A to este bez starostlivosti o zahradu, bez beznych domacich praci ako varenie, pranie, zehlenie. Kebyze mam kazdy vikend zabit upratovanim cudzieho, tiez by som nebola nadsena. Obeta sem - obeta tam, ale moj cas mi uz nikto nevrati.
Ak s niekym som a vidame sa viacmenej len cez vikendy, tak s nim chcem aj nieco zazit a nie mu len robit lacnu pracovnu silu. Toto nepovazujem za plnohodnotne straveny cas s priatelom. A uz vobec bie, ked som s niekym kratko... To mi pride uplne odveci chciet to od teba.
Na tvojom mieste skusim priatelovi navrhnut, nech si upratovanie zaplati. Nie si s nim snad preto, aby mu mal kto jeho dom obriadit.

kvetinka75
5. máj 2023

@maxalla ale veď on to od nej nechce.

maxalla
5. máj 2023

@kvetinka75 Nieco som prehliadla? Lebo autorka v uvodaku pise, akoby to od nej ziadal.

"Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič? "

kvetinka75
5. máj 2023

@maxalla ,,Vidíme sa piatok sobota nedeľa a aj to chce aby sme išli upratovať dom. Teda nechce ale počas týždňa nestíha a tak to robí keď som s nim,,.
On ju nenúti, ale nemá tam kedy ísť, takže ide vtedy, kedy autorka očakáva že bude s ňou. Tak keď tam pôjde s ním, asi automaticky bude čakať, že s niečím pomôže, čo sa už autorke nepáči. (Veď prečo, ak z toho nič nemá) Má aj možnosť, neísť tam a nebyť s ním. A to sa jej tiež nepáči.

maxalla
5. máj 2023

@kvetinka75 a tebe by sa pacilo byt vo vzťahu, kde sa prakticky nevidite? Mne teda nie. Ano, moznost ma, byt v takomto vztahu, ci teda ziadna dobra moznost nie je.

maxalla
5. máj 2023

Za mna je uplne pochopitelne,ak niekto chce od vztahu viac.

kvetinka75
5. máj 2023

@maxalla ale toto je len dočasné. On ide predávať ten dom, chodia tam záujemcovia. Tak 1 víkend buď oželiem alebo mu pomôžem s niečím. Veď trávenie času spolu nie je len o pozeraní TV, sexe, posedeniach v kaviarni, prechádzkách. Aj my sme mali s mužom také obdobie, hlavne v lete, že sme sa ale 3 týždne nevideli a nič hrozné sa nedialo. Dali sme si do poriadku veci, ktoré sa mali dať a potom sme boli spolu častejšie. Toto nie je že sa pol roka neuvidia. ˇ
Toto je v podstate len maličkosť.On zdedil dom a potrebuje ho dať do poriadku a predať. Čo by bolo keby sa vyskytlo niečo vážnejšie?
Je to len,, jednorázová ,,záležitosť a nie že roky bude každý víkend niekde.

maxalla
5. máj 2023

@kvetinka75 v zasade s tym suhlasim. Avsak dom mozes predat za mesiac, ale kludne ho nemusis predat ani za toho pol roka. Zalezi, ci zozenies kupcu. Ak su spolu este len kratko, tak verim, ze si zaciatky vztahu autorka predstavivala inak, nie chodit upratovat nieco, co nie je jej. Okrem toho, ak su spolu kratko, ked mozno ani nevedia, ci ostanu spolu, preco by mala travit vikendy upratovanim cudzieho? Ine je makat u niekoho zadarmo, ked si s nim dlhsie a ine vyuzivat na to kratku znamost. Partner by mohol tiez pochopit aj ju, nie len od nej vyzadovat a este sa au urazat, ze ma inu predstavu o traveni vikendov. Ak by sa dohodli na nejakom kompromise, bolo by to najlepsie.
Tiez nevidim nic zle divat sa na to aj cez materialnu stranku, je rozdiel obcas narazivo vypomoct a vypomahat kazdy vikend, cely vikend, na dobu neurcitu niekomu, s kym este nevie ani poriadne, ci to ma buducnost. Mne by bolo trapne to od niekoho pozadovat, nie sa este urazat, ze mi niekto nepride s nadsenim upratovat dom.

kvetinka75
5. máj 2023

@maxalla ale ja nikde nevidím, že by ju on nútil a ešte sa aj urážal. Veď to je na jej rozhodnutí. Ono dá sa to spraviť aj tak. dom dá do poriadku a na obhliadky môže chodiť realitka. Nemusí tam potom vôbec chodiť každý víkend.
Toto napísala: ,,Hej večer sme spolu, prespím uňho a všetko ale vadí mi to. Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič? Keďže je to jeho a nie sme manželia. Je to čas keď má byť so mnou a nie dom riešiť.,,
Hlavne tá posledná veta. Čistá sebeckosť a nevyzretosť. Takže má sa vykašlať na dom, nechať ho chátrať a venovať sa celý víkend autorke? Sedieť jej pri riti každú sekundu? Koľko, pol roka, rok? Bude to dostatočný čas na to, aby pootm dal do poriadku ten dom? Dosť nevyzretý a rozmaznaný názor.
Môže mu pomôcť pár hodín a potom si môže spraviť sama program a večer už sú spolu. Ale nie. Ona potrebuje každú sekundu z toho víkendu. Kompromis sa dá nájsť. Ale treba ochotu aj z jej strany.

maxalla
5. máj 2023

@kvetinka75
Ved to tam jasne pise, ze sa uraza.
"Keď som mu povedala, že mi to prekáža, že mu nebudem pomáhať a bola by som rada ak by sa venoval mne keď je som nou, ešte on bol urazený"

Ja tam zasa nevidim, zeby pisala o "kazdej sekunde". To, ze jeden den zanho uprace upratovacka predsa neznamena, ze dom kvoli tomu zacne chatrat, nemusis to tak dramatizovat.

kvetinka75
5. máj 2023

@maxalla ja to nedramatizujem ale robil drámu z toho že priateľ chodí každý víkend dávať do poriadku dom, ktorý zdedil, aby ho predal, mi príde prehnané. Píše, že ,,je to čas, kedy má byť so mnou,,. Takéto nárokovanie mi príde ozaj nevyzreté. Keby si niekto z rodiny zlomil nohu a musel by tam chodiť na víkendy, teiž by jej to vadilo? Sú veci ktoré sa človeku pritrafia a musí si ich dať do poriadku. Samé sa nespravia.

maxalla
5. máj 2023

@kvetinka75 To ano. Ale su veci, ktore sa daju zariadit aj inak, ak sa chce. Upratovanie nie je zrovna ten pripad, pri ktorom by bol clovek nezastupitelny.

kvetinka75
5. máj 2023

@maxalla záleží aj na tom, čo chceš upratovať, triediť, vyhadzovať. Niektorí si toto spravia radšej sami.

sense
5. máj 2023

@kvetinka75 on ju nenúti, ale keď mu povedala ze nechce upratovať tak sa urazil. Keby to od nej neočakáva tak sa neurazí. Ale zavolá kamarátov a dajú to do poriadku

kvetinka75
5. máj 2023

@sense mne je to v podstate jedno. Ale aj tá veta že z toho nebude mať nič, o autorke niečo hovorí. Nech si ide každý svojou cestou keď ssa nevedia dohodnúť na takejto banalite.

sense
5. máj 2023

@kvetinka75 asi tak nejak lebo sú obaja rovnako vypočítavi a každý chce mať profit z toho druhehi

giannkak
5. máj 2023

Jediné riešenie keď už teraz to tak vidíš tak je dobré rozísť sa. Nemá význam byt s niekým komu nechceš pomôcť. Inak z môjho pohľadu čakáš iba keď sa dom predá a keď ti aj nič nedá myslím tým peniaze, určite si to užijete inak ale bohužiaľ dnešný mladý ľudia nechcú čakať i teraz a všetko alebo nič.

marsmykkok
5. máj 2023

@kvetinka75 neviem no,.mne ten chlap príde ako držgroš trocha. Realitku si nezaplatí, nejakú pomoc tiež, prípadne niekoho na úpravu pozemku a tak. Však ak je to veľké a je len on dedič, získa dosť, nemusí pozerať na každý cent. A proste ak mám známosť, budem sa venovať aj jej aspoň jeden deň, nie všetko voľno len na dome muklovať aby som to predala za vysokú cenu a bez investovania jedného eura do toho pomaly.

asod
27. máj 2023

Ty si obycajny egoista. Nehorazne!

66simonka66
27. máj 2023

Chudák chlap, ja by som takú lenivú frajerku nechcela. Ruky by ti odpadli keby si svojmu priateľovi pomohla poupratovať.

shewinka
28. máj 2023

a vieme už ci je dom upratany? Alebo sa este upratuje? Myslite ze uz sa rozisli?

vikiki29
28. máj 2023

@shewinka tak hádam ho upratal sám a za peniaze z predaja vzal autorku na nejakú luxusnú dovolenku a kúpil jej XY darčekov za to že bola ochotná na neho čakať pokiaľ to všetko urobil. Veď na to už má a je to predsa samozrejmosť v dnešnej dobe, nie? 🤦‍♀️🤦‍♀️😅😅

Strana
z5