icon

Partnerov byt a sťahovanie

28. jan 2023

Ahojte . Idem si sem pre radu,viac hláv ,viac riešení. Prenajimame byt. Partner dostal 3 izbový byt od rodičov ,oni sa presťahovali na vidiek a byť prepísali na jeho meno ,takže je už výlučne v jeho vlastníctve. Na prenájom platíme 450 eur . Chce sa presťahovať do bytu,čo chápem. A tu nastávaju z mojej strany pochybnosti. Sme spolu 15 rokov,máme spoločné dieťa,on rozvedený,z prvého manželstva dieťa. Ide o to,že treba tam zainvestovať v tom byte do detskej izby minimum ,všetko by som zacvakala ja,nakoľko on nikdy nevychádza z výplaty ( platí ešte stále úver,ktorý zobral z prvého manželstva) je tomu už x rokov,platí na dieťa a bohvie naco ešte nevidím do jeho financií ,nakoľko spoločnú kasu nechcel. Môj návrh bol,nech ten byt preda ( teraz sa dá za dobrú cenu ) a nech si kúpime dvojizbak ( spoločne ) ,zo zvyšných peňazí nech vyplatí pozdlznosti a nech nie je vždy v minuse. No nepáči sa mu to,teda rázne odmieta,že on ten byt predať nechce. Avšak,z mojej pozície,ak sa tam nasťahujeme (zainvestujem tam do prerabky detskej izby ) ,ten byt nikdy môj nebude. Aj keby sa prihodilo to najhoršie v živote,že by sa mu niečo stalo,tak budem musieť vyplatiť jeho dcéru aby sme tam vôbec mohli ostať. A toto je fakt,do ktorého sa mi nechce ísť. Najschodnejsiu cestu považujem kúpiť spolu menší a on nech sa vymota z pozdlznosti . Rozmýšľam že si sama ku rodičom prístavim,viem že to bude moje (som jedináčik) a nikdy nebudem musieť sa s nikým vyrovnávať a platiť pôžičku dokonca života. Tam tiež nechce ísť. Okej,aj to sa dá pochopiť. Ale že ani jedno riešenie nie je dobré to mi už hlavu neberie. A obetnym barankom spolu s dieťaťom našim byť nechcem.

Strana
z6
oriesocek
29. jan 2023

@silvia2013 niekto má peniaze, ale chýba mu empatia.... Dovolím si povedať, že sa mýliš... výpis z účtu si tu žiadnej nevidela. A ani koľko má kto nehnuteľnosti...

autor
29. jan 2023

@ceklis ďakujem si zlatá 💫
@cacianka áno,ja mu dám razne ultimátum,ale viem ako to dopadne,takže začínam riešiť svoje veci . Výživné netuším koľko by schválil súd,on tvrdí že aj na prvé dieťa platí 140eur a že ani na naše súd viac neodklepne,ale toto sú pre mňa už len menšie detaily.
@ivanasi áno viem,predtým hrával nike,teraz to robí určite online predpokladám.
@silvia2013 teba úplne nechápem,píšeš mimo témy ,že nikto nič nemá. Pre mňa peniaze a majetok nikdy neboli etalon,ale aspoň empatie a trocha rozumu viac oceníme ako to,čo máš ty doma alebo nie,je mi to jedno. A písať tu takéto komentáre iným ženám,je scestné . Kto má spokojný život,nerieši život iných ľudí.

kaktusik007
29. jan 2023

na 6 rocne dieta v pohode pri dnesnych cenach a jeho plate pytaj tych 500 eur --- 300 vyzivne, 200 setrenie.

kaktusik007
29. jan 2023

tych 140 eur co ti rozprava je cista hlupost --- opat ta opija suchym rozkom. Uz dlho som nevidela u skolopovinnych deti vyzivne mensue ako 200-250 eur

silvia2013
29. jan 2023

Uz chapem, preco si ta za 15r nevzal.Ber tomu, ze som spokojna, az velmi. Ja nepotrebujem riesit partnerske problemy na MK. Skoda, ze nepozname pribeh aj zo strany tvojho buduceho expartnera. Pekny den.😀😄

liljana
29. jan 2023

Toto asi nerozchodite, mate uplne odlisne predstavy o fungovani.
Ak spravne chapem z predoslych 6 stran. On zarobi 2000 eur, ty 1000 eur. On plati cely prenajom 450 eur. Ty platis nakupy. On plati uver ex za dom a teraz musi platit aj energie za darovany byt.
Inak nesuhlasim prilis s myslienkou, ze prenajom 15 rokov bol dobry napad, lebo si jedinacik a rodicia ti daju pozemok. Keby neboli rodicia u neho, aj u teba, tak ste obaja s tymto hospodarenim nahrati. Spoliehate sa svojim zivotnym stylom na rodicov. Ty nic nesplacas, on splaca dom ex. Mate spolu 3000 eur mesacne a vsetko ide niekam do luftu.
Stavebne naklady na dom stupli za posledne 2-3 roky 2-3 nasobne. Nemyslim, ze postavis dom z platu 1000 eur. Skor ze sa nastahujes raz do rodicovskeho domu. Jedine ak by si predala cast pozemku a za to postavila dom.
Obaja ste spravili vela chyb na oboch stranach. Mali by ste hlavne spravodlivo vyriesit, ze jednej dcere splaca dom, aby jeho druha a tvoja dcera nebola ukratena, ze prva dostane dom a byt po nom pojde napoly obom.

mpg
29. jan 2023

Toto vyzerá tak, že on sa jednoducho nasťahoval do jej hotového bytu, platil celý nájom a inak nič ani na potraviny, ani na dcéru, ani ostatné náklady. A ešte aj tak stále požičiava peniaze od známych a príbuzných alebo aj doma zoberie, bez povedania.
Obyčajne klame, aby zachránil situáciu a nedá sa skontrolovať koľko vlastne dlhov má a načo.
Od neho sa treba čím najskôr osamostatniť a nech si za to zodpovedá sám.
To je zaujímavé, že sa nepodarilo vidieť jeho napr. výpis z účtu alebo pri zvyšovaní výživného chodí také oznámenie, on bol asi veľmi rád, že našiel takú žena, ktorá jeho výdavky nekontroluje (lebo takých je veľmi málo). Lebo je to dosť riziko, takto žiť a jedného dňa sa môže dozvedieť všeličo, že je na nule a pod.

liljana
29. jan 2023

a asi to bude este komplikovanejsie. Pises, ze si jedinacik, on ma brata. Nemusi ho vyplacat z darovaneho bytu? Alebo sa dohodli, ze brat dostane nehnutelnost na vidieku, kam sa rodicia odstahovali. Ale pises, ze byt dostal az to, ze sa postara o mamu ... Plus plati vyzivne na dieta ...
Mala by si na neho pritlacit, nech ukaze vypis z uctu, kam idu ake peniaze. Nechces pristup a kartu na ucet, iba vidiet platby.
Znemozni mu pristup na tvoje peniaze, nemaj doma hotovost. Je drzost mat dvojnasobny plat a bez opytania brat z tvojich uspor.

vikiki29
29. jan 2023

@oriesocek Škoda reagovať na takúto osobu ako je silvia. Zavítala na túto diskusiu aby sa pochválila čo všetko má a tým si dvihla to svoje už aj tak do neba volajúce ego, mysliac si aká je úžasná a jedinečná. Pretože nikto z nás nemá to čo ona a všetky jej závidíme jej perfektný, pokojný, vyrovnaný a hlavne bohatý život. Nuž niektorí ľudia dosahujú svoje maximum takto, treba ich v tom nechať. Škoda že sa za peniaze nedá kúpiť charakter a pokora, v jej prípade by to bola najlepšia životná investícia.

betulinka1
29. jan 2023

Toto ja stale hovorim, ze niekdy si myslíme, ze sa nam deju zle veci a po case zistíme, ze to zle bolo na nieco dobre. Je super, ze si ta nezobral za zenu, lebo tento chlap za to nestoji. Plati ex hypotéku a dom nie je napísaný na neho alebo na tu dospelú dceru?? Divne nikdy som o taktom ani nepocula. Ale ok, moze ist o 200€, takze to tak neberiem. Ani to sa mi nezda divne, ze nechce predat darovaný byt a ist do spoločného. Aj to by so este povedala ok. Ale nedeliť sa s výdavkami na bezne réžie domacnosti to uz by mi sakra vadilo. Cize ty vlastne beries svoje peniaze a namiesto toho aby si ich davala svojmu dietatu ich davas so nejakeho chlapa 🙈🙈🙈 no neviem co planujes urobit ale ja by som si kupila svoj byt a do noveho bytu by som si stareho chalapa uz nebrala. Naco ti je? Ani peniaze ti nedava, ani nie je k tebe úprimný, nevies o nom nic. Viac ti ako chlap da aj obyčajný vibrator a nemusis ho živiť, iba sem tam nabijes 😉😉. Takze za mna asi takto. Bude ti platit vyzivne a este budes mat volne dni, ked ti zoberie dieta kazdy druhy vikend. Podla mna by ti bolo lepsie ako teraz.

lienka.7
29. jan 2023

@betulinka1 dom je písaný na exmamzelku, @autorka tu to niekde tusim spomínala ze to ma preverené. A ja takéto pozmam, ze ex platí, aj kúpil byt, ci dom, ale to ide o bohatých ľudí, nie o chlapa ktorý žije na úkor dcéry a partnerky.
@vikiki29 sisi je nejaká zakomplexovana mamonarka, velmi.by som chcela vedieť , kde si v 20tke kupila byt bez hypo a bez pôžičky... resp.za co. Za svoje urcite nie. Mimo to, ze keca uplne od veci, na ten charakter a pokoru jej asi neostalo. Co uz.

som_realistka
29. jan 2023

15 rokov ste spolu vie ze vždy ta obl ne, jemu je dobre, z peňazí na domácnosť co máš doma platil nájom,. Určite iba teraz? Ako tu odznelo xkrat, daj si určiť súdom výživné a kopni ho dozadku. Možnom mas strach ze zostaneš sama, veľa žien žije preto v nefunkcnom vzťahu. Ale aj keby, budesomnohostastnejsia s dieťaťom bez prizivnickejhnidy hnidy. Chlap s 2000 príjmom a nedá euro na vlastné dieťa? Súd, výživné a pre od neho.

janetinka27
29. jan 2023

@zuzanka.zuzu ano citala a hovorim o dedicstve po jej rodicoch, pretoze si u nich chce robit pristavbu. tak som len napisala, ze by som radsej investovala do vlastneho bytu a nepristavovala u rodicov, pretoze pripadny partner by tam nemusel chciet ist byvat a ona tam bude mat zaviazane peniaze. predpokladam, ze ak ma autorka surodencov, tak sa bude komplikovanejsie riesit vysporiadanie domu so surodencami.

maryetta
29. jan 2023

Tak toto by som veru pritlacila.
Ked vedel dat jednu nehnutelnost dcere. Preco potom druhu nechce dat druhej?
Preco v pripade niecoho este bude mat tvoja dcera “problem” vyplatit sestru? Pritom sestra je na tom lepsie?
Cele je to fakt velmi divne ☹ ale na tomto by som si stala ☹ je to ozaj najmenej co moze pre tvoju dceru spravit.

autor
29. jan 2023

@kaktusik007 dobre ,podám tak,uvidíme reálne koľko sa dá. Samozrejme sa bude snažiť čo najviac pre dcéru.
@liljana ja som si našla v tom čase podnájom za fakt smiešne peniaze,po covide sa cena nájmu je skoro trojnásobok pôvodnej. A nechcela som sa hlavne viazať,v prípade straty príjmu ,zdravia,čokoľvek. Skratka to bola pre mňa istota,za dobrú cenu nájom,ak sa niečo stane,tak zo dňa na deň zbalum svestky a idem ku rodičom ktorý majú 5 izbový dom. Toto bolo za čias keď som dieťa nemala,ale spoznala som jeho,a potom som si hovorila,že však vybudujeme niečo spoločné. On vedel že ten byt mu rodičia darujú takže padlo,že počkáme. Ale za podmienok ,ktoré vyhovujú nám obom,no ako sa blížilo k darovaniu,stále vycúval a hľadal výhovorky,a popravde,tie ma už sakra nebavia. Takže preto som ja neriešila kúpu bytu. Vonkoncom našetrené mám na jednoizbak v našej lokalite ,ešte sa rozhodujem pre najlepšiu alternatívu.
@vikiki29 az teraz som si všimla,že Silvia je ešte mladučká,v tomto veku si veľa ľudí myslí že vlastnia všetku múdrosť sveta,nevadí to prejde. Aspoň tu mala minútku slávy.
@betulinka1 platí hypotéku a dom je napísaný na jeho exmanželku . Ja tiež toto nechápem. Čistý blb. Inak si to neviem vysvetliť. A s tým vibratorom ďakujem,dávam ti za pravdu 😅
@janetinka27 nechcem partnera,ani o tom neuvažujem . To je posledné čo riešim. Ja nemám súrodencov takže to bude moje raz,alebo mojej dcéry 🙂 Ajked si v duchu prajem aby to bolo čo najneskôr,moji rodičia sú najúžasnejší na svete a na nich sa vždy môžem spoľahnúť

zuzanka.zuzu
29. jan 2023

@janetinka27 cize necitala lebo autorka uz 2x spominala ze surodencov nema 😉

janetinka27
30. jan 2023

@zuzanka.zuzu tu diskusiu som citala, mam na nu stale upozornenia a tuto vec som si nevsimla. mohla si rovno napisat, ze autorka je jedinacick a nie ma skusat z prispevku. blbe, ze som jej dala aj ine rady, mozno dobre a jednu radu odveci.tak mi daj stvorku z citania 😉

zuzanka.zuzu
30. jan 2023

@janetinka27 dobre dobre, už končím 🙊 sorry 😉 ale práveže mne sa v tomto prípade celkom pozdáva nápad pristaviť u rodičov (hoci ja som teda dosť proti takémuto spolužitiu vo všeobecnosti) lebo je jedináčik, tak chápem, prečo aj túto možnosť zohľadňuje. v podstate jediné negatívum vidím v budúcnosti keď si nájde vzťah hoci teraz ho odmieta

sasa1310
30. jan 2023

On dostal byt od rodičov, ty si nebola schopná za 15 rokov nič nadobudnúť. To je tvoje rozhodnutie, že nič nemáš. Možno aj ty dostaneš od svojich rodičov. A prečo by si nemohla investovať si detskej izby tvojho dieťaťa? Či ty by si na základe prerábky tiež prepisovala polku majetku na parrtnera?

janetinka27
30. jan 2023

@zuzanka.zuzu ano, tiez si myslim, ze sice clovek vztah neplanuje, ale zivot moze priniest cokolvek. a dnes malokto chce ist byvat k rodicom partnera. je to nevyhoda aj keby chcela ist byvat napr. do ineho mesta - lahsie by predala byt, pristavbu by asi nepredala.

puertorico
30. jan 2023

ak máš kartu od jeho účtu, nie si náhodou aj disponent? lebo ak áno, môžeš ísť do banky sa spýtať na výpis z účtu a budeš vidieť.
Inak som za tú možnosť, že choď do svojho, ale nech ti to tvoje platí on, aspoň energie, ako svojej ex. a na malinkú pýtaj tiež.

autor
30. jan 2023

@sasa1310 ale mne nejde o majetok. Ja som sa už za 15 rokov rozdala viac než dosť. Ide celkovo o náš vzťah,o hospodárenie s peniazmi ,nakoľko máme spoločné dieťa,nemôžem si len tak už mávnuť rukou že v poriadku,zariadim izbu,potom budem naďalej okrem inkasá platiť všetko ja a on platí úver na byt exmanželke ,v ktorom ani nežije. A kde je v tom naša dcéra ? Keď si zabezpečim finančne jedno dieťa tak sa snažím aj to druhé a nečakám nech dava všetko ten druhý ,ale nech si nato v budúcnosti nenarokuje. To kde sme ? Navyše ja som to napísala 100x že som to nechcela zadarmo.
@puertorico to si nemyslím ,určite ma nedal ako disponenta. Jediné čo mne on bude platiť bude výživné.

Strana
z6