icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

leishmania
11. feb 2014

@gabrielkaa a krestania maju zakazany predmanzelsky sex...

gabrielkaa
11. feb 2014

@leishmania áno presne tak 🙂. , každý veriaci schybí...to je jedno, či moslim, ci žid, či kresťan... 🙂. Ja som len reagovala na ten sex s tou plachtou 🙂

leishmania
11. feb 2014

@gabrielkaa ved na to som narazala, bezni zidia nevedia ze nieco take existuje

gabrielkaa
11. feb 2014

@leishmania veď práve 😉....

mariuskaa
11. feb 2014

@leishmania tažké co si myslíš ty? Počula si o Tom niekdy ako o pravde. ?

mariuskaa
11. feb 2014

@vevesh ja ti verim, ze si to aj videla, ze ti to kamoska odfotila... ale nebola pri nich, takze nevie, ak videla tu plachtu s dierou, na co to presne bolo. Tu je to vysvetlene...

A ako vlastne zacal tento "sibnuty" myt? Teoria je ze to vzniklo z Tallit Katan - zidovska odnoz - maju spodne pradlo (undergarment - neznamena spodne pradlo... ale nieco co nosis pod satami skor), ktore vypada ako sheet - plachta s dierou. V realite to ide cez hlavu (mozno to sluzi ako pokryvka hlavy) malo by to takto vypadat...

But how on earth did such a specifically wacky myth start? The theory is that it arose from the tallit katan, a Jewish religious undergarment that does look a bit like a bed sheet with hole in it:
That thing actually goes over your head.

mariuskaa
11. feb 2014

no ja som neni (je to spisovne? neni ? ) odbornik na judaizmus, toto je len to co som nasla na nete. Ze o toto by sa malo jednat. 😉

ellise
11. feb 2014

@inkinka nemyslím že naši předci byli tak hloupí aby neviděli souvislost mezi menstruací a těhotenstvím. doporučuji přečíst knihu Historie medicíny divili by jste se kdy se už léčilo

fajn, když bohu je jedno jestli korán bere do rukou menstruující žena, tak to nejspíš zakázal někdo jiný. Prorok Mohamed? obchodník, či čím byl? O to hůř. a pokud se vrátím k původní myšlece že v islámu jsou si všichni rovni a že islám je proto krásný, tak pro mně to tak není, třeba právě protože úplně rovni si nejsou a že určitá omezení tam jsou. právě z toho důvodu jsem ráda že mně žádné náboženství neomezuje v tom co dělám, jestli v době menstruace někam můžu, jestli si můžu vytrhat obočí, nebo veřejně tancovat.
Jen tak mimo, holky co to tady tak obhajujete a vysvětlujete, vám to přijde normální? Já jen že jsem nečetla váš vlastní názor ale jen naučená slova a vysvětlování

vevesh
11. feb 2014

@mariuskaa no to som nasla aj ja na nete, a precitala vznik mytov, ale bohuzial to nie je ta plachta....skus si predstavit obdliznik cca. 1,60 na 2m oramovane zlatou nitou, dookolapo celom rame po hebrejsky cosi, v spodnej casti cca. meter od spodu dieru v tvare stvorca o velkosti 20 cm....
a spoluziacka to ma z prvej ruky, ona sa z tou zenou rozpravala, ja len z tej fotky co odfotila...skus pozriet ten link co som tu hodila, mozno patrili k tomu smeru...
....a k tym mytom - ja som nikdy nepovedala, ze sa to normalne praktikuje, ale bez vanku sa ani listok nepohne... 😎

mariuskaa
11. feb 2014

@ellise my sa ale uz 2 strany bavime o judaizme nie islame..A inak ta nerovnost muza=zeny je v kazdom nabozenstve.. teda zaklad vychadza.. (aj krestnastve - biblia, aj islam aj judaizmus... aj ostatne)... ale to ci sa to stale dodrziava a kde a preco to je otazka... Niektori dodrziavaju niektori nie. 😎

mariuskaa
11. feb 2014

No teraz si mi dala chrobaka do hlavy @vevesh takze hladam a surfujem... Tak ja ale neviem.. Ja tomu neverim. 🙂))))

http://www.jewcy.com/sex-and-love/jewish_mythbu...

tu je napisane,
Vela "zvratenych" neslusnych veci sa deje v Ortodoxnych spalnach, ale nikto nema sex cez dieru v plachte.

There are all kinds of kinky things going on in Orthodox bedrooms (see Calm Kallahs and the Frumsex messageboards for proof) but no one is having sex through a hole in the sheet. - See more at: http://www.jewcy.com/sex-and-

gabrielkaa
11. feb 2014

@mariuskaa nie, je to určite mýtus, desinformácia, ktorá nie je moc založená na pravde. Hore odfotený talit je motlitebný šál...🙂

vevesh
12. feb 2014

@mariuskaa no snazila som sa na to pozriet zblizka, zo za smer ten gerrer hadisism je...to su ti zidia, ktori sa obliekaju, byvaju, ziju ako tesne pred 2sv.vojnou....najvacsie zoskupenstvo je v Antwerpach, Amsterdame (v Antwerpach som si to sama zazila a videla, teraz uz aj chapem, co som to vtedy videla 😎) na opis: predstav si scenku z filmu schnidlerov zoznam, a daj si to do farby...dokonca pouzivaju takeiste dobove kociky a frizury 😎
tu je pekna odpoved-neodpoved na pouzivane praktiky 😉
http://www.theyeshivaworld.com/coffeeroom/topic...

alice107
12. feb 2014

@kuwait priznam sa ,jasom necitala ten tvoj posledny prispevok ,az teraz. . lebo sa mi zdalo,ze stale sa vdebate tocime o kolo toho isteho a nevedie to nikam.lebo ty ma svoje predstavy/aj ked v mohom v minulosti si mala realne nazory/. len teraz som si k tomu sadla a zacitala sa, a odpovedam strucne. vlastne niet velmi co. len som to chcela nejak ukoncit .lebo je to nezdvorile nechat to bez odpovede,ked sme tolko popisali.
takze:
ja som svoju mienku uz vlastne k teme co preberame napisala.
ja k omu len tolko,ze v bohatych letoviskach v eu ci usa vidim aki navstevnici tam su. tam nevidim ziadnu arabku,ci europanku s arabom.az vobec nie napriklad vo forbes, ci nebodaj na ostrvoch v de napriklad. to uz vobec nie. ani v na takom mustique nie...... no ale mozno boli niekde schovane...... 😀
no a co sa tyka tych slapiek,tak kazdy arab si to mysli o europankach. a to aj ti,co ich maju za zeny. to je proste fakt,ktory aj ked nechces prjat,tak faktom zostane.
nebudem ani kometovat tvoju poznamku,ci som to ja zazila. ja nastastie som mala dost rozumu a nevzala som si araba.ale vidim,ako s a arabi chovaju aj v de k bielym zenam. a aj ako k svojim blielym manzelkam.kazdej doteraz,ktoru som poznala vykricali,ze je pobehlica a urobili zly obchod s nou.
mne sa toto stat nemohlo,lebo ja ma europana . 😉 ale ano,obtazovali aj man arabi aj tu v de. ato za bieleho dna na ulici v centre obchodnej stvrti. musela som aj policiu zavolat.a nie raz. .
no a este stucne , co sa tyka nehnutelnosti.ten byt samozrejme v arabskej krajine /aj kuwaite/ je na muza napisany .alle mylis sa,zeby jeho manzelka cudzinka nemohla byt spoluvlastnicka. preto ti muzi davaju tym zenam zlato ,lebo nehnutelnosti nechu dat ako spoluvlastnicky podiel.
prepac mi,ale ty tiez zvela o svojich pravach tam nevies. co chapem,lebo muz ma tam v rukach vsetko za svoju zenu. takze ty neprchadzas do styku tam snicm , cize ani s katastorm, ci notarom ci inymi uradmi ci instituciami.dlhe roky si nevedela ,ze ak syn ma 18 rokov,moze bez suhlasu odca vycestovat. alebo ze ti nemoze byt ako cudzinke zmrazene konto.no moze ,ver mi. 😉
vies, nebudem odpovedat uz na vsetko.lebo to sa tocime do kruhu ;-

co sa tyka toho princa maximiliana,tak nik z rodiny ,ci zo spolocnosti slachty mu na sobasi nebol. citala som o tom. a svoju mienku o tom som uz napisala.
rod ju neprijal,neuznal a preto nemoze ani pravne ten titul nosit.
ale je na tebe,comu chces verit ci veris. 😀nechavam ta v tvojom presvedceni. 8-
takze v inej debate/ znovu sa tesim na vymenu nazorov. 🙂

erjona
13. feb 2014

@alice107 To si chcela napisat, ze len bieli bohati nemci sa nachadzaju na "bohatych letoviskach" a ostatne rasy to maju zakazane, len preto, ze ty si ich tam nevidela, tak potom pre kuwait a jej manzela asi spravili vynimku a pre ostatnych moslimov, nie je to trosku za vlasy pritiahnute, co pises? Ci vysedavas na letisku kazdy den a sledujes, ci cestuju len bieli? Naozaj mas velmi smiesne nazory a komentare, ktore v ziadnom pripade nezodpovedaju realite. A, ze ta arabi otravovali v obchodnom centre a ty si musela volat policiu, zaujimave, ze mne sa to este nikdy nestalo a ani na ulici, ci niekde inde - to bude asi tvojimi recami a postojom k nim - len ci si si to nevysvetlila zle, kedze asi tazko maju zaujem, ked zacnes tvojou kaznou aki su vsetci moslimovia zli 😝

vevesh
13. feb 2014

preco este nevynasli grcajuceho smajlika?
nieco ako "unlike/dislike" , cize po slovensky palec nadol by tiez nebol odveci.... 😎

alice107
13. feb 2014

@erjona v prvom rade by si mala citat presne ,co je napisane a potom asi pochopis text. 😉 citala si niekde,zeby som napisla,ze len bohati nemci boli v tych destinaciach? tusim hladas v texte to,co tam nie je.
vies, ak teba neotravovali arabi, tak je to asi preto,ze ty ASI nevidis na ich sposbe chovania s ak zenam nic zvlastne,kedze jedneho z nich mas za muza.a asi zijes vo vakuuked nevidis,,ako sa drviva väcsina z nich v eu chova.
je mi jedno, ci ty to popieras. realitu popriet nemozno.
ja som si to vysvetlila zle? nebud smiesna. ja sa nedavam s takymi do reci. takze ako si mohli vysvetlit moje rci nespravne?
vies,nededukuj nieco, co sa nestalo. ONI kazdu bielu zenu pokladaju za nemravnu. atak sa aj k zenam v eu chovaju. aokrem toho pachaju aj majetkovu trestnu cinnost. cize okradaju , lupia s nazmi a zbranami za bieleho dna na uliciach. preco myslis,ze sa mohe zeny v de v autach zamykaju,ak na hodov sedia niekde na parkovisku ?
takze otazka neznie, ci je kazdy moslim zly.. ale tak, ze vsetci moslimovia maju rozdielne zivotne hodnoty, asposob zmyslania. a to sa prejavuje aj na ich chovani. a mohi/ak nie su euroskeho povodu/ maju inu mentalitu. a ta tiez prispieva k ich nevhodnemu /pre europanov/ chovaniu.
a samozrejme, ked uz pisem o tom zle,tak drviva väcina kriminality v eu je pachana prave prislusnikmi etnik , ktori vyznavaju ideologiu islamu.
ci to ty popieras ci nie ,je to fakt,.a kazdy ,kto v eu /havne vzapadnej casti eu/ zije,toto vie:
ty kde zijes? ze nevidis ,kto pacha najväcsiu krirminalitu v eu ? chod sa poziet na sudy v nemecku naprIklad, kto je v dervivej väcine hlavne vo velkych aglomeraciach obzalovany z krIminalnych deliktov nasilnej povahy a to aj na zenach.
precitaj si na nete aj v reale noviny ,tam uvidis ,kto pacha najviac deliktov v de: 😝

erjona
13. feb 2014

@alice107 Toto bolo tvoje vyjadrenie - bieli bohati, nie moje a na polozenu otazku, ci sedis denno-denne na letisku si samozrejme neodpovedala, lebo sama vies, ze je to hlupost. Ja teda nevidim, ze by sa tu arabi nejako vystredne spravali a trebalo by volat policajtov. A na to,ze nas vidia, ze sme vsetky biele zeny za nemravne a beru si ich za manzelky? To mi je teda novinka, musim sa spytat muza, ci vo mne vidi pobehlicu - a dalsia vec - statistiky kriminality som ti uz hadzala, prosim ta neopakuj sa dookola, bez podkladov... 😝

mariuskaa
13. feb 2014

@alice107
Alica jedina realita je, ze si rasistka. Mas klapky na ociach ako kon ktory vidi v predu len jedno BIELU FARBU svetla. Nic ine. Velmi smutne.
Neviem co a kde si studovala, ale FILANTROPIA to urcite nebola. A uz urcite nie Sorbonne - co je medzinarodna univerzita. Sorry neverim ti. Tvoje rasisticke nazory by sa museli aspon nejako upravit ked si stretavala "vzdelanych internacionalnych studentov z kazdej krajiny a farby pleti" dennodenne. Kazdi raz zmeni nazory, ked pride do kontaktu s niekym kto sa vymyka stereotypom. Kazdy jeden okrem teba. Tvoja nenavist nepozna hranic.

Prince Maximilian a Angela mali 500 hosti na svojej svadbe, hlavy statov etc. A je Princeznou takisto ako ich syn Prince Alfons Constantin Maria of Liechtenstein, je v rovnocennej linii (ako ostatni bieli pricovia) naslednikov tronu ked bude mat 18 rokov. Na tvoju hanbu.

eva8
13. feb 2014

Baby, čo sa týka obťažovania arabmi, i ja som to zažila, ani nie som blondínka.. Na hlavnej ulici i za bieleho dňa pokrikovali zo stoličky v kaviarni dokonca i na adresu mojej vtedy ešte len 12r. dcéry. a šiel z toho strach, veľký strach. Otec detí ma nazýval "cheap girl from east Europe" a nútil deti povedať "mama is ku..."

inak

@erjona @ellise prehrali sme v hokeji :(

@erjona prekvapila si ma - v dobrom, keď si sa zastala Kuwait

erjona
13. feb 2014

@eva8 Samozrejme, ze sa stane, ze budes obtazovana, ale nemusia to byt akurat arabi, vies byt obtazovana aj Slovakmi, Nemcami, atd, je jedno aka baba - no ty si mala dementa sama o sebe, toho tvojho ex, ale moj si za 13 rokov nedovolil, ani len zo srandy povedat, napriklad, ze som hlupa, alebo podobne a nie to este do nejakych stetiek mi nadavat...
---------------------------------------
Hokej sme prehrali, ale CR je v podstate lepsie na tom, my sme mali teda riaden debakel, v clankoch pisali, ze Americky hurikan nas v druhej tretine sfukol z ladu ☹
---------------------------------------
Kuwait som si zastala, lebo som to povazovala za spravne 😉

erjona
13. feb 2014

@eva8 A aky je tvoj nazor na alicin vyraz "bieli bohati" ?

demo
13. feb 2014

@erjona ale ved to je pravda, ze v moslimskych krajinach domaci otravuju cudzinky. A ako! V porovnani s tym sa zena citi fajn aj v takom Rime.

erjona
13. feb 2014

@demo Ale ona pisala o DE, nie o moslimskej krajine,,, kuk hore na jej prispevok 😉

demo
13. feb 2014

@erjona ok, tak si osviezme pamat 🙂. uz to tu raz niekto daval, nie je to sice Nemecko, ale neverim, ze v moslimskych stvrtiach mimo belgicka neprebiehaju podobne scenky

https://www.youtube.com/watch?v=46XT_NY14nE
erjona
13. feb 2014

@demo To museli teda dobre zostrihat, aby mali tieto zabery a kde je povedane, ze vsetko boli moslimovia??? 😀 😀 😀 😀

mariuskaa
13. feb 2014

@erjona vsak o to ide, nie kazdy snedy je moslim, a nie kazdy biely je krestan. ;o)

ellise
13. feb 2014

@erjona proc so nedokazes priznat ze to tak je? S mariuskou tady hazete videá jako důkaz pravosti, ale jak se to objevi neco s cim nesouhlasite tak je to hned sestřihane nahrane...

ellise
13. feb 2014

Jinak holky k tomu hokeji, nevěšte hlavu, ja veřim ze se potkame v bratrovrazednem boji 🙂

mariuskaa
13. feb 2014

@ellise klidek ja žiadne viědea nehádžem.
Uz musíš vedieť môj názor.
Este raz:
Nie kazdy snedy je moslim takisto ako nie kazdy biely je kresťan.
Ak je niekto hulvát (kriminalnik, čokoľvek negatívne), to z akej krajiny pochádza alebo to v akom náboženstve vyrastal je vedľajšie.
Je stale len hulvatom...