Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@demo co mame my spolocne so sarijou? Vyjadrili sme niekde nazor ze sarija by mala byt zavedena v europe? Preco tu z nas robite zastupcov sarije? Erjona je vydata za moslima... to hej ale myslis si ze sa zanho vydala pretoze je moslim? Podla mna sa normalne do neho zalubilaa zhodou okolnosti bol moslim... a teraz tu celi tymto prispevkom... co tymto chces dosiahnut? aby sa rozviedla? aby povedala ze urobila chybu ze sa vydala za moslima? ze bola hlupa atd.... aky ma vyznam neustale vracanie sa k teme fanatickeho islamu... sarije atd... prosim vysvetli mi to ak mas par minut casu...
ja nechapem o co vam kocky ide... ved nik tu nepripaguje islam.. ani nenabada slovenky k manzelstvam s moslimom.... tak preco tu stale niekto zacina rozbroje a podobne??? ☹ 😠 😠
@mariuskaa nuz ono zalezi aj kde tych moslimov stretnes ci na zapade ci v moslimskej krajine.V tej moslimskej tam vystrkuju rozky chovaju sa tak ako by sa urcite nechovali k nemoslimom na zapade keby tam boli.Ja nemam vemi dobre skusenosti s moslimami a ich chovanim v moslimskych krajinach,v Eu som ich este nezazila takto sa ku mne chovat alebo mat take komentare na kafirov ako tu sa mi neraz stalo.Uprimne poviem ze sa medzi nimi bojim,kde ich je vela tam radsej nejdem.Nejaka priatelska otvorenost akou sa prezentuju na zapade.....tak to sa mi tu za 20 rokov od cudzich ludi nejak nedostalo... 😒
„Skúsenosti z prvého projektu, ktorí bol zameraný na migrantov, nám ukázali, že žiaci základných a stredných škôl majú obavy z islamu a moslimov a voči tejto náboženskej skupine sú v prevažnej miere netolerantní. Charita sa preto snaží prispieť k odstráneniu predsudkov voči moslimom žijúcim na Slovensku,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Cieľom vzdelávacieho projektu Bez bariér II. preto bolo vďaka filmom o azylantoch z Čečenska, ktorí u nás žijú už vyše 10 rokov pomôcť žiakom pochopiť situáciu utečencov, tolerovať ich zvyky, náboženstvo či farbu pleti. „Natočili sme dvojdielny dokumentárny film o živote moslimskej rodiny Sugaipov, ktorý bol doplnením prednášok. Na tie sme chodili spolu so s moslimom, ktorý na Slovensku žije. Celkovo sme navštívili osem základných a jednu strednú školu a o islame a moslimoch sme sa rozprávali so 600 žiakmi,“ priblížil projektový koordinátor projektu Bez bariér II. Jozef Kákoš.
Najviac opýtaných by nechcelo bývať v susedstve drogovo závislých spoluobčanov. Každý druhý Slovák by nechcel za suseda moslima alebo homosexuála.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/4247836/predsudky-voci-romo...
@aliza a koho je to chyba, ze dovolili (urcitu cast - dedictvo ci ine) casti sharie v GB?
Vsak nadavaj na tych co to schvalili...
To sme tu uz davno preberali... Vsak briti nie su normalni. A ostatna europa svojimi "zakonmi a financnymi podporami" takisto. Potom jasne, ze maju problemy a "neprisposobivi" prichadzaju.
Europol Report: All Terrorists are Muslims…Except the 99.6% that Aren’t
Islamophobes have been popularizing the claim that “not all Muslims are terrorists, but (nearly) all terrorists are Muslims.” Despite this idea becoming axiomatic in some circles, it is quite simply not factual. In my previous article entitled “All Terrorists are Muslims…Except the 94% that Aren’t”, I used official FBI records to show that only 6% of terrorist attacks on U.S. soil from 1980 to 2005 were carried out by Islamic extremists. The remaining 94% were from other groups (42% from Latinos, 24% from extreme left wing groups, 7% from extremist Jews, 5% from communists, and 16% from all other groups).
„Moslimovia v Európskej únii: diskriminácia a islamofóbia“ (Muslims in the European
Union: Discrimination and Islamophobia) je správa Európskeho strediska pre
monitorovanie rasizmu a xenofóbie (EUMC) o situácii moslimov v členských štátoch
Európskej únie.
Kľúčové zistenia a závery
9 Mnohí európski moslimovia sú vystavení diskriminácii v oblasti zamestnávania,
vzdelávania a bývania bez ohľadu na ich etnický pôvod a/alebo náboženské prejavy.
9 Diskriminácia moslimov sa môže spájať s prejavmi islamofóbie a s rasistickou
a xenofóbnou neznášanlivosťou, keďže tieto prvky sú často navzájom prepletené.
Nepriateľstvo voči moslimom treba preto vidieť v širšom kontexte xenofóbie a rasizmu
voči prisťahovalcom a menšinám.
9 Neodškriepiteľnou pravdou je, že moslimovia sú vystavení islamofóbnym útokom od
verbálnych vyhrážok až po fyzické napadnutia, a to aj napriek tomu, že údaje
o nábožensky motivovaných útokoch sú iba sporadické.
9 Z dostupných údajov o obetiach diskriminácie vyplýva, že moslimovia v Európe sú
nadmerne zastúpení v oblastiach s nízkou úrovňou bývania, pričom je ich vzdelanie pod
bežným priemerom a miera nezamestnanosti nadpriemerná. Často pracujú v odvetviach,
v ktorých sa vyžaduje nižšia kvalifikácia. Ako skupina majú moslimovia nadpočetné
zastúpenie v odvetviach s nízkymi príjmami.
9 Veľa európskych moslimov, najmä mladých ľudí, sa na ceste za svojím sociálnym
vzostupom stretáva s prekážkami. To všetko by mohlo vyvolať pocit beznádeje
a sociálneho vylúčenia.
9 Rasizmus, diskriminácia a vytlačenie na okraj spoločnosti sú závažnými hrozbami pre
integráciu a súdržnosť spoločnosti.
@erjona tak potom sa na nas zrejme pomstia ked nas vidia v ich krajinach kedze na zapade citili ze domaci ich nemaju radi? Alebo to ma povod vo vete z koranu neberte si za priatelov zidov a krestanov..Napriklad po tom ako boli 3 emiratcanky dobite kladivom nejakym britom a okradnute a vzapati nato bol prepadnuty a okradnuty emiratsky par som to na chovani tunajsich ludi voci sebe riadne ctila,nenavistne pohlady skarede komentare ako by som ja mohla za to co sa stalo tym emiratcom v UK
preco nie sluzku v dome
http://www.thenational.ae/news/uae-news/courts/...
@dalal lebo automaticky ked niekto nechce aby sa hadzali moslimovia do jedneho vreca, alebo ma co pozitivne na tomto fore povedat (ja som proti akejkolvek diskriminacie) automaticky na tito prispievatelia hadzu do jedneho vreca s nimi. 😎
V inej teme , som zastavala prava homosexualov, automaticky sa ma niekto pytal, ci som jednou z predstaviteliek tejto orientacii. 😀
Ked som povedala, ze jedna z mojich naj kamosiek je ciganka (romka) niekto mi napisal Sukromnu ci som aj ja.
To je normalne... cize ak ty si myslis, ze nie vsetci moslimovia su zli, automaticky urcite zastavas nazor, ze chces na kazdom rohu Mesitu a pravo Sharie v EU.
Takto to je na SK.
Asi ako ked moj manzel je z Istanbulu, tak prva otazka na SK, ci sa zahalujem, ci som konvertovala, alebo ma bije. 😎 Pritom presne ten kto sa to pytal - krestan katolik bil svoju zenu.
Cize vzdy ked sa niekto zastane nejakej mensiny... hned tu napisu 1000 linkov na nejake katastastrofy a s tymto asi suhlasime tiez... V zivote som nesuhlasila s krutostou, so zlym zaobchadzanim zien.
Inak len tak moj nazor, najhorsie sa k zenam spravaju prave ASIATI. (vseobecne, co som zazila sama - nie na sebe- ale bola svedkom) od Business partnerov, po majitelov beauty salonov... atd... Ale tiez len z urcitych krajin. A tie zeny su tak velmi submisivne.... Vacsina moslimiek (papulnate, a hlavy rodin, alebo aj submisivnejsie niektore) sa nechytaju na asiatky, a ako sa k nim muzi chovaju.
magia v arabskom svete
http://www.thenational.ae/news/uae-news/magic-c...

@demo Prave preto som sa pytala, ze ked je saria sud vykonany neoficialne a statne organy o tom vedia, ako to, ze su ti samosudcovia este neni pozatvarani? Ake ustipacne poznamky? Len vo vsetkom vidiet negativitu a hned z nas spravit zastankyne sariji, tiez nie je po kostolnom poriadku,,, ja si nemyslim, ze mojimi prispevkami propagujem sariju, ja vysvetlujem, preco to tak je a vevesh ti to po pravnej stranke vysvetlila... Tak co ja podla teba s tym mam urobit, ked ani ty s tym nevies nic urobit???