Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@alice107 mna absolutne toto sokovalo toto si o nas Americania myslia?To akoze preco???
@kuwait to je uz starsieho data, tu je to vysvetlene
http://odeen.blog.sme.sk/c/344589/Ako-si-to-tie...
@kuwait 😀 😀 😀 😀 Nuz, presne toto napisalo asi dalsich 10 tisic slovakov, co to niekde zhliadlo...
Ale mozem ta upozornit, ze toto si AMERICANIA o nas nemyslia. Keby si zila v USA, tak by si vedela ze tento satirista-komik si robi prdel zo vsetkeho a toto nie je nic.... Proste je to komedia, to nie su HLAVNE SPRAVY na CNN, alebo FOX NEWS....
Treba sa trosku odosobnit.....
Bavila som sa o tom s kockami zijucimi v USA a vsetky sme sa na tom akurat tak zasmiali...
To je asi tak.........keby som pustila nejakemu americanovi lasicu a satinskeho, tak to nepochopia ani v preklade...
@kuwait vies, ja vidavam tie ich svadobne zmluvy. 😀 mas uplnu pravdu,je to kupna zmuva.ako ked kupuje tavu. 😀 a to som videla zmuvy aj nie tych chudobnych arabov.
v takej j zmuve bola ja jasne stanovene,ze urcita cast sumy bude zmrazena do casu plnoletosti syna/ sumu,co dostane/ak by sa priecila vychovavat syna ci dceru moslimsky/tak nebude ani vyplatena. dalsia cast bude vyplatena v pripade rozvodu/ak len on o to poziada/.ak ona,nedostane nic. dalsia cast bola ulozena v cennych papieroch a akciach. sprava bola zvedena inemu clenovi rodiny/ak by bola neposlusna manzelka.dalsia cast bola v sperkoch. tie dostala hned. oni to osetruju tak,aby ta zena bola odkazana na tych muzov a hlavne sa nevzpierala robit ,cop oni chcu.
povedz,,ktora majetna zena by pristupila na take podmienky? 😕 a toto je len jedna zmuva .vsetky boli velmi podobne v tomto duchu.ani jeden je neponukol akcie z jeho podnikov . dostavaju vsak nehnutelnost tiez. ale je to urrbene tak,ze je to vkrjine,kde je mozne vyvlatnit ,ak by sa vzpierala. nechu velmi mkupovat v usa ci europen domy pre tie zeny.lebo vedia,zeby sa osamostatnili.a to nechu.kvoli vplyvu na detia ked sa jej nasytia,aby sa nevzpierala.
samozrejme ine zmuvy maju s chudbnymi tunisanmi. tam je len pro forma napisany mahr.
ani v jednom pripade na tom zena nebola dobre pravne zebezpecena. ka namietala,k sobasu nedoslo.
vies, je velmi dsolezite ,aby zena mala pravnu istotu. to znamena aj dedenia,lebo v pripade ,ak neposlucha,tak ti muzi maju paky rozne ten MAHR jej stencit. takze je dobrfe mat penziu po muzovi,ak ten platil vysoke odvody amoze mat vysoku penziu.
jebo z dedenia ta zena mat nebude nic.
jav iem,ako je to pravne pre uzatvarani manzelstiev.aj viem, ze v niektorych tych statoch je presne staveny predpis,co treba robit v pripade manzelstva scudzinkou/europankou,americankou/ ale to neznamena,ze ti muzi si nemozu vziat ine zeny. aj som videla dokazy , ze ti muzi mali aj ine manzelky okrem europaniek. na sk ci veu ci usa ten sobas neplati.ale v ich krajine ano.a pre takeho je dolezite,co je v jeho krajine platne a ake tam on ma pravaa ak by prsiel do ameriky,tak si ju klusne prvezie a pre udsa pravo bud to jeho milenka.ale pre neho pravoplatna dalsia manzelka..
ak uzavrel manzelsatvo potom,co uz bol zenaty s europankou ci americankou,tak podla eu a usa prava to druhe manzelstvo neplati..ale v moslimskych krajinach ano.
takze americanka ho nemoze zalovat za bigamiu v tomto pripade. ak toot podvodne manzelstvo neuzavrel podla usa prava v USA:to len vvtedy,ak by uz bol zenaty a ozenil sa s americankou a predlozil falosne doklady,ze je slobodny,ho ci bol zenaty:
cize ak by tvoj muz bol byval uz zenaty a predlozil doklad,ze je slobodny,tak je stihatelny za bigamiu
ale ak sa ozeni v kuwaite,na sk to jeho manzelstvo druhe neplati. neozenil sa na uzemi sk,preto sa nedopustil bigamie. lebo v jeho krajine je mnohozenstvo povolene.
ak by sa ozenil na sk takto podvodne,tak je to bigamia.a to iste plati aj v usa. takze tie zeny niekdy ako ja viem zistia,ze ich muz sa ozenil aj viac krat. a nerozvedu sa . kvoli financiam. a horsie je,ak tie zeny zistia,ze uz zena ty je a ozenil sa znovu v eu a predlozil tam falosne doklady.
a mylis sa,ze deti sud prideli len tym otccom, lebo ich zeny su cuudobnejsie .
vmoslimskej krajine sud prideli deti muzovii, hoci matka vy bola zabezpecena dobre na to,aby sa o dieeta mohla financne postarat. tam sa neberie do uvahy len financna stranka veci.ale hlavne narok muza na deti virpade rozvodu.a s cudziunkami je podla nich riziko,ze nebudu vychovanane v duchu islamu. preto samozrejme VZDY /ak muz len suhasii ,ze deti budu smatkou/a/co skoro nikdy/ dostane deti otec. nech byaj bola zena akokolvek majetna.hlavne ak je cudzinka .
moslim nesmie na zene setrit? 😀ten ak samu znepaci ju aj zabije,nieto nebude na nej setrit.ak zena nerobi,co on chce,tak je po ich ´´vznesenych ´´ pravidlach.
vies lakomost je relaitivny pojem. ved to vies.pre niekoho je lakomy muz,ked neda peniaze na topanky za 30 eur.pre niekho ak neda prsten za stotisic eu.
ano,mas pravdu,ze zeny v 50 tych rokoch sa chovali trosku inak. ale to vseobecne plati ako na eu staty,atak aj na usa. pretoze ´´drzali ´´usta akrok´´.tak im muzi platili .
lenze teraz je ina doba.a tie zeny co si beru arabov su zvycajne s nejakou minulostou ,ci najvne chudobne zeny, nepripravene na to,ze zena moslima je podriadena. ze on je pan,ze nesmie ho porvokovat,ze nesmie brat grogy a pit,hoci on to robi,ze ona pod hrozbou zabitia nesmie byt premiskuitna.ale on moze.
no a mohe zeny toto neustoja.a preto ti muzi /havne timajetn inaozaj/ hovoria,ze ten stret kulttur a vychovy je taky velky,ze manzelstvo je nevhodne .
ved vies,ze cudzinky su arabmi povazovane kazda jedna za nemravnu.ake si nejaku aj vezmu,tak je potom vykricia,ze nebola panna,ked si ji vzali. 😀
aha chapem,takze tam ,kde ste v usa byvali,to neboli zeny vyssej povedme aj strednej vrstvy. cize povedzme skor z nizsej. jasne, pretoze by mali aky -taky prehlad o zivote v o vych.krajinach. ale na druhej strane,v usa nevedia vseobecne obyvatelia vela o europe. nietoeste podrobnosti o urovni jednotlivych krajin. hlavne tych stredo a vychodoeuropskych.
no vies, ja ci varim ci nie,treba umyvat podlahy vzdy. 😉prach sada. ja ma elergiu,takze v restike ak ideme,tak musism mat specialne menü.a niekdy sa to neda. tak sa musi varit doma.ak mam hosti,tak jasne,ze davam v uvarit profesionalom
tak ano,ak mate restiku,tak to je ine. tam uvaria ,co chces.ak vedia varit europsky. 😉 importovar. aco ? aha myslis bravcove? ;-
vies, to jeden z mozno dvoch prpadov,ka mal saudaky kral anglicanku.ale aku? kto bola ona? z akej rodiny pochadzala? iste nie z dobrej anglickej slachty. 😉 chaoes? ta bola rada,ze vyrizovala nieco asi. no neviem,aci jej dal miliardy. lebo tam sa majetky musia drzat spolu. nidy by sa nemohla trhnut,ak by sa jej nieco znepacilo.ona dobre toto vedela. aj otec terajsieho jordansjeho krala ma europanku .myslim,ze anglicanku.neviem presne.a jej syn? terajsi jordansky kral? je moslim.a jeho manzelka rania vyhlasuje,ze islam je mierumilovny.
pozri sa na jordansku prnceznu,vydatu za marockeho krala.ak si videla,tak na pozvaniach europskych kral dvorov chodi na svadby ci korunovacie.ale pozri ako je vzdy oblecena? ano,ma saty od diora,ale cisty orient styl, minule mala taky kaftan az hroza.ma rysavkave vlasy,nezahalena.ale nezaprie sa,ze je zenou mmoslima.aj ked kralovskej krvi.a ta jej europska stipka krvi tam je potlacana riadne
vies, zena v islame je tovar.a podla toho sa s nou aj zaobchadza.ale ty to vies najlepsie.ved tam roky zijes. 🙂
to s tym prisudzovanim deti v zahranici,kamoska tu v Rakusku sa nerozvedie s muzom,hoci ju podvadza,nedava jej prachy a vie,ze dieta by nedostala,lebo je povodom slovenka a to sa vobec nevydavala aby dostala rakusky pas, ani to obcianstvo nechcela. Len sa ten vztah zvrtol a uz nebola laska,ale len dieta. Svokrovci,zato ze je slovenka ju maju za handru a svedcili by proti nej. Pritom je to vzdelana zena,co tu dlho v AT bola slobodna, uzivila sa, ma kancelarsku pracu,ziadna opatrovatelka. Ale tu to urady daju kazdej slovenke vyzrat a vela zien tu trpi v manzelstvach,lebo sa boja,ze by prisli o deti. Su aj stastne pary,ved nemoze byt kazdy rakusak potvora,ale treba si domysliet co sa stane aj tu v Europe,ak dojde k rozvodu.
Jasne,ze ked sa zena vyda niekde do Emiratov ci Saudskej si to musi osetrit po pravnej stranke. Lebo v tych krajinach sa proste ide podla ich prava,ale to vsetky vieme 😉 Manzelstvo je sice o laske,ale kolko ludi ked sa berie,tak na to vplyva rodina ako keby islo o vyhodnu ci nevyhodnu kupnu zmluvu...
@kiki68 presne ja ked som sledovala ako slovenky dopadli s Europanmi,americanmi tak som nemala velmi chut ,lepsi bohaty Slovak taky Babis,Tkac,tie ich zeny maju raj na zemi ako robit rakusakovi ci jemu podobnemu doma poskoka.
@alice107 Nuz neviem ake sobasne zmlyvy si ty videla ale ja nepoznam jedinu nemku ktora by sa tu v priebehu 15 rokov vydala za shejka alebo bohaca.Tych je najmenej a su tu ale vyse 30 rokov a ich muzi su len podnikatelia.Vsak aj tie americanky tych je tu sice dost ale su to stare baby prisli sem v 60 rokoch,nove nejak neprichadzaju.A sobasna zmluva Mahr sa nerobi na europskom urade ale tu a o ziadnom zmrzazeni konta nemoze byt rec,to je HARAM.Peniaze musia byt vyplatene v hotovosti bud na ruku alebo presunom na jej osobne konto alebo vo forme sperkov ktore si zena vyberie sama alebo vo forme nemovitosti ci auta.Toto musi byt v dohodnutej plnej vyske vyplatene este pred podpisanim svadobnej zmluvy.Teda ziadne podmienky ze az detom alebo az neskor to je HARAM-s tym by ziadna moslimka nesuhlasila a ani biela zena pretoze taka sobasna zmluva sa nemoze tu spisovat.To co ty opisjes su typicke predmanzelske zmluvy europskych muzov lakomych,aby zena po rozvode nevzala cast jeho majetku.Hlupa zena co na to pristine,ak by ju lubil tak jej neda take podmienky 😉
@digysa nuz ja som necitala NIC NEGATIVNE OD AMERICANOV NA TU SHOW!Este ked sa slovaci ozyvali tak im odpisali ze relax it`s true,nobody give a shit about Slovakia 😠 Podobny insult si neodpusti Ashton Kutcher vo svojej show a to je z casti cech.Uznaj povedat v TV ze slovensky preziden je krava a ze vyvazame svoje prdy je dost nechutna urazka .Co sme im urobili ze maju potrebu nas takto urazat?Opytat sa cloveka ci na Slovensku maju ludia splachovacie zachody to mi pripada ako dalsi kamienok do ich mozajky.Asi si pletu Slovensko s Afganistanom 😖
Ako som uz raz pisala moslim ma vyzivovaciu povinnost voci manzelke a detom.BEZKONDICNU!Nemoze si klast podmienky za akych bude jej platit pred svadbou ci pocas manzelstva.Preto je MAHR tak vysoke aby v pripade rozvodu zena neutrpela a preto sa mnoho moslimov nezeni az do vysokeho veku lebo nemaju peniaze na ten MAHR nemozu sa ozenit,nemaju na to! Aj v Kuwaite je plno starych mladencov 40 rocnych ak zaraba 1000 eur mesacne trva mu roky kedy nasetri aby si aj tu sesternicu mohol vziat a zena mimo rodiny pyta este viac.Potom si to chlapik dohasi na Slovensko do Kosic ci kde a za 1000 eur si vezme slovensku nevestu,dovlecie ju domov mame a cela rodinka zije pospolu v jednom domceku na veky vekov.40 ludi v 6 izbach.Preto pozor! Na Slovensko bohaci nechodia,neskusajte sa zoznamovat s tymi co na Slovensku stretnete,Cigana by ste si tiez len tak nevzali a toto co chodi na Slovensko je taka uroven ako nasi cigani 😉 Da sa stretnut vo Viedni okolo 5 * hotelov,v Parizi,Londyne tam staci bludit po Harrods a sledovat tam ich chodi dost tych shejkov,princov,Cannes tam sa v Carltone to vyslovene hemzi nimi este aj Lambo A Ferrari si vonku parkuju(maju ich SPZ lebo si auta doviezli svojim lietadlom z domu )Tam niekedy vidim biele zeny s arabskou rodinou a dokonca tento rok som videla saudsku princeznu so svojim svajciarskym manzelom(blondak)oni ziju pri jazere Como na hraniciach CH-IT.(manzelik zrejme do Saudi nechodi s nou)v Las Vegas tam je ich dost tiez a v NY tiez ale hladaj ho v NY 😀 velke mesto= mission impossible.Nieje to lahke ale niekedy aj motyka vystreli a clovek najde co hlada ak hlada na spravnom mieste.Ti co su bezproblemovi nikoho neohlupuju vierou to je zlate pravidlo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Harrods
http://en.wikipedia.org/wiki/Hôtel_Ritz_Paris
http://en.wikipedia.org/wiki/Kuwait_Petroleum_C...
toto je len par z mnoha majetkov ktore vlastnia arabi v Europe.Potom sa nedivme ze preco si vyberaju manzelky z tych krajin.Business.
@inkinka ja jeho show sledujem ale toto bolo prilis,robi si zartiky ale nie taketo surove a ked k tomu pripocitam tie ich vyroky a otazky nazivo tak mam obraz za co nas maju.Zvlastne ze ked k nim slovaci utekali za komunizmu tak boli velmi sympateticki.Mam tam znacnu cast rodiny emigrovanu z rokov 1947-1980 ale vtedy davno nas brali ako ludi ubytych komunizmom ktorym treba pomoct a teraz?Ze ci mame doma splachovaci zachod a ta blbka mi isla dokonca ukazovat ako sa splachuje 😠 a ako sa napusta voda do vane.
aj taka Janett Jackson ma manzela katarskeho miliardara
http://www.jobsnhire.com/articles/8393/20140201...
http://articles.timesofindia.indiatimes.com/201...
http://www.ahlanlive.com/nina-zandnia-bags-her-...
nuz tak uz viem preco su americania sprosti 😀 lebo maju na to pravo 😀
@kuwait tak to si mala "stastie" na obmedzenu bytost. Znama v lete letela z New Yorku do Toronta s Newyorkcankou, ktora toho vedela o Slovensku celkom dost a praveze, ked ohlasili, ze let bude odkloneny na Mineapolis kvoli burke nad Torontom, tak bola to znama, ktora mala len velmi hmlistu predstavu o tom, kamze to vlastne maju ist 😉 a pritom ona ma celkom slusny prehlad, ale kolko Slovakov co nikdy v USA neboli ma prehlad o ich jednotlivych statoch, ich polohe, rozlohe, kde su najväcsie mesta atd. preco by mali oni vediet nieco o SK, ktore je napriklad 4x mensie ako Minnesota s tym Mineapolisom ( to som si teraz vygooglila 😒 😉 ) ked priemerny SK clovek pozna len par najväcsich a najznamejsich miest v USA, tak ako oni poznaju v Europe len Pariz, Londyn atd, tie najznamejsie.
Inak, moja prateta, ktora emigrovala pocas velkej hospodarskej krizy, mala taku usmevnu prihodu, podobne ako ty spominas, jej sa jedna pani spytala, ked jej povedala, odkial je, ze a vy ste tam cierni alebo bieli? A prateta jej na to hovori, ze ved vidite , aka som? 😀
Toto som prave citala.. Royal families nemusia sa zenit/vydavat len za bielych ludi (bielej rasy)
Members of the Royal Family are free to date and marry representatives of any race, religion or nationality, apart from Roman Catholics.
You don't have to have Royal blood to marry into a Royal Family.
In fact, most of the recent marriages of British and European Royals were to commoners; Kate Middleton, Daniel Westling (Crown Princess Victoria of Sweden's husband), Letizia Ortiz (wife of Crown Prince Felipe of Spain), Mary Donaldson (wife of Crown Prince Frederick of Denmark), Maxima Zorreguieta (wife of Crown Prince Willem-Alexander of the Netherlands), Mette-Marit Hoiby (wife of Crown Prince Haakon of Norway) and others came from non-Royal, aristocratic or noble backgrounds.
The ancestry of British Royals is most definitely not pure white; Queen Elizabeth bears lineage from, among others, Arab, Armenian, Persian, Chinese, Latin, Cuman ethnicities
If Prince Harry marries a black woman and their mixed-race children become Heirs to the Throne , there would be no issues; no one could or would contest their rights.
neviem co je na tom pravdy, ale zaujimave
@inkinka uplna pravda, bola som velmi prekvapena, jednala som s klientami z celej ameriky a Canady nielen New Yorku (aj medzinarodnych) ale ked sa ma vacsinou spytali z kadial som ja, povedala som z Ceskoslovenska zozaciatku aj cele 2 mesiace.. lebo som si myslela, ze nikto nas nevie zaradit po rozpade... A vacsinou hned vedeli, ze wait a moment from Czech or Slovak? hmmm. Vacsina vedeli... A ked aj nevedeli slovakia, tak zase naopak Czechoslovakia vedeli hned. Niektori aj susedne staty. My sa takisto neucime na zakladnej skole vsetky staty USA a ich hlavne mesta etc.
@kuwait bezne sobasne zmuvy o mahr to su. a zle si pochopila,ze to bolo hladne dti aich vychovy a starostlivosti.. bolo to ohladne jej MAhr. cast dostane v caase plnoletosti posledneho dietata.to nema nic s detmi ani jch vychovou a staroslivostou nic splocne.proste ohrnici sa vyplata mahr.
jasne,ze zmuva ostarostlivosti o deti je neplatna tak ako v eu ak by bola spisana ,ak aj v moslomskom state.
ale ide o to,ze tie zeny su vtiahnute do toho,aze musia drzat usta a 😝 krok.
asu visi to len speniezmi. . 😉
no a videla si tej nemky tu sobasnu zmluvu? povedas ti moze cokolvek.
no a ty si mala sobasnu zmuvu? dal ti manzel mahr?
vy ste sa sobasili na sk.? ak ano,tak jasne,ze tam nejaka sobasna zmuva neplatila. tak mate len bsm. ale mohol ju robit v kuwaite o mahr. tam, ked registroval svoj sobas z sk. tam by si mala uvedene,co bude ak zomrie , ci sa rozvediete. a kolko dostanes, kolko si mala dostat pri sobasi.mali ste taku zmuvu ,ked si legalizoval tvoj muz sobas v jeho krajine.?
@alice107 V Lichtenstajsku si Prince Maximilian zobral cernosku Angelu Brown http://www.hellomagazine.com/royalty/liechtenst... klik na jeho fotku a je tam s nou spolocne
@kuwait to vidis ,aku maju oni slobodu myslenia a tolerantnosti. takze aj pravo na hlupost maju. 😉 niekedy by sme sa mali od nich aj ucit byt slobodni . v aj ked im mozno vytnukt/hlavne politikov kde co/ ,tu hlavnu myslienku slobody jednotlivca europa nema tak rozvinutu .a to hlavne nie v praktickom zivote. 🙂

@lulka12 Dobrý deñ,som Slovenska zijúca vo Francúzsku,mám manzela moslima,cakáme bábätko,a som velmi spokojná s ním,aj s celou jeho rodinou,spoznala som ho v Spanielsku,zacali sme spolu bývat po dvoch rokoch chodenia,a tak sme sa spoznali,iné riesenie neni na spoznanie cloveka,bol aj na Slovensku,ja chodim kazdy rok do jeho krajiny,a vsetko je super,sme spolu uz ôsmy rok,respektujeme si navzájom nase viery,a hotovo!Dokonca on pozná bibliu lepsie ako ja,a ja teraz na spoznanie cítam ich korán,ale je v ñom vela nepravdivych veci,to mi aj on sam povie a sa nad nimi aj zasmeje,a mäm takú super svokru,to sa nedá ani opísat.No mozno mám stastie,ze on nepraktizuje moc jeho vieru,nechodi sa do mesity modlit,neklania sa Bohu,len jeho rodicia,ale to je normalne,su uz starucki,je to ich viera,ale proste niesu to zaryti moslimi,ale zas Egypt,Irak,Irán,Líbia,to je zas nieco ine,moj muz je z Maroka,troska ine zakony su tam,tak neviem,ale proste ja som mala stastie,ze som ho stretla.