icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
4. máj 2014

@tomiholjubavi dolezite veci sa nedozvies od politika samotneho, ale z obchodneho registra a spleti ludi, ktori sa v jeho okoli pohybuju. esteze je take jednoduche vyznat sa v spleti ludi ktori sa pohybuju okolo americkej politiky 😀

kuwait
4. máj 2014

@erjona nuz ale ved zato si mozu sami,preco napadli a znicili Kuwait?Predtym bola vojna Irak-Iran,vtedy dokonca USA Saddama podporovali a ten si myslel ze si moze vsetko dovolit ze ked napadne Kuwait nikto mu v tom nezabrani.

tomiholjubavi
4. máj 2014

@demo ked myslis 😉 skoda, ze cele akademicke obce, ktore sa zaoberaju politologiou a filozofiou dejin po celom svete (mimochodom tiez zo sprostredkovanych informacii) ...su v podstate zbytocne, lebo akciach a konkretnych skutkoch mozu odhadovat akurat tak preco im sused otravil psa 😀

kto vie podla teba pravdu? ozajstnu pravdu a skutocne motivy? ja si myslim, ze mozno tak 10 ludi na svete...(neratam ta medzi nich, prepac...ale ani seba, aby nedoslo k nedorozumeniu)...vsetci ostatni sa mozu akurat tak domnievat z toho co sa dopoculi, docitali...

kuwait
4. máj 2014

@demo sami zid a arab z Gulfu 😉

demo
4. máj 2014

@kuwait no o tych zidoch v okoli Obamu zacinam pochybovat 🙂

erjona
4. máj 2014

@kuwait kuwait napadol sadam a nie cela krajina...bol to predsa diktator a o com rozhodol...to sa muselo plnit...

kuwait
4. máj 2014

@demo Obama ma radsej arabov z Gulfu 😉 platia viac 😉

kuwait
4. máj 2014

@erjona ale tak ako inak ho mohli vyhnat z Kuwaitu?Jedine vojnou.Ked isli do vojny a vrazdili,museli pocitat ze mozu byt zavrazdeni.A vobec ved ti iracania za Saddama nemali zo zivota nic,on terorizoval aj vlastnych ludi a co robil s Kurdami?Cistky!

demo
4. máj 2014

@tomiholjubavi vies, ja sa ani necitim byt jednou z tych, ktory poznaju pravdu o vsetkom. je fajn poznat svoje limity. dopriala by som to aj tebe a vsetkym tym, ktori bohorovne siria svoje domnienky

demo
4. máj 2014

@kuwait veru

vevesh
4. máj 2014

@kuwait no ale oni Mali blbu spravu na stole...(priznal to Insider po 12 rokoch Od napadnutia)...a teraz nevedia co s krajinou... Ani financie,ani ropa, len kopec probrlemov 😎

dalal
4. máj 2014

@ellise tak ze su v nom slovenka so slovakom ( alebo max nemcom) 😀

erjona
4. máj 2014

@kuwait DALO SA TO CIELENE ATENTATOM NA SADAMA A NIE ZDEVASTOVANIM CELEJ KRAJINY...

kuwait
4. máj 2014

@vevesh no,zamienka na 2003 utok bol podvod z nasej strany ale ked uz nevedeli ako sa ochranit?Tu stale panovalo napatie ci sa Saddam nevrati,sporadicky skusal

demo
4. máj 2014

@erjona nemusia dakovat. to bola iba nadsazka 🙂

kuwait
4. máj 2014

@erjona Saddam zdevastoval Kuwait a nasu ropu na 50 rokov,znicil zamoril vsetko splodinami,spravodivy trest dostal.Znicena krajina za znicenu krajinu.v 2003 ale v 1990 predsa ked iracki vojaci zabijali ludi tu a ludia utekali cez pust do Saudi ,Saddam tu nebol ale riadil vsetko zo svojho palace,bolo treba porazit jeho vojska tu.

vevesh
4. máj 2014

@demo nikto nehodnoti "zvoleja"...a o Tom v akych kruhoch sa ktorej pohybuje sa mozes ty domnievat..
A v syrskej vojne maju palce usa -no ale samozrejme nackgroundove Info poznaju len zaintetesovani resp. Ti, kt. Sa v problematike vyznaju 😉

vevesh
4. máj 2014

@kuwait a vies preco? V arabskej politike platit: kazdy si hrabe na svojom piesocku a ked nie si s nami, tak si proti nam 😀

kuwait
4. máj 2014

@vevesh Syria nema ropu

vevesh
4. máj 2014

@kuwait vsak tam nejde o ropu-to som ani nikdy nepovedala... 😕 😕

demo
4. máj 2014

@vevesh ja som priatel faktov. a v syrii sa prelieva krv syrcanov a dzihadistov naverbovanych z moslimskeho sveta. vsetky strany s nadsenim hadzu na internet svoje zverske videa. ale mozu za to americania....

kuwait
4. máj 2014

@vevesh tam islo o to ze katarsky emir chcel povolenie od Bashara na transport cez Syriu a ten mu nedovolil a takto sa mu pomstil,ked to vyslo najavo Obama si emira pozval na koberecek a ten po navrate z USA abdikoval v prospech svojho syna ,asi aby sa z celej situacie vyzul

erjona
4. máj 2014

@kuwait nepodporujem nazor - oko za oko a zub za zub....dalo sa to riesit inym sposobom...

demo
4. máj 2014

@erjona a myslis ze atentat by nebol spustacom vojny? co nevies ako zacala prva svetova?

kuwait
4. máj 2014

@erjona Preco?Aj Kuwait mali nechat na pokoji a boli by mali pokoj.Oni zacali prvi!!!Kuwait im nic nerobil chceli jeho ropu,Premenovali Kuwait na Saddamiu provinciu Iraku.To je akoze OK?Kuwaitanov vyvrazdovali tych ktori neutiekli,plan bol prazdny Kuwait,to ich mam teraz lutovat?

tomiholjubavi
4. máj 2014

@demo precitaj si este raz, kto z nas co napisal a kto z nas siri bohorovne svoje nazory... 😀 ...baby pisali o kuvajte, afganistane, irane, iraku...ja som reagovala az na tuto vetu: "zaraza ma, ako vy vsetci Kurdi, Slovaci, Rakusania, Albanci - vsetko prosti ludia BEZ nadstandardnych informacii viete zvoleja vyhodnoti motivy USA" ...dovtedy som nepovedala americkej politike nic...ty si nas ako osvietena napadla, tak som si dovolila spytat sa ako vies, ze sme prosti ludia... 😕 nevidim tam nikde neochvejnost svojich limitov... vsetci tu prezentujeme len svoje nazory, nikto nenapisal - ja a len ja mam pravdu a nikto iny... 😕

erjona
4. máj 2014

@demo V tomto pripade si to nemyslim...a ano USA moze za tuto situaciu...pretoze zdevastovat krajinu a nechat ludi na pospas samych seba...ktori nemaju o vladnuti ani ponatie je velmi nezodpovedne...hlavne, ze sa tu potom vykrikuje o dzihadistoch...ze ano a koren veci sa prehliada.....

kuwait
4. máj 2014

@erjona ale ved teraz konecne shia maju navrch,za Saddama boli utlacani,aj kurdi maju teraz klud.

vevesh
4. máj 2014

@demo aj ja som priatel faktov, lenze niektore fakty sa drzia pod zamkom a v trezore a na prisne strazenom mieste, aby nahodou ludia nebrojili v mene "vseobecneho dobra".. 😎 my obycajni ludia sme len babkami na spagatiku, a tie spagatiky ovlada mozno 20 ludi na svete.. 😒
a nejdem tu pisat backgrround tejto vojny..kto sa zaujima, najde si kto a preco za tym stoji... a to, co ludia hadzu na net, to je na psychiatricku kliniku, takze to neriesim... 🤐
ktejto tematike je dobry film (Bank JOb 2008 s Jasonom Stathamom)...odporucam pozriet, aby sa vedelo, ako sa naraba s "tajnymi" info.. (v tom filme ide iba o sex. skandal...takze keby islo o "nieco" viac...staci si domysliet..)

demo
4. máj 2014

@erjona ak by sme aj pripustili, ze americania zasiali nejake semienko svaru, faktom zostava, ze ho zasiali do velmi urodnej pôdy 😉