icon

Partnerka stratila voči mne vášeň

mao78
12. jún 2016

Dobrý deň som muž a s priateľkou máme problém neviem si rady a rád by som si prečítal názory iných. Posnažím sa napísať čo najviac faktov Ide o to že s priateľkou chodíme spolu už 7 rokov. Je to jej prvý vážny vzťah má 22 rokov a ja 27. Ja som nedávno doštudoval a ona ešte študovať bude počas vzťahu ako študenti sme spolu bývali a teraz už nebývame pretože ja som išiel po štúdiu domov hľadať si prácu a ona ide pokračovať na inú školu takže budeme mať možnosť stretávať sa len cez víkend. Problém je že sa mi nedávno zverila s tým že voči mne stratila vášeň a začína ma brať ako príjemného kamaráta pričom tvrdí že ma ľúbi ( nieje v tom žiadny muž to viem na 100%!!! ) som tiež pre ňu už neatraktívny a nemá veľmi záujem o sex, bozky, dotyky ...i keď spávame spolu ale myslím že je to len z donútenia alebo preto že nechce aby som sa hneval, urážal a podobne z tohto všetkého vyplýva že si nieje istá či chce so mnou žiť v budúcnosti a mať so mnou deti a pod ( manželstvo ) Momentálne sa pripravuje na príjmačky má ešte štátnice a berie tiež antikoncepciu tvrdí že toto nehrá takú úlohu v tom čo skutočne cíti. Mohlo to všetko zabiť stereotyp možno...Fakt neviem čo mám robiť jediné čo môžem je asi len nebrániť jej v rozhodnutí aby bola šťastná keď mi povie že je koniec. Alebo to nejako zmeniť len neviem ako by som mohol. Čo si o tom celom myslíte ?

Strana
z3
mojkamojka
14. jún 2016

@oldman50plus tipujem, ze pana manzela jeho prvenstvo zakazdym potesilo 😀

trubi
14. jún 2016

Možno hlúposť, ale čo keby si sa skúsil správať ako kamarát? Žiadne bozky, dotyky, sex.. Možno by jej to začalo chýbať..
A myslím, že tu antikoncepciu by mala poriešiť. Možno skúsiť aspoň nejakú inú.
A na nejakú dovolenku by sa nedalo ísť?

trubi
14. jún 2016

@oldman50plus paráda, nebodaj jej to stále prechádza..
Ešte k tomu pridať, že to robí preňho a "dokonalé"

rebellefleur
14. jún 2016

Ja tu umrem ozaj: ze vadí jej všetko, čo je za hranicou kamaratstva .. sorry ale ty si korunovaný naivny hlupak

operaphantom
14. jún 2016

Ak ti 22 rocna povie, ze uz stratila vasen ( je to este prilis skoro ), tak od nej utekaj. 😎 Taketo reci moze mat v 50-tke, ale nie takto skoro.

maria1989
14. jún 2016

@operaphantom tú vášeň zrejme stratila len voči nemu

worldtravel
14. jún 2016

Vzhladom na to ze ste sa odhodlali napisat do tohto fora je zjavne, ze Vam na Vasom vztahu zalezi a ze svoju partnerku velmi lubite. Podla toho, co ste opisal aj Vasej partnerke na Vas zalezi ale snad uz trocha v inom zmysle. ked sa vam zverila z jej pocitmy voci Vam. Uz to povazujem ze prejav dovery a naklonnosti voci Vam. Pripomina mi to aj ako pomale pripravovanie na koniec vztahu a preto si myslim, ze Vasa partnerka Vas naozaj nechce zranit a snazi sa vyriesit potencionalny rozchod priatelsky. Ako ste spominali je to dlhodoby vztah (a hlavne pre nu aj prvy) avsak je velmi mlada a pri pripade dalsieho studia by snad chcela este prezit nieco co neprezila, pretoze bola dlhodobo vo vztahu uz ako tinedzerka. Urcite to musi byt velmi tazke aj pre Vas, hlavne ak ju stale milujete. Dlhodoby, dobre zachodeny vztah kazdy tazko opusta ale ak niekoho lubite nechceli by ste aby zotrvaval vo vztahu s Vami len z priatelstva. Nikde nie je napisane, ze casom jeden alebo obaja zistite, ze toto rozhodnutie aj ked bolestne bolo spravne alebo nespravne a len cas ukaze ci sa Vase zivoty opat stretnu. Prajem vela stastia.

mao78
autor
25. jún 2016

@rebellefleur Áno som korunovaný naivný hlupák pretože je to v podstate môj prvý vážny vzťah tak ako aj u nej rozprávame sa o tom neustále zažil som to po prvý krát je to niečo nové a nepoznané a hlavne nepríjemné ..nieje jednoduché povedať ok tak je to zvyk necítiš už ku mne nič len sa klameš dovidenia..neviem ako mám reagovať čo robiť len viem že ja cítim zrejme inak ako ona a ona to aspoň ešte chce riešiť a snaží sa miesto toho aby si našla jednoduchšie riešenie v podobne milenca trebars nieje jednoduché povedať koniec a ja neviem či je správne jej v tom pomôcť keď neviem čo skutočne cíti a či sú to naozaj skutočné pocity ..nevie to ani ona...všetci sa snažíte poradiť, pomôcť alebo píšete svoje príbehy a podobne všetci sa tvárite ako keby sa to vás netýkalo ..vy máte šťastné životy plné lásky ok toto nejdem riešiť veľmi dobre viem a to ani v manželstve nežijem ako to chodí u väčšiny ľudí ide o to že zažívate to aj vy doma a možno o tom ani neviete. Tak OK som korunovaný naivný hlupák pretože ju ľúbim stále a možno je aj tvoj manžel a možno má milenky..paráda skutočná láska.. som síce zvedavý na názory iných viem že sme sa kedysi skutočne milovali a že som nebol ten typ muža čo si lásku získal a mal vyhrané na dlho...Ale pokiaľ viem koľko ľudí sa trápi láskou hlavne keď jeden miluje a druhý už zrejme respektíve možno nie?? Vieš čo umri keď to tak cítiš čo ti poviem

mao78
autor
25. jún 2016

@worldtravel Ďakujem myslím že najprínosnejší názor

rebellefleur
26. jún 2016

@mao78 - radšej ti narovinu tvrdo napíšem svoj názor z pohľadu ženy ako ťa tu chlácholiť hovadinami. Milovali ste sa, ok, ona to už tak neberie. Stáva sa, sú aj horšie životné situácie ako toto

macatink82
26. jún 2016

@mao78 ty si sa pytal na nazory a pribehy etc. Malokto ti tu napise elaborat s citatmi M. Valka, ktory bi ti zaladil na ton duse. A tu nalepku naivny hlupak si si vytvoril sam, rovnako akoto ukoncenie "zomri". Zufalost, ktoru prenasas na externality, si musis poriesit sam. Myslis, ze ked najdes identicky pripad inej dvojice, ktora to zvladla, ze na tom si postavis vieru a silu, ze to date vy dvaja? Lebo podla mna je to to, co hladas tu na fore.
Ale ak chce naozaj nieco poeticke a plne hlbok, poradim ti jednu piesen id A. Morissette : You owe me nothing in return.
Ale moj racionalny zaver je, ze ta nemiluje ako muza, ale ako najlepsieho priatela, na ktoreho ju viaze 7 rokov ako aj tvoje prvenstvo, co su take emocionalne nalepky, ktorym vacsina ludi priklada dolezitost

trubi
26. jún 2016

@mao78 A už sa niečo zmenilo, či stále po starom?

lauritta124
26. jún 2016

Je mi to ľúto, ale ako to tu už bolo spomínané, podľa mňa sa chystá na rozchod. Jedno je s niekým už tak často nemať sex a jedno je sa už vôbec nepritúliť, neobjať, žiadne bozky. Každá žena chce byť milovaná a obletovaná, vrátané objatí a dotykov. a 22 rokov zas nie je až tak mladá aby nevedela čo chce. Ona vie čo chce, len ťa nechce raniť a rozmýšľa a zvažuje.
Ak ty si bol jej prvý a mal si pred ňou už sexuálne skúsenosti, je možné, že naozaj chce skúsiť aj iných chlapov. Vieš, argumentovať že ona určite nie, že ju poznáš a zveruje sa ti je málo. Aj muži majú svoje tajomstvá a o to viac ženy. Ver mi.
Oceňujem, že ju do ničoho netlačíš a čakáš. Len nečakaj dlho. maj úctu k nem, ale aj k sebe.

Strana
z3