Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@canerko je fajn že se oblékáš jak ty chceš a že tvůj muž to do toho nemluví a i kdyby mluvil tak ty by si se nadále oblékala jak chceš ty.
Ale ne všechny muslimky mají to štěstí, některé chodí zahalené, chodí jich dost zahalených, takže i tady se dá použit rčení neházejte všechny do jednoho pytle... to že jedna nechodí se šátkem neznamená že to platí pro všechny... navíc máš výhodu v tom že si žila a žiješ v Evropě, kde víra nemá až takovou moc, a i muslimové žijí tak nějak evropsky.
Chápu že muslimky které v tom vyrostli chodí taktéž zahalené, ale udivuje mně že se takto začnou zahalovat i evropanky... Mimochodem všimli jste si že muslimky se necítí dobře v tričkách s krátkým rukávem, krátkých sukních...
Mně by například nenapadlo řešit jestli jsem pro muže objekt touhy nebo ne a oblékat se tak abych nebyla. Toto vůbec neřeším, jen to abych se cítila pohodlně upraveně.
A potom nechápu jednu věc, když tady byla debata o tom že muslimky v česku museli odejít ze školy protože jim nebylo umožněno nosit šátek, tak jste zde mnohé jich zastávali s tím že šátek je projevem víry a že a u canerko to neplatí? ta je taky muslimka a šátek nenos,..., takže je šátek projevem víry nebo ne? protože jestli to tak není, nechápu proč se muslimky nemohli vzdát svého šátku ve škole?
@alice107 No ale ja si mozem vyjadrovat nazor na veci ako chcem, to ze si zasa veci prekrutila a vidim to tak, tak je jasne, ze ti to napisem, ci sa ti to paci, alebo nie - a ja nie som zrela? No ja som zivi priklad, ktory vyvracia tvoje skonspirovane teorie a to ta stve. Jednoducho pises hluposti a slusne som ta na to upozornila 😝 😝 😝 😝
@erjona ja ta necitam uz zvycajne.ani jeden tvoj pripsevok tu na fore .len tento,kedze som teraz onlinea zasvietilo mi to tu ako upozornenie . svoj nazor som vyjadrila na fore a to viac krat k danej teme. obe sme si vyjadriili svoje nazory.ja nepokladam za prinosne na tvoje narazky odpovedat.
takze pokladam to zdoraznujem este raz, nasu debatu na danu temu /pokial neuvidim nejaky posun v realnom mysleni ci argumentacii z tvojej strany/ za ukoncenu. chapes to?
@alice107 Ty vyjadrujes konspiracne teorie, neberes do uvahy, ze vsetko zavisi od charakteru cloveka, nie od farby pokozky a od nabozenstva a ak si myslis, ze zmenim svoje myslenie na tvoje, tak to tazko, mne by svedomie nedalo odcudzovat ludi, ktori su v tej celej fraske nevinne 😉
@alice107 ty majsterka sveta ktorá sa vydala za aristokrata Nemca mi ide rozprávať aky je život s moslimom . Ty si ta posledná ktorej názor by ma mohol zaujímať . Nieže podebatujeme o tom neskôr za ist rokov ja podebatujem s tebou o tom len vtedy ak budes mat osobnú skúsenosť vo vzťahu s moslimom rsp.ak ty sama budes s nim žiť inak pre mna tvoje názory na takéto manželstvo su bez šance len hodné pousmiatia sa 😉 pekný den
@mallak ak ta moj nazor nezaujima, tak naco otvaras so mou debatu? tvoje prispevky svedcia o agresivite. asi som ti ´´stupila na otlak´´ ked tak agresivne reagujes. sposob,akym pises nema nic spocne s tuzbou o konstrusktivny dialog. preto nemam zaujem o debatu s tebou,ako si si mohla vsimnut, kedze som uz nedavno na teba viac nereagovala. moj nazor na vec som vyjadrila na fore tymto pokladam nasu debatu za ukoncenu.nemienim na teba viav reagovat,akokolvek by si bola dalej agresivna v prejave.
fuuuha ako to tak sledujem tu a aj inych forach...to vobec neni dobre si zacat so ziadnym chlapom nieco...hned sa ide na noze medzi zienkami...ci cierny-biely-ruzovy...fuuuuha 😅
@eva8 ja viem tazko sa prjima ta kruta realita. ja viem,ze to nie je lahke . bola si mlada, nevedela si nic o ich mentalite,sposobe zmyslania.
je jasne a pochopitelne ,ze si chcela platit polovicu,ked ste neboli este nic vlastne. chcela si byt nezavisla.ale on to tak nechapal.on len vedel vyuzit situaciu a klamat. keby bol k tebe citil lasku ,tak ti povie,ze tam byva na cierno anic nepati. a nezil by na ukor teba tam. lebo tie peniaze booli pre neho,ty si ho vydrziavala nevediac o tom.
takze ked si na toto spomenies, budes vediet, ako moze fungovat taky vztah s takym ich zmyslanim.
prave o tom ja pisem tu,ze vsetky su na zaciatku idealizuju,ako ich dotycny lubi, ale vsetko je len u nich o tom, co je pre nich vyhodne.
a potom to nemaju poroblem vyhodit na oci ,ked vedia,ze zenu uz nepotrebuju.nie si prva,a nebudes posledna. lebo takych naivnych zien je vela. aj dmes, v case internetu,ako si spravne pisala. ty si tu moznost nemala,aby si si mohla precitat ci overit nieco o ich sposobe zivota a myslenia skor,ako urobis rozhodnu chybu-.sobas smoslimom.
ale tie zeny ako aj teba vtedy/ruku na srdce/by nepresvedcil nikto.a to je ta tragedia kazdej potom. ked na udele vlastnom a hlavne vlastnycch nevinnych deti musia zazit trpkost pravdy.
@ellise nosit satku zena musi citit v srdci a nije preto lebo je to nieco ine.V mojej rodine satku nosia zeny od 50+.Oblecenie si kupujem sama a je pre mna normalne ze sa manzela opytam ci to mozem obliect alebo ci sa mu to paci,a ako som uz napisala necitim sa dobre z vistrihmi alebo kratkym oblecenim,kazda ma svoj stil obliekania sa a to je ten moj.aj moj muz sa ma opyta ci moze tu koselu k tym nohaviciam alebo ci si moze dat nieco ine,je to jednoduho nas dohovor alebo kompromis jedneho voci druhemu
@demo bojovala som tvojimi zbranami a uz sa k tebe nebudem vyjadrovat.za svojimi nazormi si stojim,aj ti si pisala ze sa moslimovia chcu zapacit Bohu odpalovanim autobusov.A vysvetlila som to ze by som za vieu vrazdila velmi pekne v dalsom prispevku.Sice mam len strednu skolu z maturitou ale niesom hlupa a viem co som pisala.tak ta pekne prosim aby si ma uz nekontaktovala lebo sa mi vobec nepacis.
@canerko pises, ze nosit satku musi zena citit v srdci....tak mi niekto vysvetlite, preco v nasej stvrti nosia satku uz male dievcatka (od 2 rokov hore) 😕, ....co tieto deticky mozu citit? pytam sa slusne prave teba ako Moslimky, kedze tomu absolutne nerozumiem, preco to tie matky robia, kedze to uz nie je ani podla viery, kedze satku by mali zacat nosit s prvou menstruaciou, aspon tak som to ja pocula. Naozaj ma to zaujima lebo ma az trasie, ked vidim tak male deticky takto zhyzdene...pardon za vyraz, ale detom satky na hlavu jednoducho nepatria, vyzera to desivo 😨 A tieto deti tak chodia aj do skoly, stazuju zivot nielen sebe,a le aj ucitelom, nakolko pri beznych aktivitach, ako telocvik a podobne hrozi potiahnutie za satku alebo sa moze niekde zachytit a uskrtit. Vsetci im to tu toleruju a ja neviem, preco, kedze toto nie je sucastou viery, mam pravdu?
@aliza pozri naozaj islam je len jeden kazdy si Koran prelozi tak ako ho citi co se tyka viery aky je rozdiel medzi mnou nezahalenou a tou co je zahalena?ziadny.V srdci nosime to iste -vieru.Jednoducho je to vychova rodicov to neprikazuje Sv.KoranVelakrat nezahalena moze bit vacsia veriaca ako ta zahalena.Na poslednom sude sa nas Boh nebude pitat ako som chodila oblecena ale ako som zila.neviem ci som dostatocne vysvetlila ale skusim este raz.U nas ked sa prvykrat stretnu potencionalni pre manzelstvo maju cas vyhradeny pre seba aby si povedali vsetko o sebe.Ja som manzelovi musela povedat ci som panna ,kolko chlapov som pred nim mala,ci sa mi niekto paci alebo tajne niekoho milujem,ci mam neaku chorobu neviliecitelnu.On mne tiez musel o sebe povedat a nic nezamlcat.Ked bi sa zistilo pocas manzelstva nieco co sme jeden druhemu zatajili mozeme sa rozviest a u nas su papierovacky len formalita,staci trikrat povedat:rozvadzam sa s tebou a uz sa ma nemoze dotknut.Pred sobasom sa u imama podpisuje zmluva z dvomi svedkami v ktorom je odskodne pre manzelku v zlatich mincach v pripade rozvodu.nakolko veno dostava nevesta od zenicha tak jej to veno zostava a nemusi nic vratit.Trocha som vysla z temi tvojej otazke ale chcela som aj to napisat.Ked sme sa mi isli brat ja som sa ho pytala ci chce aby som chodila zahalena,odpoved je nije a trva uz 11 rokov.predsa v Europe zil skoro 10 rokov ako sa ozenil a vedel ako to tu chodi.Ja som zila v Chorvatsku a Macedonsku sporadicne tak som vedela porovnat ten zivot v Chorv. s tim nasim v Macedonsku.

@erjona prepac mi,ale uz minule som ti neodpovedala. lebo nevidim u teba zrelost na debatu k danej teme. a to iste aj teraz. takze ty nie si hovorkyna predpokladam danej pisatelky. ak mi nieco chce vysvetlit,napise to mozno sama. tymto pokladam nasu debatu za skoncenu. 😎