Partnerova neochota zobrať si pol dňa dovolenky
Baby teraz sme mali hnusnu hádku s mužom. Som sa spýtala či si mohol zobrať pol dna dovolenky keď pôjdem na korekciu obočia. Inak ho nikdy o nič nežiadam, mala som rôzne vyšetrenia a vždy beriem dieťa so sebou alebo otravujem kamarátky, ale teraz sa to nedalo. Tak mi strašne vynadal či som normálna, že keby to niekomu povedal o čo ho žiadam tak mu každý povie aby takú ženu kopol do riti a išiel preč. Je to fakt také choré že ho žiadam o postráženie dieťaťa keď niečo chcem pre seba? On chodí do fitka alebo do kostola a som ticho. Dovolenku nijakým spôsobom nečerpá,nikam nechodíme pol dňa by mu nechýbalo, a jeho prácu veľmi dobre poznám, keďže som robila za zákaznícku firmu, pre ktorú on robil, tak viem ze tam nehrá rolu ani pár dní, nie ešte pol dňa.
autorka: to je sice vsetko pekne - ze a ako travite cas, ako ale reaguje v situaciac, ked ma pomahat, postarat sa, uprata a navarit napr.? ak ti bezne pomaha a toto bola jedina situacia, tak potom beriem spat, ze je to "pripad" - ak ale v domacnosti robis vsetko a raz za 100 rokov ho o nieco poprosis a takto reaguje, tak to v poriadku nie je ale to je iba moj osobny nazor a vas vztah je vas a mna do toho vlastne nic ;)
@marcellka32 nie som s týmto aký vie byť spokojná. Ale vidím aj iné vzťahy, napr švagor ešte sestre ošomre obed, lebo pánkovi nechuti ohryzat kuracie krídelká, môj otec sa nepohne s mamou nikam ako je rok dlhý, kamoškin spáva do 9 a potom začne pracovať, skončí prinajlepšom o 18 a potom sedí do noci pri počítači, nevidím veľmi okolo seba príklad toho, kde to funguje bez problémov.
On si proste teraz tvrdí že toto je o obočí. No nie je
Anonymka...takto, vy nieste zobrati ani úradne? Na kju onu, nech mi je to odpustené hore, on chodi do kostola,ked zije v hriechu?? Nemôže ani na sviatosť pristupovať, spoved,prijmanie...ako ok, zakázané to nieje,ale pekne povrchné,a to ako sa k tebe sprava,celkovo ,uz som sa vyjadrila...pre mna je to blb. V správaní. Ze pracuje,a robi altánok, wellness ano robi to pre rodinu, ale oveľa viac by som si cenila úctu,prejavy lasky a nie materiálne veci, co ani nieje isté,ze ty využijes...lebo je to technicky jeho,nie vase, chapes! On sa hnevá? Ze ty ides k svojej rodine? Co ju poznáš celý život, ale máš variť jeho rodicom ktorých,poznas tri roky...ok,beriem,ked byvate spolu,ale aj tak,...je toho vela,co ty robis,on to bere ze samozrejmosť,ale ty nemôžeš pomaly nic, lebo si na rd,a drží ta v hrsti,ako je on oan situácie...
Zariad sa uz, ako uznas, drz sa
@mariejenka úradne neúradne, manželstvo je stále len jedno. Toto je škoda slov, že kresťan a takto sa správa. Keď to jemu pred jeho Bohom nevadí... Popravde raz sme už mali takú veľkú hádku už teraz si nejdem trápiť hlavu o čom bola ale povedala som mu že končím a odchádzam, požiadam o výživné a odchádzam do môjho bytu čo mám na hypotéku. a potom som mu písala do prace že potrebujem jeho rodné číslo a on celý pokakany volal ze prečo a ze nemam urobiť niečo definitívne atď. Fakt sa zľakol že odchádzam, pritom som len žiadala o príspevok pri narodení a potrebovala som jeho údaje 🙂
Nie je to normálna reakcia. Je nenormálna.... Má šťastie, že nie je môj muž.
@martinka13 dobre a co by si urobila? Jasne ze som mu vynadala späť. Ale čo ďalej? Akože ja fakt nechcem zahodiť vzťah, vzdať sa je ľahké. Ale čo s ním? On je fakt tvrdý oriešok a ťažko s ním pohnúť
Čitaj pozorne, áno manželstvo je len jedno...ale ovela viac na tomto svete,zemi, závaží či ste manželia na papierovej A4.... lebo aj ked sa beru ludia v kostole, chráme,cerkvi, .... Aj tak musia podpísať lajstre na matriku. Ale je to jedno, ...toto neni podstatne. Tak ako obočie nebolo, princíp je ten ze on je Panko,so všetkými výhodami vztahu,a ty hoc si užívas dieťatko,si nápomocná aj inde,ale on ta ma za slúžku...a ja by som si ho raz odsledovala,ci ozaj chodí sa modliť...
Prepáč, ale vy nemáte vzťah...vzťah v zmysle, kde si dvaja vzájomne pomáhajú (nerobí to), kde si jeden druhého vážia (neváži si ťa ), podržia sa v ťažšej situácii (nepodržal ťa keď si šla k lekárovi tak frflal) atď....prečo si s ním? Sama si odpovedz....ale odpoveď, že sama by som to finančne neutiahla neberiem (máš aj hypo)
V na prvej strane netravite spolu čas a na tretej áno.
Teraz byvate v jeho dome? Je tam nieco Tvoje? Ak nie, tak naozaj ak odides, bude vsetko tahat sam a hlavne sa starat o rodicov a na to Ta najviac potrebuje
@maminkasisa on vie, že ona neodíde
Rada do buducna: Potrebujes aby si vzal pol dna dovolenku, lebo potrebujes ist k lekarovi na dolezite vysetrenie, pretoze mas podozrenie na.... Bla bla bla.
Nehovor chlapovi vsetko jak je. Ja tiez nehovorim mojmu ze kolko stoja moje nadpojene vlasy napriklad 🤣
@saraxyz čítaj. Príde z prace a ide makať na altánku. V nedeľu je s nami. Teraz v nedeľu pršalo tak namiesto toho v piatok poobede sa vzdal práce a išli sme na bicykle lebo sme vedeli ze v nedeľu sa nebude dat nic
@maminkasisa lenže ak odídem aj ja budem ťahať sama z rodičovskej
@joannita haha. Zlata. Presne toto urobím.
Skúste sa v pokoji porozprávať. A povedz mu všetko, čo tu píšeš. Bez hnevu. Hádam pochopí
Vsak pises, ze mas hypoteku? Na svoj byt? Mas tam podnajomnikov? Tebe sa paci takyto zivot? Asi moc nie, ked si sem pisala. Niektore z nas pisu, ze to nie je ok, ako sa chova. Aaaale, uz ho zacinas obhajovat, tak prepac, preco ziadas nestranny pohlad, ked aj tak si ides svoje. Napr. Mne osobne by vadilo, keby nic neurobil okolo dietata, a s tou zahradou a prebalenim, no neexistuje. Vsak si predstav, keby takto zila napr. Tvoja sestra, co by si jej na to povedala?
@saraxyz nie ze by som to už v našom vzťahu neskúšala. Ale vieš čo. Keď príde, skúsim to.
Skús. Držím palce 😉
moj muz by zdielal nazor s nim 🙂 Urcite by si nebral dovolenku kvoli mojej estetike, ale ani ja by som ho neziadala. On ma sice home office, ale ked som volna, idem s detmi sama busom, nevozi ma ani autom. Ani do nemocky so synom sme nesli s nim, ale s kuframi MHD. Nenapadlo mi to žiadať. Bolo to aj lacnejšie a ekologickejsie. Beriem to tak, ze pracuje viac a zabezpecuje nas, ja menej - len par hodin do tyzdna. Chodím napr. do kaderníctva vtedy, ked je doma. Vacsinou spolu so mnou idu aj vsetky deti. Skus na skraslovanie ist vtedy, ked si nebude musiet pýtať dovolenku. Možno stačí ísť hodku skôr. Predstav si, že si šéf a niekto si od teba pýta dovolenku, lebo jeho partner ide na skrášľovaciu kúru. Trochu si vymen roly a pozri sa na to očami muža. Určite hra "kto z koho a kto robí pre koho viac a kto má na čo nárok" nebuduje vzťah.
@maminkasisa áno hypotéku na svoj byt, prenajímam ho a z prenájmu sa platí hypotéka, nezarabam na tom ani euro. Ja ho neobhajujem, len hovorím ze nie všetko je čierne. Nedá sa celý vzťah hneď odpísať, ale takéto reakcie ma trápia. Moja sestra? Žije veľmi ďaleko a odkedy ma dieťa neviem ako jej muž doma pomáha, ale kým sme obe ešte sre nemali deti, tak to bola katastrofa. Ten ju vedel skritizovat esre aj za to ze mu dala mokrý pribor (nemal to rad)
@dahra každý má nárok v práci na dovolenku a on je posledný ktorý sa niekoho pýta. Keď ide o jeho záujmy iba zahlási že zajtra nepríde a hotovo. Ale keď ide o mňa tak nie.
@joannita Klamať nie je vhodná rada.
Tým sa veci vždy len skomplikujú. A keď príde na to, že sa nejako dozvie pravdu, bude ona za klamarku, manipulatorku, za tu ktorá zničila dôveru vo vzťahu, pretože si vymýšľa..
Chápem, že si to myslela dobre, ale toto skutočne nič nevyrieši.
tak najprv sa sťažuješ, že ti v živote nepomohol a keď ti povie, že máš ísť prebaliť, tak si div neodpadla. A z čoho si skoro odpadla? Že neurobil opäť niečo, čo nerobil vôbec?
Zaujímavý vzťah. Ja sa môjho nepýtam či niečo môžem alebo niekde môžem ísť. Ja oznamujem.
"Tak mi strašne vynadal či som normálna, že keby to niekomu povedal o čo ho žiadam tak mu každý povie aby takú ženu kopol do riti a išiel preč."
Odkaz tomu tvojmu egoistickemu sebcovi, že ja tiež idem na korekciu obočia o 2 týždne a keď som to povedala svojmu manželovi, tak jeho prvá reakcia bola, že si vezme na ten deň dovolenku. hoci by si mohol len naplánovať službu v práci na poobednú a stihol by všetko, ale že o 10tej už skončím, tak si spravíme pekný deň. Neviem si to predstaviť keby takto reagoval ako tvoj
No problém zrejme bude už dlhodobý. Bud ho prerobiš, alebo ho budeš tolerovať. A bude to časom stále horšie. Máš na vyber. A čerešnička na torte, ze sa staráš aj o jeho rodičov.
@sasa1310 neviem co si nepochopila keď som doma tak prebalim ani nerozmyslam, ale keď som tam zasvinena v záhrade a on mi kričí že sa malý pokakal, pričom on s ním bol lebo bol prechladnuty a nepracoval.. To bola teda nová situácia a nechápala som...
@viki_lv tíško závidím muža co ti dopraje takú drobnosť

Aha, takže si vlastne spokojná s vašim vzťahom....no ok, tvoj život, dali sme ti pár názorov, skús si to znova prečítat