Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
Aj ja som videla zahalene zeny v burkach, ale nevidavam ich pravidelne denno-denne. No ludia su na to zvyknuti a necumia ako puci na nich, to je tym, ze Vieden je multi-kulti mesto 😎 😎 😎
@erjona Práve v Ba večer, pri obchoďáku som videla zahalené v sivom, nie v čiernom (4-5), s kočíkmi, ostatné ich deti sa hrali. Boli bez mužov, myslím, že boli z Ba. U nás v Tescu či v Kauflande bežne so šatkou na hlave, niekedy to boli i slovenky - moslimky. V centre mesta stále stretneš arabov, sú všade, nielen na školách, ako som písala.
dobré je sa umývať odspodu, no potom si i umyť ruky a použiť mydlo... Tiež mám svoje skúsenosti s hygienou určitých osôb...
@themazda hotovo
@mariuskaa
Burka, zavoj....nevyznam sa v tom, ale vypadali presne takto (bolo ich tam asi zo 10-15 v jednej grupe)
http://www.frontpagemag.com/2013/dgreenfield/bu...
Clanok nie je postatny, to som len nahodou nasla obrazok, aby som ti ukazala, co myslim.
Pozeram,ze sa tu bavite o hygiene a cistote....no teraz som ale trochu v pomykove....
@canerko Neviem, akeho mas stareho syna. Moj chodi na zakladnu skolo a na velku potrebu chodi zvycajne v skole, lebo mu to tak vychadza..........uz ho vidim, ako sa o 10 hod rano pyta od ucitelky domov, ze sa musi ist osprchovat, lebo sa prave vysral... 😎 😎 ( Inak sa sprchujeme kazdy den a v lete aj viac krat, koli podnebiu)
Myslim si, ze hygiena je normalna vec ale taketo prehnana hygiena podla mna ma uz aj svoje odborne meno : OCD- obsessive compulsive disorder
Ked som rano doma, dam si kavu, idem na zachod a potom sa osprchujem....... No nie som z tych stastlivcov, ze moja velka potreba je nacasovana podla "satelitu".
Ak som v praci a musim ist na velku potrebu, tak urcite urobim telu lepsie, ked sa vyprazdnim, ako keby som to mala zadrzat a neist cely den na zachod...
To je nezmyselne, aby som sa v strede dna zobrala odisla sa domov osprchovat 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
Ale napr moj muz ma organizmus, ako hodinky. Vzdy chodi na velku potrebu doma, hned ako dopije kavu 😉
Ja uz len ked sme na dovolenke mam problem s neregularnym vyprazdnovanim......niekedy aj 2 dni nemusim ist na toaletu....
@digysa @mariuskaa to co si tu dala foto...to je specialna odnoz moslimov tzv. salafisti ( niekt. to volaju aj ninja 😎 ) - tato odnoy pochadza zo saudi, a preto su v drvivej vacsine iba arabi takto obleceni, zeny sa spoznavaju podla topanok (to nie je zart.... 😔 ), burka je taky ten cierny prehoz vkuse ( ala ratafak plachta ) a hijab je oblecenie kde prakticky nie je vidiet rozkrok (cize sa nosia sukne a sako/plast, alebo nohavice a dlhy plast, samozrejme zo satkou-ale u hijabu nesmie byt vidiet vlasy) 🙂 v nemecku a ani v iraku tych salafistov nie je extremne vela...ale napr. v belgicku a francuzsku ich bolo ako hub po dazdi, teraz aj v svajci ich je vela 😎
sorry, ze vam sem vpadam do vasej diskusie. ja som zopar rokov zila s moslimom, a niekolko dobrych a osoznych veci co som sa od neho naucila, alebo co som prebrala z jeho zvykov, je s prepacenim - umyvanie si zadku po velkej. on to robil s flasou plnej vody, ktoru si dopredu dal na wecko. ako najprv som nechapala, ze co to...... mne staci mokra handricka, platena, frota....mimo domu navlhcene servitky. aj na detoch som tak zvykla zauzivat, a nepozname inak. proste sa citim cistejsie ako iba s toaletakom 🙂
@demo suhlasim, poznam zopar osob, ktore by si radsej "bok nechali vyvalit" ako ist na cudzi zachod.
dokonca aj typ zachodu (ked voda ospliecha zadok) 😀 😀 😀 a nie su nijako naruseni 🙂
aku tu mate peknu debaticku 😀 Ja som podla vsetkeho total humusak, ja sa vys...m ako aj @digysa aj v praci na zachode, ked to na mna pride a z roboty by ma koli tomu, ze sa chcem osprchovat po potrebe urcite nepustili. Ani doma sa po ... nesprchujem, utrem vlhcenymi utierkami a v praci "dokonca" ! obycajnym toaletakom. Nemam 5 rokov a viem sa dostatocne dobre utriet ... Inak pocujem prvy krat, ze SLovaci sa po velkej potrebe sprchuju, asi som z ineho Slovenska, alebo poznam len samych humusakov.
@demo Bohuzial to si ako skutocne v realnom zivote nedokazem predstavit. Dost casto cestujem a nevysrat sa 5 dni, lebo nemam svoj zachod...alebo k dispozicii sprchu, to uz hranici so zdravotnymi problemami.
Bola som 5 dni mimo domu a moja praca bola na jednom veltrhu od 7 rano do 7:30 vecer. Hned nato pracovna vecera. Z budovy som nemohla odist...... sprchovala som sa az tesne pred vecerou.
A ako @sisaka pise, tak pocujem prvy krat v zivote, ze by sa Slovaci po velkej potrebe sprchovali. Ak sa aj sprchuju, tak ratam , ze patris medzi mozno 5% obyvatelstva.
Ale myslim si, ze nam slovakom by ovela, ovela, ovela viac prospelo, ak by ich uz od tych 12-13 rokov zacali oboznamovat rodicia s antiperspirantom. V dispelosti sa to fakt zijde. Najme v MHD kazdeho druhu. S tym som mavala problemy este ako studentka na strednej skole az po vysku. Ten smrad bol brutal.
Este som chcela dodat k tej sprche po velkej potrebe. Ak ma clovek taku moznost, ze sa moze a chce osprchovat, tak nech sa paci. Proti gustu ziadny disputat. Ale urcite nepovazujem tych ostatnych ludi, co to neprevadzaju za humusakov. No tazko uverim tomu, ze toto je na Slovensku, ci v Europe, usa, kanade tak bezne, ako ranne umytie si zubov.
Dobre ranko prajem. Tak ta zachodova tema este neskoncila? 😉)))) Tak ja uz som sice pridala moj nazor par stran dozadu ale priklanam sa k @digysa. Ja mam super organizmus, ja sa vykandim este doma po kave a to je jedno ci idem do roboty o 8 alebo o 6 (pohybliva prac. doba). Takze sa stihnem este osprchovat, ale to je vlastne ta normalne ranna sprcha. Keby ma to nahodou niekde inde chytilo ako doma, tak nosim vlhcene vreckovky vsade so sebou. Ja napr. deti neucim aby sa po velkej utekali osprchovat ale na vlhcene vreckovky su naucene a pouzivaju ich sami. Aspon ti dvaja väcsi, ktori si vytieraju sami. Krpcek este vykrikuje ;-DDDD
Ja si tiez neviem predstavit, ze by som utekala sa vykandit domov. Mam to z roboty 30 km. Dakujem pekne. A aby som si dala vyvalit bok, tak to hranici s nenormalnostou. Jednoducho je to nezdrave.
Ja som uz spominala, v novom dome budeme mat sprskove zachodove misy ale to je tiez zase len doma.
Ja fakt neviem, kto tuto temu zacal, ale niektori ludia to fakt vedia prehanat. To je ako s cistenim zubov: zubari odporucaju dva krat za den, niekomu sa to mali a smirgluje neprestajne. Co tiez nie je zdrave. Tak je to aj s utieranim zadku. A o sprchovani ani nehovorim.
Umyvaju si zadok vodou v arabskych krajinach maju pri zachodovej myse slauch(hadicu) a tym si osprchuju zadok po velkej,hroza je to ked to robia na verejnom zachode a clovek musi stupit do tej ich mlacky po nich.Moj muz to nikdy nerobil,zachodovym papierom sa utiera .V arabskych krajinach su aj ine zachody take ze si clovek musi cupnut dole k takemu porcelanovemu lavoriku,neskusala som to ako sa v tom kadi ale vyzera to nepohodlne,moj muz to tiez nepouziva nastastie na verejnych zachodoch je moznost volby bud klasicky zachod alebo arabsky.Ja som videla baby ze ony si aj o nohy umyvaju v umyvadle na verejnom zachode,kebyze tam nieje hajzlbaba tak by to tam vyzeralo musi chodit a stierat stale vodu z podlahy.
@kuwait dakujeeeeeeeeeem 😉 Ja som sa vzdy cudovala, naco su tie slauchy. Muza som sa nepytala, aby som nevyzerala ako blba. Tie slauch su vsade. Aj na poslednom zapadnutom zachode. Inak ja som v Emiratoch nikde nevidela humusacky zachod, ako poniektore v Europe a musis este aj zaplatit. Arabi prachy nepytaju. A zachodky super ciste. Vzdy tam je papier, tekute mydlo, utierky na ruky a hajzelbaby super mile.
Inak priznam sa, ja som si na plazi tym schlauchom umyla nohy od piesku. Ale raz a koniec. Taka potopaaaaaa ;-DDDDDDDDD Este ze tam prave hajzelbaba nebola. By ste sa rehlili ako som ja odtial trielila ;-DDDDDDDD
je to absurdná téma, ako písala @erjona , no dodám o tých hadiciach . máme doma takú na stene vďaka otcovi detí - bidet sa nám nezmestil. Je to praktickejšie ako voda s fľašou. Jediná pripomienka - pozor na studenú vodu 🙂 , nie je to príjemné, ani zdravé. Teraz sa zastanem ex - ja som prvýkrát videla umývať sa po u otca detí. Zapáčilo sa mi to. Lenže - keby ste videli čo som musela po ňom prať!!!! Po použití toal papiera nikdy neboli podobné problémy. Čiže záleží i na d ô k l a d n o s t i prevedenia, nielen na spôsobe.
a čo sa týka špiny na toaletách - v anglicku som sa vypýtala do mešity - vstup pre ženy - moslimky viedol cez toalety no taká mokrá podlaha, pekne bolo vidieť na spodku plášťov vzlínavosť a absorpciu rôznych materiálov, pre mňa to bola hrôza. Išla som i do kabínky - vizuálny pohľad bol pre mňa šokujúci... Pritom niekdajšie toalety na Sk boli pre mňa s porovnanim vo svete najhroznejšie, ani v súasnosti sa nemáme niekedy čím pýšiť.... Bolo to ale pred 20-timi rokmi, neviem ako je to teraz v tej mešite. Inak, muži mali vchod cez hlavnú bránu. V alžíri sme do mešity nemuseli cez toalety, ženy mali svoj vchod. Inde ako turistov nás púšťali jedným vchodom mužov i ženy. Vnútri to má svoje čaro i ako pre turistu i ako pre zainteresovanú.
no koukám že jsem chyběla u fekální odnože této témy,... jen bych chtěla vidět ty co se sprchují po každém vyprazdňování, na jachtě jak se jdou umýt, když se pluje pod plachtami v náklonu. Umývá se večer nebo ráno, a v moři... 🙂
Vím že to sem nepatří ale zatímco vy jste řešili záchody já se bavila tímto. Vím že to do témy nepatří, slibuji že zítra smažu
@ellise tak konecne chutny prispevok 😉 ... po tych fekalnych je to priam pohladenie vsetkych zmyslov, mnam (skoda, ze len virtualne) 😉 ... vobec to nemaz ... mozno sa Ti to tu podari teraz lepsie nasmerovat 😉
@digysa nasla som nieco lepsie...presne pomenovania co je co..
http://islam.about.com/od/dress/tp/clothing-glo...
cize burka ako taka je len v afghanistane, niqab nosia ti salafisti zo saudi, u nas sa nosi (ak sa nosi) prevazne cador (hlavne starsie zeny, mlade to nenosia), sem tam najdes hijab...a plus klasicka satka (kde mas niekedy aj polku vlasov vonku...) a samozrejme aj bez satky....komu sa ako paci a raci... 😎
bdw. dokonca minisukne som videla minuly tyzden v meste pred obchodom s hijabom 😀 ... 😎
@vevesh
Ja som našla tiez toto
http://twentytwowords.com/not-all-headscarves-a...

@demo Nie specialita, ale nieco typicke, no pytat sa ci sa kupu, tiez nie je ok, nie?