icon

Partnerka nechce ísť pracovať

rol76
19. mar 2023

Ahojťe.
Po rozvode žijem už 5-tý rok zo ženou,teda s partnerkou.Problém je v tom,že odvtedy,odkedy ku mňe prišla-našli sme sa cez zoznamku,nepracuje.Rodinný dom,s velkým pozemkom,10 árov,je len môj.Kým nezabudňem,som na ID,na 50%,depresie,úzkostné stavy,a beriem AD-čká,anxiolitiká,a lieky na spánok,takže mi pracovať neni ľahké.Napriek tomu slušňe zarábam,a v prvých rokoch mi ani nevadilo,že nechodí pracovať.Prišla sem od 200 km,kde bývala ťiež po rozvode, s bratom,ale jej brat pije,tak som ju oľutoval,a hňed som prikývol,že môže sa ku mňe nasťahovat,pritom sme sa ani poriadňe nepoznali...Prišla s jednou kabelou...Je inak šikovná,dobre varí,okolo domu,v domácnosťi porobý všetko.Aj sex,všetko funguje.Lenže nedávno som zisťil,že neplaťí zdravotné,(cca,3500eú má nedoplatok)pritom mi tvrdí,(klame)že to jej plaťí jej jediná dcéra,ktorá tu za tie roky ani raz tu nebola svoju mamu navšťíviť.Co potom ja spravím,ak sa jej niečo staňe,(nedaj Bože) a všetko budem musieť zacvakať ja.Inak poviem pravdu,zaľúbený do nej neni som,lebo moja exmanželka ma podviedla,nie raz,a odvtedy ženám nedokážem veriť.Ale mám ju rád,velmi.
Ja som človek(mám 47,bezdetný),ktorý má rád poriadok vo svojom živoťe.Nemám žiadné pôžičky,nič.Mám veľkú rodinu,partnerku prijali v pohode,kedže je to môj život,a moJa rodina mi do môjho života nezasahuje,len vidia,že ma niečo trápí,ale mlčia,na môj príkaz. Som začal túto tému vyťahovať asi pred troma rokmy,že by bolo dobré ísť pracovať...Inak nepotrebujem jej peniaze,keby robila,ale predsa by každé euro v týchto časoch je dobré.A aj ona by mala,a aj roky by jej išli.Povedala,že ok,nájde si prácu,ale odvtedy nič.Dostala odo mňa pc,tablet,mobil,šaty jej kupujem,ved nemala nič.Neni nikde evidovaná,a má 52 rokov.Teda nedostáva ani cent.Roky jej neidú...Aňi to som jej nedovolil,aby sa nahlásila sem na moju adresu.Aby ma tu ešte exekútori začali nahánať...teda ju.Lebo cíťim že mi klame,načo som aj došiel,čo som hore písal.
Ja viem že by som mal ukončiť tento vzťah,ale nemám srdce ju poslať naspäť bratovy,alkoholikovy...A neviem,že čo mám robiť...Trápí ma táto situácia,lebo do obeda porobý všetko,potom len vysí na nete.Druhá vec je,že je domased,A ja mám rád turistiku,a musím tam chodiť bud sám,alebo s kamarátkamy,s ktorýma chodím do kostola.Im zase klamem,že náš vzťah je ok,lebo oni k nám chodia sem tam na návšťevu.A ona im zase klame s mojím súhlasom,že pracuje,lebo nechcem vyzerať trápňe pred nima.Viem že je kopec žien,ktoré by dali všetko za to,aby mohli žiť v pokojnej dedinke,tichej,s ťichým dobrým mužom,ako som ja.Nepijem,nechodím do krčmy,len občas kamošom na narodky,ale ak som písal,alkohol nepijem.
Budem vdačný za každú radu od vás,aj ked viem že aké budú...A nemusíťe ma šetriť...
Dakujem.😢

panonia
19. mar 2023

Normálne sa s nou bav na rovinu. Povedz jej že o vsetkom vieš a uvidíš čo bude ďalej. Ako zareaguje, potom si stanovte jasné pravidlá. Je to nepríjemné ale musíš to urobiť najlepšie teraz hneď.

nicicka
19. mar 2023

Takže teraz, keď je v pohode zdravá tak jej nemáš to srdce povedať že máš na ňu ťažké srdce kvôli nedoplatkom a potom keď sa jej niečo stane a bude v prdeli tak budeš mať tie gule aby si jej to spočítal?

renatkaj
19. mar 2023

@rol76 Jej dlh na zdravotnom poistení určite platiť
nebudeš, uvariť trochu upratať si určite dokážeš aj sám,a na sex sa vždy niekto nájde. Ja by som jej pobalila tašku a ukázala kde sú dvere

alexnina777
19. mar 2023

@rol76 mňa by ešte zaujímalo, že ako by si celú situáciu vnímal, keby si sa s ňou úprimne porozprával a ona by ti povedala že to chce dať do poriadku, nájde si prácu, a splatí si ten dlh postupne.. v tom prípade by si chcel aby s Tebou ostala u Teba bývať? základ je jej oznámiť, že ak nezačne pracovať, tak si rozhodnutý že jej dávaš 3 mesiace na odsťahovanie..mne neni jasné či v prípade že bude pracovať chceš aby u Teba ostala..

teleskop
19. mar 2023

@jsbb ty si je.nut....

liusa82
19. mar 2023

a to nie je ozaj žiadna robota na svete čo by ju bavila? Niečo sa určite dá najsť

larisa
20. mar 2023

Je to iba zlatokopka a prizivnička taká ti nikdy , nikdy pracovať nebude.

karolinakr
20. mar 2023

Ku mne sa nikdy nikto nechcel nastahovat.Ako to robiš, že tebe ženy prídu uz na prve rande s kuframi?

karolinakr
20. mar 2023

Jasi tapamätam z inych prispevkov, kde si sa velmi pekne vyjadroval o žene V podstate klameš sám sebe ..Ja poznam ujka, čo živi 2 nezamestnané ženy, manželku aj milenku, ale jemu to na rozdiel od teba nevadi Zaraba v zahraniči, este posiela domov peniaze..

berta100
20. mar 2023

V inej diskusii si písal ,že už nemáš frajerku
Tak kde je pravda ..

0kristina0
20. mar 2023

@rol76 ktovie ci jej planom nie je si ta zobrat aby po tebe mohla dedit a tak si zabezpecit zivot? Ja byt tebou, uz by som sa viac nenechala vuciciavat a poslala by som ju prec. Preco ti jej je luto? Za ten cas co ste spolu uz mohla mat robotu, nasetrene a nemusela by sa vracat k bratovi alkoholikovi. To je ibe jej lenivost sprostost a vychcanost. S takou by som sucit nemala.

grolmulina
20. mar 2023

@berta100 heh potom asi ani on sam nevie ako to je, len aby u neho aj niekto nakoniec byval

simca06022011
20. mar 2023

@rol76 no tak zalubeny nie si, tak na co cakas? Byvate spolu roky, vravis ze ta klame, lebo ZP nema uhradenu.. tak sa jej na to pytaj, nech ti ukaze ako sa to plati a kde, kde su k tomu papiere, kde ma tu dceru, ktoru xy rokov nevidela... S niekym spavat je lahke, nehcat si riadit okolo domu,a le rozrpavat sa na rovinu uz nie? POvedz jej, ze na to poflakovanie sa pozerat nemienis, a dlhy neznasas. AK si nenajde pracu do.. nech sa odstahuje. A viac neries. A kedze vidis, ze je z problematickej rodiny, inak to nepojde, len KOTROLOVAT. Alebo poslat kade lahsie.
Nejde o tvoje srdce vobec, ty jej robis medvediu sluzbu, cim viac bude doma, tym menej sa jej bude chciet ist do prace.
A neriesila by som ci ju praca bavi. Zvykne si. MOze ist upratovat ak jej to ide, alebo hocikam .. nech si vyberie.

eva8
20. mar 2023

Máš na vyber. Utápať sa v neistote, hrozí zhoršenie zdrav. stavu, alebo sa s ňou otvorene porozprávať a ponúknuť jej pomoc

1. Zahlasiť sa na úrad práce (zdravotka vybavená), dlh na zdravotke bude splácať po zamestnaní sa.
2. Exekútora poziatat o splátkový kalendár.alebo môže vyhlásiť osobný bankrot, keď nič nevlastní a dlh "zmizne". To musí zahlasiť všetky exekúcie. Keď túto neprezradila, ma pravdepodobne aj iné dlžoby.
3. Pomôž jej s hľadaním si práce. Musí sa zahlasiť na úrad práce!!! Alebo ešte niečo skrýva?
4. V dedine nik nepotrebuje upratať, postarať sa o niekoho? Na začiatok by to mohlo stačiť, viac rodín si takto platí pomocnú silu.
Veľa šťastia 🍀❤️ Buďte k sebe úprimný, bez nej nič nevyriešite, len sa budete zamotávať v klamstvách. S bankrotom sa mi môžeš ozvat.
Že

mimikarol
20. mar 2023

Ona klame, ty klameš.... Aký išiel, takú našiel 🤷

0silvia0
20. mar 2023

@karolinakr ono asi inzerát znel: zabezpečený muž s vlastným domom hľadá ženu na spoločné chvíle. A istý typ žien asi hneď začne baliť kufre. Keby majetkové pomery nespomenul, pochybujem že sa dostavia na miesto rande ovešané kuframi.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
gabika0825
20. mar 2023

@rol76 Normálne ju vyhoď nech sa vráti odkial prišla. Ďalšia vec je, ze si jej pravdepodobne povedal hneď ze akú mas situáciu, kde bývaš, ze nemáš pôžičky a ze asi sa máš aj finančne dobre. Podľa mna zneužila to ze máš nejaké diagnózy a tým pádom sa ti vryla pod kožu, hrala na city skrz brata alkoholika o ktorom tiež nevieme či vôbec existuje, alebo si ho vymyslela rovnako ako dcéru. A ty si jej s dobrým úmyslom chcel pomôcť a takto to dopadlo. Už dávno mala byt vysťahovaná a zabudnutá v tvojej mysly. Odporúčam ti to čím skôr riešiť lebo to bude takto naďalej a cúvla by som aby sa nestalo niečo horšie. Aby tá napríklad neokradla, alebo na teba nezobrala nejaké úvery a podobne. Sú všelijaký podvodníci. Dávaj si pozor a prajem veľa šťastia

rol76
autor
20. mar 2023

@gabika0825 Ano,povedal som jej na rovinu všetko o sebe,aj moju chorobu,lebo som úprimný človek,a klamať nedokážem.Ale toľko rozumu mám,neboj,že žiaden prístup k mojim údajom,peniazom nemá.Pc,tablet,mobil,mám zaheslované.Určitá šuma ide mesačne do obálky,a z toho nakupuje,a síce je pravda,že ju rozmaznávam,ale je to moja chyba,moja povaha,som jednoducho taký.Preto som začal túto diskusiu,lebo ma už štve,že je až príliš lenivá,rozmaznaná,a ja neviem ako to vyriešiť.Dakujem ti.🙂

eva8
20. mar 2023

@rol76 a čo povieš na mnou navrhované riešenie?

rol76
autor
20. mar 2023

@simca06022011 V sobotu o jednej po obede ak sa vráťím z roboty,bude vážna debata,medzi namy.Včera som jej to už povedal,a dneska je ako vymeňená.Asi niečo tuší.Jak som prišiel z roboty,začala ma obskakovať,čo nenávidím.Veľa žien mi tu písala,že asi mám super servis,ale ja som chalp z dediny,a také nepotrebujem.Nekričím z fotelky,že mi donies jedlo,alebo malinovku.Pôjdem pre to sám.Aj na tanieri mi naložila večeru,pritom vie,že vždy ja sám sebe naložím,a toľko,koľko zjem,chcem.Potom otvorila pc,a ISTP pozerala...To je pracovný portál.Rozmýšlal som,či nemohla dostať do mojho Pc,ale nemá šancu,lebo na to by ma môj mobil hňed upozorňil.Ale včera ma videla,že píšem dlho do pc,ale nevidela na monitor,takže asi ťuší,že jej chystám povedať niečo vážného.Moja sestra je JUDr.na polícii,tak som jej povedal,nech si zisťí o nej,čo sa dá,aj o jej rodiňe,lebo nikdy nechcela,aby som išiel navšťíviť jej brata...Dakujem za tvoju správu.🙂

rol76
autor
20. mar 2023

@eva8 Teraz som tu napísal,čo sa chystám urobiť.Písal som simca06022011

rol76
autor
20. mar 2023

@kate211 Už sa to rieší,v sobotu večer vám dám vedieť výsledok.

rol76
autor
20. mar 2023

@alexnina777 Viacerý mi tu radili zystiť jej minulosť,a jej rodinu.Mám sestru na polícii,ona sa na ňu kukňe.Sobotu podvečer sem napíšem,ako to celé dopadňe-alebo dopadlo.

spadnutaslivka
20. mar 2023

som zvedavá

aandrea9
20. mar 2023

@rol76 no je to pijavica🤷‍♀️ ak by mala záujem niečo riešiť, tak sa zamestná a spláca dlh. Ty si taky dobrák (nemyslím somár) a takých ľudí ľahko využiť. Asi by som volila rozchod, neznášam klamstvo. Nie je jediná na svete a tebe neušiel posledný vlak.

karolinakr
20. mar 2023

Bo ale odkial vie, čo na nu chystaš.Nemaš heslo niekde zapisane? Lebo je to fakt podozrive..

apolka77
20. mar 2023

@rol76 aj tak mi nejde do hlavy ako môžeš zit s niekým 5 rokov! a nerozprávat sa otvorene ...o čom sa teda bavite?
Veď toto sú tak dôležité témy, práca, záujmy postoj k životu..naco ti je človek ktorému nemôžeš dôverovať ..ktorého ani nevieš či máš rád a ak áno prečo?
Máte vzťah založený na klamstvách a to vás skôr či neskôr dobehne.
Keď si nájde prácu už bude pre teba dobrá?
Potom môže u teba bývať?
Mal by si sám sám zamyslieť čo v živote chces.
Sa bojíš samoty, lebo mne to tak vychádza...,ze po rozvode si bral čo bolo...len aby si neostal sám bez ženy. Tu nejde o to že si citlivý ale že je pre teba dobrá aj hlúpa žena len aby nejaká bola...pokiaľ budeš takto rozmýšľať budú sa na teba lepiť len takéto zvláštne existencie....pomôcť človeku je správne ale žena mala už najneskôr po pol roku chodiť do práce..hráš sa na samaritana pričom taký vôbec nie si.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
adam7122023
20. mar 2023

@rol76 Ak niečo tvoja spolubývajúca tuší, možno je to aj tým, že má účet na MK a tiež čítala jednu z najsledovanejších diskusií posledných dní. 💣