Partnerov byt a sťahovanie
Ahojte . Idem si sem pre radu,viac hláv ,viac riešení. Prenajimame byt. Partner dostal 3 izbový byt od rodičov ,oni sa presťahovali na vidiek a byť prepísali na jeho meno ,takže je už výlučne v jeho vlastníctve. Na prenájom platíme 450 eur . Chce sa presťahovať do bytu,čo chápem. A tu nastávaju z mojej strany pochybnosti. Sme spolu 15 rokov,máme spoločné dieťa,on rozvedený,z prvého manželstva dieťa. Ide o to,že treba tam zainvestovať v tom byte do detskej izby minimum ,všetko by som zacvakala ja,nakoľko on nikdy nevychádza z výplaty ( platí ešte stále úver,ktorý zobral z prvého manželstva) je tomu už x rokov,platí na dieťa a bohvie naco ešte nevidím do jeho financií ,nakoľko spoločnú kasu nechcel. Môj návrh bol,nech ten byt preda ( teraz sa dá za dobrú cenu ) a nech si kúpime dvojizbak ( spoločne ) ,zo zvyšných peňazí nech vyplatí pozdlznosti a nech nie je vždy v minuse. No nepáči sa mu to,teda rázne odmieta,že on ten byt predať nechce. Avšak,z mojej pozície,ak sa tam nasťahujeme (zainvestujem tam do prerabky detskej izby ) ,ten byt nikdy môj nebude. Aj keby sa prihodilo to najhoršie v živote,že by sa mu niečo stalo,tak budem musieť vyplatiť jeho dcéru aby sme tam vôbec mohli ostať. A toto je fakt,do ktorého sa mi nechce ísť. Najschodnejsiu cestu považujem kúpiť spolu menší a on nech sa vymota z pozdlznosti . Rozmýšľam že si sama ku rodičom prístavim,viem že to bude moje (som jedináčik) a nikdy nebudem musieť sa s nikým vyrovnávať a platiť pôžičku dokonca života. Tam tiež nechce ísť. Okej,aj to sa dá pochopiť. Ale že ani jedno riešenie nie je dobré to mi už hlavu neberie. A obetnym barankom spolu s dieťaťom našim byť nechcem.
autorka kolko plati na starsie dieta vyzivne ?
@silvia2013 teba trocha nechápem a pachnes mi štýlom ako on. Môj byt moje peniaze,moje auto atď atď. Veď nikto ho obrat nechce. Ja kebyže som vypočítaná tak s ním v živote nie som,veď nemá nič ani nemal a byt zadarmo mi je ukradnutý,ide o princíp. Samozrejme ja sa presťahujem ku nemu,on ušetrí a naďalej budem financovať všetko ja,ešte gro aj prerábku a nikdy moje nič nebude. Zatiaľ som bola mimo,ale aby som toto spravila tak by som už bola fakt prípad na psychiatriu. On by si mal vyrovnať dlhý v prvom rada,a bohužiaľ,keď som takýto tutko že nie som schopný hospodáriť,tak sa musím snažiť dať na nulu a začať odznova,ajked s pomocou ,a áno ,aj vtedy ,keď to stojí môj byt . Kúpim si menší. Alebo takto to je fajn že my s dcérkou napríklad chodíme na dovolenky a on zahlási že nemá nato? Už len toto by mi trhalo srdce ,že nemôžem ísť zo svojou dcérou na dovolenku. Pozrela by som si ťa ak by ti vyberal z nasetrenych ,kto by bol za vychcaneho. Môžem ti ho požičiat na deň 🤣
@loginexistuje že vraj 140eur . Aj to sa mi ťažko verí
aj mne autorka a kolko ma starsie dieta rokov ? ako fakt daj si urcit vyzivne na svoje a nasla by som si dobreho pravnika to ze je financne nezodpovedny neobstoji vyzivne ma prednost
dve veci - tvoj priateľ je absolútne finančne negramotný. Do svadby by som nešla (vlastne buď asi šťastná, že nie ste svoji) a do bytu, ktorý bude len jeho by ma pri tomto vašom podivnom usporiadaní nedostal ani párom volov.
Na jeho mieste by som byt tiež nepredala, ak pôjdete do niečoho spolu a rozídete sa má on mega problém. Že ty si ho roky dotovala je tvoja hlúposť.
140 eur na vysokoskolacku pri plate 2000 eur urcite neplati. Tolko mohol platit tych 15 rokov dozadu --- lebo 12 rokov dozadu som dostala ja 120 eur na krpate dieta z platu 900 netto. - to len taky postreh pomimo.
Tych klamstiev z jeho strany bude ovela viac. Fuuu. Cudujem sa celej tejto situacii.
@kaktusik007 tak možno sa dohodli na zníženom výživnom, keďže prebral splátky na barák, ktorý jej nechal...
@tiezjedna tak - dcera ma 23, cize uz 5 rokov plati vyzivne jej a nie jej matke.... mozno tam je problem - s matkou sa dohodol a neuvedomil si tento detail a teraz musi platit teda viac
@kaktusik007 prečo by to zatĺkal? To nedáva logiku...
@tiezjedna tak ale on sa nesprava logicky. Mozno strach - ze ak by terajsia partnerka zistila ze ex a prvej dcere posiela vyrazne viac ako stoji najom co plati ze by bola hadka - ten chlap je proste vychcany tutko.
@tiezjedna lebo zatlka vsetko mozne. Urcite je tam toho viac. A hlavne sa to tyka financii.
O com vsetkom vlastne ani autorka nevie.
Ak ma prijem 2000€ tak bud ten prijem taky nema. Alebo ma take vydavky-ktovie naco…
Aby muz minul 2000€ a svojej novej “rodine” nedat nic. Okej zaplati najom a dalej?
Ak autorka chce byt s nim aj nadalej tak len za podmienok ze byt da na ich spolocnu dceru. A tych 450€ co daval teraz na najom bude davat autorke.
@autorka Prosim Ta, neries smiesne vydavky za detsku izbu a ani psychologa pre manipulatora a darmozraca. Jemu uz nepomoze nic, je to bajkar a klamar, ktory vie, ze ma v Tebe lahku obet. Je uz uplne nepodstatne, co odkedy vies, co on slubil a nespravil a blabla...ries podstatu veci. 15r financujes darmozraca, co serie na Teba aj Vase spolocne dieta, nechavas sa opijat rozkom aj po tom, co Ti kradne z Tvojich penazi, a stale riesis Vasu spolocnu buducnost?? Pre dobro Teba aj Tvojho dietata, zbal svoje veci, chod k rodicom a ries vyzivne. A uz s nim komunikuj radsej len prostrednictvom sudu, lebo mam z Teba dojem, ze keby Ti povedal, ze tak dobre, on na svoje naklady prerobi detsku izbu, alebo nejaku podobnu ch.jovinu (deru sa mi na jazyk ovela tvrdsie vulgarizmy), Ty cela stastna padnes do toho opat, napriek tomu, ze on nic nedodrzi.
@autorka - ty ked od neho odides, budes na tom lepsie. On ti teraz dava v podstate 225 eur mesacne - lebo plati aj tvoju cast byvania. Lenze ty ho zivis, satis, staras sa o neho!!!!!! Mensie vyzivne pri jeho plate sotva dostanes.
takze ak by si sj ostala v tomto byte kde si, este stale by si usetrila - a nemala blbca pri sebe. win-win situacia
@kaktusik007 moze platit po starom stále plus ďalšie výdavky pre slečnu, neboj. Exka s dceruskou ho maju dobre spracovaného.... sa stavím o čokoľvek iné ze tam idú este peniaze pomimo, navyse (Mobil, kozmetika, oblečenie...)
@tiezjedna to ma tiež napadlo,že aké dlhy by som zdedila po ňom ,o akých ani neviem. Ale to zdedia ak deti,takže to je v podstate jedno. Preto som mu hovorila nech sa dá na nulu,a toto by bolo preňho naj riešenie ajkeby byt predal alebo si nechal vyplatiť tretinu. Nuž komu niet rady tomu niet pomoci a je mi to už vlastne jedno,nie je to môj život,ani o mňa sa nik nepostara,jedine ja.
@kaktusik007 do týchto veci ja nevidím. Viem len že zaraba 2000eur,to viem naisto,ale že kde to rozdrbe to netuším. Teraz má hlavne problém,že musí platiť nájom aj svoj byt,ktorý dostal,čo je samozrejme pochopiteľne,on nechce odísť z nájmu,pokiaľ nejdeme aj my. Ja nepôjdem za takých podmienok,povedala som mu,nech to dá do nájmu a má určitú príjem ako plus,nechce ,tak bohužiaľ. Budem riešiť budúci týždeň prístavby respektíve ako to vyriešiť u našich ,do toho mienim investovať,to bude výlučne moje a dcerkine .
@maryetta áno ak by dal na našu dcéru,tak tretinu mu z toho vyplatim a stále má peniaze navyše. Ale tadiaľ cesta nevedie lebo nesúhlasí.
@elenita určite nepadnem,práve preto som stopla aj toto celé s tým presťahovaním do jeho bytu. Šancu by som mu jedine dala,ak by anuloval pozdlznosti a začal normálne fungovať s peniazmi. Ale povedzme si na rovinu,to sa nestane pokiaľ sa to nestalo doteraz.
@lienka.7 mne je aj jedno keď druhému dieťaťu prispieva navyše,len nech sa správa aj s nasim dieťaťom rovnakým podielom. Ale tomu tak nie je.
dosť chúlostivá situácia toto :( nezávidím. Podľa toho ako stále o ňom píšeš, ešte niečo k nemu cítiš, takže rozhodovanie nebude jednoduché. Nájdi v sebe nejakú zázračnú silu a stav viac na rozum ako na emócie.
Vieš čo by ma hnevalo asi najviac? Že nemám ani tušenie o tom, kde tých 2tis eur minie. OK, minie na dlhy, ale "aké" dlhy? Začo? Veď keď 500 eur minul na nájom, dajme tomu ďalších 500 eur na ex a staršie dieťa, čo s tou zvyšnou tisíckou celých 15 rokov robil? Celkovo... kde on míňa peniaze? Toto mi je najväčšia záhada :( a že dlhy... veď ok, ale na akú "vec" alebo "úmysel" si požičal peniaze? Toto by ma hnevalo najviac, že netuším vlastne ako on žije a to by mi pomohlo asi v tom, že tie emócie by boli menšie a menšie voči nemu :( choď od neho čím skôr preč. Ešte je dcérka malá a máš šancu nájsť lepšieho. Od tohto je to teda extrém veľká pravdepodobnosť, že ten ďalší, bude lepší. Držím palce.
@ceklis nie,práveže ja už za tie roky mám nejakú tú súdnosť voči nemu,nerobí mi problém odísť. Ide hlavne o dcéru ktorá ho má rada . My sme totižto neriešili za tie roky neveru,ani nič podobné,jedine tie peniaze. Jediné ..nejak som si neuvedomovala tu váhu,že aj peniaze sú dôležité vo vzťahu najmä keď pribudne dieťa. Ostatné ako tu niektoré riešia som ja nikdy nemusela. Ani to že nepomáha,ani to že sa o dieťa nestará. Ale pre mňa už po rokoch je toto na dovidenia.
@loginexistuje 23rokov.
Ver, že úplne rozumiem o čom píšeš. Dieťa potrebuje predsa aj otca a pokym ste fungovali ako tak bez problémov, nemala si dôvod riešiť rozchod. Teraz sa situácia zmenila práve tým, že dostal byt a máte možnosť spravit hrubú čiaru za jeho minulosťou a ísť svoju cistu budúcnosť a on to jednoducho odmieta. Proste nastal nejaký problém, ktorý je potrebné vyriešiť a on ho nechce akoby riešiť vôbec a to ťa proste nakoplo. Držím palce. Nemaj hlavne výčitky kvôli tým 15rokov, každý robíme najlepšie ako v daný moment vieme. Dolezite je, aby si spravila správne rozhodnutie na dalších min 15rokov.
A rieš to s ním v úplnom klude, aby pochopil že nie si hysterka ani nič podobne, jednoduche a padne argumenty daj aby pochopil, že chceš len dobre pre vaše dieťa a hotovo. Drž sa
Bohvie čo má pod nechtami, aké prusery, dlhy, klamstva, za 15 rokov nič iné nevyplavalo, ale to neznamená že je čistý ako ľalia. Nie je. Aj keď si myslíš že je dobrý otec, nie je, lebo klame a ojebabrava teba a svoju malú dcéru. Nepredlzuj agoniu, choď k rodičom, bývanie poriešiš aj časom podľa potreby, otcom bude takým akým bude chcieť.
Možno liečba šokom, že nezatancujes ako píska 15rokov, že nebudeš mlátiť slamu ďalšie mesiace ale reálne odídeš a on nájde prázdny byť, niečo vyplaví.
Veď prekutraj všetky papiere, čo je v nich, príjmy výdaje, neexist aby nemohol platiť prispievať na svoje malé dieťa z toľkých peňazí. Daj si dcérku zveriť súdom, požiadaj o výživné , z 2000 e kľudne 500e, napr. 300 k rukám a 200 šetrenie, a uvidíš ako sa ľady pohnú. Pod takýmto dohľadom sa všeličo prevalí, bude musieť súdu dokladovať príjmy a výdavky a ty len oči vygúliš , aké hovna sa ukážu. Neverím že 💩 nebudú, ani kostlivci že nie sú.
Neverím a mám pocit že bude pruser
Ja som spokojna so svojim, vy co nic nemate ste sa tu zbehli teda.
Pozri,veď ty si jedináčik...ty zdedíš rodičovský dom s pozemkom,ktorý neskôr zdedí vaše dieťa.
Daj mu ultimátum,že sa presťahuješ,ak ti zdokladuje výpisy z účtu,atď...a v budúcnosti určite rieš vlastné bývanie ;)
Môže mať dlhy,exekúcie či hrať online kasíno...
@silvia2013 “vy čo nic nemáte” 🙉 🙈🙊 jasne….. iba ty máš, nikto iný… tak ti teda blahoželám 👍
@vikiki29 ach ta zavist 😂👌

@vikiki29
@ariesi
@kitycat
@ketrint
@kitycat
@marca12 hypotéku nepotrebujem,mám našetrené peniaze ,aj rodičia ,takže oni my už tiež dávno hovorili ,že zvyšok mi vykompenzuju,alebo že oni si pristavia a môj môže byť celý dom. Budem to riešiť v dohľadnej dobe.
@kukulienka999 nestojím za rozpadom manželstva,boli spolu 2 roky manželia ,spoznali sme sa po rokoch.
@taty nechal im ten dom,že však to bude ich spoločného dieťaťa,ale my sme sa vtedy ešte nepoznali,a ja som sa to dozvedela pred rokom. Ten do je vo vlastníctve exmanželky,to som pozerala na katastri.
@kitycat veď sa to chystám spraviť. A že prečo už ťažko povedať, napísala som vyššie,proste som ho milovala ,teraz sa z toho snažím vyjsť najlepšie ako sa dá.
@marca12 hľadala som na nete,nenašla som exekúciu,on má skôr popozicane od jeho brata ,kamoša. Oni mu vždy dajú,on to potom stále vracia a je v minuse.