Partnerova závislosť na marihuane - ako sa mám k nemu správať?
Dobrý deň,
idem si k vám po radu. Partner je závislý na marihuane. Dáva si ju niekoľkokrát (3-6x) za deň a ja neviem, ako to riešiť. Pri takom množstve to ide do peňazí, v obrovskej miere do zdravia a už to začína (aspoň mám taký pocit) ovplyvňovať aj náš intímny život. Pred trištvrte rokom mi povedal, že chce trávu obmedziť, ale jeho dávky sa ešte zvýšili - toleranciu na látku má naozaj vysokú. Chcem mu pomôcť, no neviem ako. Tvrdí, že závislý nie je. Vždy keď ho vidím na balkóne, nahnevám sa a teda vie, že mi to vadí. Namiesto obmedzenia drogy fajčí "tajne" a nie na balkóne, ale nie som blbá a postrehnem kedy si dá. Už neviem ako to riešiť. Zo začiatku som chcela, aby fajčil marihuanu aspoň ako jointa. On používa totižto hnusné plastové fľaše, cez ktoré to ťahá, vymieňa ich až keď sú čierne,...veď roztopený plast je nehorázne svinstvo...a ešte si to ťahať do pľúc. V intímnom živote máva často (nie vždy) problém so stoporením, jednoducho nevydrží "v pozore" dlho - už mi napadajú myšlienky, či ho nudím, nepriťahujem alebo či nie je gay...ale dočítala som sa, že dlhodobé a časté používanie marihuany môže mať vplyv aj na toto. Rozmýšľala som, že mu tie fľaše, kým bude v práci, vyhodím a ak sa za to na mňa nahnevá, možno mu to aspoň ukáže, že závislý je. Lenže na druhú stranu mu nechcem vyhadzovať bez dovolenia jeho veci...aj keď chápem, že ide len o dve plastové fľaše. Na jointa asi nepristúpi, pretože cez tie fľaše má účinok oveľa silnejší. Fúka si keď vstane, tesne predtým ako ide do práce, po práci, pred spaním...a ja neviem ako ho donútiť prestať. Problémy v intímnom živote ignoruje a ja tú tému nechcem pred ním otvárať (aj keď si myslím, že pramení v tom užívaní drogy) aby som ho nejakým spôsobom nechtiac neponížila. Jednoducho neviem akým spôsobom túto situáciu s ním riešiť, či asertívnejšie a tvrdo alebo jemne a s citom...neviem ako sa takému človeku pomáha. Nejaké rady alebo tipy?
@levoslava8 je zavisly, prehana to a tymto tempom pojde jeho zivot len do zahuby...ci uz pracovny, partnersky alebo ten jeho osobny. A to ti pisem ako clovek co si obcas zajafci uz roky rokuce, ale to tak raz do mesiaca...
Byt tebou by som mu dala ultimatum, budto trava alebo ja. Lebo take davky su naozaj devastacne na ludsku psychiku, taky clovek strati zaujem o vsetko. Trava je sice makka droga ale to neznamena ze neskodna
Podľa mňa treba dať na výber.. buď ty alebo droga.. dnes ti povedal, že prestane, všetko si vyhodila, povedz mu, že aj trávu si vyhodila, nie schovala.. A ak sa pohadate , lebo sa naštve, tak by som mu povedala, že je asi závislý keď ho to tak nastvalo.. nech si uvedomí, že už mu to ani v posteli pravdepodobne kvôli tomu nejde a že už máš toho dosť.. zbalila by som sa a odišla a niekoľko dní by som mu neodpovedala a nedala žiadnu správu.. po niekoľkých dňoch by som sa šla pozrieť domov kym bude v robote ,ci su tam flase znovu.. ak ano tak je to preňho dôležitejšie ako ty a neurobiš s tým nič.. je to iba psychicka závislosť, lebo marihuana nie je návyková.. Moj priatel tiež takto fajčil predtým, robil si jointy a tiež asi toľko čo tvoj priateľ, fajčil to ako cigarety a popritom aj cigarety.. keď som mu povedala, že mi to vadí, prestal.. bolo to ťažké, niekedy bol trochu nervózny a hovoril mi, že by si dal.. ale prešlo to rýchlo a teraz už si vôbec nedá nikdy, ani keď ma príležitosť keďže má kolegov aj kamarátov , ktorí hulia stále.. Podľa toho čo som videla uňho nie je také ťažké prestať ak by naozaj chcel.. drž sa
@levoslava8 no ako sa asi zachová? Zozenie si nové, alebo bude hulit tajné, aby si mu dala pokoj so svojimi recami. Už pred tým trištvrte rokom by som ho kopla do zadku, čo vtedy, nie už na začiatku ked som to zistila.. si naivná keď si myslíš že s tým naozaj prestane a keď budeš brať vážne čo ti povedal, že keď to chces ty tak prestane 😂
Čítam čo píšeš a je mi ľúto presne takých žien ako si ty. Jaaj bože
Čakám Happy end večer prišiel z práce videl že som všetko vyhodila, ospravedlnil sa mi a zistil že mu to vôbec nechýba a sme šťastní ako nikdy predtým.
Takto. Aby sem nepísali len ženy, ktoré nemajú šajnu. Poznám pár dospelých, pracujúcich mužov, ktorí hulia. Konkrétne štyria majú normálne rodiny. Samozrejme, ta miera hulenia je iná, ide ako píšeš skôr o jointy, po práci, večer, ako keď si niekto iný dá pivko. V tomto ja osobne nevidím problém, sú to výborní otcovia aj partneri, majú prácu, sú funkční. Tento level, ako má tvoj priateľ, je však trvalo neudržateľny. O jednom tiež viem, ktorý huli viac, tam je to už pre mňa na hranici tolerancie, ale taktiež sa príkladne stará o rodinu (áno, príkladne, možno prikladnejsie než mnohi iní manželia tuto.) Ale s príchodom dieťaťa to tiež radikálne obmedzil. Všetci títo ľudia majú po tridsiatke. Tipujem, že tvoj priateľ je tak cca 20 niečo. V tom veku ide na hranu, aj s alkoholom v tomto veku mnohí zachádzaju ďaleko za hranice. Pre mňa osobne by to bolo netolerovatelne. Nemám rada ultimata v zmysle "bud alebo". Ale zjavne ti to takto nevyhovuje. Povedz mu, že nie si stotoznena s týmto štýlom života a nechces takýto život do budúcna viesť. Zakázať mu to nemôžeš, ale podľa mňa je to na rozchod. Normálny, rozumný rozchod z objektívnych pričin. Žiadne vyhrážky a pod. Nemá to momentálne zmysel. Možno o tých 10 rokov sa uvidí, či dospel. Ale možno nedospeje, a ty zbytočne stratíš 10 rokov.
nie je mi jasne, preco ste vo vztahu s narkomanom.. asi mi usla pointa, ta podstata, preco s nim ste..
ak s nim nemas deti tak bez od neho...
Rozchod a dovidenia
@ahoj0 No ved tak som aj odpovedala. Väčšina sa tu tvári, že panebože, aké sú ženy sprosté, drogy a tak, koniec sveta, sodoma gomora. A je to aj o tom veku, lebo ti otcovia rodín tiež kedysi hulili ďaleko viac než teraz. Tak jej len vravím, že možno sa zmení časom. Ale či vôbec, to ťažko teraz povedať.
Ty vole tak toto neeee....aby mi chlap kandlil cele dni na marisu😠😠😠
to že si mu vyhodila travu neznamena že prestane,ked ju doma nenajde ešte dnes si pozhana davku,a tohned ako sa bude dať,lebo bude chytať absťaky,tam pomôže liečenie,potrebuje odbornu pomoc,a pokiaľ neprestane tak s nim určite skôr či neskôr skončiš,pokiaľ si rozumna,lebo aj tak nechapem čo ťa ešte pri nom drži
Ako už bolo napísané:OMG veď žiješ s fetakom! To je to o čom si snívala? Bez od neho kým Ťa do niečoho nenamoci alebo kým Ti nespraví dieťa!!!
@levoslava8 poslala by som dočerta. Neviem ci žijete spolu v jednej domácnosti alebo nie. Mina veľmi veľa a nič s neho nemáš a riskovať pri tehotenstve zdravie dietata? A keď by bolo zdravé dieťa nebála by si sa mu dat ho kocikovat keď by bol zhuleny z marisky????
@levoslava8 to musí byť veľmi sexi neodolateľný úžasný krásny muž, keď si ochotná okolo fetaka behať po špičkách aby si mu neranila jeho úžasné srdiečko. Mam chuť tebou zatriasť, haloooo baba si normálna???
@levoslava8 to ti stojí byť za to z fetakom .on musí sám chcieť prestať a keď sa nesnažil prestať do teraz podľa mňa ťažko prestane ja by som ho na tvojom mieste kopla do riti a nemusela by si riešiť takéto veci a mala by si pokoj možno si myslíš že sa my to ľahko hovorí ale ty musíš nabrať odvahu a premyslieť si či ti stojí za to
Možno mu povedz, nech to obmedzí napr. na 1x denne? Po práci?
no ako reagoval ked prišiel z prace a travy nebolo
6 ×je strasne vela,to by som uz nestrpela,ani keby si dal 1×.
Ahoj, hlavne sa neraď tu, lebo tie drísty o tom, že nemá niekto sebaúctu vôbec nepomôžu. A inak tu platí len ultimátum. Buď ty, alebo tráva. Nech sa rozhodne. Lebo sa utrápiš. Držím palce. Asi ho veľmi ľúbiš, ale zničíš sa pri ňom. Radšej to ukonči hneď.
Ja som poznala chalana, co nefajcil 6x za den, ale 6 cigariet za pol hodinu, kym bol so mnou. Prepocitala som to od 14- 30 rokov prefajcil jeden byt co som mu aj povedala.Z 10x mu 9x nestal de facto vo veku 30 rokov sa stal impotentom.Bola som nanho tvrda a povedala mu, nech ide sexuologovi kupi si Viagru, ide na lieceni, ze prefetoval byt.Nic si z toho nerobil ale ja sa predsa nevydam za impotenta..A ked som ho opustila vobec som to nelutovala.Ma svoj rozum, ked sa chce nicit nech sa nici, ale bezo mna...Chuda zena, na ktoru narazi
Toto by som ja netrpela..Moj si da tiez ale sem tam, kebyze huli denno denne a tolko x za den kopla by som ho do riti ..
Tym, ze povies niekomu, ze je impotent ho neponizis, lebo on to sam vie.Moj priatel furt nadaval, ked sa mu nepostavil a nic s tym nerobil.Ak sa neozves on si mysli, ze ti to nevadi.Tu na Modrom koniku su stovky pripadov, ked zena bola neuspokojena a koncilo to rozchodom.Vobec tento egoizmus chlapov v posteli a postoj nechapem.Nevadi im, ked sa s nim 3 zeny rozidu kvoli sexu a nic s tym nerobia alebo sa furt hadaju ako pes a macka.
Zbav sa ho!@levoslava8
@macekovam ja by som bežala aj keby deti mame :( Bože neviem si predstaviť mať takého otca pre svoje deti :(
levoslava8 . Ahoj ak sa smiem spýtať ako to dopadlo ???prestal alebo si odišla

akože nie som zástancom toho, že dávať na výber, že buď ja alebo niečo. Ale toto je prípad v ktorom by som to tak urobila. Iná možnosť nie je. Takto mu to vyhovuje, ty si síce pofrfleš, ale inak mu to toleruješ, tak načo by niečo menil??