Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@sasenkah ja som klikla na stranku:
http://www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2...
aka je to kolekcia..tak to sa ja nevyznam.. 😉
@ellise Preco pisat nieco ked si clovek nijeje isti tym co precital.treba si precitat co bolo tomu vyroku podnet a nato aj vysvetlenie toho vyroku.Vsimla som si ze vacsina z vas si zobere len nieco s toho a drzite sa toho ako topiaci slamky.Preco sa na to nepozerate aj z inich uhlov pohladu,je to take obtiazne?Ak sa nemili?Mislim ze to tak bolo,bla bla bla.Mislet je hovno vedet. 😲
@vevesh Dik za link 🙂
Pozrela som official stranku Gucci.de a najlacnejsie tam boli gumene zabky za 150 EUR, takze odvolavam, co som napisala 😀
http://www-m.gucci.com/de/styles/315934J87005526
@ellise JA SOM TO POVEDALA,ano povedala ale nasledne som povedala ze som to mislela isto tak ked niekto povie ze bi za svoju rodinu vrazdil.To neznamena ze pojdem vrazdit krestanov,jednoduho si svoju vieru budem branit ked mi na nu niekto bude siahat,urazat a plut po nej.Ty nije?Dovolis aby ta osocovali,spinili?Mislim ze slova su silnejsia zbran ako zbran sama.Len clovek ma bit inteligentni a ta slova spravne pouzit,za to dokonca nemusi mat ani harvard,yalle a neviem aku univerzitu este.
@canerko fajn něco si řekla , nebylo to zrovna v pořádku ale stalo se. Nikdo té neoznaciil za rasistu, ne vytahoval ústavu SR erjona pro tebe měla pochopeni . Eva taky něco řekla a bylo tady z toho halǒ, nejrasističtějnši příspěvek malém trestní oznámení a při tom ty výroky jsou ve své podstatě velmi podobné Přesto nebo pravé proto se nemůžu zbavit pocitu ze tady nebylo naloženo všem stejně
@ellise ty preco slovickujes? A podstatata ti unika?!
ty si nevies nic (ked uz raz nevies) vygooglit?
Rasizmus tu bol pouzity ako synonymum diskriminacie... (diskriminacia uz obsahuje aj rasizmus, ale rasizmus neobsahuje diskriminaciu, lebo rasizmus je jednou z moznosti diskriminacie)
Pisem inak o tom stale, a do kazdej jednej za zapajame, myslim si aj ty, neviem preco slovickujes.
Diskriminacia v kratkosti je neuznanie rovnosti medzi
a. rasami/etnicitami (rasizmus)
b. sexualnou orientaciou (homosexual/heterosexual)
c. nabozenstvami
d. vek, rod, pohlavie (najbeznejsia je v pracovnej sfere)
Tu mas z wikipedie.
Diskriminácia je také konanie, keď sa v tej istej situácii zaobchádza s jedným človekom (skupinou ľudí, organizáciou, krajinou, skupinou krajín) inak než s iným človekom (skupinou ľudí, organizáciou, krajinou, skupinou krajín) na základe jeho odlišnosti napr. rasového alebo etnického pôvodu, vierovyznania, veku, rodu, pohlavia alebo sexuálnej orientácie, pričom rozhodovanie o tom, či došlo alebo nedošlo ku diskriminácii, sa uskutočňuje na základe toho, či existuje príčinná súvislosť medzi znevýhodnením a použitím kritéria pre rozlišovanie.
Diskriminácia je v moderných demokratických spoločnostiach považovaná za neprípustnú a minimálne jej vyššie vymedzené formy sú v súčasnosti zakazované zákonmi a medzinárodnými zmluvami.
@ellise Evina veta ze ISLAM JE ZLO,mna osobne velmi zranila,poburila a zobrala som s toho ze podla Evi aj kazdy jeden pripadnik islamu je zlo samim tym ze vyznava islam.mohla som vybuchnut na to ale neurobila som to.Preco som ja zlo?Snazim sa nikomu neublizovat,zijem na Sk a drzim hubu a krok prave preto ze som na cudzom teritoriju a vazim si zakoni tohto statu aj ked mi mozno niesu po voli.Neodvazila bi som sa niekomu povedat zle o krestanstve lebo aj ruza je nadherni kvet ale ma trnie ktore ju spati.A k tym zakonom.Suseda z vedlajsieho baraku ma dost agresivneho psa ktoreho venci na detskom ihrisku ktore je medzi barakmi a bez vodzki a nahubku.jeden den som isla s detmi von a starsiemu som dala smeti aby ich hodil do kontejneru.pes zautocil na syna,ja som sa na susedku len skaredo pozrela,bez slov.A ona mi povedala ze nech idem ganit do Macedonska ze co sa take stalo?No stalo sa lebo moj syn zazil traumu a teraz sa boji aj obycajnej civavi.Ja som zavolala mestsku policiu dala oznam a ona zaplatila pokutu.Ostatne mamicky ktore boli na ihrisku tiez povedale na nu vselico,policia to zaznamenala.Nemusela som na nu kricat.Spacifikovala som ju len jednim volanim na zakon a bolo.Druha vec:matke sa narodi postihnute dieta,do troch rokoch zivota dietata nema od statu narok na nic a romovia maju a poberaju take prispevky o ktorich sa nam moze len snivat.tak o com to svedci o neravnopravosti zakona alebo o diskriminacii?
@ellise Ano je to ta. Hanka ma svagra z Kosic (zhodou okolnosti bol jeden cas moj kolega).A na popaleninovom v Saci mi lezal syn, ked ho v nemocnici v Liberci poslali po osetreni do domaceho liecenia, tak dosiel s popaleninami domov a v Saci ho okamzite prijimali a strasne sa cudovali, ze nie je uz 3 dni v Prahe na popaleninovom...
@ellise Ja som ti uviedla zakon - je to hanobenie nabozenstva a podnecovala, lebo jej to vychadza, ze moslimovia su taki a onaki na zaklade islamu a nasledne je islam zlo,,, takze si precitaj cely jej prispevok - na zaklade coho mala islam spominat, ked nie na zaklade moslimov????
Cize je to - " Kto verejne hanobí skupinu osôb ( v jej pripade moslimov) pre ich náboženské vyznanie potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až tri roky." - ten zakon som ti skratila, aby si konkretne videla, na co som narazala - a dalsie vysvetlenie uz odomna nedostanes, lebo inak ti to uz neviem vysvetlit,,,, 😉
Co sa tyka toho, ze ty si nepocula, ze islamofobia je rasizmus, neznamena, ze to nie je pravda - aj ti to viem podlozit:
file:///C:/Users/Avdyl/Pictures/Statut%20VRAX.pdf
staci ti precitat Cl.2 odstavec 1 - islamofobia = intolerancia = rasizmus a extremizmus - neviem, ako sa vyznas v citani takychto leg. textov a ci chapes zmysel akym sposobom su napisane, ale tu to je jasne napisane - ze je to forma intolerancie a tento vyraz je nasledne spominany uz len vo forme rasizmus a extremizmu...
Co sa tyka canerko - keby to niekomu konkretnemu venovala, alebo tu vyzyvala moslimky v mene islamu zabijat, tak v tom pripade by to bol rasizmus a sirenie nenavisti, navadzanie na tresny cin a podobne priestupky,,, ale ona k tomu podala vysvetlenie,,,,, a taktiez nehanila ziadne nabozenstvo a nepisala, ze Krestanstvo je zlo....
Ja som chcela len poukazat, ze vsetko ma svoje hranice,,, nejdem tu nikoho zalovat za rasizmus a udavat,, ,,, je to diskusia a kazdy sa vyjadruje, kolko mu jeho svedomie dovoli, ja som chcela vysvetlit to, ze sme ludia a trosku respektu a ovladania sa, ako co napisem, nezaskodi,,, niekedy su tu hlasky az prilis prehnane,,, bez toho, aby si to tu urcite pisatelky uvedomovali, alebo su tu pisatelky, ktore to robia za ucelom provokacie, ale to je ina pesnicka,,,, Trosku tolerancie nam tu nezaskodi a samozrejme, ze si mozeme vyjadrit svoj nazor, ale tiez v spravne zvolenej forme,,,, 😎 😎 😎
Na zaver, lebo si idem lahnut ti sem hodim obrazok, kde uvidis, kam nas moze intolerancia doviest a to sme tu uz mali a nepotrebujeme to zasa prezivat,,, ☹ ☹ ☹
@canerko nic si z toho nerob 😀 mna zase posielaju ganit na slovensko 😀
len sa tu vsetky nepo....rte, ze eva napisala, ze islam je zlo. ovela horsie veci vas nerozhadzu, chladnymi vas nechavaju ovela hnusnejsie zverstva. kolko tu bolo linkov poukazujucich na ukrutnosti pachane v mene nabozenskeho zapalu? ani zdaleka vas nerozhodili tak ako jedna poznamka od zeny, ktora si to, ze si vzala moslima poriadne odskakala. Ste schopne jej sem vypisovat, ako porusila zakon. Ste ako uradnicky neslavne slavneho uradu ministerstva propagandy nemenovanej rise, nachystane rozdupat kazdeho, kto hovori nieco, co danu ideologiu dostatocne dobre nepropaguje. Humanistky a demokratky 😕
@ellise Mas pocit ze sa neslusne bez respektu vyjadrujem a neovladam sa?Co chces vlastne?Abi som bola oznacena za rasistku aj napriek tomu ze v mojich komentaroch nenajdes nenavistne a neslusne vyjadrovanie.Ak ti to urobi dobre tak si posluz sama.Niesom stahovacna ale dnes si si sadla na mna ale ja znesu, to vis ze jo.
@ellise
tu mas link z wiki.
@canerko my slovaci sme vselijaky narod, v nasej spolocnosti je aj kopu stredovekych predstav a primitivnych jedincov 😀 ale take su podla mna viac-menej vsetky narody...len ked je clovek doma, tak to vnima trochu inak - povie si: Boze to je ale kreten...alebo henta je hardcore p*ca... neberie to tak nacionalisticky...skor individualne.
ale ked je clovek v cudzine (napr. ja), tak kazdu urazku a neprijemneho jedinca hned priraduje k narodnosti, lebo sa citi sam a uvedomuje si svoju roznost od ostatnych... je citlivejsi na reakcie okolia a horsie vnima tie negativne. keby sa ti to s tou otrasnou zenskou a jej psom stalo doma, asi by si si pomyslela, ze je to krava, ale nepripisovala by si tomu narodnostny vyznam...
pisem z vlastnej skusenosti. vzdy ked ma niekto nas*rie a pomyslim si aky otrasny narod vedia chorvati byt, tak si to premenim na situaciu, ze co keby sa mi to stalo doma a hned som miernejsia... 😀 proste hlupych primitivnych ludi je na kazdom rohu kopec. nie je to ohranicene narodnostou. v tomto je svet spravodlivy, blbcov je vsade rovnako vela 😀
@demo My sa tu nepototo - pytala vysvetlenie, tak ho dostala, stale dookola,,, ja som tu debatu uz chcela ukoncit prispevkom predtym,,, precitaj poriadne a potom pis - ake uradnicky? Koho tu rozdupavame,,,? Je to diskusia medzi mnou a nou - kedze isla stale hlbsie odpoved dostala,,,ja sa tiez nenecham urazat, ako sa spravam, len preto, ze mam moslima - a velmi dobre si pamätam,, ako si jej clanok, ktory je stredobodom pozornosti v plnej sile podporila a ako sa ti vyrazy islam je zlo a rakovina a pod.. velmi pacili,,,
@demo Pre tvoju informovanost len tebe som napisala ze si rasisticka spina a bol mi ten koment vymazan.A napisala som ti to lebo si ma vyprovokovala.Aj od teba nebolo pekne co si mi potom napisala ked som ti pisala o zahrani mojho zivota utekom cez les v pizame.Precitaj si to este raz ak si zabudla.Vidis ja ti to zopakujem este raz ze som ti to venovala a neschovavam sa.Keby si aspon aj ti stala za svojimi slovami.A pre nasu informovanost povedz nam kde beries skusenosti z moslimami ked s takou istotou tvrdis a stojis si za svojimi slovami.Nas zaujimaju skutocne fakty,zazitky a skusenosti zien a nije to ze jedna pani povedala. 😵

@erjona islám není národ, ani jazyk ani etnikum ani rasa. Nepodnecovala k nenavisti, nehanobila ani jednotlivce ani skupinu osob.
Škoda ze si nebyla taková přímá když v jiné teme časně rok řekla něco ve smyslu ze by pro viru i zabila ( ale nejsem si jista jestli to bylo takto přesně ) . Na to si řekla jen něco ve smyslu ze byla vyprovokovana . Měřiiš všem stejně?