Partnerka nechce ísť pracovať
Ahojťe.
Po rozvode žijem už 5-tý rok zo ženou,teda s partnerkou.Problém je v tom,že odvtedy,odkedy ku mňe prišla-našli sme sa cez zoznamku,nepracuje.Rodinný dom,s velkým pozemkom,10 árov,je len môj.Kým nezabudňem,som na ID,na 50%,depresie,úzkostné stavy,a beriem AD-čká,anxiolitiká,a lieky na spánok,takže mi pracovať neni ľahké.Napriek tomu slušňe zarábam,a v prvých rokoch mi ani nevadilo,že nechodí pracovať.Prišla sem od 200 km,kde bývala ťiež po rozvode, s bratom,ale jej brat pije,tak som ju oľutoval,a hňed som prikývol,že môže sa ku mňe nasťahovat,pritom sme sa ani poriadňe nepoznali...Prišla s jednou kabelou...Je inak šikovná,dobre varí,okolo domu,v domácnosťi porobý všetko.Aj sex,všetko funguje.Lenže nedávno som zisťil,že neplaťí zdravotné,(cca,3500eú má nedoplatok)pritom mi tvrdí,(klame)že to jej plaťí jej jediná dcéra,ktorá tu za tie roky ani raz tu nebola svoju mamu navšťíviť.Co potom ja spravím,ak sa jej niečo staňe,(nedaj Bože) a všetko budem musieť zacvakať ja.Inak poviem pravdu,zaľúbený do nej neni som,lebo moja exmanželka ma podviedla,nie raz,a odvtedy ženám nedokážem veriť.Ale mám ju rád,velmi.
Ja som človek(mám 47,bezdetný),ktorý má rád poriadok vo svojom živoťe.Nemám žiadné pôžičky,nič.Mám veľkú rodinu,partnerku prijali v pohode,kedže je to môj život,a moJa rodina mi do môjho života nezasahuje,len vidia,že ma niečo trápí,ale mlčia,na môj príkaz. Som začal túto tému vyťahovať asi pred troma rokmy,že by bolo dobré ísť pracovať...Inak nepotrebujem jej peniaze,keby robila,ale predsa by každé euro v týchto časoch je dobré.A aj ona by mala,a aj roky by jej išli.Povedala,že ok,nájde si prácu,ale odvtedy nič.Dostala odo mňa pc,tablet,mobil,šaty jej kupujem,ved nemala nič.Neni nikde evidovaná,a má 52 rokov.Teda nedostáva ani cent.Roky jej neidú...Aňi to som jej nedovolil,aby sa nahlásila sem na moju adresu.Aby ma tu ešte exekútori začali nahánať...teda ju.Lebo cíťim že mi klame,načo som aj došiel,čo som hore písal.
Ja viem že by som mal ukončiť tento vzťah,ale nemám srdce ju poslať naspäť bratovy,alkoholikovy...A neviem,že čo mám robiť...Trápí ma táto situácia,lebo do obeda porobý všetko,potom len vysí na nete.Druhá vec je,že je domased,A ja mám rád turistiku,a musím tam chodiť bud sám,alebo s kamarátkamy,s ktorýma chodím do kostola.Im zase klamem,že náš vzťah je ok,lebo oni k nám chodia sem tam na návšťevu.A ona im zase klame s mojím súhlasom,že pracuje,lebo nechcem vyzerať trápňe pred nima.Viem že je kopec žien,ktoré by dali všetko za to,aby mohli žiť v pokojnej dedinke,tichej,s ťichým dobrým mužom,ako som ja.Nepijem,nechodím do krčmy,len občas kamošom na narodky,ale ak som písal,alkohol nepijem.
Budem vdačný za každú radu od vás,aj ked viem že aké budú...A nemusíťe ma šetriť...
Dakujem.😢
@apolka77 áno to je druhá vec. Ona možno je roky v tom, zr je to riadny vzťah a takto im to vyhovuje. Kto vie... A minulosť roky neriešil a teraz to vytiahne ako neviem co, keby sa dialo. Dlhy, práca sú jedna vec, ale to ostatné úplne iná...
@simca06022011 To je vždy tak, že nie je vinná len jedna strana vzťahu, vyzerá to tak, že o neho nebol veľký záujem u žien, tak aj táto bola dobrá, zo začiatku je to vždy ružovšie. Ale tak keď ho klamala aj prvá žena, tak netreba sa dať klamať alebo má v sebe vypestovaný taký pocit, že ho každá žena klame. Oni možno k sebe celkom dobre pasujú, tam treba len platiť to zdrav.poistenie a nenechať si to narastať.
Môže sa stať, že zdrav.stav sa zhorší a ona mu bude pomáhať.
@karolinakr Pc mi pamätá heslá moje,ale moje pc je ťiež zaheslované,a to nevie otvoriť.Heslo mám v hlave.Jedinne,ked aj ona je na Koníku,a spoznala sa...
@rol76 Ako prepáč za rýpanie,budem tu určite za zlú ale strašne dačo ako píšeš.Fakt asi najhoršie na celkom mk čo som tu doteraz videla.A tie mäkčene tam kde nemajú byť a hrubky..to sa nedá čítať po tebe ako to kole oči.Trošku na tom popracuj.Pomýli sa človek sem tam ale fakt prečítaj si to po sebe
@liusa82 🤣
@rol76 Normálne sa o tom otvorené porozprávajte.
Vzťahy sú o dôvere. Kým sa úprimne nepoorzpravate, aj o dlhoch tak to o dôvere nebude nikdy.
Sandite si a komunikujte.
Inak teda to ako žijete je len n vás. Ak ti nevyhovuje ze nepracuje, opäť, - treba jasne komunikovať. Nie nahadzovať tému, ale ujasniť si to, aby si to do xy dní týždňov nasla..
Vo svete nájdeš rôzne vzťahy a manželstvá. Kopa mužov v zahraničí živí svoje ženy, ktoré sú doma, ale zase na oplátku tie sa o nich dobre starajú. Týmto to tak vyhovuje. Nie je to zlý model, len je iný ako tu u nás a niektorí sa potom na to pozerajú ako na prizivničky, pričom v zahraničí je to naopak niekedy až hanba ak žena pracuje.
Presne tak, myslim, ze u vas viazne hlavne komunikacia a mozno by ste si mali nadstavit ako take pravidla. Otazka vsak je, ci spolu chcete byt alebo nie. Musite sa porozpravat a najst nejaky ten kompromis
@lenkakravcova Mne vadí,že veľa je na internete,lebo predtým ona doma nemala net.Ani mobil.Ja som jej mobil kúpil..X krát som sa s ňou chcel už porozprávať,jednoducho ma odbila,tým,že dobre,že nebude toľko na nete,a aj že prácu si nájde.Ja ju nenútím,len vidím že doma sa len nudí...( a naozaj neni som muž,ktorý chce mať doma full servis,o tom som už tu písal.)Pár hodín bola ťicho,potom zase,ako keby sa nič nestalo,pokračuje v tom.Ja ked prídem domov,musím všetko napísať do pc,čo som robil,kde,a tak,podľa toho som plaťený.Takže min.hodinu ja tu píšem,potom sa jej snažím venovať,ale vyzerá, ako keby jej net vymyl mozog už.Počúvá ma,ale rozum má niekde inde.Chodím do termálu,nechce ísť so mnou.Na túry chodím,ani tam nechce chodiť.Na nákupy chodím sám,lebo vždy vtedy chce upratovať...Minulý rok som bol na dovolenke v Tatrách s tromi priaťelkamy,nechcela ísť so mnou.Chcel som,že ideme len mi dvaja,nechcela,tak som išiel s priaťelkamy,ktorých dobre pozná,lebo ku mňe chodia na návštevu.A nepovie mi nič,že prečo.Darmo sa jej pítám,že či niečo robím zle,alebo čo mám robiť aby sa viac komunikovala so mnou,len sa na mna pozerá.Mám pocit že ju trápí aj tá zdravotná,že je dlžná,ale zaťiaľ som jej o tom nepovedal nič,že viem o tom.V sobotu budeme o tom rozprávať,a už sa nenechám,aby ostala ťicho,musí mi povedať všetko.Ked viem,pomôžem jej.Ked bude aj nadalej mlčat,tak neni pomoci...Rozchod.Zijeme v podstate v tichej domácnosťi.Do piatej tu pozerá seriály,kým ja som na pc,potom ide s mobilom do posťele.Ja chodím pravidelňe spať o deviatej večer,vtedy príde sem,pred tv,a neviem dokedy pozerá,lebo ja zaspím za päť minút.Mám trojizbový r.dom,a žijeme tu len dvja,každý v inej miestnosťi...Ešteže spíme spolu...Akokeby ma obchádzala.Preto som dal sestre zistovať o nej všetko do soboty,lebo ja neviem čo na tom nete toľko trčí,robí.Ked má chuť na milovaňie,tak je úplňe iná,milá,vášnivá.Po akte zase ide preč...( to inak muži robia,ale u nás je to opačne)Fakt neviem čo mám robiť,preto som začal aj túto diskusiu.Ja zarábam dobre,o peniaze mi neide,ani o to,že je doma,ale vidím že sa kotúlá dole kopcom,myslím duševňe...Ze len seriály a internet.Dakujem.:heart:
A čo keby som sa ja k teba nastahovala a budes sa starat o nas oobe: ty v jednej miestnosti, priatelka v druhej a ja v tretej.Ona bude upratovat a ja s tebou chodit na túry
@rol76 To co si opísal znie ako závislosť na TV a internete. Tam ne len jedna možnosť ako s tým niečo robiť: vypnúť to.
Inak sa to nezmení. Wifi sa dá nastaviť aby bola funkčná len niektoré hodiny. A TV zrušiť.
Je to podobné ako s alkoholizmom. Ak človek nemá hranice a pevnú vôľu, pomôže len prísne vymedzenie hraníc alebo úplná abstinencia.
Skús na to dohliadnut. Platíš za to, tak máš páky na to ako to ustrážiť.
Uvidíš ako keď to vypneš začne od nudy upratovať a nakoniec aj hľadať prácu. 🙂
@lenkakravcova Vdaka za radu🙂
@karolinakr Mám svoje roky,dve ženy už nevládzem...🙂
@rol76 😅
@rol76 Daj potom vedieť ako to dopadlo :D Po pár dňoch vypnutia/obmezenia 🙂
@karolinakr 😅
@lenkakravcova Ok,dám.😉
Davaj pozor, aby si nedopadol ako chlapik z vedlajsej diskusie. Ma doma rozvedenu ex a nijako ju nemoze dostat z domu.
Nemam moc casu ale zachytila som tu nejake nizkointelektualne pripomienky na panov psychicky stav. Imho, medzi mojimi klientami viem minimalne o 5 ludoch co trpia depresiou alebo uzkostnou poruchou, su to vysoko inteligentni schopni ludia, taktiez solventni a uspesni. Kedze su cudzinci nemali problem mi tuto skutocnost v ramci smalltalk prezradit. SLOVAK BY MI TO NEPOVEDAL 🙂 ...Rada by som tymto odkazala tym zbytocnym entitam a nulam, ktore sa navazali do tuna pana zadavatela roll76 "prosim vas, pozrite sa do zrkadla a porozmyslajte co vam na tomto panovi vadi, nie je to nahodou to ze i NAPRIEK OCHORENIU je zjavne sikovnejsi a inteligentnejsi ako vy? To ale nehovorim len o EQ ale zjavne aj IQ. Vy co mate narazky na jeho ochorenie, pohrabkajte sa vo vlastnom piesocku, zistite, ze tam mate plno hovien!!! tie si upracte tak ako svoj zivot a nechajte ludi s dus. ochoreniami tak. 🙂 Popracujte na sebe a nebudete taki nestastni" Mat akekolvek tazke ochorenie a byt financne nezavisly a nenatrcat ruku statu, TO NEDOKAZE NA SLOVENSKU VELA LUDI!!!!Mily zadavatel mas moju velku uctu, ja sama pracujem od 16 rokov, vela krat ked ini by ziadali invalidku pomaly, ja som makala naplno 10 h denne do umoru, takze moja ucta, ze pracujes. Co sa tyka tvojho ochorenia, je tak strasne bezne, ako vysoky krvny tlak, na Slovensku je to "alkoholizmus, hnev, nenavist, drogovanie" Toto su vsetko napriklad dosledky neliecenych dusevnych ochoreni. K tej tvojej zene.. ja si myslim, ze to ake mas nizke sebavedomie PRAMENI S TVOJHO OCHORENIA-Z DEPRESIE! Mal by si investovat peniaze do kvalitneho psychologa, to ze mas depresiu alebo neviem co podobne neznamena, ze si povinny znasat vyuzivanie a zneuzivanie.
@rol76 Tak mi potom povedz, preco mam problem ju poslat prec. Nic dobreho ti to neprinasa a ona sa musi postavit na svoje nohy, lebo ta bude vyuzivat uz naveky

Možno chodí na MK:D