icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

mariuskaa
4. máj 2014

@andy04
Z kadiaľ mas hodinky VC? Ja som ich zdedila. Dokonca limitovaná séria. Uz sa davno nevyrabaju a ťažko zháňajú. A väčšina ich ani nepozná.
Ako su staré? A ktorý typ? Veľmi zaujímavé. ;))

kuwait
4. máj 2014

@andy04 nuz ano ty mas hodinky za 50 tisic eur dobre ale ony maju miliardy $ na kontach 😀 a sluzobnictvo od zahradika cez kucharky soferov az po nanny a upratovacky v tych ich 10+ izbovych palacoch 😀 v akej klietke podla teba ziju?Vsak mnohe su z vlastnej vole stare dievky a po svete cestuju s milencami,nikto ich doma nekontroluje s kym idu ked povedia ze idu shopping dakde do Europy.Tym shopping sa vzdy mysli vylet s milencom. 😉

andy04
4. máj 2014

@tomiholjubavi trochu odveci 😀 ja som mala prve po tridsiatke... držím palce nech sa čoskoro zadari. Aj ked tych dvanásť uz asi nestihnes 😀

tomiholjubavi
4. máj 2014

@andy04 vzdy som chcela velku rodinu...aspon 4 dietky...ale nakoniec budem rada ak sa nam podari jedinké ☹ so mnou dievcence, bojovnicky za spomalenie zaniku nasej civilizacie ratat nemozu... 😀 hoci v tomto by som rada prispela svojou troskou... 😀

erjona
4. máj 2014

@tomiholjubavi Skus si dat spravit hormonalne testy - ja som mala tiez podobny problem, sa nedarilo,,, bol jeden hormon u mna na vine,,, teraz mam 2 drobcov doma 😀 Drzim palce,,, 🙂

kuwait
4. máj 2014
andy04
4. máj 2014

@mariuskaa pozornost od draheho zboznuje hodinky je to jeho najoblubenejsi darcek Mám dva modely VC po spanielsky extraplano

tomiholjubavi
4. máj 2014

@kuwait 😨 😨 😨 😨 tie su kraaaasne 😨 a tieto ani nehovorim http://www.vacheron-constantin.com/en4/watches/... ...musia stat viac ako nase auto 😕

andy04
4. máj 2014

@kuwait Nie príliš veľa diamantikov na mna. Som dost striedma A nestojí az take nehorázne peniaze

alice107
4. máj 2014

@mariuskaa zvycajne tie stastne manzelstva nehladaju fora cielene o tom napisat. prave naopak. ale to neznamena, ze mozno necitaju podobne fora. hoci len z hladiska profesneho,ako aj ja. to, co som ja napisala o mojom mazelstve bolo len sucast debaty na fore pretoze padla takato otazka.. ja nemam potrebu svoje manzelstvo extra prezentovat.

ja som uz inak viackrat vyzvala, ze ak niekto cita toto forum /nie sa prezentuje naschval/ a ma uspesne dlhorocne manzelstvo kde su kazdy z inej kultury,aby napisali,a ko to u nich konkretne funguje.
cize pri zachovani vsetkej anonymity podat racionalne fakty.
ale nie len nieco ako ja poznam stastne vztahy.ale aj ako ich poznam? ako funguju v realite konkretne. cize je to muz ktory sa chova ako europan,a nielen chova ale havne MYSLI ako europan. cize ta mentalita co ma, je potlacana tak,aby bola kompatibilna s tou europskou jeho manzelky. ci je to naopak? ona sa chova ako arabka, svoju mentalitu potlacila tak,aby sa prisposobila?
otvorene pisem, ze neverim na to, ze nejaky kompromis tak rozlicnych mentalit a kultur by bol uspesny.
zatial som videla na sk napriklad len pripad, ked ta zena sa chova ako arabka. hoci napriklad ziju vo vyse 30 rocnom manzelstve.a ked som sa spytala jej ci jej dospelych deti, ci maju stastnu rodinu, tak odpoved bola , ze nie.
tazena hoci sa prisposobila chova sa ako arabka povedala,ze inak by to neslo. ze komompromis v takomto vztahu NIE JE MOZNY.
na otazku, ci je stastna odpovedala,ze je ´´ vyrovnana´´ so stavom.
deti jasne povedali, ze ich matka sa ´´zblaznila´´ a chova sa ako nejaka arabka. nie europanka.aze mali detstvo na nic
ato vsetkym prezentovali a prezentuju ti manzelia, ze su vyse 30 rokov v uspesnom manzelstve.ale blizki priatelia, co s nimi denne prichadzaju do kontaktu, maju iny nazor.podobny,ako ich vlastne deti.
slovo stastie v takom vztahu, ci uz ta zena sa prisposbila , nepoznam ani ja,ani pribuzni ci znami takehoto vztahu.ani ich vlastne deti/havne dievcata/.a vztah, vktorom by sa prsposbil muz, ze mylsi ako europan, nepoznam.
mozem sa spytat, mas dospievajuce ci dospele deti? ako vnimaju vas vztah a manzelstvo?

zuzkaanicka
4. máj 2014

@alice107 ach, jo ... jediny, kto sa tu chova ako male dieta, si prave Ty 😅 ... ale Tebe je zbytocne cokolvek pisat 😖 ... co sa tyka (ne)stastnych manzelstiev-to je podobne ako s tymi kabelkami ... sotva najdes kabelku, ktora by sa pacila kazdemu a je to fajn, inak by to bolo nudne ... ale takisto-sotva najdes univerzalny model stastneho manzelstva, lebo kazdy clovek za stastie poklada nieco ine ... samozrejme su situacie, ktore si nikto nebude spajat so stastnym manzelstvom (napr. tyranie), ale potom je kopec veci, ktore by mozno Tebe v manzelstve vadili, ale niekto iny si ich ani nevsimne ... Ty stale vypisujes, ze mas idealne manzelstvo (pritom zaroven pises, ze ak ma niekto stastne manzelsvo, tak to nepotrebuje prezentovat na forach 😕 ) ... ano, je zrejme pre Teba idealne, ale ver tomu, ze je mnoho zien, ktore by take manzelstvo za stastne nepokladali 😉 ... nauc sa akceptovat aj iny nazor a neosocuj kazdeho s inym nazorom, ze sa nevie spravat 😉

demo
4. máj 2014

@tomiholjubavi skus si nastudovat problematikku homocysteinu -- malo znamy, ale velmi velmi casty dovod "neplodnosti". a lahko odstranitelny. homocystein sa zistuje v sere, ale pozor na referencne hodnoty. hodnoty, ktore sa uvadzaju ako "v norme" su casto uz v skutocnosti davno za ciarou. mimochodom vysoky homocystein je velmi lahko riesitelny, ak si s tym nebudes vediet poradit, napis IP 😉

inak mas v mnohom pravdu, jedine co s tebou nemozem zdielat, je tvoj optimisticky pohlad na to, aka fajta islamu sa u nas udomacni.

tomiholjubavi
4. máj 2014

@zuzkaanicka pritom, ako si pisala, ze co by niekomu vadilo a iny si ani nevsimne, som si spomenula na moju mamu 😀 moji rodicia su workoholici, hyperaktivni, neznasaju lenosenie a posedavanie...v detstve mi to bol odstrasujuci priklad, pretoze ja som skor pohodak (az lenivec), nerada sa zeniem, nestresujem ...a moj muzik je taky isty 😀 vzdy som chcela lenivca, co ma nebude pohanat stale do nejakej roboty ako zdutu kozu, len aby som nesedela...teraz bola mama u nas dva tyzdne na navsteve a ked pozorovala nas zivotny styl hovori: mat muz ako je ten tvoj, asi ho uz davno dorazim 😀 ...a ja na to, ze: predstav si, ze presne taky typ bol moj vysnivany 😀

zuzkaanicka
4. máj 2014

@tomiholjubavi jasne, ved staci si uvedomit taku znamu vec, ze kazdy clovek je original a kazdemu teda vyhovuje nieco ine 😉 ... a dokonca je uplne jedno, ci ludia vyrastli v tej istej rodine, alebo 1000km vzdialeni 😉 ... takze, ci je nejake manzelstvo stastne, alebo nie-to musi posudit dany manzelsky par a nie sused ... dokonca ani deti nemusia byt celkom v obraze-Tvoji rodicia su spokojni so svojim manzelstvom, ale Ty by si take "rychle" zitie nechcela a mohla by si tvrdit, ze to manzelstvo nie je OK 😉

kuwait
4. máj 2014

a svokra mi kupila tieto ako dar svojej neveste 😀 ale tak dolezite je ze sa praskla po kapse a este idu 😀

tomiholjubavi
4. máj 2014

@zuzkaanicka jasne, ze oni su ok, lebo si sadli...ale keby moja mama dostane mojho muza asi sa jeden z druheho zblaznia 😀 inak moja sestra je zas uplne ina, aj ona potrebuje chlapa ktory neobsedi...ale nie do prace..skor zabava, party, spolocnost, kino, reštiky... sme tri zeny z jednej rodiny a kazda preferujeme nieco ine a podla toho sme si nasli chlapov 😀 mna by otravovalo vkuse sa niekam trepat za spolocnostou, my s muzikom si sadneme na terasu a dvaja si vystacime...segra by od takeho chlapa po tyzdni usla znudena na smrt, mna by zas ten jej uvlacil, odkedy som vysla z puberty neznasam rusne akcie 😀

demo
4. máj 2014

@tomiholjubavi studia o pricinach problemov s pocatim u pakistanskych zien -- aby sme zostali v islamskom svete 🙂
http://www.bioline.org.br/request?rm10014

ani ta vysoka porodnost islamskych pristahovalcov nemusi trvat vecne - staci ked sa presteluju na europsku stravu. mozno nam nakoniec pomoze priroda sama 🙂

tomiholjubavi
4. máj 2014

@kuwait ked som sa nastahovala k muzikovi, tak mi moj svokor kupil plazovu obuv 😀

kuwait
4. máj 2014

@tomiholjubavi tot najpopularnejsia obuv kuwaitskej mladeze,

tomiholjubavi
4. máj 2014

@kuwait podla mna su otrasne 😀 😀 ale ked uz sa svokrik buchol po vacku, tak ich poslusne nosim 😀

kuwait
4. máj 2014

@tomiholjubavi ja tiez nechapem preco to tu chalani nosia,mozno na plazach alebo tam kde je vela piesku je to lepsie ako topanky lebo tieto sa daju umyt

erjona
4. máj 2014

@demo Tretia generacia pristahovalcov veru nema po 5 deti...mlade baby si povedia dve a dost...tie deti aj stoja peniaze...len tolko k tomu...nemusi ani priroda zasahovat...

ellise
4. máj 2014

@alice107 mohla by si prosím definovat projevy šťastného manželství? Jak poznám ze manželství je stastne?

mariuskaa
4. máj 2014

@kuwait
priemerne VC nestoja 50.000 e
to si sa pomylila o jednu 0 a nieco.
My nie sme na tom tak ako ty. ;o)))))))))

mariuskaa
4. máj 2014

@alice107
Prispevok si adresovala mne, ale posledna veta takisto?
Moj vztah nie je nicim odlisny od susedov. (od americanov po pristahovalcov a medzi tym) A moje dieta je dost male. Ale kedze je american a zijeme v amerike, nicim sa neodlisujeme od nikoho myslim, ze nas berie v poriadku, lebo nema dovod nas brat inak. Tu sa pozitivne reinforceuje (co to je po slovensky? reinforce-verb -posilňovať, poslať posily, zosilniť, vystužiť, spevniť, zvyraznit, zdoraznit?) ... ok tipnem si tu v usa sa pozitivne zdoraznuje/vyzdvihuje miesanost kultur, takze aj keby zrovna sme boli nejake protiklady spolocnost tieto individualne kultury berie pozitivne. Uz od malicka pediatri aj ucitelia v skolach hovoria o pozitivnosti zachovania si svojho jazyka. Pre moje dieta sa snazim aj ked s velkymi problemami kedze SK/TR su daleko, aby si zachovalo jazyk aj kulturu, svojich predkov a vedelo z ktorej krajiny pochadza. Beriem to ako zivotne obohatenie a vedomost navyse ako nieco negativne.
Takisto aj pre mna, kazda kultura, poznavanie "novych veci" ma obohatilo po dusevnej tak aj po vedomostnej stranke.

kuwait
4. máj 2014

@mariuskaa ale tie co som sem dala link na VC stoja 50 tisic ,

mariuskaa
4. máj 2014

@kuwait ak sa nemylim tie tvoje Piaget su okolo $50.000 😉
Pekny darcek od svokry, ak ta bude palit ruka nezahadzuj prosim ta, ale predaj... (nejaky prsten si predtym vyhodila, ze? si mala predat...)