Partnerov byt a sťahovanie
Ahojte . Idem si sem pre radu,viac hláv ,viac riešení. Prenajimame byt. Partner dostal 3 izbový byt od rodičov ,oni sa presťahovali na vidiek a byť prepísali na jeho meno ,takže je už výlučne v jeho vlastníctve. Na prenájom platíme 450 eur . Chce sa presťahovať do bytu,čo chápem. A tu nastávaju z mojej strany pochybnosti. Sme spolu 15 rokov,máme spoločné dieťa,on rozvedený,z prvého manželstva dieťa. Ide o to,že treba tam zainvestovať v tom byte do detskej izby minimum ,všetko by som zacvakala ja,nakoľko on nikdy nevychádza z výplaty ( platí ešte stále úver,ktorý zobral z prvého manželstva) je tomu už x rokov,platí na dieťa a bohvie naco ešte nevidím do jeho financií ,nakoľko spoločnú kasu nechcel. Môj návrh bol,nech ten byt preda ( teraz sa dá za dobrú cenu ) a nech si kúpime dvojizbak ( spoločne ) ,zo zvyšných peňazí nech vyplatí pozdlznosti a nech nie je vždy v minuse. No nepáči sa mu to,teda rázne odmieta,že on ten byt predať nechce. Avšak,z mojej pozície,ak sa tam nasťahujeme (zainvestujem tam do prerabky detskej izby ) ,ten byt nikdy môj nebude. Aj keby sa prihodilo to najhoršie v živote,že by sa mu niečo stalo,tak budem musieť vyplatiť jeho dcéru aby sme tam vôbec mohli ostať. A toto je fakt,do ktorého sa mi nechce ísť. Najschodnejsiu cestu považujem kúpiť spolu menší a on nech sa vymota z pozdlznosti . Rozmýšľam že si sama ku rodičom prístavim,viem že to bude moje (som jedináčik) a nikdy nebudem musieť sa s nikým vyrovnávať a platiť pôžičku dokonca života. Tam tiež nechce ísť. Okej,aj to sa dá pochopiť. Ale že ani jedno riešenie nie je dobré to mi už hlavu neberie. A obetnym barankom spolu s dieťaťom našim byť nechcem.
@zmrzlinka2021
@loginexistuje
@lienka.7 on tu izbu nezariadi lebo nemá z čoho,pred mesiacom mi zobral z nasetrenych ( čo som mala doma pre prípad ,ked sa niečo pokazí,aby sa dalo hneď kúpiť,či náhle výdavky ,aby som nesiahala na účet s výpovednou lehotou ,skratka peniaze hned ) 450 eur. Ani mi to nepovedal,ja som nato prišla,ešte stále nevrátil . A z toho vyplatil nájom,čo boli moje peniaze. Tak nato sa ja nespolieham že zariadi. Ajked to by ešte nebol taký problém pre mňa,veď to bude vonkoncom slúžiť mojej dcére,ale ako píšem,potom z toho vyplácať dieťa o ktoresa on už postaral ? Nevidím logicky dôvod. Adalsia vec práve táto,neviem koľko má pozdlznosti ,ale ešte aj tie nebodaj za ním platiť,veď to si potom človek radšej postaví svoje. To je síce pekné že on ušetrí,ale to je stále on,a nie my (ja a dcéra) .
ako ja ta fakt nechapem neodkladnym si daj urcit vyzivne na dieta ak nebude platit tak exekutor
a vybav si vlastne byvanie aj s dcerou
Po tomto všetkom čo píšeš - prosím ta len sa zaňho nevydávaj, ani si nekupujte nič spoločné. A hlavne ho už nedotuj (pardon, vlastne jeho ex-ku a prvú dcéru). Posli ho do prdele, kúp si vlastný byt/sprav prístavbu a ziadaj výživné na vasu dcéru. Na tvojom mieste by som sa skôr bála, do akých financnych problémov by teba aj vašu dcéru tento superman v buducnosti doviedol..
@kris_tin257
@lienka.7 ja som si plne vedomá toho,že som si s ním nemala plánovať budúcnost. Hovorili mi to vtedy veľa ľudí ,ja viem. Milovala som ho a dôverovala som mu proste. Chcela som mať dieťa od muža,ktorého fakt ľúbim . Nemôžem teraz napísať že 15 rokov bola katastrofa,ale tie financie,ťa rozdvojena osobnosť ,že Ti niekto povie,že to a to bude a kašle nato . Najprv štýl ,že začal riešiť keď som otehotnela našu svadbu,že bude v Chorvátsku,vypisoval s nejakou cestovkou emaily o potrebných dokladoch,cene atď. A posielal mi z toho screen. Už vtedy som mu hovorila,že to je finančne náročné,že nejde o ceremóniu ,ale o to ,keď sme rodina a ľúbime sa,tak to úplne stačí spečatiť zo svedkami ,maxepro večeri s najbližšími adovidenia. Ale ako tak rozmýšľam,fakt mi po rokoch príde,že buď ma totalne odrbaval,alebo je psychicky narušený. Lebo ja sa za celý život nepamätám,že by som ja niekomu povedala niečo v zmysle rodina,spoločná budúcnosť a robila roky totálny opak. A doteraz mi hovorí,že mám používať rozum,že naco by si on so mnou plánoval dieťa? Že najmenej je,že sa zosobasime ,a prisaham Bohu že toto melie už roky dookola ,ale nič nespraví. A toto mi príde ,že takéto niečo robia mentálne narušený ľudia,preto som navrhla aj psychológa.
@loginexistuje
@zuzka102 máte pravdu ,viem že toto je ten najsprávnejšie krok ,ktorý musím spraviť
este s tou pristavbou - radsej by som si to mozno rozmyslela, je to financne narocne a keby si mala partnera, mozno by tam nechcel ist byvat a ty by si tam mala zaviazane peniaze. plus jedneho dna by si riesila komplikovane dedicstvo
15 rokov je strašne veľa a po všetkom čo si opísala fakt ani ja nechápem,prečo stále zostávas s týmto chlapom??
Navrhni mu, aby na teba napísal polku bytu, náhodou spraví nejaký prúser a príde aj o byt ak bude celý jeho a skončíte na ulici. Ak odmietne, choď od neho preč.
@janetinka27
@kubkovamama
@jaroslav81 viem že je to finančne náročnejšie ,ale mám istotu že investujem do svojho. Vonkoncom neskôr viem predať aj pozemok za domom ( bol naň už dopyt 4x) zatiaľ sme sa zhodli s rodičmi že nepredame. Možnosti mám viac,ale už chcem staviat na istotu. A nejak neuvažujem o nejakom vážnom vzťahu ani ničom podobnom . Mám iné plány skôr čo sa týka sebarealizácie.
Nehovorila som že ostávam ,len som si chcela vypocut aj názory nestrannych ľudí ako to vidia,a beriem to ako plus.
To som už skúšala,chcela som mu vyplatiť tretinu bytu,nesúhlasí,lebo že vraj videdi dieťa z prvého manželstva. Čo sa samozrejme nedá a nikto ho o to ani nežiadal. Ja mám rada jeho dieťa ,ale pozerám nato,čo je výhodné pre mňa a pre našu dcéru .
Som totálne vyvalena....tak ty 15 rokov netušis koľko zarába a kam idú jeho prachy? Si strašne naivná. Už dávno ste mohli kúpiť spoločný byť/dom a nie sedieť v podnájme. Nechodíte na dovolenky? Neuvažujete o budúcnosti? Zdá sa že on nie, ale ani ty? Už dávno by som bola odstahovana a mala súdom schválené výživné...ako vôbec nechápem celú story. Koľko ste boli pred svadbou spolu? Veď to celé je úplne na 2 veci ..
@katkaseiner my nie sme zosobášení ,písala som vyššie ako to s ním celé je. Práve preto je založená téma o sťahovaní do bytu,ktorý je výlučne jeho . Nie nevedela som bohužiaľ,teda narozpraval mi veci,ktoré pravdivé neboli,no reálne o jeho úveroch a zaobchádzaní s peniazmi som netušila.
@katkaseiner na dovolenky chodím ja s dcérou,nakoľko on peniaze nemá a ja to za neho platiť nemienim. Chodíme niekedy aj zo starými rodičmi. Teda raz bol s nami,keď využil rekreačný 🙈zaplatila som ja ,na jeho meno a potom mi tie peniaze dal.
Skús zistiť, či by ti z tvojho platu dali hypotéku a snaž sa zaobstarať si SVOJ byt. Neviem ako to s vami dvoma dopadne, ale ak by ste sa aj vzali, nepristúp na to aby ste mali niečo v BSM (aj v tomto prípade by si musela jeho prvé dieťa vyplatiť z podielu). Ak byt, tak jedine tvoj - nadobudnutý pred manželstvom. Ak by si sa aj k nemu nasťahovala, svoj byt mozeš prenajímať. Nespoliehaj sa na toho chlapa, on vás nezabezpečí, ten žije v minulosti, ty s dcérou ste len druhoradé.
Ja sa ti čudujem...toľko rokov premarnenych. Už by som si na tvojom mieste dávno dupla. Ak aj nie dávno, dupni si teraz...nemáš čo stratiť...skôr získaš
Tvoji rodicia zjavne byt nadobudli spolu, ale vy nie. Moj chlao ma veljy rodunny dom ja mam byt, ja nsm byt 3izb za slobodna, od 20tky, bez hypoteky, pozicky, preco by som ho mala predavat a kupivat iny len aby bol na papieri aj on? On ma predat dom a kupit uny aby som bola na papieri ja? Nie si ty vypocitava?
@zuzka102 ktovie aky pribeh by napisal on, mozno pravda bude niekde inde.
A čo tak prepísať ten byt na vašu spoločnú dcéru. Darovacia zmluva s právom dožitia. Aj to môžu nastať rôzne komplikácie a nečakane situácie......
Ste spolu 15vrokov, ale tento financny nepomer ta sere az teraz, ked dostal byt od rodicov?
@silvia2013 no faktom je, ze ak plati hypo na byt, kde je na LV iba jeho exmanzelka, tak je to magor 🙄
@silvia2013 to nie ona, ale on je vypočítavý. Či podľa teba je Ok dávať ex-ke 3/4 výplaty a nechať sa živiť priateľkou 15 rokov a k tomu na spoločne dieťa finančne neprispievať, lebo on z 2000 eurového platu chudačik proste nemá?
Autorka,
Ver mi, že on peniaze MÁ!!! ☝️
Ťažko povedať koľko a do coho vraza… Ale keď si uvedomíš, že necha živoriť vlastne dieťa a partnerku (áno, nezaujíma ho z coho sa prestravujete a necíti zodpovednosť prispieť na nájom), tak je to obyčajný vypočítavý hajzel, ktorý si ale peniažky veľmi dobre zrátať vie!!
Ak už na druhy deň nema ma karte nič, tak je úplne jasne, že tie peniaze niekam presúva, musí mat druhy ucet. 😏
Je otázne čo všetko je ešte oj.b, ale ak aj bývalej partnerke niečo platí, určite to neni toľko, že by mu z takej výplaty už neostalo pre Vás…
Prosím Ta, zrátaj si čísla.🙏🙏🙏
Ak niekto zarobí 2-násobok toho, čo Ty a nepodieľa sa na výdavkoch… tak tie peniaze dáva do niečoho len svojeho, čo môže vysvetlovat, prečo sa vyhýba svadbe…
Tento človek nema empatiu a je manipulátor. Určite nemyslí na vlastne deti (ani na to prvé, ktorým sa oháňa), ani na vlastnú partnerku. NA VÁS ÚKOR SI DOPRIAVA PRE SEBA!! A bez problémov sa pozerá na to, ako ideš nadoraz s výdavkami a uuplne bez hanby Ta necha zaplatiť aj nájom, aj jeho časť🤢. Hajzel jeden.
Prajem veľa síl pri precitnuti a rozhodovaní sa, čo ďalej. Drz sa!💕
Mna by zaujimalo ako to bolo skutočne v prvom manželstve. Chlap ktorý platí hypotéku na dom ktorý je napísaný na ex , hm takého teda nepoznám . Tam buď bolo niečo a preto sa tak dohodli alebo tvoj chlap je blbec a fakt nevie normálne fungovať a čo mu povie ex to urobí . Ale skôr si myslím že ex by ti asi poriadne otvorila oči a tvoj miláčik má poriadne problémy ktoré možno ona riešila xy rokov a preto jej to takto spláca. A na koho je dom ktorý tvoj chlap spláca by som si tiež zaistila, lebo ak boli obaja blbci a sú stále obaja vlastníci,čo ale nepredpokladám, tak časť toho domu je aj tvojej malej
Ako si sa ty k nemu dostala? Nestojis za rozpadom manželstva? Mne to pride, že za rodinu má stále ex a prvé dieťa a ty si len priateľka s dietatom. Veď takto sa nechová normálny muž. Nechápem
@janetinka27 komplikovane dedičstvo? čítala si vôbec tému?
@jaroslav81 ty si tiež nečítal však?
@silvia2013 provokatér 🙈
Boze docitavam to teraz... Pred 15r ste si zacali... Financne na hovno bol
Sluby nedodrzal..
Tak preco si si povedala pred 7 rokmi, ze toto je kvalitny material na decko?
Mas velku zahradu, ale budes v podnajme? Ved OK... Sla by som uz aj a bez neho alebo domov k rodicom a setrila a tamtoho uz len o vyzivbe pytala...
Komedia fakt, ze sa s takym zahadzujes ked tinda kartu na ucet, kde nic nie je... Si si ista, ze nema dalsi ucet kam munpipne vyplata?
Nema on exekucie? Neexistuje,aby bol bez penazi. Nechapem,naco si s nim. Prepac,ale to ma tak dobreho vtaka,ze sa ho nevies vzdat? Chlap klame,nema nikdy peniaze,kradne ti peniaze,vymysla s buducnostou,nechce si ta vziat,nezijete ako rodina a ty bluznis o tom ako si bola vychovana a ako zili tvoji rodicia,ale nechapes,ze tohto neprinutis k takemu zivotu,aky si predstavujes. Najviac by ma stvalo,ze spolocne dieta je menej ako jeho prve dieta.

Rozmýšľam že prečo žena ktorá tak reálne rozmýšľa a rozumne píše ako ty ma dieťa s takým mužom 🤔 ja s tebou úplne súhlasím no obávam sa že pre teba výhodné východisko v tejto situácii nie je... Jeho neprinutis a ak chces byť ďalej s ním budeš sa musieť iba prispôsobiť jemu