Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
kuwajt ja by som napriklda podla tej kabelky urcite nepoznala ze niekto je bohaty a niekto nie, ja teda by som si ju nikdy nekupila aj keby stala €,ja mam rada taky sportovu elegenciu a nejako by som ju nevedela skombinovat, nic v zlom
@kuwait co sa tykqa hviezdiciek,tak tam sa mylis,ze to ma nieco s turismom. su presne kriteria, na zaklade coho hotel je zaradeny do kategorie. ty si nebola v spickovom hoteli v de,ze? 😉 tam, mas izby na vyber podla stylu zariadenia..napriklad graf-hilati suis, kolonial stil,, laura-asley stil apod... kupelne mramor a ceresnove ci samtalove drevo.... vane welnes.. tam nenusis kupovat havicu masaznu , aby si ju mala v sprche.. 😀 ...... ano, niektore izby su v tej cene co pises.. a na tu cenu vysoky standart... vyhrievane podlahy. vankusove menü , a pod. skutocne ti doporucujem navtevu takeho hotela v de a potom napis osobnu skusenost. 😉 a aj co sa tyka ranajok.... vyber vankusov ake sui zelas apod....
a pozri aki hostia tam chodia...... nie arabi ci ruski zbohatlici.....
no tak odfotenie tej kabelky je ozaj zle.... z akzdeho uha inak vypada. takze by som nikdy nehadala,zu eje to presne ta ista. ano , styl ano.ale nie farba. a uprimne, ,je skareda podla mna. ja mam rada eleganciu a nie toto. no ale samozrejme kazdy ma iny vkus.
holky sorry, ale co tady řešíte? kde je dražší hotel? kde je luxusnější hotel? kdo je bohatší, jestli evropská šlechta nebo arabští ropní magnáti? kdo má jak drahou kabelku?
a není to jedno??
@alice107 Nemanipuluj, ze som mimo temy.
Moja otazka suvisela s tvojim prispevkom, kde pises, ze(od urcitej) velkosti diamantu su tieto povazovane (v High Society=vo vyssej spolocnosti) za vulgarne.
Aky mas ty diamant ma nezaujima a to vobec nebolo predmetom mojej otazky.
Takze uz si vysvetlila, diamant do 1 maximalne 1,5 karata je podla DE-HS OK. Dakujem.
Nuz a tu kabelku Charlotka to ti verim ze by si si ju nekupila lebo na nu nemas,3500 eur je priemerny mesacny plat lekara ci pravnika v Nemecku.Tieto veci niesu robene pre tych co ziju z vyplaty
@alice107 Laura Ashley je luxus?Je to mainstream tak ako Zara 😀 To co opisujes je aj v tom four seasons izby stylovo tematicky zariadene,kazda suite ma svoj styl ,tie nemecke su vsetky v style art deco alebo ikea,par ich je troska prismrncnutych aby sa podobali na tie drahe vo Francuzsku a Taliansku.Ano pozrela som sa aki ludia pisu review hlavne ARABI a rusi lebo hlavne ti maju na 5 * hotel.Vsak si pozri reviews ked uz nieco pises,sami arab sami rus.Aj v Nemecku!Wellness vane tam su vo verejnom spa a nie v tvojej izbe 😀 Tak o nicom hotely ako tie nemecke a lacne! niektore uz za 170 eur na noc 5* to nieje luxus.Preco stale seba vyvysujes a druhych zhadzujes?To nieje pekne,kazdy si o tebe urobil svoj nazor,ponizujes,zhadzujes 😒
@kuwait ja nemam nick alice,ako som pisala zijem vo FR,normalne tu pracujem,dokonca v zdravotnictve a manzel v stavebnictve,
a mas pravdu na tu kabelku nemam ale aj keby som na nu mala tak si ju nekupim,to nie je zavist, mne sa skratka taky styl obliekania nepaci 😉
dnes tu nebudem idem pozriet do Sault ako sa dari levandule 😵
pekny slnecny dnik z PACA,lebu tu je dnes krasne
@kuwait ty alici zdatně konkuruješ co se týká toho dohadování.
Úpřimně na na tu fialovou kabelku taky nemám, ale i kdybych měla tak si ji nekoupím, protože se mi nelíbí. Stejně se mi nelíbí nábytek ve stylu Versace, může to být vrcholem luxusu, ale já to považuji za kýč.
Stejně se mí nelíbí okázalost,..... rusky ověšené zlatem, zachumlané v kožiších, všechno přezdobené, načančané, pro bohaté šejky to platí taky...někdo to může považovat za luxus,.. já mám pro luxus jiné kritéria
@mariuskaa taka otazka je uplne sukromna. na verejne forum nepatri. neodpovedala by som ti ani do ip. ty si cudzia osba.ja ako ini obcania v nemcku kade-komu ahoci -kde nedavam spravy o takych sukromnych veciach.
ak by si vedela ako to chodi vies ,ze existuje okrem zachovania sukromia aj iny dovod na neprezentovanie takych veci.
v zmluuve o poisteni sperkov mam aj klausulu o neohrozovani bezpecnosti poisteneho predmetu. chapes ty vobec ,co to znamena
takze v pi samozeme dalej bavit vseobevne o sperkoch, ktore mam mimochodomvelmi rada. ic ale nic osbne
ak si vsimas,tak ,mna ttvoje prepadnbe sperky nezaujimaju.ani taneziadam o zverejnovanie informacii o nich.
takze ty nemanipuluj mna do debaty o mimo danu temu. nepochodis s tym. tym pokladam nasu debatu o danej veci z mojej strasny za ukoncenu. 😎
@kuwait ja som ta pokladala za zenu na urovni. tak som aj debatovala s tebou . ale nema uz zmysel pokracovat. a vies preco? pretoze na debazu na istej vyske musia byt6 dvaja partneri. a ty uz sa postas v debate do medzi,ktore ja nemienim nasledovat.
to, co si ja mozem dovolit kupit co nie, nebudem prezentovat na verejnosti. ta kabelka je podla obrazka skareda podla mna a preto by som si ju nekupila. ake vysvetlenie ty na to mas je uz na tebe a tvojej. osobnosti.
tie styly v hoteli si mozes vybrat ake chces. pysala som o viacerych. ale urcite nemusis kupovat za par eur ako som uz pisaa do nemeckeho hotela sprchovu hlavicu. to svedci zase o tvojej /ne/ solventnosti/ by sa dalo povedat.ale toto nie je predmetom mojej debaty s tebou
to, ake prerdatavy ty mas o nemcku je tvoje vec. ty nezijes v eu ale izolovana v kuwaite.tak tvoje nazory tak aj beriem. je to v pohode.
ale predmetom debaty povodne bola rozdielna mentalita , sposob uvazovania a zivot rabov -moslimov a europanov.
nech sa snazis ako chces prezentovat, ze medzi arabmi je rozdiel pretize niektori su majetni, tak sa ti nepodarilo presvedcit nielen mna,ale aj niektore debatujuce. ;
takze vlastne pokracovat v debate je nanic. nebudem si tu predsa davat linky na saty ci kabeky,ze? ;-
ale nemam nic proti tomu takto debatovat v ip . 😎
dievčatá, nemá zmysel sa hádať, kto je šťastnejší, či zaujímavejší, resp. váženejší, lebo má viac peňazí. Tá kabelka je zaujímavá, ktovie koľko priehradok má zdnuká. Na obrázku ma moc neoslovila, no v skutočnosti môže mať svoj šarm. Je to ako s ľuďmi - na fotke krása, v reále hrôza, resp. naopak...
Prajem krásny deň 🙂
Usudzovat podla oblecenia a doplnkov niekoho na jeho bohatstvo je tak povrchne a kratkozrake, to uz nehovorim o jeho hodnoteni ako cloveka. Tento pan napriklad odmietol odmenu milion dolarov + Fieldsovu medailu, co je obdoba Nobelovej v matematike 🙂 je to extrem, uznavam, ale zda sa mi, ze ti, ktori okazalo vystavuju na obdiv svoje bohatstvo, nemaju nic ine a väcsinou sa on ani nijako nepricinili.
http://russianow.washingtonpost.com/2010/07/the...
@alice107
Najskor som si myslela, ze zle citas, ale Vidim uz, ze to robis naschval... 😀
Ale este raz. Ktora moja otazka bola velmi sukromna? Ziadna, lebo ja som sa ta Nikdy nepytala na tvoje sukromie, a este raz, ani ma to nezaujima!
Odpoved na moju zvedavost na zaklade tvojeho prispevku citujem ta (strana146 prispevok 14. mar o 21:31)
"je aj nevhodne,aby snubny prsten mal vulgarny tvar velkost diamantu ci ineho draheho kamena. bola nejak napadna"
Odpoved si mi dala znovu ta citujem (strana 146 prispevok 15. mar o 13:09)
"v jednoduchosti vsak povedane, 1 carat-1.5. gramu. tak si vypocitaj,aky prsten uz by bol vulgarny , napadny".
Tvoja odpoved znamena, ze vsetko od 1 caratu vyssie je vulgarne. To je vsetko co ma zaujimalo.
kto si ty, ze stale s niekym "ukoncujes debatu z tvojej strany"?
Trosku ucty voci diskutujucim a pokory by ti nezaskodilo.
Toto pises v kazdej teme kde prispievas, kazdemu druhemu prispievatelovi, aj ked potom znovu reagujes a zapajas sa. Toto sa mi zda na niekoho kto sa sam oznacuje "slachticna vrstva" neprimerane, a s bontonom nic spolocne a nie ak niekto nosi prsten vacsi ako 1ct.
(samozrejme, myslene vseobecne) 😉
@eva8 No podla mna vobec nejde Kuwait ukazat, ze ma viacej, ale reaguje na Alicu, kedze potapa jej muza a takuto reakciu by mala asi kazda z nas... Ked bola niekde na dovolenke, tak nechapem, preco sa jej Alice snazi nahovorit, ze tam nebola, lebo Arabi tam nechodia, myslim, ze toto je pointa ich diskusii 😀
@erjona
každá obhajuje svoju pravdu, nemá to zmysel. Samozrejme, že reagujú, i ja reagujem na tvoju reakciu 🙂 Ja som si z príspevkov, kt. som čítala (nie všetky) vybrala skôr zaujímavosti pre mňa, kt. sa inde nedozviem, lebo po nich nepátram. Nie je na škodu mať prehľad o živote v rôznych spoločnostiach, a rôznych kultúrach. Nevadí mi, keď niekto má milióny a ukazuje ich, či niekto má milióny a v tichosti si ich užíva. Vadí mi, keď jeden druhého nerešpektuje. Tiež sa dá polezimovať, čo sa už rešpektovať nedá...
.
Na druhej strane, podľa mňa sa jednoduhšie žije s peniazmi ako bez. a keď sa niekomu páči nosiť diamant, prečo nie? Však načo sú? aby ležali v trezore? Možno poistenie do budúcnosti... a keď ho niekto chce len ukazovať kvôli prestíži, či ponižovaniu, nech si dá pozor aby oň neprišiel - a je to jeho vec, ak som vyrovnaná sama so sebou, nedokáže ma tým očariť, doprajem mu to. Načo sa rozčulovať nad malichernosťou druhých, sú dôležitejšie veci... Ja tiež ak mám možnosť a chuť, tak sa oblečiem do čoho sa mi páči a v čom sa cítim príjemne, akceptujem, ak sa to niekomu neľúbi. Každy má iný vkus.... Samozrejme, môj názor je, že ak si vážim ľudí okolo seba, tak je mojou povinnosťou sa upraviť, obliecť sa čisto a príjemne, niekto takú možnosť bohužiaľ nemá 😢.
Je jedna pekná poviedka (myslím, že ich zozbieral Satinský) Po smrti mamky, jej dcéra našla v skrini krásne šaty, kt. mamka ani nenosila, aby sa nezničili. Načo boli?
Ja som dopadla tak isto - moje šaty vyšli z módy 😢
Každý národ má svoje zakorenené zvyky, náturu, kultúru. O niekt. koluje, že sú skúpi.... o niekom, že sa radi svojim bohatsvom pýšia, paradoxne tí istí i keď nemajú, ponúknu hosťa i keď by si mali požičať... Nesúďme, kritizujme, prejavme nesúhlas, no neponižujme. Teraz píšem o majetkových pomeroch. Keď z niekoho srší zlo, to už je o inom.
a tá kabelka ma začína lákať, vážne by som ju chcela otvoriť 🙂
a co sa tyka toho prezentovania ci neprezentovania majetnosti. fakt zalezi na osobnosti toho ktoreho majetneho stastlivca. ale verim tomu, ze orientalne blizkovychodne duse vacsmi inklinuju k okazalosti a trblietavosti, ako podobni jedinci v Europe. ako fakt nie je co riesit.
a aj ta kuwaitina kabelka prave svedci o tom, ze kuwait sa nedostala do arabskeho sveta len tak pre nic, za nic 🙂. ten orient je v tebe, je to tam @kuwait! 🙂
@demo Ferragamo je talianska znacka nie orientalna 😀 nieje vobec zriedkavostou vidiet taketo kabelky ci hermes zo pstrosa,aligtora proste staci ist do Monaca a tam ich vidis furu a vsetko europanky ich maju,na arabke skor vidis Ellie Saaba ci Zuhair Murada lebo oni najradsej nosia veci od svojich a teda ako sa obliekaju?To niesu europske znacky ani modely 😀 maloktora ma take oni uprednostnuju svojich designerov.Treba vidiet to sa opisat neda,ako z tureckeho serialu harem vcetne tych turbanov (to nosia arabky na hlave)Proste Orient ako z filmu,to nieje Ferragamo to je Pasha Ali styl
@inkinka Pre toto nevzal tie peniaze
The most forthright turned out to be the communists of St. Petersburg, Perelman's native city. They wrote him a letter containing a detailed plan of action. First, said the communists, you need to quickly take the money, preferably with interest. Second, invest it in the construction of a scientific center to educate children from low-income families. Third (our personal request), contribute $100,000 to the Lenin's Tomb Fund
A aj preto ze si mysli ze si zasluzi viac a ze ho chcu len opit rozkom ,to je tak ako s patentami ponuknu malu sumu a vynalezca nepreda lebo vie ze jeho vynalez ma ovela vyssiu hodnotu
@kuwait alebo pre toto:
But a former colleague at the institute where Perelman worked until 2005 put it this way: "He is exceedingly punctilious. Sometimes he would see violations of moral codes where, in fact, there were none." The mathematical community considers that Perelman solved the problem, but he says that Hamilton deserves the prize. We, his contemporaries, feel sure that a million dollars is the equivalent of happiness in life and that one shouldn't refuse such presents.
Každý si vyberie ten dôvod, ktorý je jeho chápaniu bližší. Ty rozmýšľaš tak, ako sa píše v poslednej vete, väčšina by rozmýšľala tak, neviem, možno aj ja, ale verím, že pre neho to mohol byť prioritný dôvod 😉
@eva8 kuwait kabelku som ti nasla.
das do google
Salvatore Ferragamo python large w chain tote, je velmi pekna,
tu mas 1 fotku z vnutra. (preklikas mysou na ostatne obrazky)
tato je v ciernom ta druha v charcoal farbe.
http://couture.zappos.com/salvatore-ferragamo-w...
http://www.ferragamo.com/shop/en/usa/handbags/t...
http://shop.nordstrom.com/s/salvatore-ferragamo...

ja sa tiez priklanam k nazoru ze tu v PACE teda vobec nejako bohati ludia davaju najavo nieco svojim oblecenim,uz som sa ponaucila ,ze netreba pozerat na auto a oblecenie aspon tu to tak neplati 😀 ,MP stavia takymto domy a robi rekonstrukcie a teda casto sa nestaci cudovat ako tito ludia chodia na schodzky 😀 😀 😀 cim nenapadnejsie tak tym lepsie,
raz sme boli pozvani na veceru k znamym/pan je majitel ocnej kliniky/a prisiel este jeho kamat s manzelkou, taky starsi manzelsky par, prisli na najnovsom Bentley, on prisiel obleceni ako supak obycajny,mal zabky na nohach ,kratase,vytahane tricko
add sluzky, teda pomocnicky v domacnosti, tu je to skratka normalny standard,mas voju upratocku,ktorej doverujes,a ktora mùaaj nejake referencie