icon

Partnerova neochota zobrať si pol dňa dovolenky

25. máj 2021

Baby teraz sme mali hnusnu hádku s mužom. Som sa spýtala či si mohol zobrať pol dna dovolenky keď pôjdem na korekciu obočia. Inak ho nikdy o nič nežiadam, mala som rôzne vyšetrenia a vždy beriem dieťa so sebou alebo otravujem kamarátky, ale teraz sa to nedalo. Tak mi strašne vynadal či som normálna, že keby to niekomu povedal o čo ho žiadam tak mu každý povie aby takú ženu kopol do riti a išiel preč. Je to fakt také choré že ho žiadam o postráženie dieťaťa keď niečo chcem pre seba? On chodí do fitka alebo do kostola a som ticho. Dovolenku nijakým spôsobom nečerpá,nikam nechodíme pol dňa by mu nechýbalo, a jeho prácu veľmi dobre poznám, keďže som robila za zákaznícku firmu, pre ktorú on robil, tak viem ze tam nehrá rolu ani pár dní, nie ešte pol dňa.

autor
25. máj 2021

@obycajny jeho prácu poznám z pozície že som mu robila kvázi šéfku - investora projektu, na ktorom on pracoval, takže viem ako to funguje. Všetko čo sa dá riešim tak, že beriem dieťa so sebou alebo mi výnimočne pomôže kamoška. Teraz som raz chcela niečo, čo sa nedá inak, pretože nie sú termíny a už ma tlačí čas, pokiaľ tam nepôjdem čím skôr, tak za to zaplatím 3x takú cenu

autor
25. máj 2021

@marcellka32 on to hovorí preto lebo dobre vie ze ja sa späť do tej práce nehrniem. Keby som vykrikovala ako svoju prácu milujem tak by také reči nemal

obycajny
25. máj 2021

Mal a mohol ti pomoct,pokial si uz nepomozu partneri ktori spolu maju dieta tak kto uz potom.Kam tento svet speje netusim.Hlavne pokoj a nehadajte sa uz lebo dnes si uz dost vynervacena a este mu povies nieco co zase budes lutovat ty a coho sa chyti aby sa mohol zdut na 2 dni.

autor
25. máj 2021

Mimochodom keď poviem že sa mu starám o rodičov tak povie ze on dá výpoveď a bude sa starať on..zrazu ho netrápi, že je tu dieťa, ktoré potrebuje financie..

kubkovamama
25. máj 2021

Neplač a urob to takto,vezmi aj malého do sebou(ja mám 3 deti a riešim to tak),ešte vzivote mi napr.kaderníčka nevytkla,že mám dieťa pri sebe..Ale,jemu ani svokrovcom nenavar,pár dní pred ani neper ani neupratuj,ani pár dní potom,lebo šak sa zotavujes,úplne ťa to predsa vzalo ísť na skrášľujúcu procedúru a musíš to v sebe spracovať a naj celý týždeň to vydrz a potom smer kostol,ale nie u vás,chod aspoň 50km ďaleko do nejakej dediny na omšu.A podaj mi to s úsmevom,bez nervov a JEDEN krát.Ziadne vysvetlivky a nervy.Nenechaj sa zdeptat.V prípade jeho besnej reakcie maj poruke vytlačenú žiadosť o rozvod(akože) kde uvediete všetky svoje pocity čo si aj tu napísala.Pekne si to priprav a nechaj položené niekde v kuchyni,nech číta kým budeš vonku s malým.Ako môj tiež nestrazi,lenže z dôvodu workoholizmu a 100km mimo dom,no nikdy nikdy by mi nevyčítal.Ak chcem k lekárovi,to samozrejme ostáva doma.Ide o to čo ten tvoj kus povedal,nie o to že nemá čas.

autor
25. máj 2021

@kubkovamama my nie sme zobratí a už som si párkrát vypočula že bez neho by som to nezvládla. Čo je asi pravda, kde by som z rodičovskej prežila, v akom podnajme. Jemu je úplne jedno keď zoberiem dieťa a zmiznem. Ved keby som teraz nebola doma tak ani nevie. Ale keď idem na par dni k rodičom tak sa hnevá. Vždy chodím na par dni lebo sú ďaleko kým sa s rodinou postretávame, to sa nedá ísť na 1 deň.

autor
25. máj 2021

Ja viem ze by som niekedy mala byť sviňa a ísť si za svojim a srat na neho ale ja taka proste neviem byt, teda nie voči nemu, ved sme partneri, mame spolu dieťa. Viem taka byť voči cudzím, kolegom, známym, ale vo vzťahu si neviem predstaviť robiť si zle a žiť vedľa človeka vypočítavo, že keď pomôžem ja tebe tak musíš aj ty mne. Ale príde mi to nefer že dostanem vynadane že nie som normálna a ze by ma každý kopol do riti

mima86
25. máj 2021

Preco nezoberie dieta so seboudo kostola? Vrd tam chodia ludia uz aj s novorodencami, farari s tym problem nemaju, skor uvitaju nove ovecky...

maminkasisa
25. máj 2021

Prepac, ale ked odides k rodicom, tak problem je v com? Ze nema servis a ani rodicia nemaju navarene. Ak Ti povie, ze by si bez neho neprezila, ani on by to nemal bez Teba lahke. Kto by sa mu staral o rodicou? Teraz byvate v jeho dome? Asi by som sa na Tvojom mieste osamostatnila, nemas v nom oporu a pomoc, podla mna si bez neho polepsis.. co Ta pri nom drzi

terina25
25. máj 2021

Poviem ti to takto, tiez som mala za muza takeho debila ako mas ty. A uz je ex. V sucasnosti mam priatela a on nema problem ostat s mojimi 2 detmi a ja mozem ist na masaz, do lesa, zabehat si ...nema problem ostat s nimi. A v zivote mi nepovedal,ze nemozem ist,ze neostane s detmi. Ja na tvojom mieste,ked bude doma, poobliekam sa, vymalujem a dieta mu necham. Nech sa aj on stara

marcellka32
25. máj 2021

Kopirujem tvoje slová: sme partneri, mame spolu dieťa...ano, máte SPOLU dieťa a SPOLU ho máte aj vychovávať...ale píšeš aj horšie veci: hnevá sa, že si išla za svojimi rodičmi, išla by som k rodičom a už sa k nemu nevrátila (ak ti vedia rodičia pomôcť)

autor
25. máj 2021

@mima86 a co mi to pomôže? O 8 ráno v nedeľu mi kozmetička termín nedá. Tak naco

petamich
25. máj 2021

ja som vzdy udivena z takychto prispevkov alebo otazok pomaha vam partner - moj manzel bude otec a rodic rovnako ako ja, bude sa podielat na starostlivosti a vychove rovnako ako ja (okej kojit asi nebude), pomahat chodi babka alebo kamoska - prepac ale tvoj partner je "exemplar", okej zobrat si pol dna dovolenky by sa mozno nepacilo ani mojmu manzelovi ale ked by som mu povedala, ze inak sa nedalo...pripadne by si nadrobil alebo dorobil vecer ale urcite by nevystrajal sceny a teda jedine rovnaky exemplar by mu povedal, ze taku zenu ma kopnut do riti...nikomu normalnemu by to nemohlo prist cudne, ze sa ide postarat o svoje dieta pol dna, ked ho potrebujes

autor
25. máj 2021

@maminkasisa neviem či toto je dôvod na opustenie, už sme mali pár takých hádok ale inak nám nie je zle a nechcem malému zobrať kompletnú rodinu.

katka2602
25. máj 2021

Fuha tak to je poriadny sebec. U nás manžel v pohode postraži deti, ešte povie, že nech idem. Tak neviem, ktorý chlap by ta "kopol" keď chceš dobre vyzerať. Skôr mi to príde, že nechce aby si dobre vyzerala, aby si si náhodou nenašla iného.

maminkasisa
25. máj 2021

Prepac, ale aku konplet rodinu, ked sa otec nestara... a este tie reci, toto by mne naozaj vadilo.... pockaj, pojdes do prace, a to potom ako? Zase len Ty?

nttnnt
25. máj 2021

a to dieta nie je jeho ked ti ho musia kamosky strazit ked nieco potrebujes? by som bola zvedava naco bobruje tu dovolenku ked si ju vobec necerpa to ma uchylku mat vela dni na konte ? :D no jednoducho keby ma moj muz takto vysmeje a este ty ako si pisala robis servis jeho rodicom tak by ten hukot pocula cela ulica zeby bol malicky ako trpazlik, jo a mal by v momente po fitku, by sa pekne v tom case venoval dietatu...ved ked nemozes ty tak bude aj on sedet na riti...nechapem taketo moresy

marcellka32
25. máj 2021

Takže záver je taký, že ty s ním ostaneš a budeš naďalej držať ústa a krok (nechcela som to škaredo napísať), on ťa bude ponižovať (lebo to robí a ty si to asi neuvedomujes), nechceš malému zobrať kompletnu rodinu (vieš o tom, že vaša rodina nie je kompletná? Aj dvaja sú rodina- ty a tvoje dieťa) amen

autor
25. máj 2021

Pre neho je to nepotrebná hlúposť. Však ok je to nepotrebné. ku kaderníčke, na kozmetiku, nechty nechodím. Obočie som mala tetovane pred 2 rokmi a chcem to obnoviť aby som prakticky len vstala, prečesala vlasy a bola upravená. Je to jednorázová vec. Keby som trávila každý mesiac na kozmetike a manikúra, neviem čo by povedal

vendulka80
25. máj 2021

No kazda normalna zena by takeho kretena kopla do riti. Prepac ale s takouto osobou zit by som nedokázala. Obdivujem tvoju povahu.

stanulienkat
25. máj 2021

Hned by som zrusila starostlivost o jeho rodicov. Su ti to cudzi ludia, ani nie svokrovci. Moze im on varit miesto fitka a kostola.

marcellka32
25. máj 2021

Ale tu nejde o to, či kadernícke, kozmeticke.... ty si išla LEKÁROVI a vyčítal ti to!

autor
25. máj 2021

Ja nie som zas taka utiahnuta, ja som mu pekne vynadala, že sa stará len o svoje veci a nič si neváži, že načo mi je taký chlap, že nech ma len kopne do riti ak si myslí, že mu bude lepšie lebo mne teda taky vzťah netreba. Tak mi na to povedal že som ochotná kvôli obočiu rozbiť rodinu

stanulienkat
25. máj 2021

Tu nejde o obocie, tu ide o princip.

marcellka32
25. máj 2021

Na obočie zober aj dieťa (hodinu vydrží), potom by som riešila už len seba a dieťa (žiadne varenie, pranie mužovi a ani jeho rodičom, to zvládne sám po práci)

autor
25. máj 2021

Samozrejme ze nejde o obočie, ale manipulant to takto prekrúti. A bola by som rada keby sa v práci spýtal kolegýň, že čo by mužovi na toto povedali. Alebo kolegov, ktorých ženy ani nevedia variť a nosia do prace vifonky. Či je fakt také nenormálne že chcem od neho pol dna dovolenky. Nech sa len spýta.

autor
25. máj 2021

Minule som v sobotu makala v záhrade a on bol chorý tak nepracoval. A zrazu mi kričí od dverí do záhrady že malého treba prebaliť. Skoro som odpadla. Ze ja špinavá, v zablatených gumakoch musím ísť vymeniť plienku namiesto toho aby to urobil on.

kubkovamama
25. máj 2021

Ak nie ste manželia,nemáš ani svokrovcov.Su to JEHO rodičia a tebe cudzí ľudia.Ty im varis a jeho ešte štve ak ideš k vašim?No nevarila by som im.Ako pomáhať treba každému,ale ak to máte takto,bohužiaľ,nie sú predsa odkázaní iba na teba.Uzasny syn nech zariadi donášku.Vybavi stravu na obci-podla diagnóz majú už na to nárok.Dokonca majú nárok na opatrovateľku z obce na 4 hodiny.Tt nie si opatrovateľka.Ty máš syna v prvom rade,potom svoju rodinu a on?Ako on k tebe tak ty k nemu.Tzn.on by mal byť na chvoste ako ty preňho.A s rodicaku zvládneš,to sa neboj,ja som bola sama s dvomi deťmi a dala som to.Joj,ja som mala hrozný vzťah a tiež som sa takto nekonecne dlho klamala..no veľmi zaúradovala exsvokra.Ja len,nikdy nenechaj so sebou robiť to čo by si ani on nenechal od teba.Budes sa trápiť a načo to je dobre.Lebo vás problém nie je obočko.

obycajny
25. máj 2021

Ale toto si nespomenula v prvom prispevku,riadny ignorant,mat takuto frajerku ako ty muza tak ju poslem do certa len by sa tak zaprasilo

marcellka32
25. máj 2021

Zakričala by som zo záhrady naspäť: prebal ho prosím, sadim kvety (prípadne dopln čo si robila) ...otočila by som sa a robila ďalej v záhrade...ty vždy ustúpis a on to vie, preto ťa využíva na všetko

autor
25. máj 2021

@kubkovamama jasne ze to nie je o obočí. Ale my máme 90% času fajn, aspoň tie nedele spolu trávime, chodíme na bicykle, korčule, teraz keď je zle počasie tak vždy keď sa aspoň trochu vyčasí, tak niekam ideme, aby sme využili pekne počasie. Vždy spolu večeriame, cez víkendy aj ranakjjeme a obedujeme, večer si lahneme, pozrieme film, mame spoločné témy, keď potrebujem pomôcť s niečím, pomôže. Ale toto neuznal za vhodne a pre neho je to hlúposť. Pre mňa je hlúposť kostol (bez urážky, nie som veriaca), ale tolerujem, že tam ide