icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

vevesh
4. máj 2014

@kuwait hovoris teraz o vojne v syrii toto o tom transporte...???ked ano...tak to ma na mile od skutocnosti, kto a preco.. 😉

erjona
4. máj 2014

@kuwait Ale ved ja pisem to iste....nemal Sadam pravo na to co robil...ale ostatni za Sadamove rozhodnutia nemohli.....takze smrt na oboch stranach je neodpustitelna...

demo
4. máj 2014

@tomiholjubavi nikoho som nenapadla. a ak si ty nenapisala ani slovo o USA, tak sa ospravedlnujem. zamiesala si sa do toho "sporu" a ja som pochopitelne neskumala, co si pisala predtym.

kuwait
4. máj 2014

@vevesh no ano o Syrii kedze nas emir si tu kvoli tomu pozval katarskeho emira a potom kontaktoval Obamu aby katarskeho pozval na rozhovor tak som si ista ze je to o tom a nie o svatej vojne ako teraz hlasaju imamovia ked rekrutuju islamskych bojovnikov

vevesh
4. máj 2014

@kuwait saddam brojil proti kuwaitu preto, lebo emir vtedy chcel vyuzit oslabenie dvoch hlavnych velmoci vtedajsej doby, aby sa dostal na celo gulfu (tym, ze zvrhne saddama pomocou usa= kupoval zbrane a predaval ich irancom a co. - typu, kde sa dvaja biju, treti zvitazi) - len neratal s reakciou saddama... 😎

kuwait
4. máj 2014

@vevesh to bolo o vojne Irak-Iran nie o okupacii v 1990

vevesh
4. máj 2014

@kuwait lenze o "toto" v syrskej vojne nejde...to, co sa stalo, bolo neprijemne v ramci medzinarodnych vztahov, ale s terajsou vojnou to nema nic spolocne... 😉

vevesh
4. máj 2014

@kuwait ja viem...ale si hovorila o tom, preco saddam tak reagoval...jednoducho preto, ze vedel, ze dlho na svojom "mieste" neobstoji...a hlavnym pravidlom v politike je konkurenta odstranit (pokial to nevjyde, tak aspon maximalne oslabit...no a to sa mu podarilo.. 😒 )

erjona
4. máj 2014

@kuwait Ved pisem...bol to diktator...

kuwait
4. máj 2014

@vevesh ale ved jemu islo o to aby si prisvojil Kuwait a jeho ropu,zlodej jeden

kuwait
4. máj 2014

@vevesh myslis ze naozaj ide o velku islamsku vojnu v Levante?Kto plati?Kto ich nahovoril?Katar 😉 a teraz dokonca ziju zo zbierok fundamentalnych dobrodincov z inych krajin.Syria je chudobna,bezvyznamna krajina tam niet logicky o co bojovat

ellise
4. máj 2014

v případě Iráku a Kuvajtu platí, že účel světí prostředky

vevesh
4. máj 2014

@kuwait nie, ropa bola vedlajsi "zisk", nie hlavny dovod... 😉 - najbohatsie uzemia na ropu na svete je uzemie kurdistanu - a to mal v rukach pomocou genocidy 🤐 ..takze par "litrov" naviac mu vtedy "zily" nerezalo...

tomiholjubavi
4. máj 2014

@demo nemala by som ani odvahu prezentovat svoje zbezne vedomosti o politike v kuvajte, irane, iraku...pred zenami, ktore tam ziju, maju kulturny dojem, skusenost a zazitok z prvej ruky...ved som tam nikdy ani nebola...ale je pravda, ze nemam rada americku politiku, povazujem ju za agresivnu a pre svet nebezpecnu...a myslim si, ze mnohe, ak nie skoro vsetky vojny boli vyprovokovane prave tymto statom...

vevesh
4. máj 2014

@kuwait ale je tam o veeelmi vela co bojovat....tam ide o to, kto bude panom (nie v islame)...no ale uz nebudem viac o syrii...to je nebezpecna poda 🤐

ellise
4. máj 2014

@vevesh a už tam tu ropu těžíte?

kuwait
4. máj 2014

@vevesh Panom v chudobnej bezvyznamnej krajine? Ja viem o co tam ide a komu 😉

vevesh
4. máj 2014

@kuwait lenze medzi official version a background je velmi velka priepast...pretoze keby vysli skutocne pohnutky na verejenost, bola by dnesna politika velmi lahko perdvidatelna obycajnym ludom...a to sa predsa nechce...nic nie je lepsie ako manipulvat masy na ziskanie svojho ciela... 😔

vevesh
4. máj 2014

@ellise a ako...amici si aj cenu "nadiktovali" 😔 ako vdaku za to, ze je to samostatny stat...len kirkuk nie je vyrieseny... 😎

vevesh
4. máj 2014

@kuwait chudobna..no v sucastnosti za tychto podmienok ano, bezvyznamna....ani nahodou... 😉

kuwait
4. máj 2014

@vevesh ale ved logicky,vidime co sa tam teraz deje,islamisti tam bojuju z vladou,islamisti z celeho sveta,zoldaci,kto ich plati?Preco tam su?Ide o to preco to zacalo a kto to zacal a bol to Katar na tom trvam.Kvoli tomuto faktu ochladli diplomaticke vztahy medzi Kuwaitom a Katarom.a Katar sa stal trnom v oku ostatnych statov Gulfu.

ellise
4. máj 2014

@vevesh ale Kurdistán není oficiálně uznaný nebo je? jak je to vlastně?

vevesh
4. máj 2014

@kuwait no spravne je, ze katar zacal....preco a kto este hra v "clovece, nehnevaj sa" uz nie... 😉

kuwait
4. máj 2014

@vevesh vies kolko syrcanov utekalo za pracou do Gulfu???Syria nikdy nebola vyznamna krajina to len ked si katarsky emir uvzal ze bude prenho jednoduchsie pouzivat ich port potom sa stala ta krajina tak zaujimavou pre Katar 😖

kuwait
4. máj 2014

@vevesh nemas dobre info,stale je to o tom istom

vevesh
4. máj 2014

@ellise no oficialne UN nie, pretoze kurdistan ako taky sa nachadza na 4 uzemiach (su pisomne doklady o tom, ze Anglicko trvalo na tomto rozdeleni byvalych kolonii - vedelo o zasobach ropy uz na zac. 20stor. na tomto uzemi, aby neskor mohli z "nezhod" tazit)
faktom je, ze po genocide saddamom USA vytvorilo samostatny stat na severe iraku pod nazvom "Kurdistan regional government" = autonomna cast Kurdistan - kt. ma vlastne zakony, jazyk, ustavu, parlament a predstavitelov, policiu a armadne zlozky.... - jedine co je povinny voci celku (Iraku) su odvody z ropy a zemneho plynu a pretoze je to v ramci Iraku, ma aj zastupenie v irackom parlamente...(postavenim by som to porovnala ako SK v ramci EU)

vevesh
4. máj 2014

@kuwait nie nie je, ja hovorim nie o "oficialnych" dovodoch, ale o background...a ten je uplne iny (a na tom trvam..ale to je nebezpecna poda...)😉

ellise
4. máj 2014

@vevesh tak mně napadlo, ty máš školoupovinné děti? jak to děláš, se školou, když jste půl roku v DE a půl roku v kurdistáne? Aj ak to má s práci tvůj muž a ty?