icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

canerko
2. apr 2014

@digysa Priamo v Pn.Syn je spokojny ze pojdeme prec a nemoze sa dockat konca sk.roku.Ma tu asi styroch kamaratov s ktorymi je kazdy den aj po skole.spolu chodia sportovat ale on vie dopredu ze pojdeme tak ze to neni problem.

canerko
2. apr 2014

@digysa Ano mi sme obaja Turci,neviem ci som to tu pisala mislim ze ano.

mariuskaa
2. apr 2014

@buducamam
Málokto mi môže vytknúť co sa týka môjho štýlu písania. Mam toľko trpezlivosti s niektorými, ze by mi mohli za ňu platiť. !!! Kontrolujem sa a ani neurážam naspat!
Počas 6 mesiacov som sa nechala vyprovokovať možno 3 krat a aj to som sa ospravedlnila.

Presne demo som o tebe hovorila v príspevku predtym ze si prečítaš 5 viet ale vypichnes slovo ktore použiješ v ďalšom príspevku úplne v inom znení ako jeho význam. Zbytočne.

Napísala som toto """najskôr ako sa budes nad niekoho iného vyvysovat....si prečítaj ako sa o Slovákoch...ich hygiene a nesposoboch vyjadrujú zahraničné fóra. """"

Môžme si to zanalyzovat!
Naozaj si myslíš, ze chcem aby si išla si googlovat hygienu na SK? NIE.
Bola tv počiatočná otázka na hygienu na sk? A ja som ti odporučila google? NIE
Co bolo zmyslom tejto vety? Ze asi nevieš co si o nás, našich spôsoboch, hygiene... Otázky rasizmu na sk....Atd myslia zahraniční. A ako nás opisujú na fórach.
Na co vsetko varujú a upozorňujú ostatných zahraničných návštevníkov našej krásnej krajiny.
Ale nebudem sa vyvysovat a robit si srandu z ostatných, lebo o nás samých sa nepíše práve najpozitivnejsie. 😔

http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Slo...
http://www.topix.com/forum/world/slovakia/TFABK...
http://www.abscondo.com/abscondo/2012/10/racism...
http://terkajeffko.blogspot.com/2012/10/differi...
Www.tripadvisor.com

buducamama
2. apr 2014

@mariuskaa -dakujem,ze si si dala tu namahu a supla sem linky,ale mna fakt nezaujima,co si pisu na nete o nas. Kazdy narod ma svoje negativa, tiez uznavam,ze su medzi nami humusaci,ktorym cistota nic nehovori,dokonca mam bohuzial aj takych kolegov(jeden spotenec konecne odisiel do dochodku,dalsi prisiel-mlady chalan smrdiaci ako kontajner s cibulami a to iste jedna zena v strednom veku).Tito ludia sa asi necitia,neviem si predstavit ich rodinu,ci im to nevadi alebo nemaju cuchove bunky,ale uz sa to u nas v praci riesilo x krat a nula bodov...Nevravim,ze sme vsetci dokonali,vsade sa najdu aj prapodivne individua vymukajuce sa "normalu" danej krajiny,neprisposobive,vadiace ostatnym.Ale tusim sa tocime stale dokola...

mariuskaa
2. apr 2014

@buducamama
Nie netocime. Vyriešili sme to uz. 😉 Ďakujem za posledný príspevok.

buducamama
3. apr 2014

@mariuskaa - posledny? Pre teba? Toto mi prislo troska drze.

erjona
3. apr 2014

@buducamama To ti treba naozaj vsetko do pismenka vysvetlit? @mariuskaa sa priklonila k odpovedi tvojho posledne napisaneho prispevku a nie ze je to tvoj ci jej posledny prispevok...tak neviem co ti na tom drze pripada??? 😉

buducamama
3. apr 2014

@erjona - tak som to asi inak pochopila nie? Ale nevadi, nie som tu sama nechapava.

ellise
3. apr 2014

Já jela bratislavskou MHD minulý týden a bylo to v pohodě ( a jela jsem odpoledne a celý den bylo teplo), ale asi jsem měla „ smůlu“ na čisté, voňavé lidi.
Je mnohem jednodušší psát o smradě ve slovenské MHD než o problémech s držením zbraní. Otázkou zůstává co je větší celospolečenský problém. Každý ať si uklidí před vlastním prahem. Jak už jsme psala: Kdyby se každý staral o sebe, bylo by o všechny postarané

buducamama
3. apr 2014

@ellise - ja by som kludne aj drzanie zbrane rozobrala,to ma zaujima🙂

kuwait
3. apr 2014

@mariuskaa fiha po tych linkoch nema chut ist na Slovensko ani slovak nieto este cudzinec 😀

ellise
3. apr 2014

@buducamama Ale tak víš, to je problém ameriky, že tam zbraň vlastní kde kdo. Já to znám pouze z médií a nejspíš zkresleně, osobně jsme s tím nesetkala, takže moje názory budou zkreslené.

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
buducamama
3. apr 2014

demo-ja som si to vsimla, uz vcera som jej chcela nieco v podobnom duchu napisat. Mne to tiez pripada tak, ze staci len napisat nieco, co sa jej nepozdava, priam ta rozkuse, ukamenuje, odpise na plnej ciare. Takze humanisticke recicky su len smerom k moslimom, ostatni ich "utlacatelia" su nepriatelia,ktorych treba umlcat,nemaju narok ani hubu otvorit.

mariuskaa
3. apr 2014

@erjona
Správne si to pochopila.
Uz som sa zľakla ze kedze mam niekedy zlý slovosled, ze hĺbka napísaného slova
Bola opačná ako to co som chcela napísať.

eva8
3. apr 2014

viete prečo sa o Slovákoch rozširuje, že sú rasisti? Lebo sa nevedia brániť, nie sú arogantní ako ostatné národy, sú málo "diplomatickí". Možno určitým spôsobom slabosi voči okolitým "lepším" veľmociam, lebo všetko vonku je "lepšie"... napr. názov Nestville hneď zaujme (nevravím o zahraničných turistoch - to je dobrý, prirodzený ťah), vravím o Slovákoch, sme málo hrdí na seba

tie linky, kt. dala mariuška sú hanbou!!! Prečo nepíšeme o krásach, ale podporujeme dehonestujúce príspevky. Nie všetko je pravda. Vyzdvihnime niečo pekné, je toho dosť! napr. tie obrázky lanoviek - bol tam niekto, kto to môže reálne posúdiť? Nie (ja áno, inak by som nepísala), ale prečo by sme sa zastali, radšej rozširujeme nezmysly, je to jednoduhšie ukázať a rozširovať, čo sa o nás píše. V tom si zoberme príklad z iných krajín, z ničoho urobia senzáciu a my robíme senzácie z nedostatkov... Smutné

mariuskaa
3. apr 2014

@buducamama
"Tvojim posledným prispevkom", som nemyslela nic iné ako tvoj posledný prispevok nadomnou!
(Zo včera 22:19) za ktorý som dakovala lebo sa mi páčil!
Bolo to gesto "podania ruky". = zhodnutie sa v niečom = našli sme spoločnú reč.
Škoda, ze pre "tvoju naprogramovanu nepriatelskost" si to nevedela prijat.

buducamama
3. apr 2014

@mariuskaa - citala som to viac krat za sebou, aj moj prispevok,na ktory si reagovala,ale skutocne som to pochopila inak ako si to myslela. Ospravedlnujem sa.

digysa
3. apr 2014

@eva8
@buducamama
@demo Baby a co ste take podrazdene? Ked dzubeme na islam a arabov, tak sme vytesene.....ale ked zacne niekto pisat "pravdu" o slovensku, tak ste podrazdene.

Chodim na Slovensko kazdy bozi rok.....zila som tam 25 rokov, hadam mi chcete povedat, ze co @mariuskaa napisala o nasej hygiene je klamstvo?

Ja sa kazdy rok utesujem, ze sa nieco zmeni. Mozem vam povedat, ze ja som tiez nemala tie najlepsie zvyky hygieny z domu- vyrastala som z dediny a tam sa kupalo kazdu SOBOTU 😕 Samozrejme, ze som taka sprosta nebola, ked uz som zacala mat vlastny mozog...... Ale ta hygiena slovenska je vskutku chudobna aj doteraz. Syn sa ma stale pyta, preco kazdy UJO sti o strom (bolo to krok od namestia v TRNAVE!!) Strasne mu vysvetlovat, ze my Slovaci nejako nedbame na primarnu ludsku potrebu vyprazdnovat sa a nase verejne zachody su bud ZIADNE, alebo take hnusne, ze si to clovek radsej opre o strom. Moj muz sa o tom tiez zmienil, ze tolko mociacich chlapov na verejnosti este v zivote nevidel........SAMOZREJME, ze o tom nikomu nepisem a nikomu to v USA nehovorim. SAMOZREJME, ze hovorim svojim priatelom o pohostinnosti naroda, o dobrom jedle, o krasnej prirode a skvelom pocasi...........ale tu vas klamat nebudem. Aj moje spoluziacky zo strednej este doteraz nevedia, co je to antiperspriant. Ako potom vedu k hygiene svoje deti? Na to ani mysliet nechcem..... 😖

Na druhej strane, stojim na letisku pred 2-mi arabmi (jeden starsi pan a druhy asi jeho syn). Poviem vam, ze som musela zavolat oca, aby sa tam postavil, lebo ja som si to namierila rovno do zachoda....a vyvratila som cely obed. A to teraz vobec neprehanam a nezvelicujem, stalo sa mi to asi pred 3-mi rokmi. Taky smrad som snad nezazila ani v chlieve. 🤐 🤐 🙄 🙄

kimmie
3. apr 2014

@digysa Suhlasim, ze SK muzi maju totalne problemy s udrzanim mocu, oni to robia asi vsade ☹ .
2 roky do zadu sme isli na vylet do Zvolena, isli sme cez parcik a tam sa v krikoch cupila jedna pani, myslela si ze je nenapadna, ale nebola. Moj 7 rocny mal usta otvorene dokoran, ja som ho pri tom tahala za ruku a nakazovala mu aby sa na nu nepozeral. A potom sme prisli na koniec parku, tam bol taky obchod s vinom a vonku mali tabulu. Okolo isiel Rom s manzelkou aj dcerou a ten Rom surovo kopol do tej tabule, muz z obchodu vybehol von, podkol Roma, ten spadol on sa na neho vrhol a zacali sa tam mlatit. Potom si ten muz z obchodu na neho lahol a zacal volat policiu. Wow a moj syn mal zasa usta otvorene dokoran, taky sme mali zazitok zo Zvolena 😀 .

A ked uz hovorite o araboch, moj moj muz ma jednu historku z intraku na vyske. Mali na vymennom pobyte troch arabov a ti, neviem pocas akeho presne sviatku, si priniesli na intrak zive teliatko a zabijali ho v sprchach. Chuda teliatko kvicalo na cely intrak, oni ho tam potom isli na izbe uvarit, ale medzi tym uz niekto zavolal bezpecnosti, a oni mali potom z toho problem😉.

maca_p
3. apr 2014

@digysa s tym curanim a chrachlovanim a odchadzovanim odpadkov a vsadepritomnymi spakmi to je pravda, ale teda s nasou hygienou a tym antiperspirantom uz naozaj prehanas 😉
tiez som z dediny, dokonca pri trnave, ale veru nas kupali castejsie. a antiperspiranty si pamätam od strednej. impulzy spreje a gulickove chladitka 😀.
a to som podstatne starsia od teba.

osobne som nesmradlaveho araba este nestretla.

maca_p
3. apr 2014

@kimmie slovaci nemaju problem s inkontinenciu, oni su len darebni ist na najblizsie wecka 😎

erjona
3. apr 2014

@eva8 No a presne taketo senzacie sa tu robia zo vsetkych moslimov,,, 🙂

vevesh
3. apr 2014

@digysa len tak bdw. ked sa bavime o rasizme....sa mi stalo nedavno , ze 5r. chlapec - slovak v skolke na mna vykrikuje po nemecky v preklade drbnuta zenska zo slovenska... 🙄 (rodicia -obaja slovaci - komunikuju v ramci skolky so synatorom zasadne po nemecky - i ked to je skor tachtlanina a nie nemcina...) 😎
resp. mojho muza v robote slovaci zvacsa posielaju naspat domov, ze oni maju v de vacsie prava, lebo su EU 🙄
...cize so skusenosti sme s mm odpozorovali,ze slovaci v de su vacsi rasisti ako nemci.. 🤐

digysa
3. apr 2014

@maca_p Neprehanam s tymi antiperspirantami......Skutocne. Tie sice boli dostupne uz dlho, ale ide o sposob a frekvenciu pouzivania. Ja si pamatam, ako sa na Slovensku so vsetkym setrilo-aj s vodou, aj so samponom, aj s gulickovym FA ktore mali moje kamaratky na polickach na vystavke....len nie pod pazuchami 😒 😖 😖 😖
TIez som od trnavy.........resp. Hlohovec. 🙂

Ale to je jedno........ide o to, ze si nebudeme med na usta lizat.... 9ci ako sa to hovori??)

A som si ista, ze ziadna Slovenka, ktora pride do zahranicia o tomto hovorit nebude..........mna by to ani nenapadlo 🙂
Moje deti napriek roznym "extremnym zazitkom" ( ako aj @kimmie tu spominala) sa vzdy pytaju na Slovensko. Krajina a prostredie sa im paci....maju v dedine kopec kamaratov, mozu pobehovat...... Nieco na tom Slovensku predsa dobre je 😉

digysa
3. apr 2014

@vevesh Strasne.....bohuzial toto je vizitka rodicov. 😖 Az smutne.

maca_p
3. apr 2014

@digysa u nas doma hygiena uplne v poriadku aj u ludi, co poznam. dokonca pustam pracku minimalne raz za den. vodou nesetrim, lebo nemam mycku 😀
ono s hygienou dajme tomu v puberte bol ten problem, ze sme sa na zakladke neholili pod pazami a po telesnej to bol iny smrad 🙂. ale clovek tieto veci vychatal od starsich spoluziacok na strednej. teda ja som bola intrakove decko a v pohodke.

avsak, ked som prisla do anglicka, najskor do nigerijskej rodiny (moslimovia), tak tam bol bordel vsade neskutocny... a potom v rodine azerbajdzanca, tak tam som sa odvazila do sprchy, az ked som ju vydrhla. boli to moje hmmm kvazi kratkodobe prestupne miesta 😀 prave kvoli hygiene a sposobu zivota minorit, pre mna neakceptovatelne.

canerko
3. apr 2014

Nam kazdy rok preventivne porozbijaju skla na obchodoch,dali sme aj bezpecnostne kamery.svokor musel zavriet restauraciu lebo nam tam zacali chodit mafiany(kauza kyselinari).Zacala chodit kriminalka a chcela vediet kto z nich k nam chodi.tak svokor radsej zavrel lebo nechcel mat nic spolocne s tym a nechcel aby ho este s nimi spajali,ved on je muz z Balkanu.Svokor je tu skoro 30 rokov a pozna ho cele mesto,mame stalich zakaznikov.Slovakom davame pracu.Vela moslimov zamestnava slovakov a aj tak nas nemate radi.Ked netolerujete moslimov tak preco ocakavate ze aj oni vas budu mat radi.Niekto tu napisal ze ked uz ziju na Sk tak bi sa mali prisposobit.Kolko z vas vie Slovensku himnu naspamät?Ale mi ked chceme Sk.obcianstvo musime vediet naspamät hymnu.Aspon ja som ju pekne recitovala a mozem za seba povedat ze je to najkrajsia himna ktoru som pocula.Ked ju pocujem v telke tak sa mi chlpi postavia a zahveje hlas.Ale hovorim za seba.Ano pise sa o Slovakoch skaredo,ale sami ste si o to zapricinili.Mame znameho zo Srbska ktori tu podnika.raz som sa ho opytala ze preco sa usadil na Sk,odpovedal mi:Slovensko je jedina krajina ktora cez vsetky problemy,reformi prejde bez kriku a hluku.preto som tu a zijem poticho.Samozrejme aj kriminal prekvita lebo policajti su skorumpovany atd.Bohuzial byvam v meste kde je narkomanom kazdy treti a to nijelen Slovak.Co ocakavat od zakona ked pol.vysetrovatel snupe kokain na zahode z velkou narko-rybou z Balkana.Balkanci sa vo velkom usalasili na Sk lebo mate strasne slabe zakony.Velevazeny podnikatelia dlhuju na poistnom milioni eur a ja som bola dlzna 70 centov tak mi poslali domov upovedomenie o dlhu na zdravotnom.Aby znova niekto nepochopil zle,nechcem a nekydam na Slovakov ale ste velmi ovplivnitelny narod a vsetko co sa vam deje, deje sa preto lebo sa nebijete do prs a neriesite dani problem.Pred asi 4-mi rokmi dozadu v nasem meste v Macedonsku macedonsky policajt zabil dvoch Albancov kvôly parkovacem miestu.Viete kolko ludi Albancov,Turkov vyslo do ulic.Vojsko muselo strazit jeho dom aby mu nevyvrazdili celu rodinu.A to veru nebol moslim.Chcem sa opytat ze ako to ze vam nevadia Vietnamci a Cinania?

digysa
3. apr 2014

@canerko Slovensko, co sa tyka korupcie patri medzi najhorsie krajiny v celom svete.....Je pomaly 10-te zo spodu zo vsetkych krajin sveta. To som uz citala viac krat a suhlasim s tym do bodky. Neskutocna korupcia tu prevlada. A pokail to dnesne deti nezastavia a nezacnu zit inak, tak to nezastavi nikto.