Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@ellise skolopovinne este nie su..ale coskoro budu.. 😀 a s tym cestovanim...je potrebne mat flexibilnu pracu...moj muz pride do DE kedy chce...odpracuje a moze ist naspat kedy chce (robi v sluzbach klasickeho zamestnanca), ja v de nepracujem...a v kurdistane si mozes robit,co chces (= ist prec, kedy chces -myslim teraz intervalovo, oni tam ani nemaju nieco take ako odrobene hodiny- len praca musi byt spravena....), pocas ramadanu je takmer vsetko zatvorene (od uradov, cez nemocnica a co, - jedine pohotovostne zlozky su k dispozicii -tiez nie vzdy,) a polka ludi je v EU a Amerike na dovolenke 😀
a zo skoly tiez mozes odist na kolko potrebujes, len skusky musia byt spravene...
@tomiholjubavi V ktorom meste zijes?ja som zila v Zagrebe a Sisku a jeden cas v Puli.
@canerko vacsinou v zagrebe 🙂 na sezonu sme na mori 🙂 este tu byvas? 🙂
@tomiholjubavi Chodim k mame cez leto ale momentalne mam mamu a sestru tu na SK lebo sa stahujem v juli do Istambulu tak sa neuvidime az nabuduci rok.Ja som zila 4 roky v Zagrebe,Tresnjevka a Nova ves
@canerko super 😀 nikdy som nebola v istanbule...ale moja mama ho dokonale pozna zo vsetkych telenoviel, ktore sleduje 😀 idete pracovne, ci uz naveky?
@tomiholjubavi Dufam ze uz naveky,Na Sk som 11 rokov a stacilo.Predali sme tu cukraren a ideme uz domov medzi svojich.teda mi sme z Macedonska ale cela rodina zije v Turecku vacsina v Istanbule.
@canerko ja tiez takto kocujem po svete 😀 celkom mi slovensko chyba, mam to tam rada, aj ked pripustam iste chyby 😀 a je ich dost...lenze zase chorvatsko nie je az tak rozdielne od slovenska, aj ludia su v podstate rovnaki...v dobrych aj v zlych vlastnostiach 😀 ...co sa ti na slovensku najmenej pacilo?
@tomiholjubavi ja som tiez taky kocovnik a rada cestujem po svete a spoznavam ine kulturi.No nepacilo???Ani nije ze sa mi nieco nepacilo ale strasne mi chybal ten divoky nocni zivot ako u nas a to som nepotrebovala diskoteky a zabavi.Zarazalo ma ze v zime po stvrtej poobede ani nohy na SK.Ludi ktorich som stretavala neboli taki priatelski a vseobecne o Piestancoch hovoria ze su to najhorsi Slovaci,ze zakerni a zli.Ja neviem ci je natom pravdi daco ale dve najlepsie Sk kamaratky su jedna z Michcaloviec a druha z Oravi,Piestanky vlastne ani nemam za kamosky.Vlastne ja som si tu nezvikla a trapila som sa dost a neni to o tom ze som sa nechcela prisposobit len jednoducho vsetko mi nase chybalo,stil zivota,zviky,rodina a tak.
@canerko ja som si tiez este nenasla moc kamaratov v hr a to uz som tu dlho 😀 a pritom mentalita podobna.. ja som skor taky domased, lenivy typ..nocny zivot pre mna znamena vyvalovanie za pc 😀 s muzikom sme obidvaja gamery, aj sme sa spoznali na internete 😀 ja som presne z tych slovakov, co poobede nevystrcia nohu z domu 😀
mne tu nejako nesedia miestne dievcata...v mojom veku (27) su tu bud mamicky s rodinami a detmi, co ma moc nelaka, kedze ako neuspesna snazilka si s nimi nemam co povedat....alebo potom zlatokopky, ktore este nemaju nikoho lebo im nikto neni dost dobry...urcite je aj nejaky rozumny stred, ale este som ho nenasla...
vasa rodina su macedonski turci? len tak sa pytam zo zvedavosti 🙂
@canerko inak ja mam jeden tip ako sa vyvarovat smutkom za domovom...vzdy ked mi velmi chyba slovensko, zbalime sa a ideme na tyzden domov ...tu ma zarucene za ten cas niekto tak nas*rie, ze som dalsieho pol roka pokojna 😀 naposledy to boli tety z dovery, ktore ma neodhlasili z poistenia a musela som dopalacat skoro cely rok poistneho 😠 kvoli chybe nejakej uradnicky 😠 po tomto mi domov nechybal cely rok 😀 😀
@tomiholjubavi som sa smiala nad tvojim posledným prispevkom.
Ja som bola minuly rok. Nikto ma nenasr.l ale bola som chorá. Došla som do Bratislavy začiatkom apríla a po kolena snehu!!!! Hneď som ochorela.
@vevesh oficialne dovody su vzbura syrcanov a snaha o zvrhnutie Bashara takto to interpretuju v novinach,skutocnost je taka ze co sa tam teraz deje je snaha zvrhnut Bashara a nastolit tam cloveka ktory by zobal Kataru z ruky 😉 o to tam ide.To ze tam bojuju rozne skupiny od Nusrat Islamyyah po rozne ine skupiny a skupinky neznamena ze ide o svatu vojnu ako sa tvaria.Aj to pouzivanie chemickych zbrani ma iny povod ako Bashara,To ze Usa vyzbrojuje skupiny ktore si tam sami nasadili a tie bojuju tam proti Nusra -islamistom aby sa Syria nestala islamsky hniezdom nema vplyv na povodnu pricinu.Tragedia je ze tam Tolko mlasych ludi ide dobrovolne umriet.Nedavno sa odtial vratil zraneny syn byvaleho ministra a ten roz,povedal o co ide kedze to tam videl na vlastne oci,arabi z Gulfu to tam financuju a vedu,saudski beduini plateni Katarom aj od nas su tam.Potom moslimovia z EU niektori idu kvoli peniazom niektori chcu zomriet ako martyr,prapovodny dovod problem ale bol a zostava Katar.
@kuwait videla si toto? zevraj dcera kuwajtskeho velvyslanca v usa podavala spravu ako iracki vojaci vtrhli do nemocnice v kuwajte a pobili deti..
a potom vyslo najavo ze to usa ju nahovorili cez otca,..
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Nayirah_(testimony)... moderna propaganda... a toto je tiez zaujimave...
ako CIA psycholog vyvijal nove metody mucenia:
The committee’s report found that the interrogation techniques devised by Mitchell, a retired air force psychologist, were far more brutal than disclosed at the time, and did not yield useful intelligence. These included waterboarding, stress positions, sleep deprivation for days at a time, confinement in a box and being slammed into walls.
http://www.theguardian.com/world/2014/apr/18/ci...
predstavte si zatvaraju zajatcov do skatul... a to vsetko pred riadnym sudom ktory by potvrdil ich vinu... a nech mi nikto nehovori ze to robia pre rozvoj demokracie na svete 😀
@dalal no naozaj??Toto je nazorny priklad podvodnych sprav.Mojho muza sestra vtedy rodila v nemocnici a videla co sa tam dialo,vypinali prud ludom ktori boli napojeni na pristroje,VYHADZOVALI DETI Z INKUBATOROV a ludi zhadzovali z posteli,ona boola po cisarskom ked videla co sa deje doplizila sa k detom a tam uplna hruza,nasla svoju dceru a utekala von,brat pre nu prisiel museli ju vziat ihned do nemocnice do Saudskej potrebovala okamzite dalsiu operaciu,cela rodina vtedy s nou utiekla do Saudskej a jej muz zostal v Kuwaite nevedel ze museli rychlo ujst.Potom sa mu az za 2 tyzdne podarilo utiect za nimi do Saudskej,Takze taketo konspiracne kecy nech si iracania nechaju pre tych co to nezazili na vlastnej kozi.Horsie bolo nie len to s tymi inkubatormi.,ano ludia vypovedali v zahranici co sa tu dialo to mali mlcat?Ale Pravda to bola.Jasne ze iracania vypustali zarucene info ,aby to vyzeralo nie tak ako bolo hlavne potom ked Saddama z Kuwaitu vyhnali.Mojho muza rodina tu pocas okupacie zila nepotrebuju info z druhej ruky 😉Kuwaitania dodnes iracanov nenavidia a ani ekonomicke a diplomaticke vztahy stale niesu normalne a nikdy nebudu horkost nad tym ako iracania znicili ich krajinu zostane navzdy
@dalal tu citaj co sa dialo,
http://articles.baltimoresun.com/1991-02-24/new...
citaj,tejto zene s chainsaw zaziva odpilili polovicku hlavy a mrtvolu vyhodili ako psa a tych ktorych zohavili,a nechali zit jzije este stale v Kuwaite dost,zive dokazy chovania sa iracanov v Kuwaite
http://www.khaleejesque.com/2011/08/lifestyle/a...
@tomiholjubavi ako ešte spomaliť islamizáciu? + neťahať moslimov nerozumne do Európy. a keď už, chrániť si svoje európske práva... normálne mi zastáva rozum, ako uvažujú o zavedení zákonu šária v nemoslimských krajinách ako paralelný zákon. Ty si sa prispôsobila, páči sa ti tam, oni chcú priniesť to svoje. Nech postavia mešitu, v poriadku, no nech akceptujú zákony štátu, kt. si vybrali.
@kuwait ja som sa stretla so submisívnym moslimským partnerom či manželom len keď niečo chce alebo ho manželka, či jej príbuzný má „v hrsti“. Hovorím o zmiešanom manželstve v Európe
K iným tvojim príspevkom – podľa mňa vzťahy, v kt. si partneri zámerne hľadajú milencov nie sú v poriadku
@eva8 čo ti hríbi? ja som sa prisposobila? ved ja zijem v chorvatsku a moj muz je katolik tak isto ako aj ja ...tak comu som sa mala prisposobit? 😕 zato, ze nepozeram dokumenty, ktore ludi len strasia a ne-nenavidim kazdeho, kto sa vyda za moslima, tak som sa prisposobila? zakon šarijatu nema v europe čo hladat! ale nevidim pararelu medzi tymto zakonom a tym, ze napadas zensku vydatu za kosovčana...albanci a bosanci su moslimovia, ktori ziju v europe storociami a maju normalne europske zakony...
@tomiholjubavi nehríbi, 🙂 čítala som, že si druhýkrát vydatá, že žiješ s katolíkom, vari ideš meniť zákony krajiny, v kt. žiješ? páči sa ti tam, nepresadzuješ svoje, ale každý sa prispôsobí prostrediu kde žije....i pri napr. presťahovaní sa z mesta do dediny.

@demo faktom zostava...ze ziadne zasiatie svarov, nie je ok a to zo ziadnej strany...