Partnerka nechce ísť pracovať
Ahojťe.
Po rozvode žijem už 5-tý rok zo ženou,teda s partnerkou.Problém je v tom,že odvtedy,odkedy ku mňe prišla-našli sme sa cez zoznamku,nepracuje.Rodinný dom,s velkým pozemkom,10 árov,je len môj.Kým nezabudňem,som na ID,na 50%,depresie,úzkostné stavy,a beriem AD-čká,anxiolitiká,a lieky na spánok,takže mi pracovať neni ľahké.Napriek tomu slušňe zarábam,a v prvých rokoch mi ani nevadilo,že nechodí pracovať.Prišla sem od 200 km,kde bývala ťiež po rozvode, s bratom,ale jej brat pije,tak som ju oľutoval,a hňed som prikývol,že môže sa ku mňe nasťahovat,pritom sme sa ani poriadňe nepoznali...Prišla s jednou kabelou...Je inak šikovná,dobre varí,okolo domu,v domácnosťi porobý všetko.Aj sex,všetko funguje.Lenže nedávno som zisťil,že neplaťí zdravotné,(cca,3500eú má nedoplatok)pritom mi tvrdí,(klame)že to jej plaťí jej jediná dcéra,ktorá tu za tie roky ani raz tu nebola svoju mamu navšťíviť.Co potom ja spravím,ak sa jej niečo staňe,(nedaj Bože) a všetko budem musieť zacvakať ja.Inak poviem pravdu,zaľúbený do nej neni som,lebo moja exmanželka ma podviedla,nie raz,a odvtedy ženám nedokážem veriť.Ale mám ju rád,velmi.
Ja som človek(mám 47,bezdetný),ktorý má rád poriadok vo svojom živoťe.Nemám žiadné pôžičky,nič.Mám veľkú rodinu,partnerku prijali v pohode,kedže je to môj život,a moJa rodina mi do môjho života nezasahuje,len vidia,že ma niečo trápí,ale mlčia,na môj príkaz. Som začal túto tému vyťahovať asi pred troma rokmy,že by bolo dobré ísť pracovať...Inak nepotrebujem jej peniaze,keby robila,ale predsa by každé euro v týchto časoch je dobré.A aj ona by mala,a aj roky by jej išli.Povedala,že ok,nájde si prácu,ale odvtedy nič.Dostala odo mňa pc,tablet,mobil,šaty jej kupujem,ved nemala nič.Neni nikde evidovaná,a má 52 rokov.Teda nedostáva ani cent.Roky jej neidú...Aňi to som jej nedovolil,aby sa nahlásila sem na moju adresu.Aby ma tu ešte exekútori začali nahánať...teda ju.Lebo cíťim že mi klame,načo som aj došiel,čo som hore písal.
Ja viem že by som mal ukončiť tento vzťah,ale nemám srdce ju poslať naspäť bratovy,alkoholikovy...A neviem,že čo mám robiť...Trápí ma táto situácia,lebo do obeda porobý všetko,potom len vysí na nete.Druhá vec je,že je domased,A ja mám rád turistiku,a musím tam chodiť bud sám,alebo s kamarátkamy,s ktorýma chodím do kostola.Im zase klamem,že náš vzťah je ok,lebo oni k nám chodia sem tam na návšťevu.A ona im zase klame s mojím súhlasom,že pracuje,lebo nechcem vyzerať trápňe pred nima.Viem že je kopec žien,ktoré by dali všetko za to,aby mohli žiť v pokojnej dedinke,tichej,s ťichým dobrým mužom,ako som ja.Nepijem,nechodím do krčmy,len občas kamošom na narodky,ale ak som písal,alkohol nepijem.
Budem vdačný za každú radu od vás,aj ked viem že aké budú...A nemusíťe ma šetriť...
Dakujem.😢
@rol76 nájdi to na nete, urob screen obrazovky, a posli jej to s otázkou, čo to má znamenať, nech ti to vysvetli. Nevysvetľuj prečo a ako, žiadaj odpoveď. Uvidíš, čo ti povie. Povedz jej, že takto sa jednoducho zit nedá, keď jej nemôžeš dôverovať. Ze by si bol rad, ak by si nasla vlastne bývanie. Opýtaj sa koľko času na to potrebuje, že si ochotný ju tam dovtedy nechať. Podľa času sa zariad. Ak to nesplní, zbal jej veci a vyloz pred dvere. Viac urobit nevieš.
@rol76 To vôbec nie je dobré riešenie. Jej bude dlh len narastať a tam to treba zastaviť, ešte to nie je až taká suma, ktorá by sa nedala zaplatiť. A potom riešiť aj chorobu, aj dlh, netreba sa nechať klamať, lebo takto to vyzerá tak, že ona si myslí, že tohto muža klamať je celkom jednoduché.
@1fifinka1 a ked milostivá povie,že potrebuje 10 rokov?....mne to tu pripadá,že aký išiel,takú našiel.....ked múdrosť rozdávali,zjavne ani jeden nestál v prvom rade....sorry,autor,ale je to tak...nevieš napríklad,že akútne ošetria aj neplatiča,takže na tebou vymyslené riešenie budeš čakať asi márne
To si ozaj odkázaný na takúto socku?To už nič lepšie nebolo na Zoznamke?Tiež sa riadiš heslom ,radšej hocijaká žena ,len nebyť sám .Však keď vieš všetko sám poriadiť,porobiť načo sa jej držíš.Samému by ti bolo určite lepšie ,len ta ťahá dole .
Aky ma vyznam slovo "servisovat chlapa"?To znamena,uvarit aj pre seba obed a chlapovi nechat na veceru?Vyprat z chlapa zo dve pracky,pretoze to on nezvladne?A ktory chlap toto konkretne nezvladne?Upratat dom v ktorom je zena nonstop a chlap je prevazne v praci?Ako? Vysat,vytriet,pustit umyvacku,spratat kuchynu?Kolko hodin trva takyto servis chlapa tyzdenne s tym,ze vsetko robim pre neho a pre seba nic?Nehnevajte sa,ale upratat dom,kde trcim nonstop je snad automaticke.Ci robenie aj svojich potrieb je servisovanie chlapa?Modry kon nikdy nesklame
Autor je psychiatrický pacient, takže, tak to aj treba brať. Normalny človek by s tým vedel poradit
@rol76 Nemas v rodine niekoho komu veris a mohol by si sa o tom uprimne porozpravat? Ak mas fakt nejaku psychiatricku diagnozu spojenu s citlivostou, toto nemusi dopadnut dobre. A tu ma koni sa este dozviest, ze vlastne si blbec ty lebo sa nechas servisovat. Co ani jedna nevie vlastne vysvetlit vyznam toho slova. Citlivy chlap s realnou diagnozou a prizivnicka je velmi zla kombinacia. Hlavne sa o tom porad s niekym komu veris, nie s podobnymi existenciami tu na fore.
@rol76 prečo sa nezaeviduje na úrade práce?
Ona vie, že si dobrák tak si to môže dovoliť.Ty by si išiel do práce, keď by si mal kde bývať, stravu, sex, aj mobil a šaty Ti niekto kúpi?
Nech ide aj upratovať, ale ide...nedaj Boh sa tebe niečo stane dlhodobá PN chrbtica a čo bude s Vami?
Asi ako mama tiež nebola super, keď jediná dcéra o ňu nezakopne.Chlape veď ju neľúbiš je tam len do počtu nech nie si sám...tak nech aspoň hra fér hru a neklame.mas na lepšiu priatelku.Ty nie si charita.Bud pôjde do práce, alebo môžeš ísť...veď všetko je drahé musí sa spolupodieľať.
Ty nemáš deti?
To je zbytočná diskusia. Nech sa o tom porozprava so svojím psychiatrom.
Ak si jej brata nevidel, a iba tí o ňom hovorila, tiež mohla povedať, čo chcela. ALE zena v takom veku by už mala mat ake-take byvanie, čo robila za tie roky? Pozri stránku www.dlznik.sk a zistíš...co a kde visí.
Nakoniec, ak ti to netreba, ty môžeš ten obrovský pozemok a dom predať a presťahovať sa.. a budeš mat možno financie...ale pozor na prizivnicky.
Veľa šťastia...základ všetkého je komunikácia...a sam vnimas-ze klamať je zle. A vieš, že kamarátov držíš v omyle..RAz to praskne a stratíš aj ich...
Najsmutnejšie je to, že píšeš že ty robíš v BA teda predpokladam že byvas blízko hlavného mesta kde je toľko práce že až, žena si môže vyberať ...preto je tragédia keď zdravá žena nieže nepracuje ale ešte je dlžná vyše 3000 na poistení a teba klame ako dajakeho chudáka.
Nečakaj na riešenie ale tiež to do konca týždňa aspoň s rozhovorom že jej dávaš Max. Mesiac na nájdenie práce...v Ba žiadne že 2-3 mesiace má čas, tam kto chce môže robiť už hneď zajtra...všade hľadajú pomocné sily do kuchyne ,brigádnikov ... upratovanie atď atď....veď ti nejde len zdravotné ale aj sociálne odvody a dôchodok z čoho jej vyrátajú....
Vôbec tá žena niekedy pracovala?
Autor a ty ju prečo nepošleš aspoň sa zaregistrovať na úrad práce. Takto je narastá dlh každý mesiac.
@rol76 otvorene sa porozprávajte, povedz jej všetko, čo ťa trápi a čo sa ti nepáči, keď budeš cítiť, že teraz je vhodná doba na taký rozhovor, že si pripravený.
Možno sa spamätá a krok po kroku si urobí poriadok v živote. Nemá depresie?
Niekedy taký skutočne úprimný rozhovor dokáže divy. Ak tomu vzťahu dávaš ešte šancu. A sama sa ti otvorí, načo čaká, prečo to nejde. Niekedy človek, ktorý v niečom uviazne, potrebuje pomoc, také nakopnutie, aby sa rozhýbal. 🙂

@rol76 prečo sa jej nezbavia? S tvojimi diagnózami, životným osudom si si zavesil na krk parazita... To fakt sám seba považuješ za hovno? Nie, to že sa dávaš využívať, neznamená že si dobrý, a neviem aký... To hovorí len o tom, že nepoznáš vlastnú hodnotu