icon

Partner zrazu chce deti, hoci predtým nechcel.

15. nov 2019

Ahojte baby, aby som to objasnila, som zatiaľ pomerne mladá baba. Mám muža, ale staršiu maminu, ktorá by už najradšej chcela vnúčence. Mnohokrát som jej vysvetľovala, že sa nevidím ako mama rodiny a priateľ mal donedávna podobné razenie. Sme spolu 9 rokov (z toho 2 roky manželia). Mamina túžba by mi nevadila, vždy som jej vysvetľovala, že som dlho študovala aby som mohla pracovať, že plienky meniť nechcem. Každej žene, ktorá chce ale deti zo srdca prajem. Akurát v mojom živote na také mesto nie je. Svoje dôvody vysvetľovať nechem. Problém ale nastal v partnerovi, začal pociťovať, že on by deti aj chcel. A musím povedať, že ja som sa nezmenila, veľmi ho .ilujem a hoci viem, že kopa z vás deti má chcem sa spýtať čo si myslíte, že takáto túžba vie prejsť? Nemám sa moc kde inde poradiť, rozhodne o neho nechcem prísť. Ale zmena názoru nepripadá do úvahy. Veľmi ma to mrzí a zožieram sa tým odkedy mi začal naznačovať, že by sme mohli prestať používať antikoncpciu.

luccija
16. nov 2019

@modrykoniicek jednu pozitivnu vec si nenapisala na dieta.Za to, ze ty si asi nemala dobre detstvo mas skresleny pohlad.Drzost a rozmaznanost nie su povahove crty.Neviem potom preco sa s takymto pristupom kedy sa musis o dieta starat, nevyspat sa, zabudnut na seba chces vobec o dieta pokusat?neviem kolko poznas zien, ktore nenavidia svoje deti?Je mi zle z niektorych vyjadreni je to kazdeho volba, ale niekedy by nebolo od veci pri takychto vyjadreniach napriklad, ze dieta sa mi raz podakuje, ze som ho priviedla do zleho sveta a len trpi navstivit psychologa, lebo to uz nie je v poriadku.Pripustas v kutiku duse, ze by to mohlo byt dobre, ze by to bol kus z teba, ze by si bola nanho hrda?ak mas taketo negativne pocity a pises, ze trpis, tak hladaj preco

modrykoniicek
16. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Dnes je ťažká doba v požiadavkách.Rodiť deti.Mať peniaze a ísť s dobou.Mať deti a pracovať na maximum tak aby deti nebrala sociálka.Mať peniaze na technológiu bez ktorej dieťa sa už dnes nepohne ani v škole.Platiť exkurzie v škole, pracovné žošity.
A ešte sa vôbec dostať k hypotéke keď plat na východe nepresahuje 700€ v čistom.Aj to s príplatkom za nadčas.A byty stoja nad 120 000.

Či je to jednoduché si nájsť prácu? Nemyslím si.A hlavne keď má žena deti.

Viem o čom hovorím.Kvôli financiám som odišla z VŠ a šla robiť.Nie každý to mal v živote jednoduché.

Nároky sú vysoké pre dnešnú dobu.A ľudia nemajú čas na rodinu.

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2019

@modrykoniicek a myslis, ze pred 100 rokmi sa zilo lepsie? Sotva. Samozrejme, mnohym sa ich problemy zdaju horsie ako problemy druhych, obzvlast ak nic take nezazili.

basullinka
16. nov 2019

Ahoj. Tak ja by som ti poradila jedine tolko. Dieta nie je vec, destinacia na dovolenku ci ina blbost a nie je to tema na kompromisy. Zmenu nazoru by som ako zradu nepovazovala - pocity sa mozu zmenit velmi rychlo, aj ja som pred rokom pri myslienke mat dieta sla grcat, dnes po inom netuzim, len ho mat. Jednoducho clovek formuje svoje nazory po cely zivot, rovnako ako prichadzaju nove tuzby, ci pocity. Tu pomoze jedine racionalny rozhovor bez zbytocnych emocii. Ak tvoj manzel naozaj tuzi alebo bude tuzit po detoch a ty mu ich nechces dat, nechaj ho ist si za svojim stastim. Nerob unahle zavery, nechajte tomu cas a uvidite, ci tie jeho tuzby budu pretrvavat, alebo ci nahodou sa u teba nieco nezmeni. Drzim palce, nech to dopadne k vzajomnej spokojnosti.

luccija
16. nov 2019

A naco je dobre tu teraz vytahovat minule roky,kedy zeny rodili ako jablon a pisat tu srdcervuce pribehy o tvojej babicke.Tebe to musi velmi lezat v hlave, ked si dnes rozputala zase hadku s muzom.Na dnes si ho mozno umlcala tymi harantami.Take podpasovky typu, ze nemame cas na muzov popri utierani soplov su ubohe.Tehotenstvo, porod, dieta a celozivotna laska k nemu su veci, ktore 2 ludi spoja ako ziadna dovolenka, uzivanie si zivota ci pes.2 normalnych vyzretych ludi, psychicky vyrovnanych, ktori maju empatiu a vedia co chcu a cakaju od rodiny.

modrykoniicek
16. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Ale nedá sa to porovnávať.Sme vyspelá spoločnosť a stále je rodina na druhej koľaji.

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2019

@modrykoniicek vies, su ludia (a podla vsetkeho aj Ty medzi takych patris), ktori by v kazdej dobe hovorili, aky je aktualne tazky zivot. Jednoducho taki ludia nikdy nemozu byt spokojni, stastni, lebo na vsetkom hladaju chyby. To su ti, ktorych ked clovek stretne, tak sa hned dozvie vsetky ich tragedie a je rad, ked sa moze rozlucit.

1gabriela13
16. nov 2019

@modrykoniicek nikto nediskriminuje (aspoň ja) ženy, ktoré nechcú mať deti, ale vyjadriť sa z tvojej pozície keď ani nie si matka a ani to reálne neprezivas, že viac starosti ako radosti atď je trocha prehnane. Nevieš a ani nemáš šajnu aké to je. Vidieť deti a byť s nimi nejaký čas alebo denno denne je diametrálny rozdiel. Tiež som podobne uvažovala ako ty, pokiaľ sa mi nenarodilo dieťa. Odvtedy je to úplne iný svet. Krajší, naplnený. A predtým som tiež mala zmysel života. Robila som a aj robím vrcholový šport, cestovala som, super vybudovaná kariéra atď. Ale nič sa nevyrovná tomu, keď mi telieska dcéra na zápasoch, keď kričí že gól a je na mňa hrdá. V živote som to nezažila ani pred 10000 ludmi. Je to iný level v živote, ajked som už 2 roky neprestala ani jednu noc a strachu jem pri každej chorobe a nezastaví sa celý deň. Ale to pochopí len matka, nie žena, ktorá to dieťa nemá. Zbytočne robiť tieto unáhlené závery.ale v tvojom prípade je asi aj lepšie ak to dieťa mat nebudeš a venujem sa veciam ktoré ta napĺňajú viac než pomyslenie na to, že čo by bolo ak by si mala dieťa.

modrykoniicek
16. nov 2019

@luccija Pretože som naučená nespať.Mala som doma novorodenca a taktiež som vstávala o 1 ráno do práce.Kŕmila som dieťa.Prezliekala dieťa, krmila.Učila ho rozprávať.Hrala som sa s ním.Ale to je úplne iné byť s dieťaťom ktoré tu už je a je iné do toho ísť.

Ja psychológa nepotrebujem Vyštudovať psychològiu nie je umenie.Psychológ necíti za teba len ti vybľabotá poučky.
Poznám absolventov a oni sami to nemajú v hlave v poriadku.Psychológ je tiež len človek.

Ty sa na to pozeráš ako žena ktorá deti chcela.Takže nikdy nepochopíš tie ženy ktoré to cítia inak.

Snažiť sa nebudem.Len sa nebudem chrániť.Pretože niekde v tom kútiku duše cítim, že sa to zlomí po pôrode.
Pretože to bude moje dieťa.
Tieto pocity sú normálne... Presne podľa psychológov :D.

Nemienim sa obmedzovať.Pretože mám pri sebe muža ktorý mi pomôže a dieťa budem zapájať do aktivít.

A asi tiež preto, že mi písali ženy ktoré na tom boli podobne a materstvo pochopili až po pôrode

Ako mám chápať niečo čo nepoznám.Milovať niekoho koho nemám.

Dúfam, že sa to zmení.Trápi ma to.

Vyjadrujem sa ako žena ktorá deti nemá.O tomto tá diskusia je aby sa zapojili ženy ktoré sú bezdetné.Nie matky čo silou mocou budú tvrdiť svoje.Sú ženy ktoré materstvo nenaplnilo.Ja som na tom tak, že mám asi len strach.Nič nové u bezdetnej.Ale neznesiem keď mi niekto svoje ideológie tlačí do hlavy.Potom sa ešte viac zatnem.

Jednoducho samotná žena vie ako sa cíti bez detí a nikto to nezmení len ona sama.A nie je správne takú ženu súdiť.
Môže sa to všetko zmeniť aj nemusí.
Oboje postoje sú v poriadku.Ak je tá dotyčná osoba spokojná.A nás je do toho nič.

modrykoniicek
16. nov 2019

@1gabriela13 Žena nemusí dieťa porodiť aby s ním bola doma.Hlavne ak si pomaly dospelá a narodí sa dieťa.Veľa sa žena naučí.Ale súhlasím.Môže to byť krásny pocit.Nevylučujem to.

modrykoniicek
16. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Prečo si myslíš, že nemám krásny život? Pretože nemám deti? Ja som až veľmi pozitívna.To bol výrok bývaleho ústavného sudcu ktorého som stretla.Neškatuľkuj ma

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2019

@modrykoniicek Preco necitas to, co pisem, ale nieco ine? Podla toho, co sem pises, na pozitivneho cloveka nevyzeras, to nepopieram, ale moj prispevok bol trochu o niecom inom.

modrykoniicek
16. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Som spokojná so svojim životom aj partnerom aj s prácou.🙂 V mojom živote nie je nič abnormálne.A nemám dôvod byť negatívna.Téma dieťa bude u nás aktuálna hneď po bývaní.To môže byť o rok, dva, tri.Dovtedy sa môžem zmeniť aj ja aj môj názor na deti.Momentálne to aktuálne vnímam tak, že mi to nechýba a sťažilo by mi to život na maximum.A tomu sa chcem vyhnúť.Vsetko po poriadku... Téma dieťa je u nás zatiaľ len na filozofickej úrovni.🙂.
Opísala som len moje aktuálne pocity a je to v poriadku.Môže sa to zmeniť.Som veľmi pozitívna osoba.Internet je internet.A moje známe nad 30 tiež mali deti... Keď začalo tik ťak.

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2019

@modrykoniicek sice ja o koze, Ty o voze, ale nevadi. Hlavne, ze sme obe spokojne😉

modrykoniicek
16. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Veď si písala o tom, že som človek ktorý sa sťažuje vždy a na všetko 🙂 tak ti odpovedám.
Pre mňa táto doba ťažká je v zmysle, že som v 18 robila v zahraničí aby som dokončila školu.Nemala som notebook.
Otrokárčila som na úkor zdravia aby som neskončila na ulici.
Dnes som spokojná a šťastná.Ale nebolo to ľahké a v podstate moja práca bola šťastie.Náhodné šťastie.
Neviem si predstaviť robiť vo výrobe a starať sa o dieťa.Obdivujem také ženy.To je všetko... Jednoducho rodina na prvom mieste! A ani v 21 storočí to tak nie je.A je mi z toho smutno.

Keď ťa zoberie sanitka kvôli preťaženiu tak si už toľko na chrbát nenaložíš.Neurobím si dieťa keď viem, že by som na neho nemala čas.Bolo by mi to ľúto.A tiež opakovať vetu... Nemáme peniaze dieťaťu opakovať nechcem.

modrykoniicek
16. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Mám známu ktorá porodila v 19 a nemusí riešiť nič.O bývanie má postarané 🙂.
Ja musím rozmýšľať kedy budem mať dieťa.A či vôbec.Ale všetko je tak ako má byť 🙂

abbey1
16. nov 2019

@sisaka Ešte si zabudla, že sú nenahraditeľní v práci!

abbey1
16. nov 2019

Nemáme tu u nás vojnu, ani hladomor, väčšina máme strechu nad hlavou, auto, dovolenku aspoň raz ročne, plne obchody tovaru a ľudí a stále budeme fnukat, že je ťažká doba?!

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2019

@modrykoniicek Pisala som toto:" vies, su ludia (a podla vsetkeho aj Ty medzi takych patris), ktori by v kazdej dobe hovorili, aky je aktualne tazky zivot." To bola reakcia na to, ze si pisala, ze teraz je tazky zivot/doba. Takze mi nevkladaj do klavesnice nieco ine, lebo ja som len zopakovala to, co si v podstate Ty tvrdila. Viac k tomu nemam co dodat, takze nemusis vypisovat litanie, ja som sa vyjadrila strucne a jasne.

modrykoniicek
16. nov 2019

@abbey1 Strechu nad hlavou áno ale v jednej izbe by si mať dieťa asi nechcela.

modrykoniicek
16. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Obuj si moje topánky a prežij to čo ja.Neviem či by si svoj zivot vnímala rovnako.A napriek tomu sa nesťažujem a som šťastná..Mne nikto Výšku neplatil mňa nikto do 25 neživil.Len nemám momentálne chuť mať dieťa

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2019

@modrykoniicek nema zmysel s Tebou komunikovat, lebo Ty bud nechces, alebo fakt nie si schopna pochopit pisany text. Ja Ta nijako neodsudzujem, ani nic podobne.

abbey1
16. nov 2019

@modrykoniicek Myslíš, že nám ostatným padali kedysi alebo aj dnes pečené holuby z neba?Robím od 17.
Keď už sme pri tej jednej izbe, kedysi v nej žila celá veľká rodina aj s hydinou, bez vymožeností dnešného pokroku.To boli ťažké časy.
Dnes, jednej človek a jeho rodina zdravý, tak je sveta žiť.

oliolijanka
17. nov 2019

@modrykoniicek Cele, co si napisala, je uvaha nedozreteho cloveka. Je to, ako ked desatrocne dievca trucuje, ze ono sa nikdy nenecha ovplyvnit hormonmi a nikdy sa neznizi k tomu, aby sa zamilovalo. Vsetci vieme, ako to potom vyzera v trinastich...
Tvrdis, ze nechciet dieta nema nic spolocne so sebeckostou ci egostrednostou, resp.ze nie si sebecka. Dala som si teda namahu a zratala slovicko JA alebo (JA) v tvojom prvom prispevku. Vysledok: 37x a to je na mk hadam aj rekord.
Si ucebnicovy priklad egostrednosti. Tot aj dovod, preco materstvo na teba este neprislo😉

sisaka
17. nov 2019

@modrykoniicek ty ale vôbec, ale absolútne vobec netušíš o čom píšeš

@oliolijanka To celkom dobre vystihla, taký nejaký pocit mám z tvojich príspevkov aj ja

eliska13
17. nov 2019

@oliolijanka musim sa jej zastat, tak asi si dost uzila so surodencami, pravdepodobne bolo v rodine malo financii a konecne sa osamostatnila, ma pracu, byvanie a ma pocit, ze tych penazi nie je dost, aby bola zase bez prijmu a mala na zodpovednost dieta.Este ma cas a je zmatena.Lepsie ako prispevok nemam kde byvat a cakam 3 dieta pomozte.

retatka
17. nov 2019

@oliolijanka
@oliolijanka Už sa do nej nenavazajte ,je to každého osobná vec, či chce alebo nechce dieťa,určite má na to dôvody.Zmysel života nieje dieťa ,už to pochopte.To ti ani radosť nezabezpečí v živote.Stava sa i tak,že si vyčítajú,že ho vôbec mali .Nie každé dieťa sa vydarí .Je zla doba ,stačí pozerať krimi a to môže byt ukážkovo vychovane .A ani človek nemusí byt zahladený do seba,jednoducho každá nemá materinský cit,no to neznamená ,že je sebec,možno má iné poslanie v živote.Aj farari sú sebci ,keďže sa rozhodli ist cestou Božou a nie plodiť deti ?!Proste kocka to tak cíti a nikto ju nemá právo súdiť!

hivanik
17. nov 2019

V tejdo debate tu vobec nejde o to aby niekto autorku chcel presvedcit aby to dieta mala, pretoze ona je uz rozhodnuta ale skor zhodnotit situaciu a neunahlit sa k radikalnemu riesenie. Kedze jej partner zacal uvazovat o dietati tak bude na ich spolocnej dohode ci niekto z nich je ochotny pristupit na kompromis alebo kazdy pojde za svojim cielom. Ak sa situacia nezmeni a nedojde k dohode tak jeden bude vo vztahu trpiet. A sama autorka dnes nemoze povedat, ze nikdy nezatuzi po dietati. Preto jej ani nikde v jej veku nepristupia na radikalne riesenie ohladom sterilizacii, lebo maju s tym lekari svoje skusenosti. Aj ked sama nastastie nepoznam momentalne rozpolozenie drzim autorke prsty aby sa spravne rozhodla a hlavne nerobila unahlene rozhodnutia. Zivot vie niekedy poriadne zamiesat karty.

oliolijanka
17. nov 2019

@eliska13
@retatka
To sa ospravedlnujem, ak to vyznelo, ze sa navazam.
@modrykoniicek sa mi zdala zmätena a ze jej nikto nerozumie a ani jej nepotrebe mat deti.
Iba som napisala moj postreh, mozno si to takto neuvedomovala, mozno sa z tohto pohladu este nevidela a mozno jej to pomoze.

modrykoniicek
17. nov 2019

@eliska13 Tak som to aj myslela.Len som tu nechcela pisat vsetko 🙂.Urcite si zivot neviem predstavit bez dietata uplne.Ale najprv treba mat byvanie.. a to tiez neviem kedy bude.Proste sa do dieťaťa nehrniem a možno svoju túžbu aj umelo maskujem lebo musím.Áno som zmätená.:/